Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

TV 4:s väljaropinion visar att jag har rätt – M, SD och KD backar kraftigt.

TV 4 gör tillsammans med Valforskningsprogrammet på Göteborgs Universitet en opinionsundersökning som består av en sammanvägning av 9 olika väljarundersökningar.

Att undersökningen är bred och att den använder sig av en viktning som tar hänsyn till när undersökningen gjorts, hur många som svarat och vilka mätmetoder som använts gör att opinionsundersökningen är trovärdigare än de flesta andra opinionsundersökningar.

Resultatet går precis i linje med det jag upprepat gång efter gång under några månader på min blogg – Såväl Moderaterna som SD och KD tappar och Moderaterna uppvisar sitt lägsta resultat någonsin och en klar och tydlig trend där partiet agerar blysänke vad gäller väljarsympatier.

M backar ytterligare 0,8% på bara en månad medan KD förlorar 1,6% och SD 0,6% på samma tidsperiod. Att dessa partier förlorar stort samtidigt som Socialdemokraterna, MP, V samt L och C ökar och växer bevisar än en gång att jag har helt rätt när jag påstår att nationalism och högerpopulism är döda som politiska idéer.

TV 4:s opinionsundersökning behöver egentligen inte kommenteras vidare då den påvisar det jag vanligtvis anför – Trots det känns det bra att även officiella opinionsundersökningar stödjer det jag säger då det borde få mina kritiker att svälja sin kritik både en och två gånger.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

65 kommentarer

 1. Jonny Disenfeldt

  ” Att de fakta jag använder inte passar in i din världsbild spelar ingen roll för mig.”

  Fakta är fakta och de passar mycket bra in i min världsbild Anders Forss.

  Däremot passar dina löjliga försök att ljuga och förvränga fakta mycket dåligt in.

  Du har helt uppenbart ingen som helst skam i kroppen.
  Du kallar dig kristen och anser dig på något sätt vara mer kärleksfull än andra, det är ju precis tvärtom Anders.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag varken ljuger eller förvränger fakta Jonny – Jag framför åsikter och lägger förslag och påvisar saker som stödjer det jag säger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.