Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Axebro har uppenbarligen problem med att räkna.

Jag har med intresse läst Axebros försök att klanka ner på oss Socialdemokrater och kritisera oss för att vi inte satsar tillräckligt mycket på det som enligt honom är varje kommuns kärnverksamhet – Dvs. skolan, vården och omsorgen.

När vi nu signalerar att vi går in i en ordentlig konsolideringsfas för att konsolidera gjorda investeringar och tillse att de får avsedd effekt och därför väljer att satsa på skola, vård och omsorg istället för att fortsätta att investera i det Axebro tidigare kritiserat kritiserar samme Axebro denna kursändring.

Min frågor till Axebro är därför följande:

 • Varför ägnar du dig åt politisk populism Robert Axebro?
 • Hur ska du ha det – Ska vi satsa på att bygga infrastruktur för framtiden eller ska vi satsa på det du anser vara varje kommuns kärnverksamhet som enligt dig är skola, vård och omsorg?

Svaret på dessa två frågor tror jag både läsarna av din och min blogg är intresserade av att höra!

Låt oss därför gå till det påstående jag använt i min rubriksättning Robert – Det om att du bör lära dig att räkna.

Det Hans Lindberg och vi Socialdemokrater gjort är att räkna på de intäkter vi har idag och en oerhört blygsam ökning av densamma – Detta för att inte göra glädjekalkyler och för att ta höjd för större kostnadsökningar än vad som är verklighet idag.

Det du gör i ditt lilla räkneexempel i bloggen är att bara ta med kostnaden för inflyttning och befolkningsökning – Detta utan att inkludera de ökade skatteintäkter denna befolkningsökning kommer att leda till i ditt lilla räkneexempel.

Att räkna på det sättet torde göra att du med all säkerhet platsat i styrelsen för Ebberöds Bank som även det är fiktion och saga på samma sätt som de liknelser du gör med sagovärlden i ditt inlägg.

Dessutom tycker jag att du borde se det positiva i att vi Socialdemokrater väljer att satsa mer pengar än tidigare utlovat på Bullmark och Bullmarks skola – Alldeles speciellt så när du tidigare kritiserat oss och framfört att vi satsar för lite på Bullmark och på de som bor där.

Det du istället bör fråga dig Robert är vad som ligger i denna extra satsning på skolan i Bullmark?

Kan det månne vara så att vi Socialdemokrater har planer för Bullmark och för befolkningstillväxten i Bullmark – Planer du inte känner till därför att du är allt för upptagen med att kritisera allt vi Socialdemokrater säger och gör?

Min tro är att det är precis så det är Robert – Att du är så förblindad av politisk populism att du inte ser vad som är reella fakta.

För egen del är tror jag mig ha aningen mer kunskap än dig om de diskussioner som pågår i vårt parti om Umeås framtida tillväxt och de saker som planeras för Umeå på både lång och kort sikt än dig Robert.

Med det sagt så kan jag försäkra både Robert Axebro och alla andra om att vi Socialdemokrater har stora planer för Umeå och Umeås framtida tillväxt och vart den ska ske och att vi i framtiden på samma sätt som vi alltid gjort historiskt sätter Umeås bästa framför vårt partis bästa.

Avslutningsvis så ska jag ge dig beröm för ditt humoristiska sätt att skriva på då läsningen av det du skriver allt som ofta ger mig anledning att skrattar och beundra din poetiska sida.

Innehållet och sakskälen däremot lämnar mycket i övrigt att önska då det du skriver allt som oftast saknar förankring i faktiska skeende och reella fakta.

Därför vill jag ge dig ett råd rakt från hjärtat Robert – Börja på att skriva romaner och poesi – Gör du det är min övertygelse att du förr eller senare kommer att bli invald i Svenska Akademien.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

13 kommentarer

 1. Lars Flemström

  Och vem är kejsaren i berättelsen om kejsarens nya kläder? Robert Axebro, m, har beskrivit socialdemokratiska budgetsatsningar i Umeå som just de kläderna. Men vem är kejsaren? Anders Forss förklarar: ”Det Hans Lindberg och vi Socialdemokrater gjort är att räkna…” Är inte Lindberg socialdemokrat?

  Vilket parti tillhör han? Frågan ställs eftersom han inte inkluderas i begreppet ”vi socialdemokrater”. Så han kan inte vara kejsaren i berättelsen. Däremot Anders Forss, som ända sedan han debuterade som S-bloggare, har framställt sig själv som en gammal socialdemokratisk partiveteran …

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Hans Lindberg ingår i begreppet vi Socialdemokrater men då han var nämnd vid namn i det inlägg jag argumenterar mot blir han även nämnd vid namn i mitt inlägg vilket jag tycker är gängse ordning och något som ska följas Lars.

   Sedan ska jag korrigera det du skrivit i sista stycket och säga att jag aldrig har framställt mig som varken partiveteran eller nykomling utan enbart som Socialdemokrat.

 2. Ville-Valle

  …det var värst vad du tar i mot den här mycket populäre byakämpen och centerpartisten. Du brukar inte smutskasta dina meningsmotståndare på samma låga sätt som dina S-kollegor/pampar gör men nu har du tydligen rättat in dig i leden. Varför är ni så rädda för den här kunnige, populäre och av allmänheten mycket respekterade byaprofilen? I VK:s enkät över respekterade opinionsbildare i länet låg Axebro i topp och där platsade du inte ens på listan o jag minns rätt…? Vad är det som har hänt med dig? Är du rädd för att inte bli nominerad på någon lista vid nästa val…?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det handlar inte om att smutskasta på något sätt Ville-Valle – Snarare om att bemöta något som är populistiskt och felaktigt vad gäller antaganden och slutsats.

   Huruvida jag blir nominerad till någon lista eller inte spelar ingen roll för mig – Det som betyder något är att människor läser min blogg vilket uppenbarligen måste vara fallet då den ständigt ligger i topp på VK-bloggen – Det och den debatt som sker i kommentarsfälten är vad som räknas för mig Ville-Valle.

   • Jan Sjöström

    Hej..
    Jasså, inte längre intresserad av ”någon lista” !
    För oss i pöbeln verkar det inte vara i enlighet med sanning, detta inte
    minst när du i blogg efter blogg bedyrar hur oerhört oersättlig du är för
    rörelsen / sekten (S). Mening efter mening avslutas ofta / alltid med fras typ
    ”när partiet inser att jag är bäst lämpad” samt till detta ”när jag får bestämma”
    eller ” jag skall tala till partistyrelsen”.
    Kanske är det så att skäl till uppmärksamhet ”dina tankar” ligger i det faktum
    att vi (pöbeln) sällan / aldrig ser inlaga efter inlaga med / i vilken fullständigt naivitet
    du vräker ur dig (i bästa fall) prefabricerad socialistisk dynga, parat med den vetskap
    dina ”oerhört avancerade spionprogram” ger dig, du vet dom programmen som
    bara ”oerhört framgångsrika jurister / bankchefer har tillgång till” D v s bara din person.
    Nej Forss, jag är övertygad om att du verkligen tror att du kommer att styra Världen
    en dag, till detta är jag numera även övertygad om att du helt enkelt inte ser eller
    förstår hur självförnedrande dina påståenden om ” innehavare av all vetskap” är.

    Att du har läsare beror på att du minst sagt är avvikande, till detta så debatterar ingen
    med en individ som helt saknar insikt i de brister ”jag vet allt ” personen som du är.
    Att många skriver i alla fel dina (drömmar ?) konkluderar är bara ett tecken på att
    empirin rörande dessa finns och är verklig och således inte kan vara föremål för ditt
    eller dina spionprograms (?) s k förutsägelser.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Om du påstår att jag på bloggplats bedyrat att jag är oerhört oersättlig för den socialdemokratiska rörelsen måste du ha drömt då jag aldrig någonsin använt mig av några sådana påståenden på min blogg.

     Jag har aldrig påstått att jag ska tala direkt med partistyrelsen ej heller att jag skulle vara bäst lämpad – Däremot använder jag ofta uttrycket om jag får bestämma vilket jag tycker är helt rätt för att framföra vad som är min åsikt.

     I övrigt har jag inget annat att säga än att du uppenbarligen måste ha slut på argument gentemot de sakfrågor jag skriver om då allt du kan göra är att försöka hoppa på mig som person.

     Mitt räd till dig är därför att vässa dina argument så att vi kan ha en ordentlig debatt Jan.

 3. Pingback: Räkenskapens dag Anders Forss | Axebros syn på politiken…

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag tävlar inte med min blogg Jonny – Som jag sa till en annan kommentatör så är det jag bryr mig om att den är väl läst och att den är väl kommenterad vilket den är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.