Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD:s metod för att sprida sitt budskap är byggt på lögner och förbannad dikt.

I allt dåligt som händer i samhället finns det i regel alltid något gott. Att Moderaterna blev avslöjade med brallorna nerdragna när de gjorde ett tafatt försök att kopiera de smutsiga metoder Trumpkampanjen använt sig av och använda dem i den kommande valrörelsen i Sverige har alla förutsättningar att bli till något positivt för Sverige och svenskarna.

Att detta lyftes upp och avslöjades snabbt kommer att hjälpa oss att desarmera det desinformationssystem SD skapat på internet och dessutom använder sig av.

Det desinformationssystem jag pratar om är att använda sig av sociala medier och ”nätroll” för att sprida lögner och desinformation vitt och brett till många olika platser på internet – Allt i tron och vetskapen om att ett stort ”mediabrus” i sociala medier om samma sak skapar förutsättningar för att få en ren lögn att framstå som en sanning.

Det enda goda kam kan säga om SD är att de varit duktiga och framgångsrika på att göra just detta. Förhoppningsvis kommer nu detta till vägs ände därför att fenomenet hamnat i ljusan dager tack vare Moderaternas misslyckande med att göra samma sak.

Jag hoppas dessutom att alla de media SD refererar till som PK-media drar sitt strå till stacken för att hjälpa till att desarmera SD och avväpna dem.

Om man analyserar saken noga hittar man en rad uttryck av vilka jag ska försöka förklara några. Det SD vill åstadkomma är att försöka få det att framstå som att man själv (SD) är de enda som har rätt och att alla andra har gaddat ihop sig mot SD genom lögner och genom att förtiga sanningen och hålla denna dold för folket.

En annan sak SD försöker åstadkomma är att få det att framstå som om majoriteten av alla svenskar faktiskt tycker som SD och att det finns ert brett folkligt stöd för SD:s politik trots att verkligheten ser helt annorlunda ut.

Om man vill bevisa att man är i majoritet trots att man bara utgör 13% av väljarsympatierna och att man är fler än de 87% som tycker annorlunda finns bara en väg och det är att använda sig av lögner och halvsanningar för att sprida desinformation – Desinformation om att den riktiga siffran på 13% är resultatet av det övriga samhällets manipulerande.

Ett annat flitigt använd metod hos SD är användandet vad man kallar ”nättroll” – Dvs. anhängare och sympatisörer vars övergripande uppgift är att sprida denna desinformation och dessa lögner i stor skala på sociala medier för att förstärka påståendet om att det etablerade samhället manipulerat det verkliga stödet när tidningar och andra etablerade media sköter sin samhällsrapportering.

Till sin hjälp för att göra detta har man skapat och planterat ett stort antal uttryck som man försöker skapa legitimitet för av vilka jag ska behandla några för att skapa förståelse för vad man försöker åstadkomma.

  • PK-maffia är ett vanligt uttryck där PK står för politiskt korrekt och avser alla som inte tycker som minoriteten SD. Man använder uttrycket för att skapa en illusion om att politiskt inkorrekt är positivt och politiskt korrekt (PK) negativt.
  • PK-media är alla i samhället etablerade media vars åsikter inte överensstämmer med SD:s.
  • Massinvandring är det uttryck man använder för att beskriva svensk migrationspolitik trots att ordet massinvandring i ordets rätta bemärkelse avser något helt annat än det SD försöker få oss att tro.
  • Svenskfientlig är ett annat uttryck som används för alla som tycker annorlunda än SD.
  • Kriminell – Med detta uttryck avser man inte vad vi i allmänhet avser med ordet. I SD:s värld är en kriminell en beteckning på en person som enligt SD har låg moral och etik därför att man inte tycker som SD.
  • Massvåldtäkt är SD:s benämning på en påstådd ökning av antalet våldtäkter i Sverige – Detta trots att den ökning som skett beror på våldtäkt i nära relationer i det egna hemmet och i regel med svenska män som förövare.
  • Multikulturialist, Mångkulturalist och till viss del Kulturberikare är alla samlingsuttryck för den syn en majoritet av alla svenskar står för – Den syn som innebär att vi som befinner oss i majoritet inte fördömer mångkultur och den syn som innebär att en majoritet av svenskarna står upp för principen om alla människors lika värde.
  • Antidemokrat är ett samlingsuttryck för alla som inte röstat på SD.
  • Landsförrädare kallas alla medborgare som inte röstar på SD.
  • Batikthäxa är benämningen på politiskt aktiva kvinnor i andra partier än SD.
  • Hatvänster är i SD:s värld ett samlingsuttryck för alla röd/gröna partier som står upp för solidaritet och alla människors lika värde.

Det SD gjort är att etablera dessa uttryck på sociala medier och ge dem en vid spridning. Den fasen är redan avklarad och det som nu sker är att man använder sig av dessa uttryck som om de är sanning och ett uttryck för folkmajoritetens viljeyttring – Detta trots att ett sådant påstående är en ren lögn.

Förfaringssätt för att förstärka bilden av SD:s politik såsom som varande majoritetens vilja handlar således om att ta enskilda ord och/eller meningar som politiska motståndare yttrat och lyfta dessa ur sin riktiga sammanhang och blanda upp dem med sina egna sanningar som egentligen är lögner.

Dessa budskap sprids sedan på nätet med blixtens hastighet med hjälp av ”nättroll” och varje gång en som tillhör majoriteten – Dvs. de 87% som röstat på ett annat parti än SD kritiserar det som sprids besvarar och bemöter dessa ”nättroll” kritiken genom att ifrågasätta om den person de påstår använt ett visst uttryck gjort så eller inte.

Därefter hänvisar och länkar man till egna internetsajter och källor där uttrycken enligt ovan används flitigt – Inte sällan med en påhittad artikel som påvisar att det är resten av samhället som ljuger och SD som står för sanningen.

När jag pratar om desinformation syftar på när jag på just detta – Nämligen att man lyfter ett ord eller en mening från sitt rätta sammanhang och sätter in den i ett helt annat sammanhang. Förfar man på detta vis kan man påvisa de mest häpnadsväckande saker och därigenom få en lögn att framstå som sanning.

Att försvara sig mot detta är det svåraste som finns därför att lögnen i sig är blandad med ett litet uns av sanning och därför att bara den som lägger energi på att undersöka hur det verkligen är kommer att finna att lögnen är en lögn och inget annat.

Ska vi då låta SD komma undan med detta och lura i människor att det är de som står för det som är rätt och riktigt i svensk politik?

Mitt svar är självklart – NEJ det ska vi inte!

Det finns ett enda effektivt vapen mot detta och det är att lyfta upp och återgå till en ideologisk debatt som handlar om det som är politikens kärna – Vilket samhälle ska vi bygga och för vem ska vi bygga samhället. 

Får den ideologiska debatten en renässans och spridning bland folket blir det svårt för SD att använda sig av nuvarande taktik. I ett politiskt debattklimat där alla sakfrågor relateras till ideologin/samhällsplanen med en förklaring om hur beslutet påverkar samhällsbygget faller SD:s politiska marknadsföringsapparat på eget grepp.

Att SD så här långt haft viss framgång i sitt sätt att arbeta mot etablissemanget dvs. majoriteten av alla svenskar beror på en enda sak – Lättja hos folket som inte går på djupet med att kontrollera det man läser, hör och ser och på etablerade politikers ovilja att diskutera ideologi och samhällsbygge.

Därför kommer jag att göra allt som står i min makt för att återföra den ideologiska debatten till sin rätta plats – Till platsen som det ledande formatet närhelst politik debatteras och diskuteras.

Fortsättning på detta inlägg följer inom sinom tid.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

 

81 kommentarer

  1. Nisse

    Du har fel.
    Mvh besviken fd miljöpartist.
    Jag trodde MP varnade för miljö och arbetskraftsinvandring. Inte att vi till varje och vilket pris som helst låta alla som vill komma in i Sverige och äta av det svenska smörgåsbordet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte fel och att ta din besvikelse på MP som intäkt för det är fel. Så vitt jag vet har MP aldrig mörkat sin inställning vad gäller flyktingmottagande och invandring.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig på stått att socialdemokraterna har större stöd än de har sett i realtal som en effekt av förra valet – Det jag har sagt är att 87% har en annan uppfattning än SD.

      • Jon

        Nja, där har du fel.
        13% röstade på SD senaste valet, men desto fler sympatiserar dom, ffa när det gäller invandringen.
        Enligt SOM-institutet är det 40% av befolkningen som vill ha en minskad invandring, och med tanke på att invandringen ligger i topp när det gäller viktiga politiska frågor så har vi många som tycker SD är bästa partiet, bland dom 40%.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Med statistik kan man påvisa både det ena och det andra beroende på hur man ställer frågorna men faktum kvarstår – Fram till nästa val är det 13% väljarsympatier som är verklighet.

  2. Jonas E

    Jag har ju debatterat en del på nätet och jag har märkt att PK, PK-media, gammelmedia, Mainsterammedia – är bara ett ord för de som kommer med den fakta som SD:are vill ignorera !.

    • Jon

      Och PK-media ignorerar fakta som är… fakta.
      Flera journalister erkänner att dom mörkat, och utelämnar visa fakta.
      Allt för att inte spela SD i händerna.
      Både på eget initiativ, och på order av ledningen.
      Även polisen har, för att inte ge SD ”poäng” utelämnat vissa uppgifter och ibland inte rapporterat alls.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Det är så det heter i SD:s värld och de enda saker man inte skriver om är namnet och nationaliteten på brottsoffer och förövare då detta inte gagnar någon.

  3. Erik

    Vi som följer debatterna och texterna är inte dum i huvudet. Vi fattar galoppen. Men din egen rörelse är på långa vägar inte fri från ansvar. Förra helgen blev exempelvis Statsrådet Strandhäll en god rekryterare (=nyttig idiot) till SD. Om Strandhälls hjärna varit av silke hade en inte räckt till att spinna en mössa åt en loppa. Under Alliansens tid vid makten höll något på att gå sönder. Massarbetslösheten hade bitit sig fast. Samhället isärslitet av giriga kapitalister och onda moderatpolitiker. M.m.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är precis det jag säger – Svenskarna är inte dumma och de kan med säkerhet bedöma vad som är rätt och riktigt bara de bemödar sig – De jag talar till är alla som inte följer debatten på djupet.

  4. Bergis

    Det heter batikhäxa. Varför vill du inte publicera min kommentar om att socialdemokraterna har stulit hela SDs politik i och med den nya migrationsuppgörelsen? Svider det? Vill du förneka? Jag tolkar din censur som att jag har rätt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Politik handlar om ideologi och vilket samhälle vi vill bygga och för vem och i det avseendet har vi inte tagit någon del av vår politik från SD. Att vi förändrat förfarandet vad gäller hur vi ska ta emot flyktingar som en effekt av förra höstens kraftiga anstormning och att de verktyg vi använt oss av till vissa delar överensstämmer med de metoder SD förespråkar betyder inte att vi använder SD:s politik.

  5. Bergis

    Batikhäxa. Vänsterextrem medelålders kvinna som inte sköter sin hygien. Har slutat raka benen och hatar SD oavsett vilket. Hon går på stan och är rädd för att bli våldtagen trots att männen skyr henne som pesten. Helt verklighetsfrånvänd. Visar gärna sin godhet på skattebetalarnas bekostnad.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är din tolkning – I SD:s allmänna tolkning är det den beskrivning jag gav som gäller.

  6. nilsbstenvall

    Det är väl snarast ingen hemlighet att morgondagens stora problem helt uppenbart ligger i de beslut som regeringen redan har fattat.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ser inga problem i några av de beslut sittande regering fattat men väl i de beslut som föregående regering fattade under sina 8 år vid makten.

  7. Alexander

    Anders

    Efter att ha läst om att du träffat Gud på ett kalhygge i Finland förstår jag dina inlägg. Du har den tro du har, men svårt att ta dig på allvar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att du inte vill ta mig på allvar har jag inga problem med och att vara ärlig och uppriktig om det man varit med om i sitt liv är det enda sättet at leva livet. Sedan kan man förstås fråga sig vart du läst det och i vilket sammanhang.

  8. Oberoende Observatör

    Nu tror jag att du tittat lite för djupt i flaskan eller ätit för mycket av svamparna som gör att ditt intellekt inte hänger med. Påstå att SD är pappa till Politiskt korrekt som redan beskrivs på 1700-talet inger inte något förtroende. Dessutom så vet de flesta idag att ca 20 procent av väljarna skulle rösta på SD enligt de opinionsundersökningar som är aktuella.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om vi börjar från slutet är inte valet idag utan först i september 2016 så hur siffrorna slår för stunden är till stora delar ointressant. Detta sagt så visar den långsiktiga trenden om man väger samman alla opinionsinstitut betydligt lägre sympatier än de 20% du anger.

      Jag har inte skrivit om när uttrycket myntades utan om vem som använt det i stor omfattning och försöker slå mynt av det.

      • Oberoende Observatör

        Du skriver , jag citerar : Till sin hjälp för att göra detta har man SKAPAT och PLANTERAT ett stort antal uttryck som man försöker skapa legimitet för. När jag läser denna mening blir andemeningen att SD tagit fram PK vilket är helt fel. Med fakta blir du mera trovärdig.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Visst hade jag kunnat uttrycka mig klarare men läser man hela inlägget så går det inte att missförstå vad jag avser – Följer man SD:s linje som är att lyfta enskilda ord eller meningar ur sitt sammanhang kan det bli obegripligt.

  9. Jon

    Hmm.För att vara så engagerad i frågan verkar du vara dåligt påläst.
    Senaste siffrorna för sexbrott visar att 69% av fallen begåtts av en okänd förövare, så att det som du påstår, att majoriteten utförs i nära relationer, stämmer inte alls.
    Polisens egna siffror gällande festivalövergreppen, visar att det till absolut största delen utförts av ensamkommande barn och ungdomar.
    Så gör din läxa och läs på så att du inte sprider fler lögner.

    13% röstade på SD senaste valet, men betydlig fler sympatiserar med dom, ffa för deras vilja att minska invandringen, utan att för den skull vara beredd att rösta på dom.

    Vad det gäller SD-sympatiserande nyhetssidor, är det nog dags att du börjar läsa dom.
    Flertalet av artiklarna länkar till sk. PKmedia där samma nyhet står, dock med skillnaden att dom skriver rakt ut vilka gärningsmännen är.
    Dom gånger jag läst där har det inte varit ” bara lögner”
    Läs på-Gör om, gör rätt.
    Att PK-media mörkar sanningen har flera journalister bekräftat.
    Dom har fått order att inte skriva saker som kan spela SD i händerna, genom att inte trycka vissa artiklar, att ” mörka” vilka gärningsmän det är, osv.
    Och det gäller inte bara journalister, utan även hos polisen har det förekommit.
    Läs på- gör om, gör rätt.

    Om inte 170000 invandrare på så kort tid kan kallas massinvandring, vad krävs då för att du skulle kalla det så?

    Visst, lögner kommer också från dom, men även vanlig media sprider lögner.
    Ta t.ex nyheten att majoriteten av dom som kommer är högutbildade.
    Tittar man närmare på dom siffrorna så visar det sig att det räckte med en viss tids eftergymnasial utbildning för att klassas som högutbildad.
    Tittar man också på t.ex invandrade läkares kunskapsprov, utfärda här i Umeå, så underkändes 84% av dom.
    Så mycket för dom högutbildade.
    Så även PK-media behöver läsa på.

    Hatvänstern är inte ”alla som är emot SD”, det är verkligen att ta på dig offerkoftan.
    Hatvänstern är väl närmast vänsterns, och andra partiers anhängares, motsvarighet till SD:s värsta svans.
    Som hatar SD. Som vill att dom och deras anhängare ska dö, typ.

    Du har en stor förmåga att generalisera och dra alla och allt genom en kam, ungefär som SD ofta anklagas för att göra, så sätt dig ner och ta det lugnt.
    Fundera på varför så många sympatiserar med vissa delar av SD:s politik, (utan att per automatik klassa alla som rasister eller nazister).
    Först när du förstår det, kan du ev. debattera frågan på en jordnära nivå.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har gjort min läxa vad gäller sexbrott – Detta till skillnad från SD som vill förvränga fakta.

      När det gäller media så litar jag bara på de som står under statens kontroll genom pressombudsman och liknande även om jag ifrågasätter vinklingen på mycket av det som skrivs. I andra medier finns inget krav på sådan kontroll vilket innebär att man kan förvränga saker som det passar en.

      I övrigt står jag fast vid det jag skrivit i inlägget och fortsättning följer och då i vissa delar mer djuplodad. Att jag skriver mer i generella termer beror på att det skulle bli allt för tungläst och tekniskt om jag skrev mer på djupet – Det viktiga är att få väljarna att förstå budskapet.

  10. Mr Sound

    Bra att Jonas E hjälpte till med ryggdunkande, börjar väl bli rätt fattigt på den fronten.

    Ja, mycket får man läsa och på något sätt är det roligt hur du använder dig av samma sorts retorik som Anders Lindberg. Lysande metod?

    Alla era försök med att desarmera SD genom div gulliga hittepå förklaringar har inte hjälpt mycket hittills, vad tror du effekten blir av att försöka igen? Du vet att Einstein myntade ett fint uttryck, läs och beundra.

    Sen har du grovt fel ang våldtäkter, du borde verkligen hämta fakta från annat ställe. Allmän plats och förövare okänd är de två största staplarna, du gör bort dig om du hävdar att det stämmer. Kvinnosynen hos svenska och invandrade män, där har du orsaken till ökningen.

    https://www.bra.se/bra/brott-och-statistik/valdtakt-och-sexualbrott.html#

    Det är klart att en från vänsterkanten är oförmögen att ta till sig det faktum att den grupp som mest hotar demokratin är vänster. Men det är väl det ”goda” våldet? Har själv upplevt dessa människor och de är verkligen inga som står upp för solidaritet och alla människors lika värde. Och vad är egentligen allas lika värde? Är hagamannen lika mycket värd som dennes offer?

    Nej du Anders, detta blogginlägg vann du inte över några röster på.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag skriver inte för att få ryggdunkar utan därför att det är viktigt att någon förklarar vad som sker och då på ett sätt människor kan förstå och relatera till. Jag är tvärtemot dig övertygad om att detta kommer att öppna väljarnas ögon över tid och att det inte hjälpt hittills enligt dig är av underordnad betydelse för mig därför att jag litar på min egen förmåga att få det att fungera i framtiden.

      I våldtäktsstatistiken dit jag även räknar sexuella övergrepp ser statistiken ut som jag påstår.

      Avslutningsvis ska sägas att meningarna är delade över o jag vinner röster eller genom min politiska gärning. Jag har för övrigt aldrig förväntat mig att vinna över SD:s inre kärna men väl de övriga och i det arbetet går det mycket bra för närvarande.

      • Jonny Disenfeldt

        ”I våldtäktsstatistiken dit jag även räknar ”

        När det gäller begrepp, fakta och statistik ska man vara medveten om att Anders Forss alltid har sina egna påhittade definitioner av saker och ting och det är därmed meningslöst att argumentera rörande t.ex fakta eftersom Anders Forss inte lever i samma begreppsvärld som vi andra dödliga …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Dedt är det du försöker åstadkomma Jonny genom att följa SD manualen genom att ta enskilda ord eller meningar ur sitt rätta sammanhang och omge dem med egna fraser och/eller värderingar.

          • Jonny Disenfeldt

            Jag läser innantill vad du skriver Anders (se ovan) och du verkat ha stora svårigheter att förstå vad det är du själv skriver egentligen.

            du skrev ovan ”I våldtäktsstatistiken dit jag även räknar sexuella övergrepp ser statistiken ut som jag påstår.”.

            dit du räknar Anders Forss, dvs en egen definition.

            På vilket sätt är detta taget ur sitt sammanhang Anders Forss ?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Titta på alla anmälda sexbrott så kommer du att se att merparten av dem sker i hemmiljö och inte som öppna våldtäkter – Det är den statistiken jag åsyftar medan du bara tittar på överfallsvåldtäkter.

      • Mr Sound

        Men då kanske vi får läsa din källa, att hävda en sak gör det inte till en sanning.

        http://www.uvell.se/2016/08/06/inte-en-myt-32895856

        Och som andra varit inne på så generaliserar du kraftigt men jag antar att du kör på Löfvens linje.

        När allt kokar ner står det klart att SD haft rätt i allt. Hur mycket man än vill prata om allas lika värde etc så kommer ni inte undan de fakta som säger att kriminaliteten har ökat. Utanförskapet likaså. Majoriteten av bidragen går till invandrare. Arbetsmarknaden och bostäder ser inte då ljus ut. Ytters få invandrare studerar efter fått ja på uppehållstillstånd. Utbildningsnivån på invandrarna är betydligt lägre.

        Så fortsätt gärna vara röstfiskare till SD. Det enda som skulle få SD att minska är om S tar helt efter SDs politik, men då måste S även övertyga väljarna.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det du gärna vill hävda är inte verkligheten utan ett önsketänkande från din sida. Det är som jag skrev i mitt förra svar till dig.

          Att migrations och integrationspolitiken fungerat dåligt fram till nu har jag skrivit om åtskilliga gånger men det betyder inte att det är invandringen som är roten till det onda utan snarare integrationspolitiken vilken vi är i färd med att ersätta med en ny och väl fungerande dito.

  11. Krister

    Arbetarna ser inte längre S och LO som sin naturliga hemvist.
    Därför finns det alternativ. Ingen har längre monopol. Glöm inte
    att S hafe en grupp som sökte aktivt efter saker som SD och M
    hade skrivit på nätet under förra valet. En sorts IB2.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att vi inte har monopol på röster i Sverige är naturligt därför att vi aldrig haft det och tvärt emot vad du påstår så växer viljan att organiseras sig fackligt därför att fler och fler inser styrkan av att vara enade tillsammans.

  12. Jan

    Ditt inlägg är dessvärre alltför slarvigt och svepande för att det ska vara värt att bemöta. Man kan inte vederlägga, förmenta, lögner med andra lögner. Det är ohederlig retorik.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du får gärna tycka att det är slarvigt det har jag inga problem med men det är mitt i prick.

  13. Henke

    ”Bakelithäxa är benämningen på politiskt aktiva kvinnor i andra partier än SD.”
    ”Om man analyserar saken noga” – Imponerande analys!
    Batikhäxa heter det! Fick Du ingen hjälp av Researchgruppen? För övrigt har Du fel på nästan alla övriga punkter.Tog bara ett exempel ur högen! SD har inte monopol på PK begreppet.Det används även i delar av alliansens ordförråd!

    ”En ”Batikhäxa” kan jobba som socionom, förskollärare, på kommunens socialkontor eller kulturarbetare. Hon ser alla problem som socioekonomiska, individen har aldrig något eget ansvar utan om man kommer snett i samhället så är det alltid någon annans fel och orsak till det. Batikhäxan bor under fin adress men vurmar för förorten. Hon vill vara generös, med andras pengar. Batikhäxan använder gärna ”rasistkortet” när man inte har samma åsikter”.
    1. Kvinna.
    2. Minst 40 år gammal.
    3. Struntar i sitt utseende.
    4. Extremt politiskt korrekta åsikter inom ämnena Feminism och Integration.
    5. ”Ångvält” och allmänt gapig i politiska debatter, oförsonlig om åsikten inte är på invandrare, låginkomsttagare och kvinnors sida. Uppfattas i diskussioner som ”elefant i växthus”.
    6. Dålig/ingen koll på hur system och verklighet fungerar eftersom hon mentalt lever kvar i 60- och 70-talet. Tänker ofta med hjärtat hellre än hjärnan.
    7. Har haft en trygg och problemfri uppväxt, men tror sig ha haft det väldigt svårt.
    8. Adressen ska vara i fina välbärgade kvarter, men hjärtat ska finnas i förorten.
    9. Svag för dikter, syslöjd, teater och skulpturer i ekologisk lera föreställande kvinnors underliv.
    10. Omedveten om att hon är en Batikhäxa.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det var mitt avstavningsprogram som ändrade batikhäxa till bakelithäxa och jag inte uppmärksammat detta stör men jag kan trösta med att felet nu är åtgärdat och inlägget uppdaterat.

  14. Mia K

    Hej Anders! Den nuvarande politiken har lett till okontrollerbar invandring och självklart stora kostnader för oss skattebetalare, utan att vi fått möjlighet att uttrycka vår åsikt! Titta bara på det stora antalet försvunna ”ensamkommande” som givetvis stannar så länge så de får bo kvar ”av humanitära skäl”. Och de 7 partier som nu styr, väljer att inte problematisera den största samhällsförändringen som sker i nutid. SD blir det enda oppositionspartiet när man framför alternativa till hushållning med offentliga resurser!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      SD har bara politik för en halv fråga – För halva migrationsfrågan där deras lösning är att stoppa invandring helt och hållet och även kasta ut flera av de som redan kommit. På alla andra områden saknar SD politik.

      För mig som socialdemokrat är det självklart att alla som fått avslag ska skickas tillbaka och regeringen har gett order om att så ska ske.

      • Alexander

        Det är varje anmält brott där en migrant är inblandad och som också hemlighålls för allmänheten.”Ingenting ska ut” står det i ett internt direktiv som DN läst. Googla och läs och sedan funderar du på vad som sker i ditt socialdemokratiska Sverige.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          När det gäller brott så ska gärningsmannens identitet alltid förbli oavslöjad fram tills dess vederbörande är dömd för brottet.

          Det finns ingen anledning att avslöja identitet eller nationalitet på en gärningsman eller hur?

  15. Mia K

    Hej Anders! Jag vill rekommendera alla lokalpolitiskt intresserade att närmare granska de förtroendevaldas insatser i Umeå kommunfullmäktige! Enligt min uppfattning, är SD:s representant outstanding där!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det har jag gjort och att påstå att SD:s representant är outstanding är långt ifrån sanningsenligt. Vad är det du tycker är outstanding?

      • Mia K

        Hej Anders! Enligt min uppfattning är SD:s representant mest påläst och inte låst av tidigare ställningstaganden i Umeås lokalpolitik! Många andra lokalpolitiker, upprepar samma förslag och argumentation år efter år, trots att verkligheten förändras. SD är ju den enda oppositionen, såväl lokalt som centralt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har lyssnat på otaliga debatter i kommunfullmäktige och jag håller inte med dig – Dessutom är de förslag vederbörande kommer med helt uppe i det blå för det mesta.

          Förvisso kan det vara så att de etablerade partierna är låsta av gjorda överenskommelser vilket i sig är naturligt och visst – Jag kan hålla med om att vissa av vänsterpartiets kandidater tjatar om samma sak gång efter gång.

          • Mia K

            Hej igen! Vill också tillägga att SD:s kommunala budget i Umeå är mest professionell och genomarbetad och de andra partierna bör följa efter. Politik består mycket av frivilligt arbete och det klarar SD bäst, då representanterna kommer direkt från arbetslivet och inte är proffspolitiker, som många av representanterna från de andra partierna, är.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            SD:s budget är inte alls väl genomarbetad utan bygger på grav okunskap om både det ena och det andra – Framför allt i hur ingångna avtal påverkar möjligheten att genomföra förändringar. Detta sagt i professionen som ekonom.

            Jag håller dock med dig om att vi har alldeles för många ”proffspolitiker” eller ”politiska broilers2 som jag föredrar att använda – Politiker som inte jobbat en enda dag i det reguljära arbetslivetr och som därför delvis förlorat den folkliga förankringen. Lösningen på det problemet stavas inte SD därför att SD saknar politik på alla områden utom avseende halva migrationsfrågan. Hur lösningen på det problemet ser ut kan du läsa om i något av de blogginlägg jag skrivit i ämnet.

  16. Micke

    Tack för en bra beskrivning av SD som parti och jag är övertygad att väljarna i större utsträckning än nu kommer att förstå den desinformation SD använder sig av för att värva väljare.

    Påminner en hel del om det Trump använde sig av.

    Även intressant att se hur SD:s nättroll reagerade på ditt inlägg, haha.

    Fortsätt ditt goda arbete Anders.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tack – Reaktioner har det blivit och dessutom många och slående är att flera kommer från samma källa/Ip adress men med olika avsändarnamn.

  17. Jonny Disenfeldt

    Väntar på svar Anders angående din acceptans för att kalla Reinfeldt för pedofil.

    Vilka olika betydelser har Anders Forss för benämningen ”pedofil” ?
    Finns det alltså kontext där det är OK att kalla t.ex Anders Forss för en pedofil ?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Då lär du få vänta fram tills dess jag fått hela kontexten av det som påstås ha sagts och när detta ska ha sagts och i vilket sammanhang – Sedan sa en annan kommentatör att detta var riktat mot Björklund och inte mot Reinfeldt.

      • Jonny Disenfeldt

        Det var riktat mot Reinfeldt, att du inte vet detta tyder på att du inte följt svensk politisk debatt så bra tidigare …

        http://www.dn.se/nyheter/politik/pedofilbild-av-reinfeldt-pa-ssuares-blogg/
        Tobias Lundin Gerdås, nu politisk tjänsteman i Regeringskansliet spred även han denna bild.

        Mina frågor kvarstår eftersom du uppenbarligen anser att det fiinns kontext vari det är OK att kalla Reinfeldt pedofil … , skulle det för övrigt spela någon som helst roll om det hade varit mot Björklund ???

        Vilka olika betydelser har Anders Forss för benämningen ”pedofil” ?
        Finns det alltså kontext där det är OK att kalla t.ex Anders Forss för en pedofil ?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är definitivt inte ok att göra som denne SSU medlem gjort och att påstå att detta inte går att missuppfatta är fel.

          • Jonny Disenfeldt

            Ok, då erkänner du att detta var ett grovt fel som denne gjorde, liksom Gerdås.

            Du besvarar dock inte mina frågor baserade på det faktum att du initialt försvarade det hela med att det kunde gjorts i någon ”viss kontext” …

            Alltså :

            Vilka olika betydelser har Anders Forss för benämningen ”pedofil” ?
            Finns det alltså kontext där det är OK att kalla t.ex Anders Forss för en pedofil ?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har aldrig vägrat svara utan sagt att jag vill veta av vem det sagts och i vilket sammanhang. I det sammanhang det sades eller snarare skrevs eftersom det var en blogg var det definitivt fel.

            Pratar vi sexualbrott är en pedofil en som förgriper sig på småbarn det tror jag alla begriper men man kan högst sannolikt använda ordet som jämförelseobjekt i en helt annat sammanhang och då blir det något helt annat än om man lyfter ut ordet i sig.

            men du följer SD:s manual Jonny. Lyfta ord och/eller meningar ur sitt sammanhang och sätta dem i ett annat och den sortens debatt ska vi inte ha. Ska vi debatera politik ska de frågor som debatteras återledas till ideologin där man påvisar hur det ena eller andra beslutet påverkar det samhällsbygge man vill göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.