Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

TV 4:s väljaropinion visar att jag har rätt – M, SD och KD backar kraftigt.

TV 4 gör tillsammans med Valforskningsprogrammet på Göteborgs Universitet en opinionsundersökning som består av en sammanvägning av 9 olika väljarundersökningar.

Att undersökningen är bred och att den använder sig av en viktning som tar hänsyn till när undersökningen gjorts, hur många som svarat och vilka mätmetoder som använts gör att opinionsundersökningen är trovärdigare än de flesta andra opinionsundersökningar.

Resultatet går precis i linje med det jag upprepat gång efter gång under några månader på min blogg – Såväl Moderaterna som SD och KD tappar och Moderaterna uppvisar sitt lägsta resultat någonsin och en klar och tydlig trend där partiet agerar blysänke vad gäller väljarsympatier.

M backar ytterligare 0,8% på bara en månad medan KD förlorar 1,6% och SD 0,6% på samma tidsperiod. Att dessa partier förlorar stort samtidigt som Socialdemokraterna, MP, V samt L och C ökar och växer bevisar än en gång att jag har helt rätt när jag påstår att nationalism och högerpopulism är döda som politiska idéer.

TV 4:s opinionsundersökning behöver egentligen inte kommenteras vidare då den påvisar det jag vanligtvis anför – Trots det känns det bra att även officiella opinionsundersökningar stödjer det jag säger då det borde få mina kritiker att svälja sin kritik både en och två gånger.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

65 kommentarer

 1. Per

  Sd kommer att öka och öka, så fortsätt gärna att tro någonting annat du, jag har inget problem med det. Men passa så att din hjärna inte exploderar då du inser detta, för den klarar inte av att ta in det haha…..Anders Forss har läst en undersökning….haha….du är så pinsam! Länge leve Sd och bevara sverige svenskt./P

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Du får gärna tycka att jag är Pinsam Pers å länge väljarna tycker att jag har rätt vilket opinionsundersökningen klart och tydligt påvisar.

  • Kristoffer Grundström

   Är det inte vid röstresultatet vi ser vem som har rätt? Jag vill lika mycket som många fler vill, att folk ska sluta missnöjesrösta, då kan man lika gärna rösta blank. Det stämmer mer överens med tanken om att vara missnöjd. Tänk Er hur det SKULLE kunna se ut om ett parti går från sina vallöften & inför diktatur likt det man gör i Iran. Då skjuts man för att man tycker annorlunda om saker som har med medmänsklighet & logik att göra. Titta på vad Al-Baghdadi sysslar med i Syrien innan du röstar. Tror ändå tyvärr att du inte VILL inse det för att du är så uppgiven på alla sittande politiker att du inte tänker dig för innan du röstar för oss andra i Sverige. Jag kan hålla med om att politikerna många gånger röstfiskar, men att för det byta åsikt till ett främlingsfientligt (du kan spola bort den synliga skiten, men den som redan sitter hårdare än sten kan du inte ta bort) parti med grova brottslingar i spetsen (Ekereroth & Järnrörsskandalen där han kallar en utav Sveriges bästa komiker som råkar ha föräldrar från ett annat land än det mångkulturella landet vi bor i).

   Jag kommer oavsett vilket parti som styr alltid jobba för alla människors lika rätt att få finnas och att få bo var man vill utan att höra en massa gnäll hela tiden om invandrare hit och invandrare dit. Det kommer aldrig SD att ta ifrån mig och de som säger samma sak.

   Till sist, tänk om vi skulle skicka ut alla utlänningar från det här landet, hur skulle det se ut då med jobb & framför allt varan BNP?

   Alla taxiförare, alla restaurangägare (du äter väl ute någon gång?), alla städare, alla läkare, alla bussförare………… Listen kan göras längre, men det kvittar ju eftersom att du uppenbarligen inte vill att alla ska acceptera varandras olikheter.

   Punkt slut & glad midsommar!

   • andersforss (inläggsförfattare)

    Publicerar som ett läs- och tänkvärt inlägg i debatten och Glad Midsommar tillbaka Kristoffer.

  • Bertil

   Klart Anders har rätt alla inser att Nyliberalism är fel väg det gynnar bara rika och det ger ingen jämlikhet den tillväxt som sker är likgiltig för stora delar av folket.

   De samlade resurserna måste fördelas bättre och att maskiner tekniska landvinningar gör rätt för sig.
   Att pensionsålder ska höjas, trösklar sänkas som enbart drabbar de förtryckta är helt galen väg samtidigt som de propageras för allt lägre skatter som urholkar vårt gemensamma och gynnar enbart de med stora kapital är fel väg.

   Man kan likna dagens Västpolitik med ett träd fullt med Apor de längst upp tittar ner och ser en massa leende ansikten,
   Medan de längst ner när de tittar upp ser en massa arslen.

   • andersforss (inläggsförfattare)

    Publicerar som ett välskrivet inlägg i debatten. Glad midsommar Bertil.

 2. Alexander

  Anders

  Du är medveten om att de ”oseriösa” Sentio och Yougov är med? Dessutom, hur såg siffrorna ut för några månader sedan?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Vi pratar om nuläget och om det faktum att olika opinionsundersökningar viktas efter de kriterier jag angav i inlägget. Sedan är det trenden för tillfället vi talar om likväl som den långsiktiga trenden.

 3. Per

  Att någon står ut att vara i din närhet Anders är ju otroligt, maken till styv i korken som du är ju bara för mycket……ojojoj!

  • Bertil

   Så det var det enda du kunde komma med. Styv i korken har väl högern alltid varit när man fått slå mot svaga grupper.

   Men när minsta lilla motgång drabbat dem ex: en skatt då har de vridit sig i smärta av chock.
   Sen märket man ju högersympatisörer
   De kommer sällan med sakliga svar det handlar mest om härskarteknik och personliga påhopp.
   Visar på att de är ”lengräddade” och har begåvningshandikapp när det gäller empati mot andra .
   Släng dig i väggen sign: Per då blir du garanterat klokare.
   Lyssna ex: på Ulf Kristersson Moderaterna inte många empaticeller hemma där inte men ett överskott av girighetsceller.

 4. Jonny Disenfeldt

  Du fortsätter att göra dig löjlig Anders Forss i dina oärliga försök.

  För det första kan man inte ta en undersökning från en månad till en annan där man har små ändringar som ligger inom felmarginalen och uttala sig alls.
  Det måste vara signifikanta ändringar och de måste vara konsistenta över tid, detta vet inte Anders Forss. Detta är inte fråga om att dra nytta av pyttesmå aktierörelser upp/ner för att tjäna en hacka.

  Vad visar då statistiken, om vi tittar på den under de senaste 3 åren efter valet ?
  Jo den visar att M har fallit djupt relativt snabbt och konsistent under en mycket dålig partiledare (AKB), detta är det som är mest tydligt av allt och det är välförtjänt pga att man valt en urusel partiledning som inte kan formulera partiets politik.
  Situationen för M liknar den som S hade med Juholt som partiledare men för M är det politisk inkompetens och i Juholts fall var det både politisk inkompetens blandat med bedrägligt beteende.

  C har växt mycket och tagit stora delar av det fall M haft, resten har i huvudsak SD tagit.

  KD har fallit litet och riskerar åka ut ur riksdagen (något som tillhör det vanliga, KD brukar ligga nära spärren).

  Mp har fallit kraftigt och riskerar att åka ut ur riksdagen..

  V och L ligger och gungar och varken går upp eller ner.

  SD har ökat kraftigt sedan senaste valet.

  S slutligen ligger hos de flesta mätinstitutioner betydligt under senaste valresultatet.

  Exempel : SCB’s senaste 3 års mätningar visar t.ex att SD har en kontinuerlig ökande trend från 12.4% (2014) till 18,4% (nu)
  http://imgur.com/gallery/U6qg7mm

  Sammanställning av samtliga instituts mätningar:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsmätningar_inför_riksdagsvalet_i_Sverige_2018

  Så nej, tyvärr Anders Forss så visar Demoskop, Sifo, Novus, Ipsos, SCB, Inizio, Yougov, Sentio samt Skop att du har fel .

  • andersforss (inläggsförfattare)

   jag gör mig inte löjlig Jonny – den stora frågan är om du gör det eller inte?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Om du vill tro på Yougov så får du göra det – För egen del så har jag ingen tilltro alls till dem.

 5. Jonas Petersson

  TV 4 presenterar en undersökning som funnits sedan 50-talet. Den är kontroversiell eftersom det finns de som hävdar att man kan inte väga tillsammans olika mätmetoder. Mannen bakom detta är Henrik Oscarsson på Götebrogs universitet. För oss som sysslar med statistik så är det varken bu eller bä. Det är snarare en matematisk formel , mer än något annat.

  Jag noterar att du brukar anföra opinionsresultat i förhållande till mandat perioden, dvs valresultatet.
  I denna sammanvägning backar ex Sd 0.6 % vilket är inom felmarginalen även för en sammanvägning. Men, jämfört med valresultatet så ökar Sd från 12.9 % till 18,6 %. En avsevärd utveckling. Där som jämförelse S stadigt ligger under valresultatet med -1.6 %.

  Sammanvägningar har oftast liten diskrepans, så även här förutom M tillbakagång jmfört med valresultatet. Det viktiga här är, som med all stastistik, att inte blanda ihop äpplen och päron.

  Jag länkar här till TV 4 så kan var och en göra sin egen bedömning

  http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/fortsatt-tapp-f%C3%B6r-moderaterna-enligt-tv4s-v%C3%A4ljaropinion-3922092

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det viktiga är valresultatet och hur det kommer att bli vet vi efter valet – Fram tills dess är det resultatet av föregående val som bestämmer hur och av vem landet ska styras.

 6. Ördög

  Det står en fritt att välja vilka opinionsmätningar man tror på. Yougovs nyaste siffror visar att SD fortsätter rycka framåt och nu är Sveriges största parti. Och sosseadeln backar ordentligt.

  https://www.metro.se/artikel/yougov-milj%C3%B6partiets-revansch-tillbaka-%C3%B6ver-riksdagssp%C3%A4rren

  Jag önskar såväl bloggaren himself som alla kommentatorer glad töntmidsommar!

  ”Jag har ofta fått den frågan men jag kan inte komma på vad svensk kultur är. Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana ”töntiga” saker. ” (Mona Sahlin, föga framgångsrik socialdemokratisk partiboss)

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Precis – Det är upp till var och en att avgöra vilken opinionsundersökning man vill tro på och för mig är Yougov inte en av dem. Breda mätningar som omfattar alla opinionsinstitut är sannolikt mest rättvisande och det är därför jag sätter störst tilltro till dem.

   Glad midsommar på dig med Ördög.

 7. Alexander

  Fakta är att Sentio var närmast valresultatet 2014 för SD. det betyder inte att så blir faller 2018, men senast var de bäst ute.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det riktiga resultatet får vi i samband med nästa val Alexander – Fram tills dess gäller siffrorna från förra valet.

 8. Jonny Disenfeldt

  Du fortsätter att göra dig löjlig Anders Forss i dina oärliga försök.

  För det första kan man inte ta en undersökning från en månad till en annan där man har små ändringar som ligger inom felmarginalen och uttala sig alls.
  Det måste vara signifikanta ändringar och de måste vara konsistenta över tid, detta vet inte Anders Forss. Detta är inte fråga om att dra nytta av pyttesmå aktierörelser upp/ner för att tjäna en hacka.

  Vad visar då statistiken, om vi tittar på den under de senaste 3 åren efter valet ?
  Jo den visar att M har fallit djupt relativt snabbt och konsistent under en mycket dålig partiledare (AKB), detta är det som är mest tydligt av allt och det är välförtjänt pga
  att man valt en urusel partiledning som inte kan formulera partiets politik.
  Situationen för M liknar den som S hade med Juholt som partiledare men för M är det politisk inkompetens och i Juholts fall var det både politisk inkompetens blandat med bedrägligt beteende.

  C har växt mycket och tagit stora delar av det fall M haft, resten har i huvudsak SD tagit.

  KD har fallit litet och riskerar åka ut ur riksdagen (något som tillhör det vanliga, KD brukar ligga nära spärren).

  Mp har fallit kraftigt och riskerar att åka ut ur riksdagen..

  V och L ligger och gungar och varken går upp eller ner.

  SD har ökat kraftigt sedan senaste valet.

  S slutligen ligger hos de flesta mätinstitutioner betydligt under senaste valresultatet.

  Exempel : SCB’s senaste 3 års mätningar visar t.ex att SD har en kontinuerlig ökande trend från 12.4% (2014) till 18,4% (nu)
  http://imgur.com/gallery/U6qg7mm

  Sammanställning av samtliga instituts mätningar:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsmätningar_inför_riksdagsvalet_i_Sverige_2018

  Så nej, tyvärr Anders Forss så visar Demoskop, Sifo, Novus, Ipsos, SCB, Inizio, Yougov, Sentio samt Skop att du har fel .

  • andersforss (inläggsförfattare)

   jag har inte fel Jonny vilket jag sagt till dig många gånger. Det jag skrivit i inlägget är relevant även om resultatet inte faller dig i smaken.

   • Jonny Disenfeldt

    Anders Forss anser att Anders Forss har rätt och att Demoskop, Sifo, Novus, Ipsos, SCB, Inizio, Yougov, Sentio samt Skop har fel …

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Så får du gärna se det Jonny om det går dig att känna dig bättre till mods – Själv pekar jag på det som TV 4:s väljaropinion påvisade med tillägget att resultatet stödjer det jag sagt länge.

     • Jonny Disenfeldt

      Men inte ens TV4’s väljaropinion påvisar det du påstår Anders Forss.
      ALLA förändringarna ligger inom felmarginalen och är alltså inte som du påstår att backa kraftigt. För KD är det för övrigt -0.7 jämfört med senaste mätning.Varför ljuger du Anders Forss ?

      Jämfört med senaste valet visar TV4 även att S rasat (28.4 mot 31), Mp kraftigt ner (4 mot 6.9) SD kraftigt upp (18.7 mot 12.9)etc, dvs inte alls det du påstår.

      Den ograverade sanningen : http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/fortsatt-tapp-f%C3%B6r-moderaterna-enligt-tv4s-v%C3%A4ljaropinion-3922092

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Så vitt jag kan se bevisar den precis det jag påstått Jonny. Att du har en avvikande uppfattning därför at utfallet inte faller dig på läppen och stödjer dina teorier och åsikter förstår jag.

 9. Jonny Disenfeldt

  Anders skriver i vanlig stil ”Så vitt jag kan se bevisar den precis det jag påstått Jonny. Att du har en avvikande uppfattning därför at utfallet inte faller dig på läppen och stödjer dina teorier och åsikter förstår jag.”

  Hur kan du se det Anders Forss ?
  Hur kan du påstå att detta stödjer dina förhoppningar ?

  Jag har inga teorier eller åsikter i detta, jag redovisar bara hur de verkliga mätningarna ser ut.

  Verkligheten som vem som helst kan se på TV4’s originlinformationen visar att
  KD föll 0.7% och inte 1.8% mot senaste mätning.
  Med lite kunskap om statistik så vet man att så små rörelser är inom felmarginalen.

  OM vi istället då tittar på TV4’s sammanställning gentemot senaste valets siffror ser vi att

  * S rasat betydligt
  * Mp rasat betydligt
  * M rasat betydligt
  * V, KD och L inga större rörelser
  * C kraftigt upp
  * KD kraftig upp

  Samma signaler ser man om man tittar på siffror från Demoskop, Sifo, Novus, Ipsos, SCB, Inizio, Yougov, Sentio samt Skop…

  Jag förstår att du har svårt att ta in verkligheten och istället vill måla upp en drömvärld men vi andra ser hur fel du har Anders.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Skulle du inte ha förhoppningar så skulle du sannolikt inte ösa så mycket energi på saken Jonny.

   Det jag sagt är att SD befinner sin i en nedåtgående spiral sett till sitt högsta opinionsresultat under mandatperioden medan S varit ner och vänt på en lägstanivå för att sedan gå stadigt uppåt.

   Varför det ska vara så svårt för dig att acceptera vet bara du.

   • Jonny Disenfeldt

    Jag reagerar med ryggmärgsinstinkt när jag ser uppenbara lögner Anders.
    Du påstår att TV4’s senaste presenterade märning visar något vilket det inte alls gör.

    Ändringarna från förra månaden ligger inom statistiska felmarginalen, däremot kan man se om man jämför med senaste valresultatet att :

    * S rasat betydligt
    * Mp rasat betydligt
    * M rasat betydligt
    * V, KD och L inga större rörelser
    * C kraftigt upp
    * SD kraftig upp

    Samma signaler ser man om man tittar på siffror från Demoskop, Sifo, Novus, Ipsos, SCB, Inizio, Yougov, Sentio samt Skop…

    Och nej SD befinner sig inte i en nedåtgående spiral, du behärskar helt uppenbart inte statistik, här är SD’s utveckling om vi tittar på SCB’s siffror de senaste 3 åren : http://imgur.com/gallery/U6qg7mm

 10. Mats Fransson

  Det är en märklig diskussion att följa. Hur kan ett parti anses backa kraftigt om det är med minus 0.7 procent och det dessutom är inom felmarginalen ?
  Du får gärna käbbla med Jonny Diesenfeldt, men jag har sett inslaget och att påstå att minus 0.7 procent är kraftigt är magstarkt. I synnerhet som statistik är användbart endast när det är statistiskt säkerställt. Förstår inte varför du måste skarva nyheter. Det är ett återkommande tema i ditt fall och till slut tappar kag tilltron till om du är ärlig eller Trumpifierad. En god socialdemokrat beter sig inte som du gör, Anders.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det stora käbblet Mats ligger nog i att jag för länge sedan gjorde en förutsägelse om att SD befinner sig i en nedåtgående spiral och att SD kommer att få ca 10% i samband med nästa val därför att nationalism och högerpopulism spelat ut sin roll som politiska idéer.

   Varje gång jag skriver om saker som påvisar detta reagerar Jonny – Där har du käbblet i ett nötskal.

   • Jonny Disenfeldt

    Jag har upprepade gånger förklarat att du Anders får göra vilka förutsägelser du vill, det bryr jag mig inte om det minsta. Både SD och S kommer förr eller senare att ligga runt 10% om vi väntar tillräckligt länfge. Inget parti kommer att vara för evigt.

    Problemet uppstår när du påstår saker som verkliga, som fakta när de inte är det. Du blandar ihop vad som är fakta och vad som är fiction.

    Hitta på vilka saker som helst så länge du inte påstår att det är fakta Anders.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag blandar inte ihop fakta och fiction Jonny – Att det jag inte skriver inte gillas av dig betyder inte att jag har fel i det jag säger.

   • Mats Fransson

    Det är en sak att göra en förutsägelse. Det står dig fritt att göra. Men den nedåtgående trenden för SD finns inte. Klart du kan hänföra att Sd har legat ännu högre under mandatperioden, men när jag tittar på dina argument, då ändrar du dig hela tiden. Jag förstår att Jonny Diesenfeldt blir irriterad. Så sent som idag kan vi läsa om att Sd är jämnstora med S i hela södra Sverige. Inte så mycket nedåtgång, eller hur. Huruvida Höger populism spelat ut sin roll, lär väl framtiden utvisa. Det jag inte tycker om och det är de facto trumpifieringen av nyheter som du ägnar dig åt. Den kraftiga tillbakagång som du anser att 0.7 % är, och inte ens statistiskt säkerställd, är inte ett hederligt sätt att argumentera på. Om du avser en kommande politiskt karriär, en personvalskampanj, så kommer jag inte att rösta på dig, oavsett om jag är socialdemokrat eller ej, för du spelar inte med öppna kort. Håll dig till det som är och hitta inte på och skarva inte så mycket. Även om jag inte sympatiserar med Diesenfeldt politiskt, så argumentationen från honom är riktig och han har med goda skäl rätt i att du inte argumneterar seriöst.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag ändrar mig inte Mats – Min förutsägelse är att SD befinner sig i en nedåtgående trend och att de kommer att landa runt 10% i nästa val.

 11. Alexander

  Anders

  Du anser att Sentio är oseriösa och opålitliga. Vad är din kommentar till att de var närmast valresultatet för SD?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har inga kommentarer utan det jag skrev var att den breda undersökning som presenterades i TV 4 stödjer det jag anfört tidigare på ett klart och tydligt sätt.

   Att du sedan med näbbar och klor försöker bekämpa det tyder som jag ser saken på att du innerst inne vet att jag har helt rätt i det jag säger.

   • Jonny Disenfeldt

    Det är en ren lögn att denna refererade undersökning stödjer det du anfört.
    Dina förhoppningar är en sak, verkligheten en annan Anders.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Det är ingen lögn Jonny – De partier jag sagt befinner sig i en nedåtgående spiral förlorar väljarsympatier enligt undersökningen.

 12. Alexander

  ” du innerst inne vet att jag har helt rätt”

  Jag konstaterar att SD backar och Socialdemokraterna ökar jämfört med förra mätningen, det är helt riktigt. Hur trenden ser ut är vi oense om och jag tror inte att SD hamnar runt 10%. Det jag reagerar på är att du utmålar Sentio som oseriösa. Därför undrar jag hur du ser på att de faktiskt var bäst på att förutspå resultatet för SD 2014? Varför är det så svårt att kommentera det? Är det för att det talar emot dig?

  ”du med näbbar och klor försöker bekämpa det”

  Jag har frågat dig hur den sammanvägda opinionen sett ut under året. Du har ju pratat om långsiktiga trender, men nu tar du resultaten och jämför med föregående månad. Ponera att SD ökat under året så kan det finnas skäl till att hävda att de är i en positiv trend, eller hur?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag kvarstår vid de förutsägelser jag gjort vad gäller SD Alexander och precis som jag anfört så r det i samband med valet det bestäms – Fram tills dess har SD det röstetal de erhöll i valet 2014.

 13. Alexander

  Anders

  Sifos sammanvägda undersökning ger SD 18,6%, samma siffror som i maj. Betyder det att de inte är i en nedåtgående trend utan ligger stabilt?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   SD befinner sig i en nedåtgående trend Alexander och det kommer du att bli varse när nästa val kommer.

 14. Krister

  Valet 2018 kommer att visa ev skillnader mot valet 2014.
  Hur det går får vi se? Då kan vi prata om annat, eller hur?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Precis. Jag skriver i regel om annat och det är sällan och aldrig jag som kommer med principdiskussioner runt valet. Däremot kan jag skriva om trender och det jag ser som bevis för att det jag sagt är korrekt och det kommer jag att fortsätta att göra även framvart.

   • Jonny Disenfeldt

    Eftersom du konsistent vägrar att betrakta de faktiska statistiska mätningar som görs på ett korrekt matematiskt sätt så är det du skriver bara skrönor och förhoppningar utan kontakt med verkligheten.

 15. Alexander

  Anders

  Poll of polls ger SD samma siffror i juni som i maj, och dessutom är de högre än i början av året. Du får gärna tycka att trenden är nedåt, men varför slår du kategoriskt ifrån dig resultatet från SIFO?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har gett en förutsägelse och jag har vid et flertal tillfällen påvisat händelser som stödjer det jag tidigare sagt så jag känner mig helt nöjd med det då det är jag som bestämmer om vad och med vilken företeelser jag skriver om ska jämföras med.

 16. Alexander

  Anders

  Givetvis gör du vilka jämförelser du vill, ingen säger något annat. Däremot finns det siffror som pekar på motsatsen av det du påstår. Vi som skriver här reagerar på att du framställer ALLT som du tycker är sanning. Jag lovar dig att du skulle vinna mycket på att åtminstone ibland vara lite ödmjuk.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag handlar sannolikt inte på något annat sätt än många andra som använder sig av saker som stödjer det man säger Alexander. Så ser både samhälle och forskning ut.

   • Jonny Disenfeldt

    Vetenskap använder inte fakta som motbevisar sin teori som stöd för sin teori…det är vad du hela tiden försöker med Anders Forss.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Det enda jag gör är att skriva om fakta som bevisar att det jag säger är rätt – Har du problem med det Jonny?

     • Jonny Disenfeldt

      Vi tar det en gång till så kanske du förstår…

      Vad jag har problem med är att du använder fakta som motbevisar dina påståenden och låtsas motsatsen, fattar du nu ?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag låtsas inget alls Jonny – Att de fakta jag använder inte passar in i din världsbild spelar ingen roll för mig.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   TV 4:s väljaropinion stödjer det jag anfört och det var det jag skrev om i inlägget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.