Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Gårdagens VM-guld i ishockey resultatet av den Socialdemokratiska folkrörelsesjälen.

Med risk för att kritiseras för mitt uttalande så påstår jag att det i grunden är Socialdemokratisk ideologi och det Folkrörelsesverige vi Socialdemokrater byggde som ligger bakom Tre Kronors VM-guld i årets VM-turnering.

Anledningen till att jag säger så är därför att det är folkrörelsens ideal och ideologi som skapat den ordning som innebär att de breda massorna kan ägna sig åt idrott på någorlunda lika villkor.

Förvisso har idrott i dagens moderna samhälle blivit aningen mer av en klassfråga och plånboksfråga än när jag var ung – Likväl lever folkrörelsesjälen kvar inom idrotten vilket gör att alla som vill har möjlighet att nå sin fulla potential oavsett storleken på föräldrarnas plånbok vilket i grunden är hemligheten till det svenska idrottsundret.

Med det sagt så hävdar jag att det är Socialdemokratisk politik och Socialdemokratisk ideologi som möjliggjorde gårdagens VM-guld – Detta därför att det är dessa två som skapade den idrottsrörelse som fortsatt har starkt fotfäste i vårt land och den idrottsrörelse som fostrat VM-spelarna som tog gårdagens guld.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

54 kommentarer

 1. Alexander

  Vad Anders menar med att Kina först på senare år släppts in i den idrottsliga värmen är inte glasklart. De tog 16 guld i Atlanta 1996 så Anders får gärna förtydliga. När menar han att de släpptes in?

 2. Alexander

  Anders verkar inte kunna förklara när Kina släppes in i värmen. Återigen har han slängt ur sig saker han inte kan förklara,och då flyr han fältet. Kina har under ganska lång tid varit en av de bästa nationerna under OS. Jag förstår varför herr Forss inte kommer in på topp 30, lögner brukar avslöjas.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag står för det jag skrivit Alexander och Kinas riktiga intåg i storidrotten i full skala skedde någon gång från 1990-talets mitt/slut och framåt.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag är inte dåligt påläst Alexander – Sett till befolkningens storlek borde Kina dominera de flesta sporter vilket de inte gör ännu.

   Sedan handlade inlägget inte om Kina utan om den svenska idrottsrörelsen och vad som gjort den möjlig och framgångsrik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.