Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Ska man tro Dagens Industri är Anna Kinberg Batras dagar som partiledare snart över.

Aftonbladet citerar en artikel från Dagens Industri där det klart och tydligt framgår att det pågår en het intern strid inom Moderaterna för att få Anna Kinberg Batra att frivilligt avgå som partiledare så att man slipper nesan med att avsätta henne offentligt.

Att så skulle bli fallet sa jag redan i samband med att hon gjorde det ödesdigra misstaget att öppna för ett samarbete med SD och ska man tro det som skrivs så får jag nu helt rätt i den förutsägelse jag gjorde då.

I artiklarna påstås att det från som det heter från flera av varandra oberoende källor kommer information om att en avgång kommer inom de närmaste dagarna som ett resultat av att AKB blivit ett blysänke för partiet.

Förvånansvärt nog så är det hennes egna partikamrater inom Stockholmsmoderaterna som är mest missnöjda även om artiklarna refererar till att anledningen är att det finns ett utbrett missnöje bland flera tunga Moderater för hennes sätt att leda partiet.

För egen del är jag på inget sätt förvånad och att Moderaterna skulle tappa sympatier i rekordfart när AKB öppnade för samarbete med SD såg jag som självklart – En självklarhet som besannats med ett stort ras i opinionen som följd.

Avslutningsvis ska jag om än i förskott säga följande – Vad var det jag sa?

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

76 kommentarer

  • andersforss (inläggsförfattare)

   SD ökar inte med några 5,5% och de har backat efter sin högstanotering och är på tillbakagång vilket även sådana som Jonas Hinnfors säger – Läs det inlägg jag kommer att publicera runt 16-tiden så förstår du varför.

 1. Alexander

  Nej Anders, odds har bara en funktion och tolkning. Vad är vitsen med att larva sig som du gör? Vad är det du vill vinna på det?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Odds har flera tolkningar beroende på i vilket sammanhang man använder ordet Alexander – At påstå motsatsen är definitivt att larva sig.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Synonymer till odds
   vadhållningsutslag; chanser, utsikter, möjligheter, sannolikhet

  • andersforss (inläggsförfattare)

   jag fattar precis det du skriver Alexander och i mitt svar ser du några av de vedertagna synonymer som finns på ordet odds i akademiens ordlista.

 2. Alexander

  Du inser alltså inte att du inte förstår att du gör ett självmål genom att rabbla upp synonymer? Givetvis inte, och inte heller begriper du att du gick rakt i en retorisk fälla. Bravo Anders!

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag gör varken självmål eller går i fällor Alexander och det sätt på vilket du försöker klippa, klistra och förvanska vad som är sagt är en taktik som fungerar mycket dåligt i den politiska debatten.

   • Jonny Disenfeldt

    Snälla Anders, du gör bort dig

    Så här är det :

    Hög sannolikhet motsvaras av låga odds
    Låg sannolikhet motsvaras av höga ödds

    du måste lära dig att uttrycka dig korrekt Anders.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Bara i bettingsammanhang Alexander – I övriga sammanhang så betyder odds chanser till, sannolikhehet etc. Sannolikheten att SD ska få regeringsinflytande är liten därav mitt uttryck som för övrigt är helt korrekt om du tittar i ordlistan.

     • Jonny Disenfeldt

      Sannolikheten att SD ska få regeringsinflytande är i nuläget låg, dvs oddset för det är högt.

      Ge mig referens till den ordlista som skulle ge dig rätt tack.

 3. Jonny Disenfeldt

  Nej Anders, en synonym innebär inte att ett ord som ”odds” kan ha två olika diametralt olika betydelser. Berätta nu istället var du hittar en ordlista som ger stöd för detta ditt påstående.

  Hög sannolikhet motsvaras av låga odds
  Låg sannolikhet motsvaras av höga ödds

  du måste lära dig att uttrycka dig korrekt Anders.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Du pratar bara om ordet odds i bettingsammanhang Jonny.

   Ordet kan användas i andra sammanhang än för betting och då betyder låga odds låg sannolikhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.