Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD:s värnande om den svenska särarten bygger på okunskap.

SD och inte minst Björn Söder och Jimmie Åkesson pratar allt som oftast i nationalistiska termer och om att bevara den svenska kulturella särarten – Detta inlägg är skrivet som en fråga följt av flera frågeställningar som behöver svar på varför det är viktigt att bevara den svenska och de europeiska kulturernas särart.

Mina frågor till de som företräder SD lyder därför som följer:

 • Är det viktigt  att bevara kulturell särart?
 • Om svaret är ja – Varför?
 • Spelar det någon roll vilken hudfärg ens biologiska barn har?
 • Är ett barn som har föräldrar av olika etnicitet mindre älskat av sina föräldrar?
 • Är det fel att uppmana till äktenskap mellan en Europe och en Afrikan, Asiat eller Latinamerikan?
 • Spelar det någon roll i yrkeslivet om mina kollegor är av samma etniska härkomst som jag?
 • Har det någon betydelse vilken religion vi bekänner oss till förutsatt att den följer skrifterna och likt alla religioner föraktar våld och predikar gränslös kärlek?
 • Har det någon betydelse vilken sexuell läggning en människa har?
 • Har pengar och rikedom betydelse i bedömningen av en människas kvalitéer?

Detta är bara några av alla de frågor jag tycker vi alla bör tänka på och som jag tycker att SD:s ledande företrädare bör svara på.

Anledningen till att jag ställer frågorna är att vi alla bör sätta oss ner och fundera på om kärlek tar hänsyn till hudfärg eller etniskt ursprung eller om kärleken faktiskt är blind?

Dessutom bör vi i detta fall titta på hur barn gör när de leker – Gör vi så kan vi se att yngre barn sällan och aldrig gör skillnad på hudfärg eller andra fysiska attribut när de leker och umgås. Hos barn gäller blott och allena frågan av om personen är rolig att leka med eller ej – Allt annat är under ordnat detta.

Att göra skillnad på människa och människa är således något vi utvecklar när vi blir äldre vilket innebär att en sådan utveckling är allt annat än naturlig.

Jag känner mig oerhört priviligerad som har fått möjlighet att göra en livsresa som många aldrig fått eller får chansen att uppleva.

I mitt arbete runt jordklotet har jag lärt känna många olika människor från helt olika kulturer med skiftande hudfärg och etniskt ursprung och en av alla saker jag lärt mig är att de allra flesta människor i grunden är goda och kärleksfulla oavsett ursprung.

Min första slutsats är därför att alla människor i grunden är goda och kärleksfulla och att det är dåliga influenser och svikna löften som gör dem onda och hatiska.

Om man lägger sig vinn om att förstå hur en viss grupp människor tycker, tänker och resonerar och sedan därifrån går vidare och studerar deras historia för att försöka förstå vilka historiska betingelser som gjort att de tycker, tänker och resonerar som de gör lär man sig massor under processen.

Den kunskapen leder till att man kan diskutera som jämlikar på lika villkor då man i diskussionerna kan använda liknelser som den man pratar kan relatera till.

I alla diskussioner som sker på sådan grund är det lättare att försöka få motparten att ändra uppfattning om man tycker att dennes syn på en företeelse är felaktig.

I en sådan diskussion inträffar även att man kan få anledning att ifrågasätta om det egna sättet att se på saken är korrekt och diskussionen kan till och med leda till att man genom den kunskap man införskaffat som ett resultat av diskussionen byter ståndpunkt och anpassar sig till en som är bättre och mer korrekt.

Vad jag försöker säga är att det inte går att döma eller fördöma utan att ha full kunskap om det man dömer eller fördömer. Om man ägnar sig åt domslut utan att ha alla fakta på bordet är sannolikheten lika stor att det blir rätt som att det blir fel domslut beroende på att sakliga domskäl saknas.

Jag har många gånger både historiskt och fram till denna dag sagt att mänskligheten sannolikt skulle vinna på om alla var helt blinda när det handlar om synen på varandra. Är man blind kan man inte döma utifrån hudfärg eller ras – Är man blind måste alla domslut grundas utifrån avlyssnande av den inre rösten och följande av det ens hjärta säger.

Under mina år utomlands hände det åtskilliga gånger att andra svenskar kritiserade mig för att jag spenderade mer tid med utländska vänner än jag gjorde med svenska vänner – Alla gångerna detta kom upp var mitt svar att jag redan vet hur svensken tycker och tänker och att jag om jag ville vare med svenskar skulle bo i Sverige.

Just nyfikenheten att utforska och lära om andra kulturer och andra kulturers sätt att tycka och tänka har berikat mitt liv enormt mycket. På samma sätt tror jag att det skulle berika många svenskars liv att skaffa sig invandrade vänner och lära sig vart de kommer ifrån och varför de tycker och tänker som de gör.

Största vinsten skulle sannolikt bli att den som gör detta inser att alla människor i grund och botten är lika även om vi från tid till annan kan tycka olika.

Därför ser jag med spänning fram mot kommentarer från SD sympatisörer som besvarar de inledande frågorna – Vem vet kanske kan jag lära mig något nytt utifrån de svar jag får.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

157 kommentarer

 1. Jonny Disenfeldt

  Tror du att någon inom ett annat parti (som t.ex SD) bryr sig om dig och dina mestadels barnsliga frågor ?

  Bland dina frågeställningar finns det ett par som är rätt märkliga :

  ”-Är det viktigt att bevara kulturell särart?”
  Givetvis är det viktigt att bevara kulturella särarter så länge de kan rymmas inom ett modernt demokratiskt land, jag noterar att Anders Forss med sin frågeställning vill utradera kulturella särarter. Vi ska inte likrikta människor att bli en och samma över hela världen. Vi människor har olika utgångspunkter, olika ingångsvärden, olika traditioner och de samhällen vi byggt upp avspeglar detta.

  ”Är det fel att uppmana till äktenskap mellan en Europe och en Afrikan, Asiat eller Latinamerikan?”
  Ja, det är fel, varför ska man uppmana till det ? Människor ska hitta sin partner baserat på kärlek, om det sedan är samma kön eller en individ från ett annat land är deras personliga val.
  Ditt ”uppmanade” för att ur rasbiologisk synpunkt (som du brukar anföra) vilja blanda människor är ett märkligt resonemang och för tankarna fel.. Låt människor välja själva med hjärtat.

  ”Har det någon betydelse vilken religion vi bekänner oss till förutsatt att den följer skrifterna och likt alla religioner föraktar våld och predikar gränslös kärlek?”
  Religionstillhörighet i sig är oväsentlig men ditt påstående att man ska följa skrifterna innebär fundamentalism.
  Nej tack, jag vill inte jobba tillsammans med en kristen fundamentalist som följer den kristne gudens påbud i t.ex gamla testamentet, lika lite en muslim som följer sina extra påbud om brott och straff, deras syn på homosexualitet, deras syn på icke troende och troende av annan inriktning etc.
  Den fundamentalistiska juden arbetar inte, han lever på staten (i Israel)..så den går det inte att arbeta MED.
  Judendom, kristendom och islam predikar INTE gränslös kärlek. De är alla avskyvärda i sin grund.

  ”Har det någon betydelse vilken sexuell läggning en människa har?”
  Inte så länge vi talar om att man håller sig inom lagens ramar men givetvis har det betydelse om personen är pedofil etc.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Om SD och dess ledning bryr sig eller inte spelar mindre roll – Det viktiga för mig är att skriva om det för att göra väljarna medvetna om vilken sorts parti SD är.

   • Jonny Disenfeldt

    Men det gör du ju inte genom att göra den här sortens löjliga insinuanta inlägg. Däremot avslöjar det mycket om dig själv Anders Forss.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag ser inte mina inlägg som löjliga Jonny – Snarare som relevanta även om de inte vinner ditt gillande.

     • krister Andersson

      Jag nämnde DDR och Sovjet för att där gick alltid kollektivet(staten) före individuella rättigheter.
      Jag vet att ni sossar resonerar lite likadant. Anser du att känslor trumfar yttrandefrihet?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Sovjetunionenj och DDR använder bara den som har slut på argument då det inte finns några likheter alls mellan Sverige och dessa forna länder – varken historiskt eller i nutid.

   • vilgot sjöman

    Är du medveten om vad ditt eget parti gjort rent historiskt? Behöver jag nämna Rasbiologiska Institutet och järnmalmen till Tyskland?

    • andersforss (inläggsförfattare)

     De sakerna brukar debattörer som du komma släpande med när argumenten tryter. Tiderna var annorlunda när det utspelade sig både i Sverige och resten av världen och att vi forskaran lärt sig och numera förespråkar andra metoder har vi tagit till oss – Undantaget SD.

     • Krister Andersson

      Vad exakt är det för metoder SD förespråkar? Som medlem är jag nyfiken nämligen.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Läs ditt partiprogram och det jag skrivit i tidigare inlägg så finner du svaret på frågan Krister.

     • Krister Andersson

      jag har läst vårat partiprogram, flera gånger faktiskt. Du kom med påståendet då är det upp till dig
      att leverera, vad exakt är så ondskefullt i vårt partiprogram och jag vill ha konkreta exempel, inte en
      massa dravel och gissningar.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag gissar inte Krister – Svenskhetsdebatten är en sak som gör att de nazistiska och rasistiska rötterna lyser igenom klart och tydligt.

      Sedan tar jag inga order från dig utan du får hålla tillgodo med det jag skriver och de svar jag ger på kommentarer.

     • Krister Andersson

      svenskhetsdebatten? Du menar att vi har fräckheten att påstå att det finns Svenskar? Skall då
      muhammedanska fundamentalister och bosnisk folkdans inkluderas i Svenskhet? För i såfall är
      debatten meningslös, häpnadsväckande hur du gräver ner dig själv.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag gräver inte ner mig Krister – däremot ser du ut att göra det – Det finns en princip och det är att alla människor har lika värde. Att i det sammanhanget prata etnisk bakgrund är löjeväckande.

     • Krister Andersson

      I lagens ögon har alla samma rättigheter ja men det där med värde är ett subjektivt begrepp till exempelvis så har mina barn och min kvinnliga kompanjon bra mycket mer värde än dig i min värld.
      Det handlar om cirklar, du resonerar likadant, anta att du skulle donera en njure till en behövande, en av de behövande var din mor vem skulle du ge den till? Din mor eller en främling?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Frågan i slutet är mycket tillspetsad och min inställning är att vi måste försöka se bortom det som är bäst för den egna individen – Ska vi ha ett harmoniskt och välmående samhälle måste vi alltid se till vad som är bäst för kollektivet då kollektivets bästa alltid måste sättas framför det egna jagets bästa.

      Att vi känner mer kärlek till vår omedelbara familj är helt naturligt Krister – Så tror jag det är för de allra flesta med oerhört få undantag. I den stora frågorna så måste vi se bortom detta vilket är precis vad jag skriver i inlägget.

     • Krister Andersson

      kollektivets bästa, jo du jag har varit i länder som resonerade så de var kända som Sovjetunionen och DDR. Anta att kollektivets bästa kolliderar med mina personliga rättigheter vilket inte är helt ovanligt, vad händer då? Det är som snöflingorna som gnäller, de anser att deras känslor trumfar min yttrandefrihet.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      jag har bara väntat på att Sovjetunionen och DDR skulle nämnas då det är det som alltid sker när argumenten tagit slut och nu kom det.

  • krister Andersson

   Verkligen, jag vill minnas att sosseriet på sin tid hade ganska täta band till DDR och Sovjetunionen.
   Minns att utrikesministern sa att Baltikum inte var ockuperat.

   • andersforss (inläggsförfattare)

    Hur Sovjetunionen bildades son nation bestämdes till största delen i samband med fredsförhandlingarna efter 2:a världskriget av de länder som deltog i dessa Krister. Men som sagt att komma dragandes med DDR och Sovjetunionen gör bara den som har slut på argument.

    • Krister Andersson

     Återigen demonstrerar du din okunnighet, Sovjetunionen bildades på tidigt 20-tal och Baltikums ockupation var ett resultat av Ribbentrop-Molotov pakten som de fick behålla efter kriget tillsammans med östra Polen av någon anledning. Är du stolt över din okunnighet? Men det är klart du kallar islam
     för en fredens religion och en religion bland andra. Ni leker med elden och begriper det inte ens.
     Islam är ett komplett samhällssystem, ett ytterst uselt ett men ett samhällssystem som du uppenbarligen
     vill leva under.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag påvisar ingen okunnighet – Sovjetunionens utbredning så som den såg ut efter 2:a världskrigets slut är något som avhandlades i fredsfördraget efter krigsslutet.

    • Krister Andersson

     Där var inga förhandlingar gällande Baltikum och Östra Polen, Stalin sa att de var hans med erövrarens
     rätt. Och det har ingenting att göra med Sovjetunionens bildande. Den enda som protesterade mot detta var Churchill men han var juniorpartnern bland västmakterna. De skulle ha lyssnat på Patton då hade vi sluppit mycket lidande.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Fredsförhandlingarna gav det resultat de gav och skulle något ha ändrat i det avseendet så borde det ha skett då – Att försöka använda det som skedde då i argument mot vad Sverige som inte ens var part i förhandlingarna inte gjort i nutid är därmed inget hållbart argument.

    • Krister andersson

     Återigen demonstrerar du din okunnighet. Dessa förhandlingar gav inget resultat eftersom Sovjetunionen hade den större armen och Amerikanerna inte hade den politiska viljan att stoppa
     det kommunistiska hotet. Men så här i eftertanke kanske kommunism hade varit bättre än islamism.
     Hur kan det komma sig att ni sossar alltid underordnar er div utländska ideologier?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Förhandlingarna hölls efter freden och Sovjetunionen och USA eller de allierade krigade aldrig mot varandra utan endast mot Tyskland och Japan.

    • krister andersson

     Ohh det hade jag verkligen ingen aning om, krigade verkligen inte Sovjet och USA med varandra?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Inte direkt Krister – Inte under andra världskriget då fienden var Tyskland och Japan.

 2. Alexander

  Eftersom kulturell särart verkar oviktigt så behöver vi inte bry oss om alla invandrare som vill behålla sina traditioner och seder. Vi slipper höra hur de berikar oss. Var det så du menade?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   De får gärna behålla sina traditioner och seder så länge de inte tvingar andra att följa dem och så länge de inte bryter mot svenska lagar och regler.

 3. Lars Flemström

  Eftersom du har ställt frågorna exklusivt till ”de som företräder SD”, tänker jag inte besvara en enda av dina frågor, förutom att jag tar mycket skarpt avstånd från själva tanken att politiker ska lägga sig i enskildas partnerval, att uppmana till eller avråda från att göra barn med en partner av viss ras, hudfärg eller etnicitet – helt oavsett egen eller annan ras, hudfärg eller etnicitet. Sådana uppmaningar till eller avrådanden från sådana partnerval är raspolitik, och inget annat.

  Den som propagerar för raspolitik av ena eller andra slaget är rasist. Själva idén att förbättra en befolknings genetiska egenskaper genom politiskt styrda uppmaningar till partnerval, som bygger på ras, hudfärg eller etnicitet är planerad människoavel, vilket förbjöds av FN 1956 (om jag minns årtalet rätt). Sådana idéer bygger dessutom på djup okunnighet om genetikens och ärftlighetslärans grunder och på sammanblandning av rasavel i små djurpopulationer och människors fria partnerval – som inte alls är skadliga för mänsklighetens framtid.

  För din egen del, tror jag att du har dimmiga föreställningar om orsakerna till fjällko-rasens nästan fullbordade utdöende. Detta berodde på felaktig avelsplanering i kombination med för få tjurar i de små norrländska byarna, med naturlig beteckning fortfarande var vanlig. Detta kom att styra svensk invandringspolitik både före och efter 1936, då man fick en ny chef för Statens rasbiologiska institut. Det var ungefär vid den tiden, som man upptäckte problemen med fjällkon. Import av sperma från skånska tjurar sågs som räddningen för den norrländska djurhållningen.

  Vi har idag problem med extrem-avel med sällskapsdjur, som inte alls mår bra. Vilket kanske borde vara en politisk fråga. Vad däremot gäller vem människor ska göra barn med, måste politikerna hålla tassarna bort och vara väldig, väldigt tysta i frågan. Jag skriver detta i egenskap av f.d. lantarbetare med mycket stor erfarenhet av djuravel. Varje tanke på människoavel bör bemötas med djupaste avsky.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Precis som jag så tycker du att man själv ska få bestämma vem man vill vara tillsammans med och vem man ska skaffa barn med och att det är så tycker jag är viktigt i ett öppet samhälle där alla har samma värde.

 4. Krister

  Har det någon betydelse vilken sexuell läggning en människa har?
  Det är inte vad vi kallar normalt.
  Det skall vi påpeka i utbildningssyfte.
  Sen får folk göra vad de vill i sina privata utrymmen.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Vilken sexuell läggning en människa har måste var och en få bestämma själv och att de ska kunna leva helt öppet i samhället med sin sexualitet tycker jag är helt rätt.

 5. Krister Andersson

  Här får du lite svar på dina frågor.
  1. ja¨’
  2. därför att jag råkar gilla Svensk kultur.
  3. Nej
  4. Vet ej det får du fråga sagda föräldrar om
  5, Ja eftersom varken du eller jag har rätt att diktera för andra hur de skall leva sina liv.
  6. Ja ibland
  7. ja det har det eftersom ingen religion förutom möjligen Jainismen är fredlig, dessutom kräver de
  flesta religiösa speciellt inom islam att vi andra skall anpassa oss till deras behov och önskemål.
  8. nej
  9. Konstig fråga men nej.
  Nu några frågor till dig: Anser du att västerlandet och dess kultur är värd att bevara, om inte varför?
  Är du kulturrelativist?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   För mig är det perfekta samhället det samhälle där alla invånare kan följa den kultur de vill följa så länge den inte bryter mot landets lagar och regler och så länge man inte tvingar någon annan att följa den kulturen.

   Ett fritt och öppet samhälle är värt att kämpa för men det innebär inte att vi ska stoppa människor från länder utanför väst att leva hos oss.

 6. Petter

  Satsa på att kunna ta hand om nyanlända istället för att bara snacka, gör nåt åt utanförskapsförorterna.Innan detta löses kommer bara SD att öka. Svenssons är rädda idag ,mer verkstad och mindre snack tack.

  Över 5 000 kriminella uppdelade på 200 nätverk, parallella samhällen med egna lagar, egna banksystem och egen rättsskipning.
  Polisens rapport om utsatta områden i Sverige är klar. Och det är en nattsvart bild som målas upp.
  – Läget är akut, säger rikspolischefen Dan Eliasson.

  Är detta Svenska Modellen att dessa områden ökas och blir flera, dessa larmrapporter blir bara fler och fler .Och i takt med dessa no-go zoner ökar kommer SD att öka explosionsartat

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Lösningen sitter inte i att stoppa invandringen Petter – Att tro så är naivt.

   Ska vi lösa problemen med utanförskap och det utanförskap skapar måste vi lösa problemen från roten – Ska så ske måste segregationen brytas och de som befinner sig i utanförskap inkluderas och sättas i arbete.

   Sedan är min syn att SD befinner sig i en nedåtgående spiral och min tro är att de kommer att landa på ca 10% i samband med nästa val.

   • Krister Andersson

    Jag vill minnas att du har sagt det ett antal gånger, som t ex vid valet 2014, du har alltid haft fel.
    Du svarade inte på min fråga om du är kulturrelativist.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Valet 2014 gav jag aldrig någon förutsägelse för Krister så där har du fel.

     • krister andersson

      Intressant du har fortfarande inte svarat på frågan så då får jag utgå från att du är kulturrelativist vilket säger en del om dig. Men det är klart du sympatiserar med ett parti som viker ett antal platser i div
      nämnder för muslimer bara för att de är muslimer. Kan man bli mer dhimmi än så?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är för mångkultur och alla människors lika värde Krister och vad du sedan vill kalla det spelar mindre roll för mig.

     • Krister Andersson

      Det är klart du är, du är trots allt en kulturrelativist, nå berätta nu för mig utan floskler vad som är så
      positivt med mångkultur, och märk väl jag vill ha konkreta exempel.

     • Krister Andersson

      Om du har en något så när homogen befolkning har du stabilitet i samhället, låg kriminalitet, hög tillit,.
      Inte många religiösa galningar som springer omkring och utför terrordåd. Din tur nu.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Stabilitet i samhället har inget att göra med etnicitet Krister.

     • Krister Andersson

      Jo det har det åtminstone om du blandar okompativla folkgrupper utan tanke på framtiden,. Jag bor på Seved i Malmö så berätta för mig hur positivt det är med mångkultur. Du har en förmåga att inte svara på mina frågor, märkligt det där.så jag frågar en gång till vad är fördelarna med mångkultur?
      Men det är klart vi har fått lära oss saker som massvåldtäkt, kast med handgranat samt tararush och terrordåd med lastbil.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Till att börja med så är min fråga vad som är positivt med monokultur Krister?

      Mångkultur berikar och innebär att vi får lära oss många nya saker. De som ägnar sig åt brott utgör precis som bland svenskar en liten minoritet av människogruppen och att dra hela grupper över en kam är inget hållbart sätt att argumentera på.

      Vill man använda den argumentationstekniken bör man i sådana fall fundera på vad vi ska göra med gruppen förtroendevalda inom SD som är den grupp som sticker ut mest i brottsstatistiken?

    • andersforss (inläggsförfattare)

     På inget sätt är jag döv och blind signaturen Vilgot Sjöman – Snarare jordnära och realistisk.

   • Krister

    Sedan är min syn att S befinner sig i en
    nedåtgående spiral och min tro är att de
    kommer att landa på ca 16-19 % i samband
    med nästa val.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Den tron får du gärna ha Krister – Själv tror jag att vårt valresultat landar på +35%.

   • Petter

    Står ingenstans i mitt inlägg att vi ska stoppa invandringen ,däremot att vi ska hjälpa de som kommer istället för att bunta ihop dom i ghetton.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Min inställning är att integrationen ska ske på effektivast möjliga sätt och att segregationen ska brytas – Det har jag skrivit om flera gånger.

 7. Bergis

  Så länge som invandrarna följer svenska värderingar ska det inte vara något problem. Religion är bara kulturellt fjask och ett genfel i våra hjärnor som gör oss mottagliga för sekteristiskt tänkande som Islam, kristendom, buddha mfl. Det samhällssystem som Islam orsakar leder oundvikligen till förtryck och konflikter. Precis som kristendomen var för några hundra år sedan. Men vi kan inte importera konflikten till Sverige. Låt alla dessa religiösa människor slåss till dom blir trötta. Men dom ska inte förvänta sig att när dom har slagit sönder sitt land så är det bara att åka till Sverige och bli försörjda. Vi behöver pengarna bättre till sjuksköterskelöner och fattigpensionärer.

 8. Oscar Peterson

  Är det viktigt att bevara kulturell särart?

  Ja, givetvis är det viktigt.

  Om svaret är ja – Varför?
  För att kunna ha en dynamisk värld där olika länder har olika styrkor och svagheter. För att världen blir mer spännande och intressant om den är diversifierad. Socialdemokratin är för att olika folkgrupper ska få bevara sin kulturella särart. Är du motståndare till den delen av S-politik? Förespråkar du assimilering?

  Spelar det någon roll vilken hudfärg ens biologiska barn har?
  Det är helt och hållet upp till föräldrarna. Själv vill jag ha ett barn som ser ut som jag gör.
  Är ett barn som har föräldrar av olika etnicitet mindre älskat av sina föräldrar?

  Återigen får du fråga föräldrarna till det barnet.

  Är det fel att uppmana till äktenskap mellan en Europe och en Afrikan, Asiat eller Latinamerikan?
  Ja. Vi har inte någon tradition av arrangerade äktenskap. Vill du ha en sån tradition där politiker uppmanar folk att gifta sig över ”rasgränserna”? För mig låter en sån politisk ambition väldigt skadad och sjuklig.

  Spelar det någon roll i yrkeslivet om mina kollegor är av samma etniska härkomst som jag?
  Det som spelar roll är om de talar svenska, klarar av att göra jobbet och är en god arbetskamrat som delar på ansvaret.

  Har det någon betydelse vilken religion vi bekänner oss till förutsatt att den följer skrifterna och likt alla religioner föraktar våld och predikar gränslös kärlek?

  Alla religioner förespråkar inte gränslös kärlek. Islam delar in världen i krigets hus (dar al harb – där alla otrogna kuffari bor och vi ska dödas eller omvändas eller betala särskild beskyddarskatt till de muslimska herrarna) och fredens hus (dar al islam) där endast muslimer får bo.

  Har det någon betydelse vilken sexuell läggning en människa har?
  Ja. Det har stor betydelse för hur denna människa leverr sitt liv. En pedofil anser jag bör låsas in på livstid för att skydda omgivningen.

  Har pengar och rikedom betydelse i bedömningen av en människas kvalitéer?
  Det beror på hur personen uppnått sin rikedom. Jag bedömer exempelvis Zlatans kvaliteter som fotbollsspelare som utomordentliga.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Om vi börjar med islam och andra religioner så förespråkar de alla gränslös kärlek och inte krig.

   Världen blir inte mer spännande av att vi renodlar kulturerna Oscar – Världens länder kommer alltid att följa den kultur som dominerar landet men att blanda olika kulturer i alla länder är att berika då det innebär att man kan välja olika sätt att leva oavsett vart man bor så länge man följer landets lagar och regler.

   barn kommer sannolikt att se ut som sina föräldrar i dragen oavsett hudfärg – I vart fall är det vad mina barn gör trots att de är en mix av Sverige och Afrika.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag har läst Koranen och historien om Islam Jonny så jag tror nog att jag är påläst nog för att uttala mig i ämnet.

     • Jonny Disenfeldt

      Då har du nog läst rätt sporadiskt och inte förstått eftersom du uppenbarligen inte vet så mycket .om texterna och påbuden.

      Bakgrundshistorien är rätt blodig den med för att inte tala om den slakt som pågått genom århundradena mellan sunni och shia och troende visavi icke troende…

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Även kristendomen är blodig historiskt Jonny och den första delen av Bibeln är identisk med den första delen av Koranen och i allt en historiebok över hur Gud försökte få människorna att följa hans vilja.

      För en kristen är Nya testamentet och Jesus födelse, korsfästelse och död det som gäller – Där dör Jesus för våra synder och allt är förlåtet så länge vi ber om förlåtelse.

      ’Inom Islam så erkänner man Jesus – Inte som Guds som men som en profet. Dock ser man profeten Muhammed som viktigare än Jesus men trots det så ser även islam den gamla boken som en historiebok och i den senare delen av Koranen – Den efter Mohammed framförs inget annat budskap än kärlekens budskap,

     • Krister Andersson

      Jag ser att du kör Ignoratio Elenchi här, varför? Ingen har sagt att de är kristna här så varför använda
      ett irrelevant argument? Ohh jag vet varför men jag vill att du förklarar själv. Kan vara underhållande.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Kör med vem Krister – Jag har aldrig ens hört talas om människan du nämner namnet på och vore den människan någon viktig person så hade jag sannolikt hört eller läst om densamme så¨vad du vill uppnå med din kommentar förstår jag inte.

     • Krister Andersson

      Milde tid hur okunnig är du? Ignoratio Elenchi är ingen person det är ett retoriskt begrepp jag tycker du skall googla vad det innebär,

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Är det ett retoriskt begrepp är det än mer inaktuellt i en debatt för att försöka försvara något som är sant Krister. Det jag skrivit i inlägget är hur sanningen ser ut och inget annat.

     • Krister Andersson

      Detta retoriska begrepp är standard att använda om man håller på att förlora en debatt, vilket du gjorde.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      På inget sätt – Främlingsfientlighet och rasism ska bekämpas hela tiden och alltjämt då sådana fenomen inte hör hemma i ett demokratiskt samhälle.

 9. Jonny Disenfeldt

  Visst , alla religioner har ett blodigt förflutet och blodigheter och strider fortsätter än idag, nu framförallt inom islam och från islam gentemot andra, men det finns även förtryck av muslimska minoriteter i vissa länder i exempelvis sydostasien som har en icke-muslimsk majoritet.

  DU tillber samme gud som den som beskrivs i gamla testamentet, ledsen men det är inte en kärleksfull gud utan en ond galen varelse som är en reflektion av människan eftersom denna gud är skapad av människan.

  För mig som ateist så har din påhittade gud bara en sak att erbjuda och det är som du vet inte behagligt. En vidrig religion.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Åsikterna får stå för dig Jonny och min åsikt är att det inte är religionen i sig som påbjuder krig och dödande. Att sådant påbjuds i Guds namn är därför att illasinnade och egoistiska människor använder den för att lura andra att hjälpa dem att få makt och ekonomisk vinning.

   Låt mig dessutom påminna om att världens folkrikaste muslimska land finns i Sydostasien i form av Indonesien.

   • Jonny Disenfeldt

    Eftersom jag läst de ”skenheliga” skrifterna så vet jag vilken vidrig syn som frodas i dessa.

    Vad gäller sydostasien så finns det länder som förföljer muslimer pga deras religiösa tro vilket jag ville ha sagt, det är alltså inte alltid muslimer som är de mest aggressiva idag även om det är fallet oftast. Din kommentar om Indonesien är därför rätt malplacerad.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Du får gärna se kommentaren om att Indonesien är världens största muslimska land som malplacerad Jonny och hur man vill tolka religiösa skrifter är upp till var och en – För din tolkning upp till dig.

     Min inställning är att vi ska värna religionsfriheten och att var och en ska få tro på sitt så länge man inte tvingar på andra sin egen tro.

   • Lars Flemström

    Menar du, Anders Forss, att Muhammed var en illasinnad och egoistisk människa, som använde religionen för att få makt och ekonomisk vinning, att han var en bedragare och lögnare, som inte levde som han lärde? Det är inte så jag ser på Muhammed. Han var utan tvekan en av världshistoriens största genier, religiöst, politiskt och militärt.

    Det är därför inte ägnat att förvåna att han av så många människor har uppfattats som mottagare av gudomliga budskap och han själv besitter gudomliga egenskaper (det sistnämnda är dock inte islamsk lära, utan vad vissa troende själva har lagt till). Som icke-muslim har jag svårt att inte uppfatta Koranen som en försvarsskrift för Muhammeds egna beslut och åtgärder på de religiösa, politiska och militära områdena.

    Nej, Muhammed var nog större än den lismande kärleksguru, som du försöker göra honom till. Att han inte var något slags fredsapostel bevisas av att de krig, som ledde till uppkomsten av det stora arabimperiet, började redan under hans egen levnad och med honom själv som härförare. Detta är en högst väsentlig skillnad mellan Jesus och Muhammed.

    Den kristna synen på ”det rättfärdiga kriget”, som går tillbaka till Thomas av Aquino, får nog anses delvis inspirerat av den muslimske tänkaren Ibn Rachid, vars hela bibliotek, hamnade i de kristna erövrarnas händer vid återerövringen av nordöstra Spanien. Tidigare var väl kristna militärers inställning ”Prästerna säger, men verkligheten kräver…”

    Att Koranens syn på krig och hur krig ska utkämpas av oss uppfattas som ”grym” får nog tillskrivas nutidens mer humanitära ideal, som har kodifierats i det internationnellt erkända ”krigets lagar”. Muslimer påpekar gärna att Koranens budskap var en lindring i flera avseenden jämfört med vad som var vanligt under Muhammeds tid. Och det finns riktningar bland muslimer, som menar att en riktig tolkning av profetens lära är just mildring jämfört med samtida sedvänjor. Och att exempelvis demokrati och moderna mänskliga rättigheter är förenliga med profetens lära.

    Den extremt våldsbejakande form av islam, som vi möter hos Muslimska brödraskapet, al Qaida, IS och Boko Haram, är inte traditionell lära, utan en nytolkning, som gjordes av egyptiern Sayiid Qutb under 1950-talet. Han utvidgade begreppet ”rättfärdigt krig” till att avse även anfallskrig i ”rättfärdigt” syfte, som enligt honom är att grunda nya ”kalifat”, där inga andra religioner än islam får finnas. och överträdelser bestraffas med döden. Qutb avrättades 1966 efter att under tio år i fängelse ha utsatts för svår tortyr – som var hans upplevelse av ”traditionell islam” – och blev därmed den nya lärans första martyr.

    Jesus sade ”Mitt rike är icke av denna världen”. Muhammed grundade ett imperium, där den härskande klassen (men inte nödvändigtvis resten av befolkningen) var muslimer, i denna världen. Du kan inte ha läst ”Koranen och historien om islam” särskilt noga, när du skriver att ”första delen av Bibeln” (Gamla Testamentet?) är identisk med första delen av Koranen. Muslimer anser ju att Bibeln är en förfalskning av Guds ord – och det är vad Muhammed försökt reda ut i de koranverser, som påminner om bibelverser.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Nu tror jag att du är helt ute och cyklar Lars och att du läser och tolkar det jag skrivit på samma sätt som djävulen gör när denne läser och tolkar Bibeln.

     Jag har sagt en enda sak och det är att ingen religion förespråkar krig och våld och det innebär självklart att varken Jesus eller Mohammed gör så.

     Det jag sagt är att nu levande människor försöker använda sig av religion för egen girig vinning och det står jag fast vid.

     • Lars Flemström

      Hur vet du att ingen religion förespråkar krig? Och vad är det för trams att Muhammed aldrig har sagt något som Jesus inte har sagt? Det tror ju inte ens muslimerna på, fastän de tror att både Jesus och Muhammed var profeter, som hade fått uppenbarelser från samma Gud. Men detta är inte kristen tro, utan en synkretistisk religion, som du själv har hittat på. Muslimer tror att Muhammed – och endast Muhammed – har fått den fullbordade uppenbarelsen. Och det måste väl ändå vara mer än Jesus fått uppenbarat för sig, enligt muslimsk tro?

      Men nu kommer du med nya uppenbarelser, som inte ens Muhammed fick vetskap om. Är du också en profet? Ja, jag trodde väl det. Enligt dig själv, har ju du förutspått allting som hänt inom politiken – och kommer att hända.

      Många före dig har försökt slå ihop alla religioner till en enda. Men i stället för en enda religion har det blivit ännu fler religioner. Varför döper du inte om din blogg till ”Anders profetiska uppenbarelser”? Kanske kommer du att få ett omnämnande bredvid andra religionsgrundare som Jesus, Muhammed och Bahá’u’lláh i framtidens läroböcker i religionshistoria.

      Nejdu, du har inte ens grundläggande kunskaper i det ämnet.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig gått in och lagt ord i munnen på varesig Jesus eller Muhammed Lars. Det enda jag sagt är att ingen av religionerna förespråkar krig i Guds namn.

     • Krister Andersson

      Exemplet med Jefferson är ytterst relevant eftersom den slår hål på myten att muhammedanerna beter sig som de gör pga USAs beteende i ME idag. Barbareskstaterna höll på med detta i mer än 500 år innan de kombinerade flottorna från Nederländeran och Brittanien satte stopp för det. De skulle fortfarande göra det om de trodde att de skulle komma undan med det. Det står trots allt i koranen och det vet du lika bra som jag.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Historia är historia Krister och att försvara misstag och okunskap som florerar idag med okunskap historiskt gör inte okunskapen bättre eller mer legitim. Det jag skrivit i inlägget står jag för.

     • Krister Andersson

      Historia är ytterst relevant då det lär oss att inte upprepa gamla misstag, nu vet jag att ni inom sosseriet anser att allt som hände innan 1932 är irrelevant men jösses så fel ni har. Exemplet med Jefferson är ytterst relevant för att det ger en kontext till varför muhammedanerna beter sig som de gör.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      De misstagen du vill hänvisa till är korrigerade sedan länge Krister.

     • krister Andersson

      Är de? 1927 skedde en gigantisk nedrustning av det Svenska försvaret och 12 år senare kom andra
      världskriget, nu gör ni precis samma sak igen ni lär er ingenting eftersom ni är totalt historielösa.
      Ni har förstört skolan och det började redan med den där sopan Palme som inte tolererade att någon sa emot och hans eviga gnäll om antisovjetism så fort någon kritiserade Sovjetunionen, ni har inte haft någon partiledare värd namnet sedan Erlander.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som din åsikt utan att kommentera bara så att människor kan läsa hur vansinnigt det du skriver är – Har man den synen på historien har man sannolikt missat stora delar av historien.

    • Krister Andersson

     Nej det är ingen nytolkning, år 1786 var Tomas Jefferson ambassadör i London, vid det tillfället hade USA knappt någon militär, däremot en stor handelsflotta, dessa handelsfartyg blev hela tiden kapade och besättningarna gjorda till slavar. Jefferson frågade sändebudet från Tripoli varför de gjorde så? USA var ett nytt land som aldrig hade gjort Barbareskstaterna något ont, han fick svaret att koranen sa till dem att ta otrogna som slavar och kapa deras skepp. Nå hur skall du nu försvara detta beteende?
     Jag ser massiv stepdans här.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Att komma dragandes med något historiskt leder dig ingen vart Krister då misstag som sker idag aldrig kan försvaras med andra misstag gjorda tidigare.

   • krisgter Andersson

    Det är korrekt och det är där en av fem tycker att hedersmord är helt ok. Sagda land invaderade och ockuperade det kristna Östtimor och mördade en massa folk.

     • krister andersson

      ja vilket land tror du? Du nämnde det själv det är så klart Indonesien. Har några andra länder gemensam gräns med Östtimor? Så nu har du bekräftat din ignorans gällande geografi också.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Och vad vill du ha sagt med kommentaren om Indonesien då jag inte ser att den har något att göra med det jag anfört i inlägget?

     • krister andersson

      Du försökte framhålla Indonesien som någon slags föredöme och jag sköt ner dig (igen) kan jag kanske tillägga. Vad är det egentligen med er rödingar och islam. varför är ni så förtjusta i denna
      skitta religion?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Vart har jag försökt framhålla Indonesien som föredöme Krister? I vilket inlägg har jag skrivit det?

     • krister andersson

      du tog själv upp det den 24 juni i respons till att någon tog upp hur värdelös och dålig islam är.
      Varför är ni alltid så defensiva när det gäller islam? Varför tycker ni att denna skitta religion är så bra?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig försvarat islam eller dess värden utan bara religionsfriheten och respekten för att det är upp till varje människa att själv bestämma vilken religion man vill bekänna sig till.

     • krister andersson

      Du kallade islam en religion full av kärlek och fred vilket den definitivt inte är. Vidare framhöll du pedofilen muhammed som någon slags föredöme.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig uttryckt mig på det sättet Krister. Vad jag har sagt är att alla religioner predikar kärlek och att ingen predikar krig.

     • krister Andersson

      och återigen har du fel, jag trodde att vi hade gått över detta, islam och kristendom är inga fredliga och kärleksfulla religioner vilken historien visar oss, men det är klart du gillar inte historia så vad vet du?
      jag har också noterat att du raderar vissa av mina inlägg t ex det om den s.k röstskolan i Vivalla. undrar vad det beror på men vänta du tolererar kanske inte kritik av Mona?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Både kristendomen och islam är i grunden kärleksfulla och fredliga religioner Krister.

      Enda gången jag raderar inlägg Krister är om de innehåller personangrepp, främlingsfientlighet eller racism.

     • krister andersson

      Du menar för att jag hånade Mona och hennes proislamistiska agenda? Återigen bevisar du din historielöshet dessa två religioners utövare har utfört och utför illdåd, hela tiden, om och om igen.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är inte religionen som uppmanar till att kriga eller döda någon Krister – Religionerna predikar kärlek. Krigande och dödande predikas av människor som drivs av en egen egoistisk agenda och av eget maktbegär. Även om de försöker hävda att de har stöd för det i religionen så är detta inte sant då religionerna predikar kärlekens budskap och att vi ska leva i fred och samförstånd med varandra oavsett religiös tillhörighet.

     • krister andersson

      Då tycker jag du skall läsa GT samt koranen, du kan också försöka övertyga Kaananiterna, midjaniterna och amalekiterna om detta,
      sen har vi surorna 2:191, 5:33, 8.12, 9:29 och 47:4.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      GT likväl som första delen av Koranen är historieböcker som berättar hur Gud försökte få människorna att följa hans vilja. För en kristen så är det NT som styr hur vi ska leva våra liv.

     • Krister Andersson

      Och där kom det, du är troende vad? Har du någon aning om hur många gånger jag har haft denna diskussion med troende? Först och främst kan du aldrig separera GT från NT de hör ihop, skapelsemyten, budorden version 2 står nämligen i GT. Men för all del låt oss titta på vad myten jebus säger i NT, seriöst självstympning för inbillade brott? Han sa också att han inte bringade fred utan svärdet och att alla de gamla lagarna skall följas till jag återvänder. Sen har vi då Lukas 14:26 inga vidare familjevärden vad? Han tyckte också att slaveri var helt ok och förbjöd slavar att revoltera mot sina ägare. Jag tror detta räcker men det finns hur mycket idiotier som helst men du har uppenbarligen inte läst den. Sen beträffande koranen så var de tidiga verserna inte så våldsamma eftersom mohammed inte hade så mycket makt då men han la in en liten fiffig sak nämligen att om två verser emotsade varann gällde den med högst nummer, jag är förvånad över att du kan uttala dig om dessa böcker och ändå veta så lite?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Du tolkar sannolikt Bibeln på samma sätt som hin håle själv Krister. Det går alldeles utmärkt att separera GT och NT på det sätt jag anger.

      Som svar på frågan om Jesus kom för att upphäva lagen savrade han att han inte kommit för att upphäva den utan för att återinföra den utan de tillhörande lagar skrivna av människohand som medföljde lagen och var skrivna på de 2 pergamentrullar som medföljde lagen.

      Han gick till och med så långt som till att säga att från och med nu är det lagen och bara lagen som gäller samt att allt skrivet av en penna hållen av människohand härmed är upplöst vad gäller människans relation med Gud.

      Lagen är de 10 budorden skrivna på 2 stentavlor – Den första innehållande de budord som styr förhållandet mellan människan och Gud och den andra med de 6 budord som beskriver förhållandet människa till människa.

      Den enda egentliga skillnaden mellan islam och kristendom är att islam fortsatt följer de lagar som skrevs av människohand på de 2 pergamentrullarna – Det är dessa islam kallar sharialagar.

     • Krister Andersson

      Jaha nu skall vi blanda in djävulen också, vad jag gör är att använda dina skrifter emot dig vilket är ytterst underhållande. Och nej du kan inte avfärda GT eller du avfärdar skapelsemyten och budorden också. Och jag har påpekat att dessa budord finns i två versioner, den första är mycket mer underhållande, ett bud är att du inte under några omständigheter får koka ett kid i dess moders mjölk.
      Sen är det några gällande osyrat bröd, vad har din gud emot jäst egentligen? oh ja där är människooffer också. Eftersom du ifrågasätter vad jag skriver kan du påpeka något av det jag har skrivit som inte stämmer? Det är klart att muhammedanerna har kopierat åtskilligt från bibeln, problemet är bara att de tog de uslast delarna i en redan dålig bok som från början inte ens var en
      bok, inte förrän efter kyrkomötet i Nicea år 325 vanliga eran. har du aldrig funderat över vad de uteslöt? En sista sak du kan inte säga sharialag eftersom sharia betyder lag så det blir laglag och ett ytterst skitt lagsystem är det.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      jag avfärdar på inget sätt GT Krister utan benämner den för vad den är – En historiebok som berättar vilka vedermödor Gud genomgick för att försöka få människorna att följa hans vilja.

     • Krister andersson

      det är ingen historiebok, judarna var aldrig slavar i Egypten, Moses är en påhittad figur och där var aldrig någon världsomspännare översvämning de tog det från Babylonierna. Vad det är är ett hopkok av diverse myter, magi, rena fantasier, korkade förutsägelser som aldrig slår in samt genuin ondska.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Olika människor ser olika på den saken Krister och jag är övertygad om att merparten av jordens befolkning har en helt annan syn på saken än du.

     • krister andersson

      merparten av Jordens befolkning är inte kristna sen har vi de cirka 30 000 olika varianterna av kristendom, vet du vad den stora likheten mellan kristendom och kommunism är? De olika sekterna inom båda kan inte ens komma överens om färgen på skit. Det hade varit väldigt underhållande om inte dessa olika sekter inte hade varit så farliga med miljontals mord på sina samveten. nu skall du få
      lära dig ett nytt retoriskt begrepp eftersom du uppenbarligen gillar att använda dem. Argumentum ad populum. Slutligen hur någon med en IQ högre än gräs kan tro på den fjantiga Noak historien är bortom mig.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Det du anför får stå för dig Krister och visst finns det flera grenar av kristendom – Så även av isalm och andra religioner vilket klart och tydligt bevisar det jag försökt förklara för dig hela tiden – Det är inte religioner som försöker predika krig och våld – Krig och våld predikas av giriga människor som drivs av egna maktbegär – Att de olika religionerna är uppdelade i många olika samfund påvisar precis detta.

     • Krister Andersson

      Det är uippenbart att jag inte når fram till dig. Att det finns så många olika varianter inom kommunism och religion är att de är falska. Jag håller faktiskt med dig att det finns onda personer som utnyttjar detta för att lura och ljuga för korkskallar för sin egen agenda. Men detta förändrar inte att dessa religioner är krigiska till sin natur speciellt islam, jag gav dig exempel men du valde att ignorera dessa vilket gör dig faktaresistent vilket egentligen inte är så konstigt eftersom du vill ha massinvandring från MENA och Afrika och tror att det skall bli så bra så.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Ingen religion är krigisk Krister – Tror du det så har du missförstått hela saken.

     • krister Andersson

      Utövarna säger det själv speciellt inom islam med sitt jihad och ja jag vet att det kan betyda olika saker men när de säger det menar de alltid krigföring. Deras respektive böcker säger det, var det inte jebus som sa att han bringade inte fred utan svärdet?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jihad är i koranens ögon det man tar till för att skydda sig själv när man blir direkt angripen på grund av sin religion.

     • Krister Andersson

      Du har delvis rätt men det innebär också att utbreda islam med svärdet. Det är häpnadsväckande att du försvarar denna ism med sådan iver.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag försvarar ingen ism Krister men vi har religionsfrihet i Sverige liksom i många länder och vilken religion människor vill bekänna sig till måste de få bestämma själva.

     • Krister Andersson

      Jaha du kunde ha lurat mig. Hur känner du för den negativa religionsfriheten då? Det vill säga min rätt att inte få perversa religioner nerkörda i min hals hela tiden. Skall muhammedanerna få speciella rättigheter? Dvs halalkött på dagis och skolor, jag misstänker att ditt svar är ja, de som inte vill ha halalkött då? Var är deras rättigheter?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Religionsfriheten gäller alla så vitt mig anbelangar Krister vilket gör att den som jag ser saken även gäller för de som är ateister och därför inte tror på någon Gud överhuvudtaget.

      Att vi serverar mat på våra skolor och förskolor som alla kan äta ser jag som en självklarhet då det finns både vegetarianer och veganer bland elever och föräldrar – Att servera något utan fläsk till de som inte äter fläsk har jag inga problem med och i Umeås skolor och förskolor serverar vi inte halal om nötkött står på menyn.

     • Krister Andersson

      Snälle nån vi vet båda att det är skitsnack. Du gillar uppenbarligen religionsfrihet, nåväl hur känner du gällande den negativa religionsfriheten eller för all del den negativa föreningsfriheten? historiskt sett är ni inga anhängare av detta, i början på 80-talet blev jag kollektivansluten till sosseriet bara för att jag gick med i en fackförening som tillhörde LO, detta blev jag så klart inte informerad om även om det är ett brott mot grundlagen men ni ahde inga som helst problem med detta.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Kollektivanslutningen fanns där därför att en majoritet av fackföreningarnas medlemmar röstat för att en sådan var bäst för dem – När övervikten ändrades i motsatt riktning togs kollektivanslutningen bort – beslut som bägge följer demokratins spelregler.

    • Krister Andersson

     Har du någon aning om hur halalslakt går till? jo djuret ifråga torteras innan det dödas och under tiden står en imamtomte och rabblar böner. Du svarade ínte på frågan om vi som inte vill ha halalslaktat kött var är våra rättigheter? Sen är dessutom mat i skolan inte en rättighet det är en förmån. Det kanske inte förekommer i Umeå vilket jag tvivlar på med den islamisering som pågår men här i Malmö sker det.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Om man vill äta halalslaktat kött eller inte är upp till var och en att avgöra på precis samma sätt som det bör vara upp till var och en att bestämma vad man vill äta och inte äta.

 10. Lars Flemström

  Kan du inte läsa innantill, eller har du problem med svenska språket? Eller låtsas du inte förstå frågan för att slippa besvara den?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag kan läsa innantill Lars och jag har inga problem med svenska språket.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Om det vore något viktigt skulle det ha stått om det i etablerad press med stora rubriker.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jasså – Säger fortfarande inget för mig då jag aldrig hört namnet.

   • Håkan Rodin

    Det hänvisar till en typ av argumentationsfel där åsikter som saknar relevans framförs. För ett exempel kopplat till ditt inlägg:
    SD-företrädare: Vi kan rädda fler liv och göra mer gott för världen till lägre kostnad och med mindre miljöförstöring genom att reformera svensk asylpolitik i sverigedemokratisk riktning.
    Anders Forss: Men ni är rasister och gör skillnad på folk och folk!!

    Här gör sig Anders Forss skyldig till ett argumentationsfel enligt ovan nämnda. Kanske är det så att SD-företrädaren är rasist. Kanske är hela SD ett rasistiskt parti. Men det innebär inte att företrädarens utsaga – att politiken skulle bli mer human, mer miljövänlig och mer kostnadseffektiv – är osann.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Politik och politiska förslag bygger på ett partis ideologi – Är den ideologin främlingsfientlig blir all politik det partiet framför främlingsfientlig.

 11. Alexander

  Det är alltså främlingsfientligt att vilja rädda liv i flyktinglägren. Eftersom ´SD vill det är det fel och rasistiskt.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det är främlingsfientligt att påstå att någon inte är välkommen i Sverige på det sätt som Jomshof gjorde – Att rädda liv kan aldrig bli främlingsfientligt oavsett vart räddningen sker.

   • Krister Andersson

    Är det? Inkluderar detta brottslingar, terrorister och iSIS krigare också? Ohh jag antar att zigenartiggare också är ytterst välkomna, jag antar att du är en supporter av sagda fenomen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Brottslingar ska straffas oavsett vilken bakgrund de har Krister och på samma sätt som alla brottslingar ska vara lika för lagen och straffas så har alla människor lika värde.

     • Krister Andersson

      Återigen svarade du inte på min fråga, jag har inte nämnt något om att brottslingar inte skall straffas.
      En gång till skall dessa grupper jag nämnde släppas in?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      En människa är aldrig brottsling på grund av sin etniska bakgrund Krister.

     • Krister Andersson

      Har jag påstått det? Nu frågar jag för tredje gången skall ISIS-krigare samt tiggare släppas in?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      ISIS krigare ska straffas för sina handlingar Krister och vad gäller tiggarna så kommer de från ett EU-land och rör sig fritt inom EU på grund av EU:s regelverk om fri rörlighet. Vill du ändra på den saken så måste EU:s regelverk om fri rörlighet förändras vilket är ett beslut för EU och inte för Sverige.

     • krister andersson

      Ditt parti anser inte att isis krigare skall straffas, var det inte Mona muslim som sa officiellt att de skulle
      få lägenheter och att vissa jobb skulle reserveras för dem. Gällande tiggarna så hade en enkel
      ändring i den lokala ordningsstadgan räckt, vi försökte faktiskt det här i Malmö men ni rödingar satte
      så klart stopp för detta så då måste man anta att ni vill ha tiggare sittande utanför varje livsmedelsbutik.
      Aggressiva är de också, speciellt mot små äldre damer. Senast igår fick jag ingripa för fjärde eller femte gången och jag börjar bli jävligt trött på det. Svara på detta, varför vill ni ha tiggare sittande överallt här?
      Tycker ni att det ger ett exotiskt intryck på gatubilden? En sak till, jag hade den otrevliga erfarenheten att se Magdalena Anderssons tal, milde tid Sara Larsson som statsminister?
      Vi är ett hot mot ekonomin?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Om vi börjar med tiggarna så är det en komplex historia som bör lösas på regeringsnivå och på EU-nivå och att jag vill ha bort tiggarna från gatan har jag framfört i flera inlägg – Dock på ett sätt som inte bryter mot EU-lagstiftning och på ett sätt som är gemensamt för hela landet då det är ohållbart att enskilda kommuners sätt att lösa problemet skiljer sig åt från kommun till kommun.

      Sedan är uttrycket om Mona Sahlin på gränsen – Jag släpper igenom det denna gång men inte senare och man får aldrig tala nedvärderande mot en religion Krister.

      Att de som krigat för IS ska straffas är vår regerings klara och raka besked Krister och att det blir så utgår jag ifrån.

     • Krister andersson

      Det med tiggarna är inte komplicerat alls, de är här pga att det är lagligt att tigga i Sverige och de är
      hitkommenderade av sina hövdingar om du ger en tiggare en tjuga går minst 5 kr till hövdingens lyxliv.
      Enda som behövs är en ändring i den lokala ordningsstadgan men det är ni emot så klart.
      Vadå nedvärdera religion? Varför inte, jag gör det hela tiden. Men vänta det kanske bara gäller islam eller?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Om vi börjar från slutet så handlar det inte om att gilla eller ogilla olika religioner utan om att respektera att det är upp till varje människa att bestämma vilken religion denne vill följa eller om denne vill vara ateist.

      I och med den fria rörligheten inom EU kan vi inte stoppa tiggarna från att komma till Sverige och ska något göras är det i sådana fall på EU-nivå och på nationell nivå – Inte på kommunnivå.

     • krister andersson

      Så du förväntar dig att jag skall respektera brons- och medeltida vidskepelse? jag har en nyhet för dig
      det kommer inte att hända. Du vet vad straffet är om du väljer att lämna islam vad? Döden. Om du betraktad som apostat? Döden. Om du är homo? Döden. Respekterar du att katolska präster skändar barn och har gjort så i hundratals år? Respekterar du att mer än 300 personer avrättades under 1600-talet i Sverige innan en förståndig präst vid namn Noreus och doktorn Urban Hierne satte stopp för vansinnigheterna. Det levde en vis karl vid namn Christopher Hitchens och han sa: ”Always judge a religion on what it´s extremists do” En annan vis karl vid namn Voltarie sade:
      ”Folk som kan få dig att tro på absurditeter kan få dig att begå illdåd” Så sant bara se på alla terrordåd i islams namn. Jag tycker du skall gå in på youtube och titta på när Hitchens kör över de
      religiösa, mycket underhållande. Sen beträffande tiggarna så verkar ditt parti inte bry sig något vidare undrar vad det beror på?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Det beror på vilken riktning av islam du frågar Krister – jag vet människor som konverterat till andra religioner bland dem kristendom och ändå kan leva fritt i sitt land.

     • krister andersson

      Det finns bara två inriktningar inom islam sunni och shia. Även om de har olika åsikter om en massa saker så är de rörande överens om att apostater, homos och konvertiter skall dödas. Sen gällande dina konvertitvänner så tror jag inte ett ögonblick på dina påståenden.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns olika grader av syn inom respektive riktning Krister och för de flesta muslimer gäller att man vill leva i fred med sin omgivning och låta alla tillbe den Gud de själva valt att tillbe.

      Att detta fungerar bra ser vi i flera muslimska länder där det är fullt legitimt att ha kyrkor och andra religiösa platser för att utöva sin religion.

     • krister andersson

      Ja du kan ju försöka bygga en kyrka i Mecka eller i Teheran, ja det är troligen sant att majoriteten av muhammedaner är fredliga men denna majoritet är irrelevant eftersom ingen bryr sig om vad de tycker.
      Och oavsett hur fredliga de än är kan du ju försöka resonera med dem om du är homo, apostat eller ateist.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Att mellanöstern måste bli mer demokratiskt och mer tolerant är vi helt överens om och så vitt jag vet behöver inte de kristna i Iran gömma sig när de går till sin kyrka för att be och delta i religiösa aktiviteter.

    • krister andersson

     Det finns bara två riktningar inom islam och båda hatar apostater och homosexuella. Så saken är att dina vänner ljuger för dig.

 12. Håkan Rodin

  Är det viktigt att bevara kulturell särart?
  Varför inte omformulera frågan? Om människor flyr långa sträckor från områden dominerad av en viss kultur till områden dominerad av en annan typ av kultur, bör vi då vara extra uppmärksamma så att den förstnämnda kulturen inte påverkar den senare alltför mycket? Går detta mål att kombinera med svensk politik för invandring?

  Spelar det någon roll vilken hudfärg ens biologiska barn har?
  Självklart spelar det roll. Olika folkgrupper har olika genetiska anlag. Ett barn mellan två skandinaver kommer exempelvis ha lättare för att producera d-vitamin än ett barn mellan två nigerianer. Dessa två individer kommer även att bemötas olika av samhället. Men jag antar att din fråga var mer om huruvida det är lättare att älska ett barn som i högre grad påminner om oss själva? Vilket tar oss till följande frågor.

  Är ett barn som har föräldrar av olika etnicitet mindre älskat av sina föräldrar?
  Studier från USA visar att förhållanden mellan vita och svarta innehåller lika mycket partnervåld som förhållanden mellan svarta men mer våld än förhållanden mellan vita. Det finns alltså ingen ”utblandande effekt”. Och eftersom det finns ett väldigt stark samband mellan partnervåld och våld mot barn så är en hypotes att barn i blandäktenskap utsätts för mer våld.

  Är det fel att uppmana till äktenskap mellan en Europe och en Afrikan, Asiat eller Latinamerikan?
  Statistik från USA visar att beroende på grupp och kön (man/kvinna/vit/asiat/svart/latinamerikan) skiljer sig skilsmässostatistiken ordentligt åt. Vissa kombinationer särskiljer sig inte från det vita medlet, andra kombinationer ligger betydligt sämre till. Vi vet också att stabila förhållanden är det bästa för såväl föräldrars som barns lycka och välbefinnande. Så att uppmana till blandäktenskap kan mycket väl vara att uppmana till en högre nivå av partnervåld, fler skilsmässor och fler barn som utsätts för övergrepp.

  Spelar det någon roll i yrkeslivet om mina kollegor är av samma etniska härkomst som jag?
  Självklart. Det kommer påverka hur era sociala cirklar ser ut, vilken typ av mat ni äter och vilka högtider ni väljer att fira. Men om vi tar frågan vidare. En studie från Storbritannien visade att tillit är kopplad till graden av kulturell homogenitet. En mer diversifierad arbetsplats betyder då en lägre nivå av tillit med allt vad det innebär.

  Har det någon betydelse vilken religion vi bekänner oss till förutsatt att den följer skrifterna och likt alla religioner föraktar våld och predikar gränslös kärlek?
  Den här frågan är verkligen konstig eftersom såväl gamla testamentet som koranen innehåller åtskilliga referenser till och uppmaning till folkmord och religiöst förtryck. Du får gärna utveckla hur exempelvis Fjärde Mosebokens uppmaning om ”Så dräpen nu alla gossebarn, och dräpen alla kvinnor som hava haft med män, med mankön, att skaffa” predikar gränslös kärlek?

  Har det någon betydelse vilken sexuell läggning en människa har?
  Självklart. Det kommer påverka vilka denne blir sexuellt attraherad av. Det kommer även – precis som andra avvikelser från normen – påverka hur människan ses av sin omgivning.

  Har pengar och rikedom betydelse i bedömningen av en människas kvalitéer?
  Ja och nej. Det finns givetvis stora individuella skillnader, men god ekonomi indikerar att individen visar ansvarstagande, drivkraft, social kompetens, intelligens och andra kvalitéer som vi som samhälle normalt sett uppskattar.

  Återigen, vänd gärna på frågan. Bidrar den som missköter sin ekonomi, dricker sprit och tittar på TV 16 timmar per dag i samma omfattning till samhället som den som jobbar hårt, sköter sig och tar hand om sin familj och sina vänner? För det finns ett statistiskt samband mellan dessa två individer och deras ekonomi.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Publicerar som ett skrämmande inlägg i debatten som andas en allt annan än värdig människosyn.

 13. Alexander

  Anders

  Vad är det som är så skrämmannde med det Håkan skriver? Du vill ju ha en debatt och nu har du fått den. Bemöt honom med argument, fast jag tror inte att du har några.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har gott om argument men det han skrivit påvisar inget annat än en skrämmande verklighetsuppfattning.

   Att det skulle vara skadligt att blanda etniciteter med hänvisning till att olika etniciteter har olika förmåga att producera D-vitamin betyder att man i förväg måste avgöra vart ofödda eller nyfödda barn ska bosätta sig i en framtid vilket självfallet inte låter sig göras då det är barnen själva som ska bestämma vart de vill bo den dag de blir vuxna.

   T.ex. så var det inte mina föräldrar som bestämde att jag skulle bo i Malaysia i vuxen ålder – det beslutet var mitt helt egna och det är precis det jag framför.

   Det är aldrig fel at blanda och då sett ur alla alla aspekter.

 14. Alexander

  ”Jag har gott om argument”

  Fast du svarar med goddag yxskaft. Du bemöter i princip ingenting av det han skriver. Om han är så korkad borde du kunna vinna argumentationen, men du väljer att avfärda honom som verklighetsfrämmande. Ungefär som alla gjorde med SD….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.