Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD.s nedåtgående trend fortsätter.

Även om jag i ärlighetens namn ska tillstå att SD har ungefär samma opinionsstöd i den opinionsundersökning som SIFO presenterar denna gång som i den förra kommer jag ändå att hävda att SD:s nedåtgående trend fortsätter – Detta därför att terrorbrottet på Drottninggatan i Stockholm inte ökade stödet för SD överhuvudtaget.

Tidigare har stödet för SD alltid ökat i samband med händelser som dessa men denna gång står stödet helt stilla vilket i min värld är bevis för att SD befinner sig i en nedåtgående spiral.

Ju mer tid som förflyter ju säkrare blir jag på att min förutsägelse om 10% väljarstöd för SD i samband med nästa val kommer att bli liktydigt med det verkliga utfallet i valet.

Att SD inte ökar sitt stöd när saker som tidigare ökat deras stöd inträffar påvisar med all önskvärd tydlighet mitt påstående om att nationalism och högerpopulism spelat ut sin roll som politisk idé.

Att KD ligger kvar på samma låga nivå som tidigare och fortsatt har långt kvar till riksdagens spärr på 4% samtidigt som Moderaterna fortsätter att backa stärker min tes än mer.

Trots det kommer jag även fortsättningsvis att ta SD på allvar och fortsätta att ta den politiska debatten med deras företrädare på samma sätt som tidigare och då trygg i förvissningen om att min egen och andras politiska insats kommer att förpassa SD dit de hör hemma – Dvs. runt 4% väljarstöd.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vin fattar idag”

149 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      SD har konstant förlorat i stöd från sin högsta mätning och den trenden pågår fortfarande så jag är helt komfortabel med mitt påstående.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag är läskunnig och jag ljuger inte Jonny – Tittar du på trenden så är den nedåtgående mätt från när man vände runt 20%.

          • Jonny Disenfeldt

            Jo tyvärr Anders, antingen ljuger du medvetet eller så är du inte läskunnig , speciellt inte vad gäller siffermaterial (det senare har vi ju sett även tidigare).

            Låt se vad SIFO’s siffror förtäljer sedan valet.

            Valet : 2014 – 12.86% sedan klättrade man upp till 15.2%..

            Under hösten 2015 när den svenska regeringen står handfallen inför migrantanstormningen klättrar SD tillfälligt upp under några månader och når 19% i december 2015 när det är som värst.

            Sedan faller SD åter snabbt ner och ligger sedan från februari 2016 (16.6%) stabilt med små förändringar fram till idag april 2017 (16.5%)

            Så nej, den trend du påstår finns existerar inte, för övrigt bryr du dig inte om siffror, du baserade ju din påhittade trend på helt andra saker …”iakttagelser, trender och sunt förnuft”

            Sluta saluföra dina önsketänkanden som vore de verklighet Anders.

            https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsm%C3%A4tningar_inf%C3%B6r_riksdagsvalet_i_Sverige_2018

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Ett fall från ca 19,5% till dagens dryga 16% är ett fall – man studsar upp och ner mellan dryga 15 och ca 17% och varje gång man faller vilket innebär att man inte bottnat ut på golvet ännu – Golvet ligger på ca 10% i samband med nästa val – Om du är van at läsa aktiekurser och hur den beter sig kan det hjälpa dig när du ska tyda siffrornas rörelse.

            Så ånyo – Jag kan räkna Jonny.

  1. Alexander

    ”Genomsnittslönen är 32000 kr och medianlönen 28600 kr”

    En favorit i repris. Gissa vems ord detta är? Med hänvisning till SCB….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Medianlönen i Sverige är betydligt mindre än så och det vet du.

  2. Alexander

    Från Anders ”skattkammare”:

    ”De som får avslag kommer att utvisas, var så säker. Regringen levererar även på denna punkt”

    Du glömde meddela Rakhmat Akilov….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Han var eftersökt och efterlyst och det kan ta tid att hitta de som gömmer sig men vi kommer att lyckas var så säker.

  3. Per

    Ojojoj…..du är bara för mycket. Men det är bra att du säger att det enda vi kan förändra är framtiden. Eftersom ingen i S vill ta tag i all skit som S har gjort under alla dessa år (Deras nazister under 40 talet mm) så kan vi väll räkna med att kan glömma järnrörsskandalen med Sd också??? Det är ju bara en bagatell om du ser till vad S har gjort under alla år. Så då börjar vi om från början och du kan sluta kasta skit på Sd för det som har varit, precis som för S?? Sd är ju ett helt annat parti nu mot för vid tiden för deras stora ”skandal./Per

    • andersforss (inläggsförfattare)

      man kan alltid försöka förklara tillkortakommanden i modern tid med andra historiska misstag men i fallet SD så går det inte att tala bort att partiet har ett nazistiskt, rasistiskt och främlingsfientligt förflutet i närtid.

  4. Alexander

    Det är alltså Anders Forss som har berättat att genomsnittslönen är 32000 och medianlönen 28600, det med hänvisning till SCB. Fast det vill han inte kännas vid.

    Nu ska vi återigen vara säkra på att regeringen levererar. Kan inte Anders berätta det för de anhöriga till offren på Drottninggatan?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte berättat något sådant Alexander nu är du helt ute och cyklat. Att medianlönen skulle vara så hög är något du och Disenfeldt försökt påskina medan mitt besked är att den är väsentligt lägre än så.

  5. Alexander

    Det mannen har gjort är att sympatisera med SD, och då berättar Anders att han får skylla sig själv när hans barn blir trakasserade. Vidrigt av dig.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig sagt att han får skylla sig själv eller uttalat mig i den riktningen överhuvudtaget Alexander men du gjorde ett tappert försök att få det att se så ut.

      Det jag har sagt är att risken sannolikt är större för en som stödjer SD än för en som stödjer S och då samtidigt som jag sagt att sådant inte ska förekomma alls.

  6. Alexander

    Om Anders tittar i sin blogghistorik ser han att det är han själv som uppgett medianlönen till 28600. Det finns svart på vitt i december 2016….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det påståendet är gravt felaktigt Alexander – däremot har jag med bestämdhet fastslagit att medianlönen är 25.750 kr/månad vilket du vet mycket väl.

  7. Jonny Disenfeldt

    Anders försöker tramsa runt ovan ”Ett fall från ca 19,5% till dagens dryga 16% är ett fall – man studsar upp och ner mellan dryga 15 och ca 17% och varje gång man faller vilket innebär att man inte bottnat ut på golvet ännu – Golvet ligger på ca 10% i samband med nästa val – Om du är van at läsa aktiekurser och hur den beter sig kan det hjälpa dig när du ska tyda siffrornas rörelse.
    Så ånyo – Jag kan räkna Jonny.”

    Nej tyvärr Anders du kan helt uppenbart inte tolka siffror.
    Det som hänt sedan valet är att SD ökat från strax under 13% och stabiliserat sig runt 16-17%.
    Den lilla högst tillfälliga spiken vintern 2015 finns det som sagt en förklaring till.

    Om vi t.ex tittar på Jan 2017–April 2017 har vi siffrorna 16.0, 16.5, 16.8, 16.7, 16.5. Dessa 5 mätningar är höga för SD , man får gå tillbaka till Mars 2016 (dvs i efterdyningarna av S+Mp regeringens katastrofala hantering av den illegala migrationsvågen).

    Så nej Anders, du misslyckas kapitalt när det gäller siffror. Jag vet inte ens varför du försöker med siffror, du använder dig ju av ”iakttagelser, trender och sunt förnuft” inte fakta.

    Vi tar verkligheten igen :

    Valet : 2014 – 12.86% sedan klättrade man upp till 15.2%..
    Under hösten 2015 när den svenska regeringen står handfallen inför migrantanstormningen klättrar SD tillfälligt upp under några månader och når 19% i december 2015 när det är som värst.
    Sedan faller SD åter snabbt tillbaka ner och ligger sedan från februari 2016 (16.6%) stabilt med små förändringar fram till idag april 2017 (16.5%)

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Min tolkning är rätt Jonny – jag behöver inte säga mer än så och hur det blir kommer vi att veta när valet är avgjort.

      • Jonny Disenfeldt


        Nej Anders, din ”tolkning” är felaktig, du har baserat den på önsketänkande och visat din oförmåga med siffermaterial än en gång.

        Vad som blir resultatet på valdagen om mer än ett år är något helt annat, det får vi se då , SD kan få allt mellan 0…100% i nästa val, men den ”trend” du påstår dig se NU finns inte i nuläget, den existerar bara i din fantasi.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jonny du får återkomma med hur många kommentarer du vill i ämnet – Min inställning och min förutsägelse är den jag angett och hur det går ser vi ju i nästa val eller hur?

          Gillar du inte det jag skriver är det bara att låta bli att kommentera för om du tror att jag kommer att ändra inställning tror du fel.

          • Jonny Disenfeldt


            Du får ha din inställning och din förutsägelse, jag har inget alls emot det.

            Det jag vänder mig emot är när du presenterar något som fakta, när det bara är just dina önsketänkanden.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            De är inte full av mitt önsketänkande Jonny – Snarare adekvata och korrekta iakttagelser. Att du inte kan se samma sak har jag svårt att göra något åt.

  8. Alexander

    27 December 14.49 2016 skriver Anders följande på min fråga om genomsnittslönen:

    ”32000 enligt SCB men medianlönen är lägre (28600) av den enkla anledningen att de med de högsta lönerna drar upp snittet enormt mycket”

    Det är exakt så han skrivit och det finns att läsa. Ändå kommer han att förneka det.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du försöker tolka på et helt eget sätt Alexander genom att klippa och klistra – medianlönen är 25.750 kr/månad och inget annat oavsett hur mycket du för ämnet på tal.

  9. Alexander

    Fyra timmar senare skriver han:

    ”Medianlönen för alla yrken ligger på 28000 ungefär, tittar man på många inom LO-kollektivet är medianlönen väl under 25000 kronor per månad”

    19.18, 27 december 2016

    Det är alltså Anders Forss som skriver detta….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Anders Forss har envetet hävdat att medianlönen i Sverige sett till samtliga arbetstagare är 25.750 kr/månad och det står jag för Alexander – Sedan är denna debatt en oerhört gammal debatt och vi har hunnit långt sedan dess.

      • Jonny Disenfeldt


        Det var ännu en tragikomisk diskussion där du tillgrep lögner för att försöka slingra dig.

        * Du uppfann Anders-Forss-medianen som skulle vara en median av medianer.
        * Du påstod att SCB med flera medvetet spred felaktiga uppgifter
        * Du påstod att LO fått en hemlig beräkning från SCB

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har inte uppfunnit någon median Jonny – Snarare redovisat den som är rätt och riktig sett till verkligheten för samtliga arbetstagare i Sverige.

  10. Alexander

    Ett sjukt beteende är ju att inte kunna erkänna något man själv skrivit. Frågan är varför?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den frågan borde du ställa till dig själv och inte till mig Alexander.

  11. Alexander

    Anders förnekar alltså att han skrivit det som jag återger. Måhända är det tomten som varit framme?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det får du gärna tro om det får dig att må bättre Alexander.

  12. Alexander

    Socialdemokraterna tappar nästan 2% i senaste mätningen från Inizio. Fast egentligen är det en ökning….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har observerat det Alexander men jag är inte orolig då den långsiktiga trenden pekar uppåt.

  13. Jonny Disenfeldt


    ”Socialdemokraterna noterade en ökning efter terrorattentatet i Stockholm och fick 28,3 procent av rösterna. Nu backar partiet nästan två procentenheter.
    – Vid den typ av händelsen brukar väljarna samlas kring det statsbärande partiet. Men den effekten brukar vara ganska kortvarig vilket vi ser nu.”

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/yAljr/centern-knappar-in-pa-moderaterna

    Det som hände vintern 2015 var ju däremot pga just sittande regerings handlingsförlamning, därför gynnade det SD tillfälligt.

    Det gäller att första sammanhangen Anders.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag förstår sammanhangen Jonny – Det är därför jag står fast vid min förutsägelse.

  14. Alexander

    Fakta är att Anders skrivit att medianlönen är 28600 kr. Det finns svart på vitt i bloggen. Att han ändrat sig är en sak ,men förneka inte att du skrivit som du gjort.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vad jag skrivit om du låter bli att klippa och klistra och lyfta saker ur sitt sammanhang är att medianlönen är 25.750 kr/månad.

  15. Alexander

    Det skulle vara intressant att höra när Socialdemokraternas långsiktiga trend uppåt inleddes.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den startade när vi var ner och vände på den lägsta nivån – Därifrån går det uppåt Alexander om än med vissa hack i kurvan.

      • Jonny Disenfeldt

        Nja, om man betraktar partiets utveckling från början av 1900-talet till nu så är den långa trenden att S fortsätter att minska, nästa motstånd ligger runt ca 22%. S för en tynande tillvaro, så ser trenden ut i Sverige precis som i de flesta andra länder.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Min övertygelse är att vi kommer att landa runt 35% i valet och jag tänker göra mitt för att vi ska nå dit Jonny.

  16. Alexander

    Att ordagrant återge svaret på en fråga är alltså att klippa och klistra. Och nu kommer tydligen Socialdemokraterna bara att få 35%, tidigare var det 40%.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har sagt mellan 35 och 40% sedan allra första början och i detta svar höll jag mig till den lägre siffran och då närmast för att inte provocera Jonny mer än nödvändigt.

      Du klipper och klistrar Alexander detta kommer från en lång rad kommentarer och motkommentarer och med olika frågeställningar – Du följer sedvanlig SD metodik genom att ta en liten sak ur sitt stora sammanhang vilket är precis vad du gjort i detta fall.

      Det sättet att argumentera biter inte på mig Alexander.

      • Jonny Disenfeldt

        ”för att inte provocera Jonny mer än nödvändigt.”

        Snälla nån då. Du får givetvis gissa vilt hur du vill Anders och det gör du ju också.
        S kan precis som SD få allt mellan 0 upp till 100% i nästa val.

        Problemet uppstår när du blandar fakta och fiktion, när du påstår något som varandes sant när det inte är det.

        Sant är att SD har ökat ett antal procent och legat stabilt ca 3-4% över senaste valresultatet 2014.
        Sant är att S har en lång trend att under flera årtionden sjunka kraftigt i väljaropinionen.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Om du säger att utfallet är allt mellan 0 och 100% borde du ju inte uppröras av det jag skriver så till den milda grad som du gör.

          Min tro är att du insett att jag har rätt.

          • Jonny Disenfeldt

            Anders, jag blir alltid upprörd över de som sprider falska fakta eller ännu värre ljuger medvetet.

            Du skriver ”Min tro är att du insett att jag har rätt”

            Svårt att ta dig på allvar, nej Anders, du har inte rätt, du för fram dina önsketänkanden som fakta och det är fel.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag ägnar mig inte åt önsketänkanden Jonny – Titta historiskt i mina inlägg så kommer du att finna att jag allt som oftast varit först med att lyfta saker som inträffat långt senare.

  17. Alexander

    Vore intressant att få veta hur jag klippt och klistrat när jag ORDAGRANT återger det Anders skriver?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du lägger samman alla kommentarer i samma ämne Alexander så är det uppenbart för alla att du klippt och klistrat.

      • Jonny Disenfeldt

        Varför Anders skrev du då ””Medianlönen för alla yrken ligger på 28000 ungefär, tittar man på många inom LO-kollektivet är medianlönen väl under 25000 kronor per månad””

        • andersforss (inläggsförfattare)

          I det sammanhanget så pratade vi om det som SCB har på sin hemsida kontra den mer utförliga uträkning som SCB producerat för LO:s räkning vilket du vet är vad vi pratat om – Sedan är detta väl utanför inläggets ämne som handlar om SD:s fall nedåt.

          • Jonny Disenfeldt

            Du menar när du Anders senare påstod att SCB medvetet sprider felaktiga uppgifter och sedan i hemlighet gör en ny märklig beräkning till LO där man använder sig av ”Anders-Forss-median-metoden” som går ut på att ta median av viktade medianer, enligt dig en ”oerhört komplex matematisk beräkning” …

            Du beskyllde alltsdå SCB för att använda påhittade matematiska metoder … jo den falsarievalsen kommer vi ihåg Anders.

            Tror du verkligen någon föll för den ?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Bra försök Jonny men du vet att du har fel och jag har rätt – Det enda SCB gjort är att göra en ännu grundligare sammanställning för LO:s räkning än den man har på hemsidan där man delar upp i yrkesgrupper och tar medianen av dem utan att ta hänsyn till hur många som finns i i respektive yrkesgrupp.

            Ska du få rätt median måste du ta alla arbetstagare en för en och rangordna dem i fallande eller stagande skala och ta medianen ur det vilket är vad LO:s undersökning gör och den på SCB:s hemsida inte gör.

            Men fortfarande – I vanlig ordning försöker du styra debatten bort från inläggets ämne.

  18. Jonny Disenfeldt

    Nej Anders, nu har du tydligen har glömt bort vad du hittade på förut.

    Din påstådda ”extremt komplexa matematiska formel” var inledningsvis att man viktade medianer för att ta fram en ny median. Sortering av medianer iden kom senare efter att jag undervisat dig i vad en median var.

    OM det skulle varit sant att SCB gjorde något så dumt och ta median av medianer (vilket man inte gjort) så skulle det till att börja med inte vara ”extremt komplext” som du påstått.

    Det är en helt knäpp ide från en matematisk synpunkt precis som den ide du nu lanserar. Man tar helt enkelt inte median av medianer. Jag har förklarat för dig hur en median beräknas, SCB vet det bättre än dig och använder dagligen matematiska beräkningar och presenterar INTE dumheter som du påstår.

    Att du vidhåller dina falsarier är ett obehagligt drag hos dig Anders.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Till att börja med så har jag aldrig hittat på Jonny. Dessutom är jag fullt medveten om vad jag sagt då jag har väldigt bra minne och därför att mitt sätt att driva politik sker på ett rakt och öppet sätt utan att försöka gömma något eller agera utifrån samma falska agenda som dig.

      Med uttrycket om matematisk formel avses att man tar alla arbetstagare och sorterar den i fallande eller ökande skala genom att använda en matematisk formel snarare än att ta dem en och en.

      Därtill igen Jonny – Ska du kommentera inlägget så håll dig till ämnet och kom inte dragande med sådant som är avklarat sedan länge.

      Jag kan förstå att du har problem med att jag påpekar att SD befinner sig i en fallande spiral då du ägnar sådan tid till att försöka bevisa motsatsen trots att det inte är sant – SD befinner sig i en nedåtgående spiral oavsett vad du säger.

      • Jonny Disenfeldt


        Jo Anders, du har ett flertal gånger hittat på saker och ditt minne verkar tyvärr inte vara helt på plats.

        Du har skrivit t.ex
        ”de använder en oerhört komplex ekvation” …

        Du skrev
        ”Titta på SCB:s hemsida och läsa noga. För siffran 28.600 säger de dessutom själva att den är aningen missvisande därför att den bara tar hänsyn till lönerna och delar den med antalet yrken.” berätta var SCB säger att de sprider missvisande information.

        Du skrev om den hemliga beräkningen till LO
        ”SCB har gjort beräkningarna och då på det sätt jag beskrivit där man tittat på alla yrkesgrupper för sig och sedan gett dem vikt efter hur många som finns i respektive yrkesgrupp för att räkna fram medianlönen för Sveriges samtliga inkomsttagare – ”

        Du skrev vidare
        ”Denna beräkning är oerhört komplex därför att den till att börja med bygger på en viktad uträkning inom varje yrkesslag för att räkna fram medianlönen där utifrån förhållandet av hur stor del av arbetstagarna som har ett visst krontal i lön för att få fram medianlönen i yrket. När väl detta är gjort för alla yrkesgrupper så ska dessa viktas mot varandra i förhållande för hur många som ingår i respektive yrkesgrupp och hur många dessa är sett till totalen.
        Först när detta är gjort får man fram den riktiga medianlönen och det är den SCB räknat fram till LO.
        Då denna ekvation är komplex och då den bygger på att man har kunskap om varje enskild löntagares lön så har i vart fall inte jag tillgång till den ekvationen”

        Du skrev
        ”Median är ett matematiskt begrepp så långt kan vi vara överens. Hur medianen ter sig bestäms av den ekvation den bygger på och SCB själva har sagt att ekvationen på hemsidan inte är korrekt,”

        Du skrev ;
        ”Det enda sättet att få fram den riktiga medianen är att göra som jag påvisat. Att undersöka varje yrkesgrupps median för sig och sedan vikta den medianen i totalen med hänsyn tagen till hur stor del av den totala arbetsmarknaden den gruppen tillhör.”

        Anders Forss om medianlön :
        ”Medianlön beroende på hur man bräknar den kan innebära att väsentligt fler än hälften ligger under den.”
        NEJ Anders, du förstår inte vad median innebär, det är ett matematiskt begrepp och väsentligt fler än hälften KAN INTE ligga under medianen

        Man beräknar inte median av viktade medianer.

        Att beräkna en median är inte en ”mycket komplex matematisk formel”, tvärtom är det mycket enkelt.

        Du påstår än en gång :
        ”SD befinner sig i en nedåtgående spiral ”
        vilket ju inte heller är sant, här har vi fakta som visar motsatsen :

        https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsm%C3%A4tningar_inf%C3%B6r_riksdagsvalet_i_Sverige_2018

        Jag är inte ovan med att se politiker ljuga men de är faktiskt lite försiktigare än du normalt sett…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag vidhåller att jag har mycket bra minne och att jag är 100% klar över vad jag skrivit och vad jag avser.

          Din taktik är at försöka lägga ut villospår och sedan klippa och klistra utifrån dem genom att hänvisa till ett enskilt svar på en kommentar som endast behandlar en liten del av det jag skrivit snarare än totalen – Detta för att sedan vilja hävda det du försöker göra nu – Dvs. att jag skrivit si eller så.

          Den taktiken fungerar inte på mig Jonny.

          Vill du påstå att jag sagt si eller så ska du lägga i hop alla svar och kommentarer samt huvudinlägget – Gör du så kommer du att se att jag står upp för vad jag initialt skrivit.

          Fortsätt gärna på ditt invanda SD maner genom att avleda debatten från ämnet och genom att klippa och klistra och använda alternativa fakta – Den taktiken är redan avslöjad av gemene man – Det är därför SD:s nedåtgående trend håller i sig.

          • Jonny Disenfeldt

            Villospår ?
            Klippa och klistra ?

            Låt oss börja med ett enkelt påstående från dig då :
            Du Anders påstår att ;

            ”Medianlön beroende på hur man bräknar den kan innebära att väsentligt fler än hälften ligger under den.”

            Nej säger jag. Median är ett strikt definierat matematiskt begrepp, det finns bara ett sätt att beräkna median. Det är alltid hälften som ligger under medianen och hälften ovan om totala antalet mätvärden är udda, är antalet jämnt så blir det +/- 1 värde, INTE VÄSENTLIGT FLER ÄN HÄLFTEN som DU påstår.

            Du påstår att det krävs en ”mycket komplex matematisk formel” för att beräkna median, det är en absolut lögn. Median är något man lär sig i 7:e klass

            Det är du Anders som gång på gång sprider ”alternativa fakta” , det som min generation helt enkelt kallar lögner.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Du klipper och klistrar och försöker lägga ut villospår Jonny – Så är det.

            Att median är ett matematiskt begrepp har jag aldrig ifrågasatt Jonny – vad jag sagt är att medianen blir vad den blir beroende på vilket material medianen beräknas på.

            Att den metod SCB använder på sin hemsida där de delar in arbetstagarna i yrkesgrupper för att sedan beräkna medianen i respektive grupp och sedan medianen av alla yrkesgrupper utan att ta hänsyn till hur många som finns i varje yrkesgrupp ger ett helt annat resultat än om alla arbetstagare sorteras var för sig och medianen beräknas på det.

            Att så är fallet begriper nog alla Jonny.

  19. Alexander

    Nu ljugs det friskt, när Anders skrev som han gjorde hade han inte nämnt den påstådda sammanställningen LO gjort. Att hela tiden hänvisa till vilken fantastisk människa man är och ändå blåljuga går inte ihop.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ljuger inte Alexander – Däremot tror jag att du försöker göra just det genom att klippa och klistra friskt i det som är sagt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.