Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Peder Westerberg vågar inte ta den politiska debatten mot mig då han saknar argument.

Jag är på inget sätt förvånad över att Peder Westerberg inte vågar ta en politisk debatt mot mig. Lika lite är jag förvånad över att han inte vågar nämna mig vid namn utan nöjer sig med att rätt och slätt kalla mig bloggare.

I stället för att ta debatten försöker han påstå att jag påvisar okunskap om hur det fungerar i kommunen och i de kommunala bolagen – Därtill påstå att det jag säger därför inte stämmer vilket är helt fel.

Varför Peder inte vågar ta debatten kan vi bara sia om – Min tro är att det beror på att han saknar motargument mot det jag anför i mitt blogginlägg.

Om du vill kritisera mig Peder så är du varmt välkommen att göra så – Däremot tycker jag att man bör komma med adekvat kritik mot det jag skrivit om man vill kritisera vilket du inte gjort i detta fall.

Till att börja med vill jag att du läser inlägget igen Peder innan du skriver att jag påvisar okunskap om hur det fungerar i kommunen och i de kommunala bolagen

Gör du det så kommer du att inse att jag faktiskt vet hur det fungerar i både kommun och i de kommunala bolagen och detta mycket väl. Därtill att jag anser att sättet på vilket det fungerar är fel och helt stick i stäv gentemot kommunallagen som styr all kommunal verksamhet.

Det du måste inse Peder är att ett kommunägt bolag helt och fullt lyder under kommunallagen då denna har tolkningsföreträde framför aktiebolagslagen i allt som rör kommunalt ägda bolag.

Jag kan intyga att jag läst både artikeln och ditt förslag – Hade jag inte gjort det Peder hade jag inte skrivit inlägget.

Jag spekulerar på inget sätt då min inställning är att vi som kommun ska följa kommunallagen och därför säkerställa att medborgarna har full insyn i allt som är kommunal verksamhet – Detta oavsett i vilken driftsform verksamheten drivs i.

Ditt förslag syftar till en enda sak – Att åsidosätta medborgarnas insyn och till att försvåra medborgarnas möjlighet att inhämta information om vad som händer inom Umeå Kommun.

Varför du vill försvåra medborgarnas insyn vet bara du själv även om jag misstänker att en av avsikterna kan vara att finansiera ett eller flera av de i regel ofinansierade förslag du har för vana att lägga i kommunfullmäktige. 

Offentlig serviceverksamhet är ingen marknad som behöver professionella styrelser för att säkerställa största möjliga vinst Peder – Offentlig serviceverksamhet ska alltid sätta medborgarnas intressen framför bolagets intressen och det ditt förslag syftar till är att ändra ordningen så att bolagets intressen alltid sätts före medborgarnas intressen.

Att du inte rakt ut erkänner detta kan jag förstå då ett erkännande om att så är fallet sannolikt skulle äta upp merparten av det lilla stöd Liberalerna som parti fortfarande har i vår kommun.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

52 kommentarer

 1. Micke

  Folkpartisten Westerberg vill aldrig ta debatten.

  Han undviker alla som sätter honom på plats vilket är oftast väldigt enkelt då jag upplever honom som en okunnig politiker.

  I det här fallet är det uppenbart han har fel och när han inser detta så gör han misstaget att istället för att göra en pudel går han till ett okunnigt anfall i ett försök att släta över sin okunskap.

  Inte alls förvånad över hans okunskap.

  Alla gånger jag har påpekat hur fel han har i sin blogg undviker han att ta diskussionen. Han klarar inte stå upp och bemöta oliktänkande.

  Han tar endast med lika sinnades kommentarer.

  En feg politiker i mina ögon.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   kan inte annat än hålla med dig Micke då detta inte är första gången Peder backar från politisk debatt med mig.

   • andersforss (inläggsförfattare)

    Det är aldrig fel att ha en åsikt så länge uttalandet av åsikten inte bryter mot några lagar.

    Det jag gjort i blogginlägget är att kritisera Peders motion som ogenomförbar om kommunallagen ska följas så det borde vara det Peder besvarar vilket han inte ser ut att ha någon lust med.

    Vad det säger om Peder och Liberalerna avgör väljarna och inte jag, du eller Peder eller hur Fredrik?

    • Fredrik

     Helt rätt, men mitt svar var till Micke som tydligen anser att åsikter kan vara helt fel eftersom han vet att Peder Westerberg har fel nu och har haft det tidigare. Detta är i mina ögon häpnadsväckande att en person kan ha den makten, makten att bestämma om en annan individs åsikter är fel.

     Åter igen, detta är ett svar till Micke som med all tydlighet enligt mig INTE är för demokrati i Sverige. Tydligen ska enbart åsikter som godkänns av Micke vara tillåtna.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Har du sett en enda partivän som officiellt tagit hans parti Alexander?

 2. Fredrik

  Hur vet du att han inte VÅGAR? Han kanske inte VILL? Du har ju påtalat att han har fel, helt fel faktiskt, så det är väl inte så konstigt att anta att han kanske inte är intresserad av att föra en debatt med någon som på förhand bestämt vem som har rätt och vem som har fel?

  Har du ringt honom och frågat om han vill ha debatt med dig? Skickat e-post till honom? Om inte, kan du vara säker på att han inte VÅGAR debattera med dig? Du tycker också att man ska komma med adekvat kritik, vilket du anser att Peder inte gjort, men du har faktiskt påstått att Alliansens ligger bakom att de kommunala verksamheterna bolagiserats – vilket är en lögn. Många kommunala verksamheter bolagiserades FÖRE Alliansens tid (2004). Är det adekvat kritik? Att påstå något som inte är sant?

  Har du skrivit någon kommentar på hans blogg? Om inte, varför inte? Debatterar du med någon? Om så, hur? Debattörer måste vara lyhörda, förstå att man inte kan allt, men inget av detta är något som jag personligen anser att du har. Tvärtom faktiskt. Du har aldrig fel Anders, det är remarkabelt för det är så osannolikt att aldrig ha fel att det faktiskt är större chans att vinna på Lotto på lördag än att ha fel.

  När du motbevisats så har du undvikit motfrågor och faktiskt många gånger svarat på sådant som inte frågats efter. Efterfrågor om källor har flertalet gånger besvarats med att den som efterfrågat får söka källorna själv, men så fungerar inte källor Anders. Inte i en demokrati.

  Så nej, det är inte förvånande att många inte vill debattera med dig för du representerar inte någon, förutom dig själv. Du är inte vald till någon representant för Socialdemokraterna, men du säger dig tala för socialdemokraterna i många av dina inlägg. Hur är det möjligt? Att du ser dig själv som socialdemokrat gör dig inte till en röst FÖR dem. Så fungerar inte politiken, alla vet detta men tydligen inte du Anders. Jag har faktiskt inte mött någon som vill in i politiken till varje pris med sådan liten kontakt med den verklighet som råder ute i samhället.

  Min vän Robert hade ett knep med tjejer som ung. Han sa jämt: Vill du hångla? 98% av alla han frågade sa nej, men några sa ja och då hånglade han. Du har ett knep också Anders, politiskt. Allt dåligt i samhället beror på Alliansen och allt bra på oss socialdemokrater. Precis som min vän Robert, 2% tycker att du har rätt och 98% tycker du är en idiot.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Att jag påtalat att han har fel är på inget sätt fel Fredrik. vad menar du är fel i det jag anfört.

   Oavsett av om han inte vill eller inte vågar så är det svagt att inte försvara det man skriver om i både en motion och i tidningen.

   • Fredrik

    ”Peder Westerberg vågar inte ta den politiska debatten mot mig då han saknar argument.”.

    Detta är din rubrik i detta inlägg och när jag frågar dig om du frågat honom om han vill debattera eller inte så svarar du ”Oavsett av om han inte vill eller inte vågar så är det svagt att inte försvara det man skriver om i både en motion och i tidningen.”.

    Men Anders, du påstår i din rubrik att Peder Westerberg inte vågar ta debatt med dig. Det är ett påstående som inte är sant eller hur? För i nästa citat av dig så skriver du att vare sig om Peder inte vill eller inte vågar så är det svagt att inte ta debatt.

    Nu har du alltså satt dit dig själv. Du kommer med ett påstående som du i nästa andetag bekräftar inte är sant. Och innan du ens försöker med ett svar så ska jag vara väldigt tydlig.

    Du vet inte om Peder inte vågar eller inte vill debattera, men du påstår att han inte vågar. Det är lögn. Du kommer ALDRIG att kunna slingra dig ur detta, det är omöjligt faktiskt. Och nu kan jag med ett leende på läpparna lägga mig och sova, Anders Forss är överbevisad.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Det faktum att han skrev ett eget blogginlägg för att försöka anklaga mig för att inte vara trovärdig innebär att han gett sig in i debatten – Dock utan att debattera motargumenten mot den motion han lagt till KF.

     • Fredrik

      Anders, du har bevisligen aldrig suttit i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen eller i styrelsen för något av de kommunala bolag som finns i Umeå eller hur? Rätta mig gärna om jag har fel, men så har jag uppfattat dig och din ”politiska” karriär. Så, då är det väl hyfsat korrekt att anse att du faktiskt inte vet hur det fungerar i dessa tre sammansättningar (fullmäktige, kommunstyrelsen och/eller kommunala bolagsstyrelser) eller hur?

      Du kan hävda att du vet, men eftersom du inte sitter i eller har suttit i någon av dessa församlingar/styrelser så är din kunskap enbart teoretisk. Den är inte praktisk. Du har aldrig gjort jobbet i något av dessa tre utan enbart läst dig till en form av HUR, mycket genom att i detta fall hänvisa till kommunallagen vilket är något som alla med både teoretisk och praktiskt kunskap vet är otillräckligt. Lag, förordning, föreskrift och regel tolkas olika av olika individer och av olika grupper av individer, den som tror annorlunda tror på ett absolutism, där allt och alla tolkas lika av alla i alla situationer vilket är i princip en omöjlighet.

      Du anklagar Peder för att ha helt fel, han anser att du är okunnig i frågor kring hur det fungerar i kommunen och i de kommunala bolagen. Så långt allt korrekt? Men en sak skiljer er, Peder är folkvald – det är inte du Anders. Peder pratar inte bara för sig själv, han pratar också för sitt parti i Umeå kommuns fullmäktige. Du pratar inte för socialdemokraterna i Umeå, du pratar bara för dig själv. Peder må ibland ha misslyckats med att särskilja på när han talar privat eller som offentlig person, men du Anders talar ofta (väldigt ofta) som en offentlig person, som om du talar för hela socialdemokratin och det är inte sant. Du är en privatperson Anders, men åsikter som inte delas av en majoritet i Sverige, Västerbotten, Umeå, Ersboda eller ens i ditt eget kvarter. Hur vet jag det? Du är inte vald, därför vet jag.

      Liberalernas motion kommer att debatteras, av dem som har rätt att göra det, i fullmäktige och där kommer också beslut att tas. Ja eller nej. Men du Anders har ingen rätt att ta det beslutet. Oavsett vad du tycker om Peder Westerberg och Liberalernas motion så är din åsikt en privatpersons åsikt. Det du kanske bör fråga dig är om Peder uttryck sin egen eller sitt partis åsikt om dig?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har förvisso inte sutitt i någon av dessa församlingar (ännu ska kanske tilläggas då detta kan komma att ändras i en framtid). Att jag inte suttit där betyder inte at jag inte vet hur det fungerar då jag spenderar rätt mycket tid med att på plats lyssna på debatten i samband med KF:s möten.

      Om du läser noga så består inte kritiken i att jag inte vet hur det fungerar då även sättet på vilket det fungerar är fel. Kommunallagen har alltid tolkningsföreträde framför aktiebolagslagen i ett kommunägt bolag – Något som innebär att medborgarna har rätt till full insyn i alla lägen.

      Det Peders förslag gör vilket även är det jag kritiserar är att försvåra insynen än mer och det är det jag kritiserat som fel med den motion han lagt.

  • En knarkare funderar.

   Hej Fredrik.
   Det är inte lönt att skriva kommentare på Peder Westerbergs blogg. Han verkar ha svårt att hantera kritik och tar bara med kommentarer som passar hans ego och får honom att lysa i god dager. +10 poäng till andersforss som tar med kommentarer som är kritiska.
   Att Peder Westerberg inte nämner Anders med namn i sin blogg är ynkligt och en känd mobbar taktik som föringar sin motståndare, SKÄMMES Peder Westerberg.

   • Fredrik

    Hej En knarkare funderar,

    Jag delar inte din åsikt om Peder Westerberg, men jag respekterar och accepterar att du har den. Jag känner inte Peder, förutom det jag så klart hört och läst mig kring alla dem som fungerar som politiker i Umeå eller på andra sätt korsat min väg och det lilla jag vet om Peder är att han är på ett ungefär som de övriga politikerna som syns i media både idag och igår. Han skiljer sig inte mycket från t ex Hans Lindberg eller Anders Ågren, för att inte säga Lennart Holmlund. Tycker jag.

    Det som dock skiljer Peder Westerberg från t ex Anders Forss är att Anders är en privatperson. Anders är inte folkvald, det är Peder. Vi, du och jag, kan tycka att vara politiker inte är speciellt mycket för världen, men ändå så är det annorlunda än att vara enbart privatperson. Och här är min syn på saken.

    Anders blir besviken, sur, arg eller vilket annat adjektiv man vill använda för att en politiker INTE svarar honom direkt. Kan vi privatpersoner kräva att våra politiker svarar oss direkt? Alla människor? Min tro är att om alla politiker gjorde detta så skulle inget bli gjort. Gå till dig själv? Besvarar du alla som kommer med kritik mot dig? Eller allt som sägs om dig? Jag gör det inte, har inte den tiden att besvara allt. Så varför blir då Anders sur, arg eller nåt annat ord? Ja, min tro är att det är för att Anders inte ser sig som privatperson, han ser sig som en politiker. Han har sagt det själv i sin blogg att han anser sig vara en politiker, om än inte folkvald, och det ställer till det för honom. Han verkar tro att han ska få samma respons från Peder som om responsen kommit från Hans Lindberg i fullmäktige. Tyvärr.

    Och sanningen är ju den att få, för att säga i princip ingen, verkar ju ta debatt med Anders överhuvudtaget. Inte ens från sitt eget parti, vilket är anmärkningsvärt då ett så stort parti alltid delas i grupper om hur partiet ska skötas/ledas men ingen debatt med Anders. Hur kommer det sig?

 3. Alexander

  Margot Wallström visar att hon har en tveksam syn på demokrati med tanke på utspelet om nazister. Hon och Ygeman är fina representanter för Socialdemokraterna….

 4. Eva

  Bloggaren. Det var ordet han använde och det tolkar jag att han så klassifisere bloggare som nåt som man inte ska ta så allvarlig. Det bör Westerberg i allra högsta grad ta seriöst först som sist! Där finns många av välgarna,och då kommer man inte långt med och inte ’idas svara’. Jag är absolut inte insatt i kommunala saker,men tycker det är interessant och fölga debatten på bloggen til politiska bloggare,för man får lite inblick i vad politiker sysslar med och saksgången. Inte är jag enig i allt heller,men det är fruktansvärt roligt och bli provoserad eller motsatt när man får vara enig med ’bloggarn’ Så jag ser fram till fortsatta diskussioner. Liberalen får skylla seg själv när han inte vill vara med i svängen????Ha en fin dag

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Tack Eva – Ditt stöd värmer mitt hjärta och en fin dag tillönskar jag dig med.

 5. Jonny Disenfeldt

  Varför skulle han ägna tid åt dig Anders Forss ?
  Du är ju trots allt bara en politisk bloggare.
  Tror du den politiska världen bryr sig om dig ?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Hur det står till med den saken får vi se i samband med nästa val – I vart fall framgår det av läsarsiffrorna för min blogg att väljarna bryr sig och för mig är det det som är viktigt.

 6. Alexander

  ”Har du sett en enda partivän som officiellt tagit hans parti?

  Jajamen. Tre stycken.

  ”Vilket utspel avser du?”

  Hon har bara gjort ett de senaste dagarna som handlar om nazister. Har du missat även det? Det avser nazisternas demonstrationsrätt.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Till skillnad från dig så ägnar jag mig åt politik och de frågor som debatteras – Detta medan du ser ut att ägna det mesta av din tid åt att leta upp misstag gjorda av invandrare och politiker som inte tillhör SD.

 7. Lars Flemström

  Detta påminner om Anders’ hatiska påhopp på Somaliska föreningen, för att föreningen inte hade besvarat Anders’ insinuanta frågor, som om densamma vore redovisningsskyldig inför Anders Forss. Företrädare för föreningen skrev faktiskt några kommentarer, där de besvarade insinuationerna, men vill tydligen inte fortsatta förnedras av Forss och drog sig ur ”debatten”. Upprinnelsen var att Somaliska föreningen hade stött Vänsterpartiets 1 maj-demonstration.

  Och det gillade inte Forss som vill framstå som enda talesperson för alla invandrare i Umeå och Västerbotten. ”Vi måste ha med Anders Forss på våra valsedlar för att invandrarna ska rösta på oss”, var väl l Forss’ tanke, att Socialdemokraterna i Umeå skulle tänka. Och så visade det sig att han tydligen inte är den väljarnagnet, som lockar invandrare, som han själv trott….

  När somalierna inte längre ville spela rollen som misstänkta (politiska) brottslingar hos en förhörsledare från Stasi, hoppade Forss på den kommunala tjänsteman i Umeå, som hade beviljat föreningsstöd till Somaliska föreningen. Att en person, som utger sig för att representera ett politiskt parti och t.o.m. ger sken av att ha haft en ledande position i detta parti under en längre tid, går in i ett enskilt ärende och läxar upp tjänstemän – utan att ens vara ledamot i den nämnd som är tjänstemännens arbetsgivare – är helt främmande för svensk demokrati.

  Jag har sett att Vänsterpartiet i Umeå har beskyllts för samma sak, vilket torde ha varit orsak till att S bröt samarbetet med V. Men det betyder ju inte att det är förbjudet att sympatisera med V. Vi ska hålla i minnet att V numera är ett oppositionsparti i Umeå. Och det är ganska genomskinligt att Forss var ute för att, i värsta Stasi-stil, kartlägga eventuella personkopplingar mellan Somaliska föreningen och detta oppositionsparti.

  Så nu är frågan vad som händer, om Liberalernas gruppledare i Umeå kommunfullmäktige inte infinner sig till förhör på Forss’ egen blogg. Kan tänka att partistödet till Liberalerna ryker… om Anders Forss får bestämma. Men varför ska liberalen ställa upp på Forss’ självpåtagna roll som politisk kommissarie hos Socialdemokraterna? Liberalen kommer säkert att få tillfälle att försvara sin motion, när den ska behandlas i Umeå kommunfullmäktige. Vänsterpartisterna kommer säkert inte att vara tysta. Men det är den vägen det ska gå.

  Och Anders Forss är ingen företrädare för Socialdemokraterna, och alltså inte den som inbjuder företrädare för andra partier till debatt – utom möjligen i Ersboda Folkets Hus. Men den, som eventuellt blir inbjuden, har ju alltid rätt att tacka nej. Och nu handlar det alltså inte om någon offentlig tillställning, som möjligen kunde ha varit av intresse för fler än Anders Forss personligen.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag är rätt övertygad om att du är ute på mycket tunn is nu Lars då jag har ett gott stöd bland många invandrare för den person jag är och därför att jag behandlar dem på samma sätt som alla andra och därför att jag försöker hjälpa till om de behöver hjälp.

   Att prata kultur och vardagsfrågor med alla – Även med invandrare berikar i bägge riktningarna.

   De frågor jag ställde angående Västerbottens Somaliska förening var oerhört relevanta och lätta att besvara.

   Huruvida Peder vill svara eller ej är upp till honom men att låta bli att bemöta frågorna och kritiken mot motionen och försöka leda debatten i en annan riktning tycker jag är fel.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Vart kom Margot in och vart har jag påstått att hjon har fel Alexander?

 8. Alexander

  Anders

  Du tycker inte det är viktigt att vår utrikesminister vill begränsa demonstrationsrätten? Och den frågan debatteras, men i vanlig ordning verkar du ha missat det…

  Tre personer verksamma inom Socialdemokraterna i Umeå stöder Peder.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har inte sett något stöd till Peder från några partivänner här i Umeå – I vart fall inget stöd som getts öppet.

   Vilken rätt att demonstrera vill du påstå att hon försöker begränsa?

 9. Lars Flemström

  Oavsett vilket, så har invandrarföreningarna rätt själva avgöra om de behöver hjälp, och i så fall vem de ska ta emot hjälp från.

  Oavsett om dina frågor till denna invandrarförening var lätta att besvara eller ej, så bestämmer de själva om de vill besvara dina frågor.

  Och även om frågorna var relevanta för bedömningen av Somaliska föreningens rätt till kommunalt föreningsstöd, så är det kommunens handläggare och inte du som ska ställa frågorna. Vad hade du tänkt använda svaren till, om de hade svarat DIG?

  Och även om föreningsstöd till Somaliska föreningen var en politisk angelägenhet, så var det väl för ledamöterna i den kommunala nämnden och inte för dig, som är en privatperson. Som efter det inträffade inte bör anförtros politiska nämnduppdrag. Eftersom sökandens partisympatier inte ska avgöra bidragsfrågan.

  I den diskussion, som vi hade tidigare, om Somaliska föreningens 1 maj-deltagande, så framförde jag att det är Vänsterpartiets – och inte din – sak, att avgöra vilka som får delta i deras 1 maj-demonstration. Oavsett kommunalt föreningsstöd, eller ej. Och den åsikten står jag fast vid.

  Och Peder Westerberg har rätt att själv avgöra om han nöjer sig med att försvara sin motion under behandlingen av densamma i kommunfullmäktige – eller om han också ska göra det på alla möjliga privatbloggar.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag ställde bara ett antal frågor om vem som företräder föreningen och om föreningen som namnet antyder representerar hela länet – Detta då dessa uppgifter som är obligatoriska för en förening att publicera i föreningsregistret inte fanns tillgängliga.

   Det jag och säkert medlemmarna i föreningen om det finns några vill veta är vem föreningen företräder – det var den frågan från mina somaliska vänner som föranledde inlägget. Finns inga medlemmar och ingen styrelse kan man ju ställa sig frågan varför Vänsterpartiet anger samarbete med föreningen i inbjudan till 1 maj eller hur Lars?

   • Lars Flemström

    Om dina somaliska vänner är medlemmar i föreningen, och inte är nöjda med densamma, får det ta upp det inom föreningen. Om de inte är medlemmar, och inte vill företrädas av föreningen ifråga, kan de starta en egen förening.

    Hela grejen är att du vill ha namnen på invandrare, som inte vill företrädas av dig. Sysslar du med olagliga personregister? Och tydligen har försökt få ut de namnen ur föreningsregistret. Men fick nej. I stället för att kasta skit på Somaliska föreningen kunde du citerat föreningsbyråns hemsida, där det står: ”Föreningar som inte har skickat oss sitt medgivande att publiceras på webben finns inte i detta register.”

    Det är nog klokt att namnen inte lämnas ut till vare sig Anders Forss eller al Qaida. Jodå, det finns krafter i utlandet som vill ha koll på dem, som har invandrat till Sverige.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag har aldrig utgett mig för att vilja företräda Västerbottens Somaliska förening Lars – Att människor med somaliskt ursprung frågar och ber om hjälp att utreda vem som står bakom föreningen i fråga då namnet i praktiken omfattar även dem är helt naturligt.

     Dessutom är den diskussion du nu försöker föra fram långt ifrån ämnet för inlägget som handlade om Peder Westerbergs motion om de kommunala bolagen Lars.

     På din retorik i kommentarerna är det lätt att förstå att och att du varit verksam i SD.

     • Lars Flemström

      Du sysslar alltså med politisk registrering av meningsmotståndare? Jag vet inte partitillhörigheten på den som först anklagade dig för att ta hjälp av Ignorlantio Elenchi, men det är ju på den nivån du debatterar. Och det tillhör väl allmänbildningen att räkna ut vem eller vad det är?

      När 29 % av LO-medlemmarna stödjer SD, 24 % stödjer S (Hur många av dem skulle du stämpla som SD, om du hörde vad de pratar om?) och resterande 47 % stödjer V eller något alliansparti (Hur många av em skulle du stämpla som SD, om du hörde vad de pratar om?), så skäms jag inte det minsta för att jag har fått min politiska skolning i FNL- rörelsen och LO samt som kollektivansluten S-medlem och representerade min fackförening i Arbetarekommunen, när Olof Palme var partiordförande.

      Anledningen till att jag inte försöker dölja mina socialdemokratiska åsikter, som i hög grad har präglats av Olof Palme och LO under hans tid, beror på att jag är en gammal, delvis handikappad och sjuk man, som ändå inte har så lång tid kvar att leva. Så jag har ändå ingen karriär, som du kan förstöra. Men jag kan förstöra för dig. Och det bara genom att tala om vad du står för. Och det är inte svensk demokratisk tradition…

      Som jag har skrivit förut, så är det DU som pumpar upp stödet för SD, med DIN retorik. Men det bryr du dig inte om. Du bryr dig bara om din egen planerade politiska karriär.

      Och dessutom, som jag har skrivit tidigare: Även om jag är en så klandervärd person, som du försöker påskina, såg gör ju det inte dig ett dugg bättre. Vad i hellskotta har du att göra med Somaliska föreningen i Västerbotten. Naturligtvis får man heta så, om man är öppen för medlemskap för alla somalier, som är bosatta i Västerbottens län.

      Om någon somalier anser sig förfördelad av nämnda förening finns det väl någon invandrarbyrå, eller liknande som vederbörande kan vända sig till? Du sparkar på dem, som du uppfattar som svagare än du själv. Må vara invandrare, som kanske har svårt att uttrycka sig på svenska eller en gammal man, som givetvis aldrig skulle få sitta bakom ratten i en buss p.g.a. behov av många vilopauser. Och därför inte längre har körkort för lastbil, utan bara personbil tills vidare.

      Annars tror jag inte att mina åsikter om illojal konkurrens samt pris- och lönedumpning anses särskilt opassande inom svensk åkerinäring. VAD SOM EMELLERTID FICK MIG ATT HÄRSKNA TILL ORDENTLIGT ÄR DINA HYLLNINGAR TILL SVENSK RASBIOLOGI OCH DINA ÅSIKTER ATT VI SVENSKAR MÅSTE TILLFÖRAS ”NYTT BLOD” UTIFRÅN FÖR ATT INTE BLI INAVLADE.

      Du vet inte om, och i så fall hur, jag har blivit drabbad av din rasideologi. Men jag har träffat människor som har blivit det, och har tvångsvårdats på mentalsjukhus fastän de aldrig har varit sjuka, som blivit märkta för livet och varit utestängda från vanlig mänsklig gemenskap.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag åsiktsregistrerar inte Lars men att känna till vilka mina flitigt återkommande kommentatörer är och vad de står för politiskt är en del av arbetet med att verka som politiker och politisk bloggare – Detta då man ibland måste läsa mellan raderna för att förstå vart den som anmäler avvikande uppfattning vill komma och vaför.

      Sedan så använder jag alltid stödargument som är relevanta så påståendet att jag inte skulle göra så stämmer inte.

      Slutligen så är det inte rasbiologi att påstå att det aldrig kan vara till nackdel att blanda olika etniciteter med varandra när man gör barn.

     • Lars Flemström

      Vem har påstått att det skulle vara ”till nackdel att blanda olika etniciteter med varandra när man gör barn? Är det något som du har läst mellan raderna? Var du full vi det tillfället, eller hade du en uppenbarelse från någon gud? Du ljuger, Anders Forss. Själv bör du svara på frågan vilka ursprungsbefolkningar, som behöver tillföras nytt blod utifrån för att inte bli inavlade. Jag känner inte till några sådana folkslag,. men det gör tydligen du.

      Är du själv kanske en ”övermänniska”? Dina anspråk på att vara bättre än alla andra, klara sådant som ingen annan klarar av (ex-vis att alltid ha rätt) tyder på att du har sådana tankar om dig själv.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ljuger inte Lars och jag vet oerhört väl vad jag skrivit – Om du istället för att försöka lyfta enskilda ord och fraser ur sitt rätta sammanhang ser till totalen av det sammanhang det ingick i från början så ser du klart och tydligt att jag säger två saker Lars.

      1. Att det aldrig kan vara fel att skaffa barn genom att blanda föräldrarna har olika etnisk bakgrund.
      2. Att risken för inavel minskar ju större en grupp är.

      Att jag skulle påstå att det råder inavel är ett felaktigt påstående Lars då det enda jag sagt är att riskerna minskar ju mer man blandar ut en grupp med nytt blod utifrån.

      Ska jag tolka dig på det sätt du vill tolka mig så innebär det då att du anser att det är fel att föräldrar med olika etnisk bakgrund skaffar barn med varandra samt att risken för inavel ökar om så sker.

     • Lars Flemström

      Detta var bland det mest korkade jag läst. Så nu är du avelsexpert, också?! Du extrapolerar hej vilt från extremavel i ytterst små djurpopulationer (upprepade parningar mellan en förälder och hennes avkomma, för att få fram en platt nos, eller dylikt, för att vinna skönhetstävlingar för djur) men människosamhällen med tusentals individer. I fallet Sverige 6 – 7 miljoner ursprungssvenskar (+ danska, norrmän och finländare) Det är ett ytter olustigt och vämjeligt resonemang från din sida. Jag konstaterar att ingen av de anonyma rasister, som emellanåt skriver på din blogg, har uttalat stöd för min åsikt. Nej, för att de håller med dig i denna fråga…

      Dina kunskaper i genetik och sannolikhetslära är noll. Det visade sig i dina fantasier om medianlöner-begreppet och återkommer i dina tankar om människo-rasförädling. Du utgår dessutom från att alla andra är som du, som inte kan ta avstånd från den ena extremståndpunkten utan att sympatisera med den motsatta extremståndpunkten. Har jag, för att ta ett exempel, någonsin skrivit att somalier skulle vara värdelösa som arbetskraft? Nej, det har andra skrivit?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar rakt av utan egna kommentarer så att läsarna kan se hur begränsad du är i ditt sätt att tänka och resonera Lars.

 10. Fredrik

  Åter igen, en åsikt kan inte vara fel. Sluta använd det ordet Anders. Ordet FEL. Liberalerna har all rätt att lägga vilken motion de vill, den kan strida mot svensk lagstiftning till och med och de får ändå lägga den motionen. Faktum är att många motioner, och propositioner, i vår Riksdag faktiskt är lagbrytande då de syftar till att ändra lag.

  Och, du erkänner alltså att du inte har praktisk erfarenhet av fullmäktige, kommunstyrelse och styrelse i kommunalt bolag? Men ändå påstår i samma andetag att du vet hur det fungerar? Poängen är att utan praktisk erfarenhet kan du inte säga att du vet hur det går till. För, med den logiken skulle någon kunna hävda att de vet hur det är att köra taxi eftersom de dels har körkort och har åkt mycket taxi. Det är absurt att tro att enbart teoretisk kunskap är att likställa med teoretisk + praktisk kunskap. Och som du själv säger, du har lyssnat på möten som KF hållits, teoretisk kunskap och inte praktisk. Så, med handen på hjärtat så har Peder rätt – du saknar tillräcklig kunskap om hur det fungerar i kommunen och i kommunala bolag.

  Vem vet, kanske får du möjlighet att följa partipiskan som Hans Lindberg svingar i framtiden eller så inte. Men fram till dess så saknar du praktisk erfarenhet, det kan du inte förneka.

  En fråga om framtiden? Vad säger du till alla dem som röstat på dig, om du blir vald till KF, när de kräver beslut om sådant som du inte själv tror på?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Visst har Liberalerna rätt att lägga en motion Fredrik – På samma sätt som Liberalerna har rätt att lägga en motion har jag rätt at kritisera motionen och dess innehåll – Vad är fel med det Fredrik?

   Jag har praktisk erfarenhet av företagsledning och styrelsearbete Fredrik – Till och mycket stor sådan och därtill god kunskap inom juridiken.

   Att konstatera att kommunallagen har tolkningsföreträde framför aktiebolagslagen i kommunalägda bolag är inte svårt. Med det konstaterat så är det rätt lätt att säga att det Peder föreslår är fel därför att hans förslag går emot kommunallagen.

   jag behöver varken sitta i bolagets styrelse eller i KF för att dra den slutsatsen Fredrik.

   • Fredrik

    Anders, du förstår inte orden rätt och fel. Helt klart. Så, när du påstår att någon har fel så måste du kunna bevisa det – inte bara säga att du har rätt – utan din bevisning måste vara tillgänglig för alla, oavsett vem som läser den/tar till sig av den. Och i detta fall påstår du att Peder Westerberg och Liberalernas motion till fullmäktige är fel, helt fel. Är du jurist Anders?

    Att du hävdar att den strider mot kommunallagen gör inte din åsikt till korrekt eller hur? Vi vet att dina påståenden inte alltid är korrekt, du har inte en 100%-igt korrekt CV i dina påståenden eller hur? Så, vad är det som säger att du inte har fel nu?

    Och innan du påstår att det du säger stämmer så vill jag förtydliga några kommentarer från dig. Exempelvis har du hävdat att enligt kommunallagen så MÅSTE fullmäktige besluta om vem som ska sitta i styrelser för kommunala bolag och att de MÅSTE vara politiker samt att fullmäktiges sammansättning, antal mandat, även SKA spegla sammansättningen i ett kommunalt bolags styrelse. Detta påstående som kommer ifrån dig, refererat, är inte 100% korrekt. Faktum är att det enda som är korrekt är att fullmäktige beslutar om vem som ska sitta i kommunala bolags styrelser. Det är det enda. Det är dock tradition, i många kommuner, att följa en sorts internpraxis att tillsätter majoriteten en från sida så får minoriteten en från sin sida till dess att platserna är slut. Praxis, inte lag.

    Men, du är inte jurist Anders så du vet inte. Hur god kunskap du anser dig ha så bör du inte fatta juridiska beslut utan låta experter göra det. Och kommunen har sådana, experter alltså. Egna jurister som med 100 % säkerhet kommer att titta på Liberalernas motion och ge sitt godkännande eller inte.

    Men bara för att du säger så, så ska man inte göra som du säger Anders. Det är extremt korkat. För, i sådana fall borde alla föreningar i Sverige göra som jag säger, jag har ändå erfarenhet av föreningsliv i över 40 år och borde då veta hur man blir en bra förening. Men tack och lov har jag inte det egot att jag tror mig ha alla svar, åt alla människor. Jag vet däremot var svaren finns och låter experter på området vara dem som ger mig svaren. Det borde du ta till dig, för du är ingen expert på detta. Du är en novis, med jakt på makt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     I en debatt så debatterar man utifrån olika ståndpunkt och vilken som väljarna sedan väljer att stödja beror på vilka argument de värderar högst – Så är det i detta fall och så kommer det att se ut även i en framtid.

     Min grundinställning är att nyliberalism är dåligt och ställer till med ett skevt samhällsbygge – detta därför att nyliberalismen gynnar fåtalet snarare än folkflertalet i samhället.

 11. Jonny Disenfeldt

  ” fel därför att hans förslag går emot kommunallagen.”

  Aha, så då delar du min åsikt att den s.k. ”Robin Hood skatten” som stjäl från välskötta kommuner och ger till dåligt skötta kommuner snarast ska avskaffas eftersom den strider mot kommunallagen.
  Ett socialistiskt tjuveri som fått pågå alldeles för länge. Kommunals skatter skall användas till kommunens innevånare och inget annat.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Skatteutjämningssystemet mellan kommunerna regleras av regering och riksdag och inte av kommunerna så därför är det systemet helt i linje med gällande lagstiftning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.