Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD kommer att förgöra sig själva helt på egen hand.

Utan att ha sifferunderlag och utan att ha någon som helst forskning som stödjer det jag anför vill jag ändå påstå att SD är det parti som procentuellt har i särklass flest brottsdömda politiker av alla partier – Detta om man ser till hur länge de funnits och vilken storlek de har.

Avhoppen på grund av att SD företrädare blir fällda för brott eller därför att de utreds för brott eller olämpliga uttalanden saknar motstycke i svensk politik och det är därför jag många gånger påstått att vi övriga inte behöver oroa oss om att bekämpa SD i nämnvärd omfattning då de klarar arbetet med att förgöra sig själva på helt egen hand.

Så här långt har resultatet av alla brottsdömda SD politiker och företrädare inte fått fullt genomslag i opinionen men förr eller senare blir bägaren så fullt att det svämmar över vilket jag tror ligger i närtid när det gäller SD – Eller för att uttrycka mig som Bob Marley ”You can fool some people sometimes but you can not fool all the people all the time”.

Jag har i tidigare inlägg sagt att eftermälet efter SD kommer att bli densamma som för Ny Demokrati – ”De dansade en sommar” – Detta även om SD:s sommar varat aningen längre än Ny Demokratis sommar som var kort och intensiv.

Att partisekreterare Richard Jomshof dessutom i frustration avslöjade SD:s dolda agenda genom sitt oförsvarliga uttalande om att Kahin Ahmed inte är välkommen i Sverige påvisar vad SD anser om demokrati, demokratiska spelregler samt den yttrande- och åsiktsfrihet vi ser som självskriven i Sverige.

Skulle det bli en fällande dom för Kent Ekeroth imorgon tror jag att den domen tillsammans med Jomshofs uttalande blir just det som får bägaren att rinna över och får väljarna att förstå att SD och dess politik inte gagnar någon – Möjligtvis SD-ledningen undantagen som skott sig själva väl via riksdagslöner och affärsverksamhet.

Den närmaste tiden blir spännande att följa då min övertygelse är att väljarna snart fått nog av SD, dess företrädare och deras beteende.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

82 kommentarer

  1. Lars Flemström

    ”Att partisekreterare Richard Jomshof dessutom i frustration avslöjade SD:s dolda agenda …”

    Är du fullständigt från vettet? Ledande SD-företrädare har gjort flera sådana uttalanden förut. Expos arkiv är fullt med sådana uttalanden… Jag tipsade dig om stiftelsen Expo (som utger tidskriften Expo), men du har inte ens rådfrågat Expo, utan fantiserar helt på egen hand, Om den här typen av uttalanden hade sänkt SD, hade partiet redan varit utraderat.

    Den här typen av uttalanden från ledande SD-företrädare är lagom luddiga för att tolkas som åhöraren vill. Det ligger en väl genomtänkt tanke bakom. Många, både svenskar och invandrare men kanske mest svenskar som hittills kunnat röra sig fritt i Sverige, blir upprörda när vissa ”utlänningar” kommer hit och säger att vissa svenskar inte får beträda vissa områden i Sverige. Även de, som tycker att partier som SD borde förbjudas, tycker att partiledaren har rätt att vistas var han vill i Sverige – så länge partiet inte är förbjudet.

    Har du själv, som försökt förbjuda Somaliska föreningen i Västerbotten att stödja Vänsterpartiets 1 maj-demonstration, rätt att vistas i hela Umeå?

    Dessutom förtiger du att detta ytterst är en konflikt inom det svensk-somaliska lägret, mellan Kahin Ahmed och Ahmed Abdirhman, grundare och ordförande för föreningen Gobal Village, som hade bjudit in Åkesson. Anledningen till inbjudan kan jag inte veta. Kanske var det, som jag tidigare har skrivit, att SD skulle bli ännu mer avskytt bland invandrarna i förorten, om publiken där med egna ögon och öron skulle få se och höra ”den vedervärdige”.

    Hur det än må vara med den saken, så tror jag att Abdirhman är flera hästlängder smartare än både Kahin Ahmed och Anders Forss. Nog för att det har talats mycket om ”lågutbildade somalier”, men Abdirahman tillhör inte den kategorin somalier. Nog för att Anders Forss brukar skryta med att ha bott i många länder och mött många olika kulturer. Men det har Abdirahman också gjort.

    Min högst personliga tolkning av ”Politikerveckan Järva” är att Abdirahman och de andra i styrelsen för Global Village vill att invandrarbefolkningen ska bli en del av Sverige, medan Kahin Ahmed vill att förorterna ska förbli ett samhället utanför det egentliga Sverige, dit inte vilka svenskar som helst har tillträde.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag fantiserar inte Lars och saker och ting fungerar ett tag men förr eller senare rinner bägaren över och det tror jag att den gör vad gäller SD inom kort.

      Sedan har jag aldrig förbjudit Somaliska föreningen att stödja Vänsterpartiet utan bara ifrågasatt vem som utgör styrelse, om styrelsen tagit beslutet och om föreningen består av ledamöter från alla Västerbottens kommuner.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Varför skulle vi behöva försvara den Kristoffer – Älskar vi inte våra grannar på det sätt vi bör göra?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte sett några sådana undersökningar och tittar vi på Trump och Sannfinländarna bara för att nämna 2 så ser vi hur trenden ser ut och vad som händer med väljarstödet när sanningen uppenbaras.

    • Micke

      Alexander du har fel, undersökningar som har gjorts visar att Anders har rätt att att SD är det parti som procentuellt har i särklass flest brottsdömda politiker av alla partier.

      SD-politiker mer än dubbelt så kriminella som alla andra partier tillsammans. Sverigedemokraternas riksdagsgrupp är minst sagt överrepresenterade i brottsstatistiken.

      Av Sverigedemokraternas 49 ledamöter har elva stycken haft problem med rättvisan på olika vis. Bland de andra 300 i riksdagen var siffran fyra stycken.

      Med andra ord har mer än dubbelt så många sverigedemokrater haft problem med rättvisan än företrädare för alla andra partier tillsammans.

      Ska man vara petig har även 16 riksdagspolitiker i en enkät gjort av Aftonbladet erkänt att de struntat i att betala tv-licensen. Dock var en majoritet av dem (nio stycken) sverigedemokrater.

      https://nyheter24.se/nyheter/politik/877582-sverigedemokraterna-kriminella-domda-brott

      Sverigedemokrater mer kriminella än invandrare
      Brottsstatistiken slår omkull partiets främlingsfientliga politik

      Bland dagens 49 SD-ledamöter är fem dömda för brott, bland annat förtal, misshandel och narkotikabrott. Det innebär en mycket kraftig överrepresentation. Medan endast 5 procent av sverigefödda, med svenskfödda föräldrar, varit misstänkta för brott, är motsvarande siffra för dömda SD-ledamöter dubbelt så hög.
      Det innebär att Sverigedemokraternas ledamöter har en exakt lika hög brottsfrekvens, 10 procent, och samma överrepresentation, 2 till 1, som utlandsfödda. (Siffrorna för utlandsfödda är viktade, det vill säga, statistiskt likställda med svenskfödda vad gäller kön, åldersfördelning med mera.)
      Och överrepresentationen bland SD:s riksdagsledamöter blir högre ju grövre brott det handlar om. Medan 1,4 procent bland sverigefödda varit misstänkta för misshandel, är motsvarande siffra för dömda SD-ledamöter hela 4,1 procent, en överrepresentation på närmare 300 procent och exakt samma siffra som för utlandsfödda.

      http://www.aftonbladet.se/kultur/article20042384.ab

      SD:s ledning består alltså till stor del av en bunt kriminella.

      • Krister

        S brottslighetsstatistik i Riksdagen: (Misstänkta och dömda):

        2017: Frank Andersson och Abbas Zarrinpour från Göteborg utreds för urkundsförfalskning.
        2017: Mona Sahlin, f.d. partiledare, erkänner att hon begått brott.
        2017: Roland Peterson från Kalmar hoppas att någon skjuter Donald Trump.
        2016: Solveig Hallin från Mölndal misstänks för misshandel.
        2016: David Svensson från Habo avgår efter sexköp.
        2016: Gymnasieminister Aida Hadzialic avgår efter en rattfylla.
        2016: Stefan Carlsson från Kalmar avgår som Landshövdning efter alkoholproblem och sextjänster.
        2016: Kjell Hedvall från Lidköping porrsurfar och hotar de som uppmärksammat detta med en polisanmälan.
        2016: Susanne Meijer från Hörby tvingas betala tillbaks cirka 50 000 efter att lyft dubbla arvoden.
        2016: Mona Sahlin avslöjas med att ha skrivit falskt intyg.
        2016: Hasan Dölek från Stockholm uppmärksammas för relationer till turkiska fascister.
        2016: Yasin Ipek från Märsta lämnar politiken efter samröre med islamister och extremistisk propaganda.
        2015: Birgitta Lönegård avskedas som vd efter bedrägerimisstankar.
        2015: Riksdagsledamoten Hillevi Larsson deltar i en antisemitisk demonstration i Malmö.
        2015: Harley Johansson från Emmaboda skriver rasistiskt om islam.
        2015: Richard Almqvist från Tingsryd skriver rasistiskt på nätet.
        2014: Tord Tjärnström från Strängnäs är inblandad i medvetet fusk i asylindustrin.
        2014: Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht bygger fyra stugor utan bygglov.
        2014: Ann Hjertén från Mark döms för tjänstefel.
        2014: Jonathan Nilsson, ordförande för SSU i Hofors, gillar Revolutionära Fronten
        2014: Robert Noord från Haninge sextrakasserar ung moderatpolitiker.
        2014: Jonatan Bengtsson grips för mordhot.
        2014: Omar Omeirat från Filipstad uttrycker sig grovt rasistiskt på Facebook.
        2014: Bengt-Olov Innala från Haparanda polisanmäls för trolöshet mot huvudman. Avgår senare under året.
        2014: Lennart Holmlund från Umeå kritiseras för kritik av tiggare.
        2014: Lola Svenssson från Sigtuna avgår efter skulder och hot.
        2014: Ledande Socialdemokrat i Värmland tar timeout efter rattfylla.
        2014: Jila Moradi från Malmö och kandidat till riksdagen 2010, åtalas för grovt bedrägeri och skattebrott.
        2014: Oppositionsborgarrådet Tomas Rudin snattar whisky på Systembolaget.
        2014: En ledamot i kommunfullmäktige Strängnäs hamnar hos kronofogden.
        2013: Märtha Dahlberg från Nykvarn mister körkortet.
        2013: SSU:s ordförande i Halmstad, Manuel Gomez, avgår efter en misshandel, villkorlig dom och samhällstjänst.
        2013: Denise Norström från Västmanland hotade på sin Facebook-sida att skjuta Reinfeldt.
        2013: Arnold Bengtsson från Lindesberg försöker komma undan arbetsgivaravgifter.
        2013: Yasin Mahi från Katrineholm anklagas för människosmuggling.
        2013: Sekreterare i SSU misshandlas av tre partikamrater i Malmö.
        2013: Fredrik Norén från Nora skriver rasistiskt på Facebook.
        2013: Nämndemannen Sven-Olof Svensson från Varberg köper oralsex utanför en förskola.
        2013: Magnus Nyman från Eskilstuna åtalas för misshandel.
        2013: Socialdemokraterna i Kramfors anklagas för valfusk.
        2013: Ingvor Bergman från Falköping anmäls för misshandel.
        2013: Nusreta Kurtanovic Nilsson från Karlskrona lämnar partiet för att en partikamrat är bekant med Sverigedemokrater.
        2013: S-topp från Västerbotten jagas av kronofogden.
        2013: Peter Persson från Jönköping rör upp känslor i s-leden genom orden ”Gud finns inte”.
        2013: Hans-Erik Palmqvist från Landskrona åtalas för rasism.
        2013: Mikael Åström från Piteå tvingas lämna sina uppdrag p.g.a. oegentligheter som vd för OKQ8.
        2013: Birgitta Kihlgren från Forshaga åtalas för den förskingring hon stått åtalade för.
        2013: Korruptionsskandalen i Malmö når ända till sossarnas partitopp.
        2013: Håkan Heglert från Upplands-Bro ingår tillsammans med flera från ABF i en stor korruptionshärva
        2013: Kvinnlig politiker i Forshaga åtalas för att ha stulit 3 miljoner f

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Om du sedan ser på dessa händelser och fällande domar och jämför det med det totala antalet företrädare och sedan gör en jämförelse med Sd kommer du att finna att den enda grupp som sticker ut i svensk brottsstatistik är politiker från SD som är kraftigt överrepresenterade vad gäller brottsligt beteende.

        • Kim

          Intressant lista, men det är inte direkt ett statistiskt underlag. Snarare en märklig lista i syfte att snedvrida fokus från sakfrågan i den riktning SD ofta vill ha på diskussionerna – ingen tanke annat än att bara spela på missnöje. För om folk börjar tänka på vad som faktiskt är bakom så står ju kejsaren utan kläder …
          Fram med hur det ser ut i ALLA partier på denna låga nivå med anklagelser och åsikter och ställ sedan detta mot mängden verksamma personer inom partiet.
          I synnerhet på nivån
          ”skriver rasistiskt på nätet” (gärna med tillägget ”under annat namn/alias”).
          ” gillar Revolutionära Fronten”
          ” grips för mordhot.”
          ” uttrycker sig grovt rasistiskt”
          osv

          Kanske är det lika i alla partier. Eller inte? Blev det lite tråkigt då?

  2. Alexander

    Du anklagar Jomshof för hets mot folkgrupp, fast du ligger nog inte så långt från förtal….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      vad jag sa att det sannolikt kan räknas som hets mot folkgrupp vilket är en himmelsvid skillnad.

  3. Alexander

    Så vad menar du då? Är det hets mot folkgrupp eller inte? Sedan har du ju slagit fast att Kahin är svensk, alltså är det svenskar han i så fall hetsar mot…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag sa vad jag avsåg i mitt förra svar Alexander och det har inte förändrats på några få minuter Alexander.

      Sedan försöker du krypa ifrån det faktum att Jomshofs uttalande är oförsvarbart – Varför?

  4. Alexander

    Du har skrivit att Kahin är svensk. Alltså hetsar Jomshof mot svenskar….

    Eftersom att du påstår att SD har fler dömda så bör du visa siffror. Kan du göra det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Fortsätt gärna att framhärda Alexander men håll dig till ämnet som är att Jomshofs uttalande är oförsvarbart, skandalöst, främlingsfientligt och rasistiskt.

      Om du läser inläggets första stycke så säger jag att jag varken bygger min tro på officiella undersökningar eller på sifferunderlag utan bara på sunt förnuft och iakttagelser.

      Räknar du på saken på det sätt jag angivit så blir utfallet sannolikt det jag anför.

  5. Alexander

    ”Fortsätt gärna att framhärda”

    Det är du som skriver att Kahin är svensk och att Jomshofs uttalande kan vara hets mot folkgrupp.

    Dina iakttagelser motsägs av den statistik som finns.

    Som sagt verkar du besatt av SD, och i dag faller domen mot Ekeroth. Go bananas!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den statistiken hittar du nog bara i forum som Avpixlat med flera liknande publikationer där lögner, hat och alternativa fakta frodas.

      Ekeroth blev fälld vilket jag tycker är bra – Det som nu återstår att se är om SD gör allvar av att hans tid som SD riksdagsman nu är över.

      jag är på inget sätt besatt av SD men med et parti som har företrädare som begår så många kriminella handlingar och så många övertramp mot demokratiska spelregler så kan man skriva om dem i negativa termer varje dag på året.

      Detta för att inte tala om den politik de företräder som bara gynnar redan rika och höginkomsttagare om man ser till de förslag SD lägger.

  6. Lars Flemström

    Om du nu är så övertygad om att SD håller på att förgöra sig själva ”helt på egen hand”, varför låter du dem inte fortsätta med detta? I stället mobiliserar du nytt stöd för SD …. Du ställer gladeligen upp som den ”fiende”, som SD kan mobilisera mot och t.o.m. locka personer som normalt avskyr SD. Du är ju värre själv, och jag har hört personer som har läst din blogg, säga att du är ”farlig” som politiker, om du skulle bli det.

    Och hur var det nu med Somaliska föreningen i Västerbotten, som inte fick stödja Vänsterpartiets 1 maj-demonstration? Nu försöker du bortförklara ditt tilltag att försöka bestämma över Somaliska föreningen med att du bara har ” ifrågasatt vem som utgör styrelse, om styrelsen tagit beslutet och om föreningen består av ledamöter från alla Västerbottens kommuner”.

    Det var inte så bara. Du krävde att föreningens kontaktperson skulle besvara dina frågor, som om invandrarföreningar vore redovisningsskyldiga inför dig. Du visar ju upp samma mentalitet som Kahin Ahmed, som försökt bestämma vilka föreningen Global Village hade rätt att bjuda in till sitt eget arrangemang, Organisationer, som domineras av invandrare ska inte ha rätt att bestämma över sina egna angelägenheter på samma sätt som organisationer som domineras av etniska svenskar – och ska dessutom ha en särskild redovisningsskyldighet angående sina inre angelägenheter. Försökte du inte rentav stoppa Umeå kommuns föreningsstöd till Somaliska föreningen, för att densamma inte behagat besvara dina frågor?

    Alla kan ju se att du försöker komma med på de socialdemokratiska valsedlarna genom att framstå som en oumbärlig kraft i arbetet med att förmå invandrar-väljarna att rösta på S. Men i stället för att stödja dig, har Somaliska föreningen uppmanat sina medlemmar att stödja Vänsterpartiet… Var du inte rentav sned på Vänsterpartiet för att de har tillåtit somalierna att gå med i deras 1 maj-demonstration?

    Du kanske inte är så populär bland Umeås invandrare, som du själv tror? Och samma sak torde gälla Kahin Ahmed, att han inte representerar något flertal av förorternas invandrare…

    Vad ni gör i det läget, är att ni försöker framstå som större fiender till SD än V. Det tror jag inte ni kommer att lyckas med, när det kommer till mer än vapenskrammel. Båda har ni dragit nya sympatisörer till SD. Men det gör förstås inget, om bara du själv kommer med på en S-valsedel?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag mobiliserar inget nytt stöd för SD Lars. SD:s tillkortakommanden och deras företrädares beteende är saker som måste lyftas upp och debatteras öppet. Att inte ta debatt mot SD är att ge dem passivt stöd.

      Vad gäller mitt blogginlägg så var det inget försök att försöka bestämma över dem utan endast ett inlägg med ett antal frågor om vem som utgör styrelse i föreningen, hur den styrelsen är sammansatt och om den styrelsen innehåller representanter från länets alla kommuner som föreningsnamnet antyder. Att ställa de frågorna är inte att bestämma utan att ställa adekvata och relevanta frågor.

      • Lars Flemström

        Du skrev i rubriken att SD kommer att förgöra sig själva helt på egen hand. Om detta stämmer , vore tystnad ett sätt att passivt stödja denna självförstörelse. Tror du inte på vad du själv skriver? Varför tror du att SD-anhängare ständigt söker diskussion med dig om SD:s framtid, om inte för att förlänga SD:s överlevnad som Sveriges näst största parti?

        Vad sedan beträffar Somaliska föreningen i Västerbotten, så har du ju även kritiserat Umeå kommun för att ha givit föreningsstöd till nämnda förening. Det är väl knappast kutym i den svenska demokratin att en politiker klandrar tjänstemän för att ha givit bidrag till föreningar, som stödjer ett annat parti än politikerns eget parti? Nu är du ju ingen politiker, men försöker bli. Tror du verkligen att S vågar ha dig med på någon valsedel efter denna fadäs?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Låt de söka debatt med mig Lars – SD ska på inget sätt förtigas och undgå kritik och debatt.

  7. Petter

    Jag gillar inte SD men detta är ett demokratiskt valt parti och ska så behandlas, gör vi inte detta rubbar vi demokratins grundstenar . Sen om ledningen för detta parti har ett kriminellt förflutet är ju upp till väljarna att ta hänsyn till och välja in de som de vill ha i toppen . Att sätta mötesförbud ska inte vara möjligt .

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den som skrev debattartikeln har inte satt något mötesförbud Petter – Däremot är det helt i demokratisk ordning att debatera saken i form av en debattartikel och lufta frågan.

      En partiledning väljs av ett partis medlemmar och inte av väljarna Petter.

      • Petter

        Jo partiledningen väljs av partiets medlemmar det vet jag, och vad jag vet är dessa också väljare samtidigt de är medlemmar i detta parti .

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Visst men ett parti har i regel fler väljare än det har medlemmar eller hur Petter?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du får gärna anse att jag är en farlig politiker Mr. Sound – Det har jag inga problem med då man aldrig kan gillas av alla.

          En debattartikel som publiceras i en tidning genomgår en rigorös kontroll för att säkerställa att den inte bryter mot lagar, regler och demokratiska spelregler – Passerar en debattartikel den granskningen så är den okay då hela tanken med en debattartikel är att spetsa till saker för att skapa debatt.

  8. Mr Sound

    Vad är detta? Ena länkar till EXPO, den andre till nyheter24. Lika seriöst vore det om vi andra länkade till SMR:s kartläggning om vänstermänniskor. Skärp er.

    Sen har Anders Forss fel, antalet dömda politiker är mången fler i övriga partier. Ta bara ditt eget parti (S). På denna blogg – https://petterssonsblogg.se/2014/07/03/nu-granskar-vi-s/ – kan du klicka och läsa om dina egna (fd?) partikamrater.

    Förövrigt anser jag att Anders Forss är en mycket farlig politiker och hoppas S ger han foten inom kort.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tittar du på dömda politiker i procent med hänsyn till totalt antal politiker och hur länge partiet funnits så finns det en enda grupp som sticker ut ordentligt i brottsstatistiken i Sverige – Politiska företrädare för SD.

      • Mr Sound

        Om det gungar din båt att räkna så så fine. Dock kvarstår det faktum att S som parti är större och att räkna som du gör visar endast hur värdelös på matematik du är. Slutligen kan alla kolla i listan över dessa ”hederliga” sossar. Känns fräscht att läsa om sextrakasserier, knivhot, planerad kidnappning, pedofili mfl. Verkligen ett parti för mångfald…

        Ni är ju väldigt duktiga på att framhäva SD:s kriminella men lite ödmjukhet skulle passa fint, helst med den där listan. Men det är för mycket att begära.

        För övrigt anser jag att Anders Forss är en olämplig och farlig politiker.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att räkna som jag gör är att räkna rätt Mr.Sound – Den enda grupp som sticker ut i brottsstatistiken är förtroende valda hos SD.

  9. Per

    Du är så blåögd Anders, du verkar inte tro att det finns rasister i andra partier än Sd. Men om du bara visste hur många Socialdemokrater som man hört säja både det ena och det andra om dessa ”nysvenskar”, ojojoj du lever i en fantasi värld. Vakna upp och förstå att det finns smyg rasister i alla partier, men dom är för fega för att stå för vad dom tycker. Länge leve Sd och Jimmie./P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag betvivlar inte att det finns rasister i alla partier men upptäcks detta blir personen föremål för uteslutning då sådant inte är rumsrent i anständiga politiska partier.

  10. Jan

    Sverigedemokraterna kommer att finnas kvar så länge de övriga partierna inte anpassar sin politik till folkviljan i invandringsfrågan. Sedan spelar det ingen roll om alla deras företrädare är yrkeskriminella nazister (som vissa antyder). Det struntar folk i. Med rätta. Hade Sverige haft en klokare och bättre övervägd invandringspolitik (som under efterkrigstiden fram till 90-talet) hade Sverigedemokraterna aldrig ens klarat riksdagsspärren. Sverigedemokraterna är en produkt av övriga partiers misslyckande i invandringsfrågan. Förstår man inte det förstår man ingenting…

  11. Alexander

    Anders menar att debattartiklar är okej, märkligt då att Åkessons om Islam blev så kritiserad för att gå över gränsen.

    SD 20,0 i senaste Novus, upp 0,7. Dessutom störst bland arbetare med 29,6.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns regelverk för yttrande- och åsiktsfrihet och de regelverken tillämpas då debattartiklar bedöms – Måhända har Åkesson gått över den gränsen.

      I övrigt är jag inte orolig Alexander – När det är dags för val kommer SD att samla runt 10%.

  12. Krister

    – Invandring och integration är fortsatt det politikområde som nämns av flest väljare.
    Ipsos/AB 6/2 2017

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns minst 2 frågor som är mer betydelsefulla för väljarna Krister.

      • Lars Flemström

        Vad du inte bryr dig om, är att utvecklingen av de 2 – 3 (om inte ännu fler) frågorna , hänger ihop med migrationen. Och detta är också en förklaring till att moderaterna inte lyfter i opinionen. Det går kanske att skyffla undan arbetslösheten bland invandrare genom att ge dem diverse snabbspår och förturer. Men jobben blir ju inte fler för det. Om någon får jobb och får hela lönen, blir någon annan kvar i arbetslöshet och får högst 2 / 3-dels lön. Och om det är en subventionerad anställning, så måste ju de pengarna tas någonstans ifrån. Och om några nya jobb ”skapas” med subventioner, så är det högst marginellt. Elisabet Svantesson, m, försöker dölja att invandringen kostar, men genomskådas av svenska arbetare.

        ”Det nya arbetarpartiet” är genomskådat. Men varför går då inte de f.d. moderat-väljarna inom arbetarklassen till ”det gamla arbetarpartiet” (S)? Av flera orsaker. Den första är givetvis att S inte ens vill kännas vid att man har varit ett arbetareparti. Det var ju närmast med tacksamhet som partiledningen såg M knycka epitetet arbetarparti. Men det finns fler orsaker. Och en är att S numera inte har några större likheter med ett arbetareparti. Och det har inte heller V.

        Anders Forss må vara ett unikum i Norra Sverige. Men det finns många som anser sig ha överlägsna egenskaper som arbetarledare, fastän inte så utstuderat som AF. Arbetarna vill kanske inte ha ”arbetarledare” som kommer utifrån, och talar om för arbetarna att de har fel – inte minst vad gäller kostnaderna för invandringen och konkurrensen om jobben. Det socialdemokratiska partiet har alltför långe sett LO som ett transportband för att bibringa arbetarklassen ”politiskt korrekta” åsikter. Typiskt är att man skickar fram någon akademiker, som är anställd på LO:s centrala kansli för att förklara för arbetarna hur det egentligen ligger till.

        Och att man skickar ut uppmaningar till fackligt förtroendevalda arbetare att sprida denna ”information”. Man begär alltså att de förtroendevalda ska göra detta på fritid, ideellt och oavlönat, eller på arbetstid utan att arbetsgivarna har några erinringar – vilket betyder att den tid som den förtroendevalda har använt till denna typ av ”facklig” verksamhet, ska han /hon ta igen genom att arbeta fortare än sina arbetskamrater.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vi Socialdemokrater skyfflar inte undan någon arbetslöshet Lars – Vad vi gör är att använda den starka ekonomi vår politik skapat till att sätta människor i arbete så att de kan försörja sig själva.

          Tycker du att det är fel att människor arbetar och försörjer sig själva Lars?
          Tycker du att det är fel att vi Socialdemokrater ger människor den möjligheten?
          Slutligen – Tycker du att det är fel att vi nu har de högsta sysselsättningssiffrorna sedan 1990-talet?

          • Lars Flemström

            Du är ingen talesperson för Socialdemokraterna. Du är inte ens någon politiker. Varför fortsätter du då att skriva vad ”vi socialdemokrater” gör, som om du tillhörde partiledningen? Dessutom uppmärksammade du inte att jag anklagade moderaterna – och inte mitt eget parti (S)- för att lägga förslag, som går ut på att skyffla undan arbetslösheten. Det är uppenbart att du stödjer högerpolitik, när den går ut på att skyffla undan arbetslöshet bland invandrare. Och det är orsaken till att dina bloggaktiviteter ökar stödet för SD. Folk vill veta sanningen.

            I fortsättningen av samma kommentar förde jag ett resonemang om varför S inte ökar, när M minskar, och förde dels fram förklaringen att den socialdemokratiska partiledningen inte vill kännas vid att vara ett arbetarparti, när M stal halva partinamnet, som är Socialdemokratiska Arbetarpartiet. Och dels att socialdemokrater utan arbetarklass-förankring ser LO som ett transportband för sina egna åsikter, som ska pådyvlas arbetarklassen. När det borde vara tvärtom: LO borde vara ett transportband i motsatt riktning.

            Men den diskussionen, varför S inte lyfter, när M minskar, får vi tydligen inte föra inom socialdemokratin – utan att bli tillrättavisade av dig, såsom självutnämnd medlem av partiledningen.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Hur jag skriver är upp till mig att bestämma Lars – Så länge mott parti inte har invändningar är sättet på vilket jag skriver helt okay – detta därför att det är högt i tak i vårt parti.

            Uttrycket vi socialdemokrater är i allra högsta grad adekvat då jag är betalande medlem i partiet och därmed berättigad till att kägga mina egna förslag och driva dem.

            vad gäller min politiska hemvist och vilka teser och förslag jag stödjer så behöver du inte oroa dig då jag är fullt ut övertygad om och följer vår ideologi.

  13. Alexander

    Anders

    Nu har du faktiskt haft fel ytterligare en gång, visst är det otroligt? När du skrev ditt inlägg om SD och deras hållning till EU-direktivet så var du säker på att stödet bland arbetare skulle sjunka. Nu är de störst efter att ha passerat Socialdemokraterna.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hur det blir med den saken får vi se när det blir val och min åsikt om att så blir fallet står orubbad då SD :s politik bara gynnar rika och höginkomsttagare samtidigt som den straffar vanliga löntagare.

  14. Ördög

    Snälla Anders, kan du inte ännu en gång mässa ditt mantra om hur SD:s ”långsiktiga trend” pekar neråt. Det skulle göra mig lite lugnare. Du förstår, jag blir så jävla arg och orolig när jag läser de här nyheterna, tänk om Sosseadeln inte får förnyat förtroende i nästa val? Vad händer om SD får fler röster än Sosseadeln?

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/analys-sd-s-framgangar-bland-arbetare-en-rysare-for-s

    ”Partiet (SD) är numera största parti i flera väljargrupper. – – – – Först kan man konstatera att Sverigedemokraterna i dag är det största partiet bland manliga väljare.

    Sverigedemokraterna är numera också störst i den grupp som definierar sig som arbetare.

    Utöver detta är SD dessutom störst bland egenföretagare och arbetslösa.

    Bland dem som tjänar 400.000 till 600.000 kronor om året är exempelvis SD största parti.

    Enligt den här mätningen är partiet störst bland dem som har gått ut gymnasiet. Bland väljare med enbart grundskola är Socialdemokraterna största parti.”

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/sd-storsta-parti-i-sodra-sverige?cmpid=del%3Afb%3A20170629%3Asd-storsta-parti-i-sodra-sverige%3Anyh%3Alp

    ”Enligt senaste Novus-undersökningen är Sverigedemokraterna det största partiet i Skåne och Blekinge just nu. De går därmed förbi Socialdemokraterna som det dominerande partiet.”

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/vi-misslyckades-totalt-i-gruppen

    ”För tio år sedan skapade Socialdemokraterna en arbetsgrupp vars huvuduppdrag var att motverka Sverigedemokraterna. Men planerna misslyckades.”

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Saken är enkel Ördög – SD ligger lägre än sitt högsta mätvärde under mandatperioden och min syn på saken är at SD kommer att landa på ca 10% i nästa val.

      • Jonny Disenfeldt

        Ja det argumentet gäller ju då alla partier utom centern…

        Följande partier står idag lägre än sitt högsta värde under mätperioden och backar / har en nedåtgående trend då enligt Anders Forss metod:

        S nedåtgående trend (högsta värde Nov-14)
        Mp nedåtgående trend (högsta är Nov-14).
        V nedåtgående trend (högsta är Nov-16)
        M nedåtgående trend (högsta Maj-15)
        L nedåtgående trend (högsta Nov-15)
        KD nedåtgående trend (högsta Maj-15)
        SD nedåtgående trend (högsta Nov-15)
        Andra (FI etc) nedåtgående trend (högsta Nov-16)

        Endast centerpartiet har i Anders Forss metod en uppåtgående trend eftersom de har sitt ”högsta värde under mätperioden” nu….

  15. Eva

    Vi får det politiker vi förtjänar är det frestande och säga så jag skriver det! Tror också Jan har rätt i tanken om SD. Det partiet har legat under spärregrensen om alla andra partier lyssnat på sina välgare. Se på miljöpartiet. Tanken är god men hur i fridens namn hade dom tänkt Sverige skall överleva på deras visjoner. Alla andra partier måste väl kunna presentera sin miljöpolitik,det är dom tvungen till nu, baserad på forskning och utveckling innom förnybar energi f.ex. Gruvor f.eks,det ska inte vara lov och fara runt i naturen och gräva efter mineraler och så bara starta upp med gruveexploatering utan en enaste fråga om miljöet. Det måste det andra etablerade partier kunna ha en miljöprofil om t.o.m SD! Jag förstår ju det är en plan såhär inför valet och sätta fokus på andra partiers politik,det måste man ju för och få människor och stämma på just ’mitt parti’och det är bra för välgaren och veta för och kunna välga i tillfälle man vacklar! Jag tror inte SD har lösningen på allt och inte socialdemokraterna heller! Men gilla det eller inte,invandrings och migrationspolitiken blir ett stort tema vid valet,och då måste partierna ta fatt i det och erkänna utfordringar det har blivit,och till dels stora sådana som går på människors rätt och leva som man vill i landet Sverige,som ska gälla alla! Gör inte som strutsen,låtsas att det försvinner av seg själv!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag håller helt med dig Eva och jag tillhör dem som rätt ofta skriver om mina egna förslag och den politik jag vill föra och varför – Ju närmare valet vi kommer ju mer blir det av den varan.

      Det innebär dock inte att jag kommer att avstå från att kommentera det jag tycker är tillkortakommanden i mina politiska motståndares politik.

  16. Alexander

    Anders

    ”Hur det blir med den saken får vi se när det blir val”

    Fast du påstod att stödet skulle sjunka på en gång, tvärtemot vad som skett. Återigen vill du inte erkänna att du hade fel. Har du pratat med någon som kan hjälpa dig i det fallet?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det jag har uttalat mig bestämt om är SD:s valresultat i nästa val och inget annat även om du försöker ditt bästa med att försöka få det at framstå så.

      jag har i svar efter svar till dig i en rad olika frågor sagt att saker sällan och aldrig sker snabbt och över en natt – Inom politiken och inom opinionen tar det tid vilket historien är full av exempel på.

      • Jonny Disenfeldt

        Anders Forss skriver ”Det jag har uttalat mig bestämt om är SD:s valresultat i nästa val och inget annat”

        Nej Anders Forss, du har nu under mycket lång tid hävdat att SD har en nedåtgående trend i opinionen, något som ju är helt osant

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Visst har jag hävdat det och så är fallet Jonny – Precis som jag sagt femtioelva gånger vid det här laget så är SD på nedåtgående och ligger idag lägre än sin peak – dvs. det högsta uppmätta värdet under mandatperioden.

          varför du blir så upprörd över det påståendet vet bara du då det är ett påstående som är helt sant – Eller vill du hävda något annat Jonny?

          • Jonny Disenfeldt

            Jag blir upprörd när du Anders Forss ljuger. Jag bryr mig inte om SD’s siffror i sig men när du uppenbart ljuger så blir jag upprörd.

            När du ljuger om fakta, om matematik etc så blir jag upprörd.

            Fakta är att SD fortfarande befinner sig i en uppåtgående trend, alltså ljuger du.

            Med ditt förvridna resonemang befinner sig ALLA partier inklusive S i en nedåtgående trend…förutom C som då enligt ditt löjliga sätt att resonera är i en uppåtgående trend.

            Nå Anders, ligger S lägre än sin peak under mandatperioden ? Ja det gör det så allså är då S i en nedåtgående trend. Samma med ALLA andra partier förutom C. Inser du inte hur urdumt det resonemanget är ?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            jag ljuget inte Jonny – Din syn må vara att SD är på väg uppåt att jag inte delar din syn utan istället påstår att SD befinner sig i en nedåtgående spiral betyder inte att jag ljuger Jonny.

  17. Per

    Hmm….min fd granne har en dotter som när hon gick i 8:an fick höra av en ”nysvensk” att hon var en svensk jävla hora gång på gång, efter att det pågått ett tag så sa hon åt honom att ”håll käften svarskalle”, denne gick till rektorn, vem tror du dom tyckte gjort fel? Du får en ledtråd Anders, det var inte svartskallen! Vilket jävla samhälle vi lever i!/P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hade flickan gjort rätt hade hon gått till rektorn och klagat redan första gången hon fick höra tillmälet som riktades mot henne – hade hon gjort det så hade hon haft rätt och den som sa det som sades fel.

      Att det blev som det blev beror således på att rätt procedur inte följdes.

      • Jonny Disenfeldt

        ”Att det blev som det blev beror således på att rätt procedur inte följdes.”

        Det var ett oerhört märkligt sätt att se på saken. Skulle det förminska vad den ena personen sagt upprepade gånger ?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det förminskar på inget sätt det personen sagt – Däremot hade det kunna leda till en annan reaktion från rektorn vilket var det jag kommenterade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.