Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Om SD inte agerar mot Kent Ekeroth tar jag det som ett bevis på att det finns en dold agenda.

Även om man ska ta mycket av det man läser i pressen med en nypa salt så ligger det säkert rätt mycket i Aftonbladets påstående om att SD.s ledning inte vågar kasta ut Kent Ekeroth ur partiet därför att han sitter på allt för mycket känslig information om hur man använt sociala medier och internet för att skapa en helt annan bild av SD än den som är sann och verklig.

Min tro är at nämnda Ekeroth sitter på stora delar av den information som bevisar att det faktiskt är som jag påstått i en serie tidigare inlägg – Nämligen att SD med hjälp av en inre krets och ”nättroll” spridit en massa lögner på sociala medier för att få dessa att framstå som sanningar som har brett stöd bland svenska folket.

Jag tror dessutom att han sitter på information om hur man burit sig åt för att få stödet för SD att se högre ut än det i själva verket är därför att man manipulerat opinionsundersökningar på Yougov och andra närbesläktade opinionsinstitut.

Slutligen tror jag att han har massor av information som rör hur en och samma person både skriver positiva inlägg om SD på bloggar och olika webbforum för att sedan under annan pseudonym hålla med och trycka på gilla knappen för det som skrivits.

Det sistnämnda har jag sett ett otal gånger vad gäller kommentarer på min egen blogg – Kommentarer där en kommentatör skriver under ett namn för att sedan skriva en ny kommentar under annat namn som håller med den förste kommentatören i sin kritik mot det jag skrivit.

Att detta förekommer flitigt bland kommentatörerna syns klart och tydligt när jag granskar de IP-adresser som används.

Just det faktum att en person använder sig av flera pseudonymer och gillar och håller med om det man själv skrivit verkar vara en väldigt utbredd strategi hos SD. En strategi vars hela syfte är att få det att framstå som at det är oerhört många fler som delar en positiv syn på SD:s politik än vad det i själva verket är.

När det gäller konsten att manipulera internet och sociala medier har SD gjort sin läxa väl så därför är jag inte förvånad över att SD och dess anhängare kraftigt kritiserar traditionella medier där sådan manipulation är betydligt svårare att genomföra därför att de står under regelverk som gör detta svårt att genomföra.

Det ska därför bli intressant att se hur SD:s partiledning behandlar fallet Kent Ekeroth efter det senaste men sannolikt inte sista klavertrampet.

Alla försök att försvara Ekeroth eller låta honom fortsätta som tidigare i riksdagen tar jag som ett mandat på att det finns korn av sanning i det Aftonbladet skriver. Hade Ekeroth varit medlem i något av de övriga partierna hade han varit utkastad för länge sedan.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

103 kommentarer

  1. Alexander

    Vad menar du att han gjort? Försvarat sig när han har blivit påhoppad? Du kanske inte vet att det var en socialdemokrat som attackerade honom…..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så vitt filmen från händelsen visar och enligt det vaktchefen på klubben sagt var det Kent som slog utan att ha blivit slagen först. Hade det inte varit så hade Åkesson inte bett honom ta ”Time-out”.

  2. Micke

    Intressant att samma IP nummer dyker upp på olika användarnamn. Helt klart en strategi som går ut på att det är många fler som håller med än vad det egentligen är.

    Nättroll är ett bra namn på såna personer.

    Ekeroth har ingenting i Riksdagen att göra. Springa runt med järnrör först och sen vara delaktig i misshandel är ingenting svensk Riksdag ska acceptera. Kriminella ska placeras på andra ställen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Filmen från händelsen har publicerats på sociala medier och jag håller med dig – På sociala medier sprids kraftigt vinklade saker även om det var Kent som slog.

  3. Bergis

    Kent Ekeroth blev påhoppad i krogkön för sina politiska åsikters skull. Han valde att försvara sig. Vad är problemet?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Titta på den video som släppts så ser du att han inte blev påhoppad . Det var Kent som slog.

  4. Mr Sound

    Du borde söka hjälp för dessa konspirationsteorier. Kan aldrig vara nyttigt.

    Och det är väl självklart Kent inte ska sitta kvar om han misshandlar människor, men låt rättssamhället utreda detta först innan din subjektiva syn på det hela blir en verklighet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att han är under utredning är mer än nog – Speciellt eftersom det inte är första gången det händer. Tycker dessutom att det är bra att Åkesson beordrat honom att ta ”time-out”.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Partimedlem kan man alltid vara precis som alla andra som inte öppet motarbetar partiet. När jag säger kasta ut så avser jag från officiella uppdrag och från Riksdagen.

    • Kim

      Sahlin har inte längre uppdrag, även om det är högst relevant att diskutera hur många chanser hon fått trots uppvisat dåligt omdöme.
      Det är väl i så fall mer relevant att tex fråga om ministrars bakgrund, tex Shekarabi.
      i detta fall kan det ju vara mest relevant att jämföra med Anna Sjödin?

  5. Bergis

    Varför kan inte sossarna fixa en vettig pension åt oss som arbetar och betalar skatt? Varför ska vi leva på halva lönen efter skatt? Kan ni inte avsätta en bråkdel av alla de pengar som går till EU-avgift och migrationskostnader till de stackars pensionärerna istället för att kasta skit på SD. Ett jävla hyckleri Anders. Tror du inte jag vet om att du är skitless på ditt sunkiga jobb och nu vill du bara sitta på politiska möten och dricka kaffe på skattebetalarnas bekostnad därför att du börjar känna dig gammal och inte orkar med. Det är ruttet!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mitt mål är att pensionerna ska återställas till sina forna nivåer. Ska det kunna ordnas måste vi ersätta de sociala avgifterna med en produktionsavgift som utgår oavsett av om produktionen sker manuellt eller maskinellt. Den största enskilda anledningen till att pensionerna inte räcker till är vikande intäkter därför att människor ersätts med maskiner.

      Jag kastar inte skit på SD – Allt jag gör är att belysa hur SD opererar för att framställa sig som något man inte är.

      Jag trivs alldeles på mitt jobb och att kalla mitt jobb för sunkigt är på den absoluta gränsen för ett personligt angrepp som ligger farligt nära gränsen för det jag accepterar och ändå publicerar.

    • Kim

      Att drömma om stora pensioner är tyvärr en utopi. Då de utbetalades hade Sverige (och västvärlden) ett annat ekonomiskt läge. Dessutom var det länge sedan pensionerna var fullt ut finansierade. Vi har alltså redan idag en skuld.
      Detta gäller oavsett vad politiker säger. Flera politiker har säkert ambitionen att höja, men är de insatta så vet de att det är en utopi.
      Mest skrämmande är inte de som faktiskt okunnigt säger att de vill höja pensionen. Det värsta är de som Trump bara låtsas att det är enkelt att lösa, bara man röstar på dem.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Att höja pensioner kräver att man finansierar höjningen och det kan vi göra i Sverige om vi skrotar arbetsgivaravgifterna och ersätter dessa med en produktionsavgift som utgår oavsett av om tillverkningen sker manuellt eller maskinellt. Minskade arbetsgivaravgifter samtidigt som fler ska ha pension är en ekvation som inte går ihop.

  6. Alexander

    Anders kastar skit på SD ,men hans eget parti valde fifflaren Mona Sahlin som partiledare och Anna Sjödin kallade en vakt för svartskalle och blev dömd för det…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Precis långt efter och det var inte jag som valde henne och hon hade redan straffats för det hon gjort.

          • Alexander

            ”Hon hade redan straffats”

            Och ni belönar henne med en chans på statsministerposten. Dåså, Kent åker till Mauritius och är justitieminister 2018. Allt enligt Anders logik.

    • Patrik

      Hej Anders

      Vad gjorde ni åt Göran Persson när han avsatte Systembolagets styrelse när de skulle sparka hans älskarinna. Eller när han kommenderade Margareta Vinberg mfl med ordalydelsen. Rösta som jag säjer annars åker ni ut.
      Sahlins klavertramp har ju bara gett henne mer förtroende och högre lön för varje gång hon blivit ertappad med handen i syltburken.
      För övrigt vad gör ni åt Vänsterpartiet? Enligt deras retorik mot SD borde de också uteslutas från samarbete. Heller är det okey att mörda någon för deras åsikter men inte för deras utseende?

      Med vänlig hälsning

      Patrik

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Att som du försöka försvara en partikamrats klavertramp med att andra gjort något liknande historiskt är inget annat än ett försök att försöka avleda uppmärksamheten.

        Så vitt jag vet har Vänsterpartiet aldrig mördat någon – varken för partitillhörighet eller för dennes åsikter – Tvärt om upplever jag att Vänsterpartiet står upp för både föreningsfrihet och åsiktsfrihet.

        • Patrik

          Hej Anders.

          Mig veterligen har inte SD mördat någon eller?
          Nu var det historian det var frågan om. Hoppas att du har läst eller sett när kommunisterna mördade på himmelska fridens torg. Eller hur Stasi ”omplacerade” åsiktsmotståndare i Östtyskland. Alla dessa inklusive vänstern och socialdemokraterna har sitt ursprung i kommunismen.
          Ska då jag tolka ditt svar på att du tycker att det är okey att mörda meningsmotståndare?
          Dessutom så borde den sista meningen i mitt svar avslöjat att jag inte sympatiserar med SD utan har försökt att få de etablerade partierna att sluta dra nazist kortet så fort de kommer till korta i diskussionerna med SD. Men tyvärr så har inget parti, från vänster till höger, fattat att när ni upprepande drar upp rasismen och nazismen så FÖRLORAR ni. Tyvärr så måste jag ”gratulera” alla politiker som uppvisat detta beteende till att ha orsakat att Åkesson kommer att vara Sveriges statsminister 2018 om ni inte tar erat förnuft till fånga och slutar med rasismen och börja slå dem på fingrarna med att diskutera deras politik.

          Med vänlig hälsning

          Patrik

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Socialdemokratiska partiet i Sverige har inget gemensamt med kommunismen i Sovjetunionen eller i Kina så din jämförelse är mycket dålig.

            Jag har aldrig någonsin påstått att det är okay att mörda någon – Ej heller motståndare och det du försöker dig på följer samma typsnitt som SD alltid försöker sig på att använda.

            Avslutningsvis är jag inte alls orolig för att Åkesson kommer att bli statsminister – När nästa val är avklarat kommer SD att samla mindre än 10% i väljarsympatier.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om han frias så kommer saken i ett annat läge men efter att ha sett filmen tror jag knappast att han blir det men låt oss se vad rättssystemet kommer fram till.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Av den enkla anledningen att det är långt ifrån första gången något liknande händer och därför att en man som inte kan kontrollera sitt humör inte ska sitta i riksdagen.

          • Alexander

            Fast det var inga problem med en ekonomisk brottsling som partiledare och eventuell statsminister. Socialdemokraterna gör lite som man vill…

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Mona var definitivt ingen ekonomisk brottsling när hon blev partiledare – varken då eller före.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Domar kommer inte så fort men beteendet är högst olämpligt – Dessutom är han dömd för skattebrott så vitt jag vet eller i vart fall till att betala skattetillägg.

      • Alexander

        ”Mona var definitivt ingen ekonomisk brottsling”

        Vad var hon då?

        ”Beteendet är högst olämpligt”

        Och det är olämpligt att kalla någon för nazist när han/hon inte är det, men då jublar du. Hyckleriet är som vanlligt totalt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har aldrig jublat över att någon kallar någon för nazist – Men att pådyvla Åkesson att han har ett nazistiskt förflutet är ingen överdrift – Alldeles speciellt så inte om man sett och lyssnat till hans sång på färjan om Lisbeth Palme.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag skulle inte vilja påstå att Mona var speciellt belastad när hon valdes till partiledare även om hon inte var mitt val och min kandidat. Hon hade dessutom tvingats avgå tidigare och varit ute i kylan för att sona sitt misstag.

      Men i detta sammanhang är detta ointressant – Det som är intressant är Kent Ekeroth och hans agerande med våld.

  7. Alexander

    ”Han är dömd till att betala skattetillägg”

    Oj, det var hemskt! Göran Person snattade godis. Antar att du då krävde hans avgång?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Skattebrott är ett allvarligt brott i Sverige därför att skattebrott är stöld från alla medborgare.

  8. Oberoende Observatör

    Hej !
    För en tid sedan följde jag Hans Lindberg då han lovordade Umeå i ett antal olika blogginlägg och skrev en insändare som vållade viss debatt inte minst från Lennart Holmlund. Jag har även följt dina blogginlägg och av de senaste 8 så handlar 5 om SD. Min undran är bara varför ?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Därför att de ingår i en serie som lyfter upp SD’s sätt att manipulera sociala medier och internet och med sista tidens händelser blev det naturligt att den kom sammanhängande i stället för här och där.

  9. Jonas E

    Det verkar på kommentarerna här att många inte ens sett filmen – börja där och kommentera sen.

    För det krävs vit käpp och ledarhund för att inte se att det är Ekeroth som är den aggressive där !.
    Det är bara en som slår och bara en som blir slagen – syns också tydligt !.

    • Mr Sound

      Skrämmande! Ska en videosnutt fälla avgörande, vilket rättssamhälle vi lever i. Jag försvarar inte på något sätt våld men det finns faktiskt gånger då vissa förtjänar en lavett, så låt rättssamhället ha sin gång innan den subjektiva åsikten fått mer vatten på kvarnen genom en videosnutt.

      Utöver detta, som faktiskt också är intressant, är om Kent verkligen kan sköta sitt jobb då alkoholintaget kanske är väl frikostigt…

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Visst ska rättssamhället ha sin gång men som riksdagsman får man aldrig förlora humöret och ta till fysiskt våld – Detta är ingen subjektiv åsikt utan rakt av vad som måste gälla.

        Vad gäller Kent’s alkoholintag så har jag inga kommentarer då jag inte vet hur detta ser ut.

        • Mr Sound

          Håller dock inte med då jag anser att det finns förmildrande omständigheter. Nu är ”beviset” en snutt, utan ljud, så vad upprinnelsen till det hela är, är som svårt att veta. Att vissa ändå tycks ha det hela klart är mer skrämmande ur en rättsstats perspektiv.

          Sen undrar jag varför du ducka för frågorna angående Mona S? Var var din röst när fifflet var på tapeten? Du får gärna visa oss då Google inte lyckas få fram något kritiskt från dig mot henne.

          Att straffet, för dessa ganska solklara brott, är inga uppdrag måste jag ta som ett skämt, för visst menar du väl det?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            En bild säger mer än tusen ord brukar man säga och jag upprepar det finns inget – jag upprepar inget som kan sägas med munnen som ger rätt att ta till fysiskt våld.

            Jag duckar inte om någon fråga men att använda andas historiska misstag för att legitimera misstag som sker idag fungerar inte med mig.

  10. Bergis

    Miljöpartisterna som jobbar på SVT har givetvis klippt bort den del av filmen som visar att Kent blir påhoppad i krogkön. Man visar bara den del där Kent försvarar sig.

  11. Micke G

    Typisk SD logik, att börja dra upp andra, andra har minsann gjort det och det. Nazister gör så, men kommunister då?. Men kan någon beröätta för mig varför det skulle vara mer legitimt att göra saker för att kommunister eller Mona Sahlin gör det?? Var ligger logiken? . Om det är 2 dåliga avarter varför skulle den ena var mer legitim? Berätta, jag vill veta!!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är den frågan jag ställer tillbaka till dem gång efter gång utan att få svar.

      • Mr Sound

        Vadå SD-logik? Ni finner det inte konstigt att man som SD:are ifrågasätter hur företrädare från ett parti som haft rasbiologisk forskning, tvångssterilisering och såg homosexualitet som en sjukdom har åsikter om SDs bakgrund?

        Det hela handlar inte om att rättfärdiga handlande eller åsikter utan det är att visa hur olik behandlad företrädare för de olika partier blir.

        Svenska folket och div journalister skulle må bra av en uppfräschning av de andra partiers bakgrund, då kanske man kan släppa bakgrunden för SD när saker rapporteras då man aldrig rapporterar om V:s samröre med kommunismen när representanter från V gör bort sig.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Den bakgrunden delar Sverige med många andra länder och i dag är vi klokare och vet bättre – Därför är sådana saker avskaffade.

          Jag törs lova att vilken politiker som helst som hänger sig åt fysiskt våld skulle hängas ut på samma sätt som Ekeroth så det finns ingen skillnad därvidlag.

          Sedan är kommunism rumsren jämfört med nazism så din jämförelse haltar – Kommunismen har inte ägnat sig åt folkmord.

          • Jonny Disenfeldt

            Anders Forss skriver
            ”Sedan är kommunism rumsren jämfört med nazism så din jämförelse haltar – Kommunismen har inte ägnat sig åt folkmord.”

            Vilken planet kommer du ifrån ??? Du försvarar kommunismen ?
            Har du hört talas om vad som hände under t.ex Stalin, Mao och Pol Pot ?
            Nu sjönk du till absoluta botten Anders.

            Socialism, kommunism, fascism, nazism och religiös fundamentalism är alla ansvariga för extrema övergrepp i världshistorien.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag försvarar inte kommunismen Jonny allt jag sa är att Socialism inte är kommunism.

          • Patrik

            Hej Anders

            Jag tycker att det är kul att läsa dina inlägg och svar på kommentarerna men nu satte jag kaffet i vrångstrupen. Kommunismen rumsren!?
            De siffrorna som finns för kommunismens mördande är ca 90 miljoner döda.
            Det totala antalet döda i andra världskriget upp går till ca 60 miljoner varav ca 25 miljoner soldater.
            Ca 13 miljoner av de döda soldaterna kom från Sovjetunionen. Antalet civila döda från Sovjetunionen pendlar mellan ca 6 till 13 miljoner.
            Så hur förklarar du att kommunismen är rumsren? Antalet mördade med annan åsikt än den rätta uppgår till ca 150% fler än ALLA dödade i andra världskriget.
            Då ska vi också betänka att sanningsenlig statistik från kommunistiska länder är svår att få tag i.

            Med vänlig hälsning

            Patrik

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Om du läser de svar jag gett till de som försökt skriva om kommunismen för att rikta uppmärksamheten bort från inlägget så kan du se att jag svarat att de blandar ihop svensk kommunism och socialism med stalinism vilket är något helt annat än kommunism. Så även det Pol pot ägnade sig åt.

  12. Danne

    Hej Anders!
    Yougov prickade rätt resultat på SD både valet 2010 och 2014, att påstå att dagens siffror där partiet är störst med 25% är manipulerat är både provocerande, men också naivt av dig kan jag tycka.
    Vet många som idag skulle lägga en röst på SD dels för invandringsfrågan, men även pga av hur partiet behandlas i media och av människor som dig.
    Fixeringen kring SD väcker snarare en irritation hos oss som inte röstat på dem, och hellre läser om vad ”våra” partier tycker i olika sakfrågor..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Yougov och det sätt på vilket det är upplagt är lätt att manipulera för den som vill och sådana institut går det inte att lita på.

      Att ta debatten mot SD och att lyfta upp i ljuset hur de manipulerat sociala medier kan säkert väcka irritation hos SD och dess anhängare men det är bäst att dessa vänjer sig för ett massivt mediedrev kommer att genomlysa detta från alla vinklar och vrår.

  13. Alexander

    När Anders anklagar Kent och SD för det ena och det andra är det naturligtvis relevant att fråga hur hans eget parti agerar. Faktum är att Mona Sahlin gjort massor av saker som gör henne olämplig som politiker, men i Socialdemokraterna blev hon partiledare. Fundera på hur Anders gormat om Åkesson gjort likadant….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att Försvara sig med att andra gjort andra klavertramp fungerar inte Alexander – Vad Mona gjort eller inte gjort försvarar inte Ekeroths grova övertramp.

      Dessutom var allt Mona gjort när hon blev partiledare den s.k. Tobleroneaffären och för den hade hon dessutom tvingats avgå och ta time-out.

      Sedan är det otvetydigt så att det hon gjort på senare tid gjort henne olämplig som politiker och det är därför hon numer inte har några politiska uppdrag.

  14. Alexander

    ” hon tvingats avgå”

    Fast hon fick komma tillbaka. Alltså kan Kent göra samma sak, åk till Mauritius och sedan är du förlåten. Säger du något annat är det hyckleri.

    ”Allt hon gjort var Toblerone-affären”

    Nu ljuger du igen. Hon hade betalat dagmamman svart. Det är ju stöld enligt ditt sätt att se det. Ändå fick hon förtroende. Förklara nu hur det går ihop med ditt partis värderingar….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är tiden mellan gärning och återkomst till politiken som är viktig och precis som jag skrivit i mitt inlägg bör den tiden vara minst 1 mandat period.

      Och som sagt Mona har inte några uppdrag i dagsläget vilket torde vara straff nog för henne.

      • Alexander

        När Mona valdes till partiledare var det ingen hemlighet att hon betalat svarta pengar till dagmamman. HUr tycker du att det går ihop med ert prat om, solidaritet osv?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Hon är aldrig dömd för något sådant så vitt jag vet. Dessutom Alexander håll dig till det jag skriver och kommentera det och kom inte dragandes med saker som hänt historiskt för att försvara dagsfärska händelser.

          Slutligen det finns inget försvar för att ta till fysiskt våld – jag upprepar inget, och alldeles speciellt så om man sitter i Sveriges Riksdag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.