Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Skönt att en majoritet av svenska folket tycker att Löfven handlade rätt.

Allt sedan Löfven meddelade att han ombildar sin regering och att han behåller Peter Hultqvist som Försvarsminister så har tidningarna och opinionsinstituten gjort opinionsundersökningar om huruvida svensken i gemen tycker att Löfven handlade rätt eller inte.

Förvisso spretar resultaten något och så även den frågeställning man ber människor ta ställning till vad gäller hur frågan är ställd.

Trots det så är den samlade bilden att en majoritet av de tillfrågade väljarna tycker att Löfven handlade rätt och att Peter Hultqvist har stort stöd bland väljare oavsett partitillhörighet – I bägge fallen mångfalt större än vad Alliansen hade hoppats på.

För mig känns det skönt att det är så och att så är fallet går helt i linje med mitt påstående om att Alliansen kommer att få ångra sitt tilltag ordentligt i form av vikande väljarstöd.

Precis som jag trott så tycker svensken i gemen att det viktigaste är att landets regering är regeringsduglig och att den faktiskt genomför eller försöker genomföra den politik de lovat väljarna att genomföra – Något vi Socialdemokrater lyckat smycket bra med så här långt då vi har uppfyllt majoriteten av våra vallöften i god tid innan nästa val.

För regeringen är det därför dags att lägga detta bakom oss och koncentrera oss på att bygga ett bättre Sverige och jämlikare Sverige där alla människor har lika värde – Något vi bäst gör genom att fortsätta på inslagen väg och genomföra de förändringar vi redan aviserat.

En god sak Alliansens otaktiska populism kommer att leda till är att väljarnas ögon nu öppnats för det faktum att avreglering, privatisering och konkurrensutsättning kan vara oerhört skadlig i många offentliga verksamheter – En insikt som gör det lättare för oss Socialdemokrater att återreglera och återkommunalisera offentlig verksamhet.

Sett några månader framåt i tiden och stödd av en ordentlig och ideologiskt förankrad debatt är min övertygelse att svensken i gemen kommer att förstå och stödja det parti som står för ett återinförande av den sorts väl fungerande blandekonomi som fanns under de år Sverige och svenskarna mådde som allra bäst.

Således är den politiskapopulismens, nationalismens och nyliberalismens glansperiod där New Public Management varit drivfjädern över.

Att vi provat dessa ismer trots att vi levde ett bra liv inan vi provade dem beror på att människan är en varelse som sällan och aldrig kan slappna av och känna sig nöjd med vad som åstadkommits.

Ibland måste mänskligheten gå extremt långt i en annan riktning än den som gällt under lång tid för att inse att gräset definitivt inte var grönare på den andra sidan. Det läget har vi nu nått vilket jag tycker att svenska folket påvisar när en majoritet av dem anser att Löfven gjorde rätt.

För framtiden gäller blandekonomi och demokratisk socialism paketerad och anpassad till vår tid och vårt sätt att leva kryddad med starka inslag av miljömedvetenhet pch en livsstil i enlighet med den cirkulära ekonomi och dess tankebanor.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

79 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Se tidigare svar och det jag gjort är att titta på alla opinionsundersökningar Alexander

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Huruvuda några regelbrott begåtts eller inte kommer KU:s utredning att påvisa. Visar det sig att delegationsordningen är följd till punkt och pricka är det inte statsråden utan delagationsordningen vi ska klaga på – En delegationsordning som för övrigt ser lika ut oberoende av regering.

      • Jonny Disenfeldt

        Den nye S-inrikesministern kritiserar den sparkade föregångaren, så den nye kanske blir snäppet bättre än katastrofen Ygeman… och tar sitt uppdrag på större allvar…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Ygeman var en mycket bra minister Jonny – Därtill en Alliansen och SD fruktar som pesten därför att han har gott förtroende hos väljarna.

  1. Jonny Disenfeldt

    Visst var det rätt att avskeda 2 socialdemokratiska ministrar som inte höll måttet och som riksdagen inte längre hade förtroende för. Detta beslut stödjer en majoritet av svenskarna, demokratin firar en triumf, det börjar finnas en opposition i landet igen efter att ha legat i dvala under ett par år. Nu återstår att gräva fram hela sanningen, hoppas media fortsätter, tack till media som upptäckte den socialdemokratiska mörkläggningen !

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att Anna Johansson skulle entledigas har jag framfört hela tiden – vad gäller Ygeman så är hans avgång inte självklar då jag är övertygad om att KU:s utredning kommer att komma fram till att han följt de regler och den delagationsordning han ska följa.

      • Lars Flemström

        Varför skulle KU komma fram till något annat resultat denna gången än vid tidigare granskningar av Ygeman, senast i maj i år?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det jag tror att KU kommer att komma fram till är at Ygeman följt sitt regelverk.

  2. Lars Flemström

    Att återvända till redan passerade historiska skeden har aldrig varit socialdemokratisk politik. Det är borgerlig politik. ”Det var bättre förr, ju förr desto bättre”. Vad svenska folket nu har fått upp ögonen för, är vilken skada ideologi, den blinda tron på en ideologi kan göra. Kommer då svenska folket att anamma den rakt motsatta ideologin som en frälsningslära? Och är ”socialism” i Trotskijs tappning räddningen för socialdemokratin?

    Alliansregeringens misstag är att den har satt ideologin före sakfrågorna, före de förtretliga små detaljerna. Precis samma ideologiska förblindelse, som Forss förespråkar, men med omvända förtecken. I mina kommentarer till föregående inlägg har jag pekat ut de sakfrågor, som borde diskuteras i anledning av det skedda inom Transportstyrelsen. Forss vill i stället kasta ut barnet med badvattnet.

    Alliansledarnas stora misstag var att de hade gjort till en huvuduppgift att störta regeringen, när huvuduppgiften i stället borde ha varit vad de skulle göra efter regeringens eventuella avgång. Den ideologiska kampen gick före verkligheten.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      När jag pratar ideologi Lars så pratar jag om de värderingar som politiken bygger på – T.ex. värderingar som solidaritet, alla människors lika värde, jämlikhet och likhet inför lagen mm.

  3. Krister

    ”Skönt att en majoritet av svenska folket tycker att Löfven handlade rätt.”

    Vilka har man frågat? Mig har man ej frågat iallafall och ingen jag känner.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vilka opinionsinstituten frågar varierar med säkerhet från gång till gång Krister – Det är så opinionsundersökningar är uppbyggda – På slumpvisa utval.

      • Lars Flemström

        Alla opinionsundersökningar är inte så uppbyggda, som Anders Forss tror. Institut, som anlitas för marknadsundersökningar, brukar använda självrekryterade paneler. De visar hur samma person reagerar på olika reklambudskap. Vilket kan vara bra att veta vid utformningen av just reklambudskap. Det är dessa institut som brukar ge extremt höga siffror för SD.

        Men faktum är ju att de institut som använder slumpmässiga urval, också redovisar höga siffror för SD, om än inte lika höga. Som jag tidigare har skrivit, så är det förmodligen sådana väljarundersökningar (av båda slagen) som ligger bakom den socialdemokratiska partiledningens råd till Löfvén att inte utlysa extraval. Ett sådant skulle ha gynnat SD.

        Självrekryterade paneler ger ett bättre resultat för partier med låg medelålder och många datoranvändare bland sympatisörerna jämfört med valresultaten, såsom Mp och SD. Och följaktligen ett sämre resultat för partier med hög medelålder och färre datoranvändare bland sympatisörerna, såsom S och KD. De fel, som du gör, förutom att du tydligen inget vet om väljarundersökningar, är att du inte ens tror på de institut, som använder slumpmässiga urval, när du fantiserar om ett sämre resultat för SD i nästa val jämfört med föregående val. Samt att du alls inte beaktar att KD brukar få bättre valresultat än vad samtliga väljarundersökningar före valen visar.

        Att 45 % av väljarna (däribland många alliansväljare) stödjer försvarsministern, bevisar inte att en majoritet (över 50 %) stödjer dig.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          För mig gäller at jag ser dessa ständiga opinionsundersökningar som en del av valmaskineriet med stor chans att resultaten är manipulerade till förmån för högstbjudande – Med det sagt så är det det vi har att förhålla oss till mellan valen och därav mitt inlägg.

          Att det är på detta sätt innebär att vi än mer måste ägna oss åt att driva den politik vi tror på och det är det jag försöker ägna min tid åt.

          • Lars Flemström

            Problemet är bara att valstrategerna i det socialdemokratiska partihögkvarteret inte tror att den extrema socialiseringspolitik, som du tror på, kommer att ge någon valseger. Och inte heller tror de att dina idéer om återinförd fastighetsskatt av tidigare slag och slopade ränteavdrag kommer att ge någon valseger.

            Detta med hänvisning till valnederlagen 2006 och 2010, då man i ena fallet var alltför senfärdig med att erkänna systemets brister och reformera detsamma. Och i det andra fallet att nostalgigökar på partiets vänsterflygel fick prägla bilden av partiet utåt alldeles för mycket.

            Därtill kom förstås ( i valrörelsen 2910) löftet om ministerposter till Mp och de ständiga gemensamma framträdandena av partiledarna för S, V och Mp (båda språkrören), som något slags ”de fyras gäng”. Allianspartierna behövde inte ens hota med alla hemskheter, som väntade efter en socialdemokratisk valseger. Det skötte de vänster- och nostalgisossar, som du har upphöjt till dina ideologiska läromästare, alldeles utmärkt utan borgerlig hjälp.

            Men nu har vi ju den stora utmaningen för finansministern, den som alla undviker att tala om. Varifrån ska pengarna tas till ”integrationen” av alla nyanlända. Finansministern skickar ständigt upp små ”försöksballonger” om att den ena eller andra skatten måste höjas. Annars blir det neddragningar på de sociala området, och det blir de svagaste som drabbas, de som inte själva kan protestera. Spelar ingen roll vilket parti som styr. Inget parti har råd att stöta sig med de mer högljudda väljargrupperna.

            Den socialdemokratiska strategin inför valet 2014 var nej till ytterligare skattesänkningar, inte ja till skattehöjningar. Det fanns ett budgetutrymme för skattesänkningar, och det hade S tänkt använda till höjda ersättningar i socialförsäkringarna. Men det fanns ju, och finns ”borgare” både till höger och vänster, som missunnar den svenska underklassen detta. Utan har som strategi att göra våra intjänade pensionspengar mm till en socialbyrå till envar i hela världen, som är välbeställd nog att betala människosmugglare för att komma till Sverige och få ”bidrag”.

            Det var väl sörjt för detta genom den migrationspolitiska uppgörelsen mellan alliansen och Mp 2011. ”Öppna era hjärtan”, sa Reinfeldt, som själv aldrig har öppnat sitt hjärta för någon fattig. Ofinansierade skattesänkningar har aldrig varit socialdemokratisk politik. Och ej heller ofinansierade reformer. Det är däremot en kommunistisk strategi för att framkalla ekonomiska kriser i kapitalistiska länder för att bana väg för en väpnad revolution.

            Kunskaperna i kommunistisk ideologi och strategi är numera så dålig hos vänsterpartister och vänstersossar, så att de inte känner till det ursprungliga syftet med den politik – ofinansierade utgifter – som de de facto själva förespråkar. Upprepar: Detta har aldrig varit socialdemokratisk politik.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det är därför det är min uppgift att övertyga tillräckligt många medlemmar om att min väg är den rätta vägen Lars – Med det väl förankrat hos mina partikamrater kommer valstrategerna att ändra sig.

          • Lars Flemström

            Det är inte alls din uppgift att övertyga tillräckligt många (S- ?) medlemmar om att din väg är den rätta. Ingen har givit dig en sådan uppgift. – Om inte någon av de storkapitalister som du har samarbetat med för att de ska slippa skatt, och som du vägrar avslöja., med hänvisning till skamliga sekretessavtal (som EU:s lagstiftning om olagliga OCH / ELLER omoraliska avtal ger dig rätt att bryta mot). Eller kanske den trotskistiska Fjärde Internationalen, vars syn på socialdemokratin du uppenbarligen delar?

            Du visar i själva verket ett jättestort förakt för hela svenska folket, som enligt dig måste tillföras nya gener utifrån. Och i synnerhet för svenska arbetarrörelse, som inte haft dugliga politiker eller politikerämnen sina egna led, innan du omskolade dig till busschaufför. Så alla dessa socialdemokratiska valarbetare, som följt valdebatt efter valdebatt, val efter val, och sprungit i trappor och ringt på dörrar, suttit i valstugor, etc, skulle vara rena idioter, som ingenting begripit, jämfört med dig. Du uppför dig precis som den vita överklassen i f.d. kolonier, som ser som sin ”uppgift” att bestämma över de stackar infödingarna.

            Om de socialdemokratiska valstrategerna skulle börja rätta sig efter dig, kommer det att bli S och inte SD, som hamnar ”runt 10 %”. Du har ju tidigare förklarat ”runt” med + / – 2 %. Jag tvivlar inte alls på att du är kapabel att sänka S till 8 % redan i nästa val för att utplånas helt i näst-nästa val, om du skulle få det dominerande inflytande i partiet som du fantiserar om.

            Vem har givit dig den ’”uppgift” som du påstår dig ha? Att vilja ha en uppgift, är inte samma sak som att ha någon. Att frivilligt delta i en debatt, och där driva sin egen linje, är en rättighet och inte en uppgift, som någon har.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Som medlem i Socialdemokraterna står det mig fritt at driva mina hjärtefrågor och skapa stöd för dem så länge de ryms inom vår ideologin Lars – Den möjligheten utnyttjar jag i demokratisk ordning fullt ut genom att säga och framföra det jag tycker är rätt och riktigt.

          • Lars Flemström

            Jag skrev att detta är en rättighet, som du har, och inte en uppgift som du har fått. Du uttrycker dig hela tiden som om du hade ett betydelsefullt uppdrag för partiet, som om du tillhörde partiledningen, som om du vore en gammal partiveteran.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            jag uttrycker mig på det enda sätt jag anser vara rätt Lars – Som en som vill, kan och har förmågan att uttrycka mig som jag gör fullt och fast övertygad om att det är i min fulla rätt att göra så.

          • Lars Flemström

            Du är alltså fullt och fast övertygad om att det är din rätt att uttrycka dig på ett sätt som de flesta skulle kalla medveten lögn? Kan du dra skrönan om hur ”vi i regeringskansliet” arbetar med sekretessfrågorna en gång till? Använder du inte fullt medvetet uttryckssätt, som är ägnade att läsaren ska tro att du har fått ett uppdrag från partiet, när du i själva verket driver en linje, som skulle rendera socialdemokratin ett svidande valnederlag (runt 10 %), om partiets valstrateger skulle rätta sig efter dig?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Min övertygelse Lars är att vi som parti har allt att vinna på att återgå till en politik som bygger samhället på samma värderingar som under Erlanders och Palmes dagar. Det är det samhällsbygget jag strävar mot och då sten för sten och på lång sikt.

      • Krister

        Jag vet det.
        Men du pratar som om du vet att en majoritet stödjer Löfven i detta och det gör du inte.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Så vitt opinionsundersökningarna visar så är fler för än de som är emot Krister.

    • Bertil

      Frågar man folket i Norrland så garanterar jag majoriteten stöder Löfven
      Vid valet 2014 röstade över 50% rött

      Sen har vi en massa egoister i städer mest ensamstående som ingen människa vill bo ihop med som är korkade blåljus.

      I Stockholm t.ex är över 40% ensamstående. liknande gäller i de övriga storstäderna.

      Klart Socialism har det klokaste folket blåljusen de har hjärnan mellan benen
      Och har ingen empati för andra människor den kulan saknar de.

  4. Mr Sound

    Utan att lägga så stor vikt vid om folket anser Löfven gjorde rätt eller fel så är det en annan sak jag fokuserar på. Och det är hur Anders Forss väljer lite hur han vill när det kommer till opinionsinstituten. Nu visar de att Löfven gjorde rätt, men när samma institut håller SD som näst/ibland största parti är det givetvis fake news.

    Då borde rimligtvis detta vara fake news också. Löfven är och förblir ett skämt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att vara socialist är något att vara oerhört stolt över Krister – Är man därtill en demokratisk socialist så kan man vara än stoltare.

      • Krister

        Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance,
        and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery.
        Winston Churchill

        The problem with socialism is that you eventually run out of other peoples’ money.
        Margaret Thatcher

        Under socialism all will govern in turn and will soon become accustomed to no one governing. Vladimir Lenin

        Poverty is not socialism. To be rich is glorious.
        Deng Xiaoping

        Yes, in socialism the rich will be poorer – but the poor will also be poorer.
        People will lose interest in really working hard and creating jobs.
        Thomas Peterffy

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det finns förespråkare och det finns motståndare Krister men socialism i Socialdemokratisk tappning är den enda ideologi som i sanning bygger ett jämlikt samhälle där alla människor har lika värde.

  5. Jonny Disenfeldt

    ”Att vara socialist är något att vara oerhört stolt över”

    Skrämmande att höra anno 2017 att det fortfarande finns människor som inte lärt sig det mest basala av vad historien visat oss. Där hade vi det svart på vitt. Avskyvärt.

    Vad kommer sen Anders Forss, ska du bli en ”demokratisk fascist” ?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Anders Forss är Socialdemokrat och demokratisk socialist och det är jag stolt över och det är definitivt inget avskyvärt i det.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Avpixlat är inget forum där det skrivs sanningar Krister – Avpixlat handlar om alternativa fakta och så vitt jag vet har kyrkovalet inte varit ännu.

      • Krister Andersson

        Han talade om förra kyrkovalet och där fanns t.o.m en bild på hennnes tweet, Hon var uppenbarligen stolt över sitt verk. jag vet av erfarenhet att detta händer att våra valsedlar ”försvinner”. Avfärdar du per automatik alla fakta som inte passar din agenda? För dessa sajter som avpixlat och fria tider så är
        sanningen allt eftersom de blir förlöjligade direkt och det har de inte råd med inte i en värld med internet. Enligt DN så hade flera av era ministrar kunskap om detta för ett år sedan och ändå gjordes inget, hmm undrar varför?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har inte avfärdat något alls Krister och att gömma valsedlar är definitivt inget acceptabelt beteende i något sammanhang.

          Hur mycket olika ministrar visste och när kommer KU att komma fram till i sin utredning och fram tills dess så är min ståndpunkt att avvakta utredningen.

          • krister andersson

            Jaja vi får väl se. Märkligt är att denna valsedelgömmare inte blev åtalad eller utesluten ur S men något sådant kommer inte att hända och det vet vi.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Varför åtal inte sker kan jag inte svara på då jag inte är insatt i detaljerna och vad gäller uteslutning så behövs det allvarliga brott eller regelövertramp för att detta ska hända så vitt jag vet.

          • Krister Andersson

            Gömma valsedlar är ett brott det är t.o.m ett högmålsbrott. någon har tydligen lämnat in en polisanmälan så vi får se, Har också läst att hon har hoppat av sosseriet.

  6. Alexander

    Anders

    Sandra Ackefjord har valt att lämna Socialdemokraterna efter att fusket uppdagades. Avpixlat hade alltså rätt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hur det är med den saken ska jag låta vara osagt – Avpixlat är inget seriöst media och inget som står där går att ta på allvar då det inte följer gängse standard för svenska media,

  7. Alexander

    Anders

    Fakta är att Avpixlat hade rätt om Sandra Ackefjord. Tydligen tog hon det på allvar. Du är oseriös som avfärdar allt som inte passar dig som fake news. Avpixlat har flera gånger skrivit om sådant mainstrammedia utelämnat eller t om ljugit om.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte avfärdat just den nyheten Alexander – vad jag avfärdat är Avpixlat såsom varande ett seriöst media och det står jag för.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Avpixlat är inget trovärdigt media Alexander och det är det som är min ståndpunkt.

  8. Alexander

    Anders

    ”Avpixlat är inget trovärdigt media”

    Vad grundar du det på? Har du något som backar upp att de oftare ljuger än mainstreammedia? Eller är det som vanligt bara en åsikt utan några belägg?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hade Avpixlat velat vara ett trovärdigt media hade de precis som tidningar och övriga media följt samma regelverk som gäller för dessa.

  9. Alexander

    Anders

    Trovärdigheten sitter ju inte i regelverket, eller hur? Jag och andra har get dig flertal exempel på när mainstreammedia ljugit och Avpixlat rättat dem. Ändå slår du bara ifrån, varför?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mainstreammedia ljuger inte Alexander även om du vill påstå så därför att de tolkar saker på ett annat sätt än du.

      • Krister Andersson

        jag kan på rak arm komma på två exempel, det ena var massvåldtäkten på en Finlandsfärja för ett par
        år sedan, media gick ut med att de var Svenskar medan de i själva verket var Somalier. det andra är
        tramset med the Grand Jury i USA nyligen där SVT påstod att det är en rättegångsjury och använde en
        Hillarysupporter som ”expert” ytterst ohederligt. En fråga går du någonsin in på sajter som Fria tider, avpixlat och Flashback eller du föredrar självcensur, jag menar du klagar hela tiden på dessa men har du någonsin varit inne och läst eller det är bara en automatisk muskelryckning?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          De sajter du hänvisar till är jag aldrig inne på av den enkla anledningen att det allra mesta som skrivs där är skrönor, lögn och förbannad dikt och osanningar som inte står under samma kontrollsystem som seriösa media.

          Att även etablerade media kan göra fel är naturligt då även journalister är människor – Sedan är det en gång för alla så att vi borde släppa fixeringen vid vem som begått ett brott Krister – Ett brott är ett brott oavsett vem som begått det och brottslingar ska straffas på samma sätt oavsett bakgrund.

          • Krister Andersson

            D u medger att du aldrig har varit inne på dessa sajter och ändå ”vet” du att de skriver lögner, då är frågan var har du fått dessa uppgifter från? Och framför allt varför tror du på detta? har du inte det minsta nyfikenhet karl? Du påminner mig om en muhammedan jag hade en debatt med för ett par år sedan, det står i koranen att söt- och saltvatten inte kan blandas, detta är såklart fel vilket jag påpekade och det är ett enkelt experiment man kan genomföra i köket. Han sa att det inte går eftersom det står i koranen så det fanns ingen anledning till att experimentera. Du och jag är ungefär lika gamla men milde tid du har förlorat all nyfikenhet, förmåga till kritiskt tänkande samt den sunda misstänksamheten som bara utvecklas med stigande ålder. sen beträffande media det finns ett skäl till att SVT kallas för DDR-TV hela stället är nedlusat med kommunister, miljöpartister samt annat löst folk och det gäller för alla tidningar.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag får min information om vad som skrivs från sådana som dig Krister och ur de kommentarer som man friskt försöker länka till i sina kommentarer.

            Nyfikenhet handlar om att lära och det gör jag hela tiden – Vill man lära sig saker så bör man göra det där det man lär sig är sant och korrekt och det gäller definitivt inte det som står skrivet på dessa ställen.

            Har man som jag begränsat med tid därför att dygnet endast innehåller 24 timmar måste man använda tiden väl – Något som i mitt fall innebär att jag söker min information på ställen man kan lita på.

          • Krister Andersson

            Mig veterligt har jag aldrig lämnat några länkar till dig så tillvit mig icke något jag icke har gjort.
            Men om du nu aldrig klickar på dessa länkar vad är problemet? Sen vet du ju faktiskt inte eftersom du inte gör det. Du är den intolerante och dogmatiske sossen, okunning, PK samt kulturell marxist och stolt över det. Sosseriet kan aldrig ha eller göra fel och sker det ändå så är det alltid någon annans fel.
            Inget annat parti kan någonsin ha några goda ideer eller förslag endast sosseriet. Tro det eller ej men jag har faktiskt röstat för förslag som har kommit från sosseriet eftersom jag tyckte de var bra, Något du aldrig du skulle få för dig även om förslaget var jättebra eftersom det kom från ett annat parti, det är skillnaden på dig och mig.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag påstod inte att länkarna kommer från dig Krister men väl från många andra.

            Jag har inga som helst problem med at stöda förslag från andra partier så länge dessa inte står i strid med den ideologi jag står upp för och så länge som förslaget medverkar till att bygga den typ av samhälle jag önskar bygga.

          • Krister Andersson

            Så du värderar ideologi högre än folks väl och ve, kan inte säga att jag är förvånad. Jag gick in i politiken för att jag ville bidra till att förbättra samhället, du gick in för att sprida din ideologi och ändå kallar du mig ond, fascist, nazist osv. Jag ger mig tusan på att du stödde kollektivanslutningen när det begav sig trots att det var ett grundlagsbrott.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Ideologin är det som bestämmer vilken sorts samhälle vi ska bygga och för vem vi ska bygga det – baseras inte politiken på det hamnar man som politiker på mycket tunn is. Precis som Palme sa så ska man vara trogen idealen men otrogen vilka metoder man använder för att nå idealen.

            På den tiden det begas sig var det inga problem med kollektivanslutning och för din information så är jag inte tillräckligt gammal för att ha tagit del i det beslutet.

          • Krister Andersson

            Varför svarar du på frågeställningar som jag aldrig har ställt? Det luktar undvikande. Jag påstod aldrig att du var ansvarig för sagda groteskeri bara att du stödde det trots att det var ett brott mot grundlagen.
            I början på 80-talet började jag arbeta på Boliden kemi och jag gick med i facket, fabriksarbetarna närmare bestämt. Ett halvår senare fick jag av en händelse veta att jag var kollektivansluten till sosseriet, Märkligt nog hade de inte informerat mig om detta faktum, konstigt vad? Jag var ganska förbannad så jag gick ner till deras kontor och skällde på dem och krävde att detta skulle upphöra.
            Vilket stönande och stånkade det blev, de kunde inte begripa att det fanns folk som inte ville vara med i sosseriet och jag behövde en blankett för detta som de inte hade och det skulle ta minst ett
            halvår för dem att beställa sagda blankett. Till slut fick jag vända mig till huvudkontoret i Stockholm för att få sagda blankett. Vad jag vill säga med denna historia är att visa hur oerhört arroganta Sosseriet var och fortfarande är. Det var en himla tur att de Borgliga vann valet 1976

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Kollektivanslutningen är som sagt historia och att den fanns på den tid det begav sig berodde på att merparten av fackföreningarnas medlemmar beslutat så i demokratisk ordning.

            Numer har de i demokratisk ordning beslutat om annat och frågan är därmed historia.

  10. Alexander

    ”Mainstreammedia ljuger inte”

    Naturligtvis gör de det. Tror du, på fullt allvar, att de inte gör det då och då? Eller menar du att det bara är Avpixlat, Fria Tider mfl som gör det? Du har ju i och för sig hävdat att du aldrig ljuger och du verkar tro på dina egna lögner.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Media har regler att förhålla sig till Alexander vilket fenomen som Avpixlat inte har – Att det är så är en väl utbredd företeelse och i min värld innebär det att det som skrivs på sådana ställen inte ska tas på allvar. Vill den som skriver bli tagen på allvar ska denne använda etablerade media.

      • Jonny Disenfeldt

        PRAVDA var ju ett väl etablerat media så jag antar att det är den sortens media du eftersträvar. Du läser ju Flamman och ETC samt tittar på Al Jazeera, de är väl andra mönsterkandidater i din värld

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Flamman har jag aldrig läst. ETC följer jag med jämna mellanrum och Ajazeera tittar jag på för att balansera upp BBC och CNN.

          • Jonny Disenfeldt

            Anders skriver ”Ajazeera tittar jag på för att balansera upp BBC och CNN.”

            Så då erkänner du att mainstreammedia som Al Jazeera, BBC och CNN kan vara obalanserade … precis som SVT, TV4 och nyare mediakanaler.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Att olika människor ser på saker på olika sätt är naturligt Jonny och att i det läget använda sig av flera olika medias syn på en sak och deras sätt att belysa något ur olika synvinklar hjälper en att göra en samlad bedömning.

            Detta gäller så länge vi pratar om respektabla och kontrollerade medier – Till dem räknas inte alternativa medier såsom Avpixlat och fria tider med flera.

  11. Alexander

    ”Att olika människor ser saker på olika sätt är naturligt”

    Japp. Avpixlat anser att somalier som ansökt om asyl i Sverige är somalier medan Aftonbladet menar att de är svenskar. Vem har rätt i det fallet?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Svensk blir man när man erhållit svenskt medborgarskap och då oavsett av om det sker genom födsel eller som ett resultat av att man har invandrat.

  12. Alexander

    Anders

    Då ljög alltså Aftonbladet? Du har tidigare påstått att de inte gör det. Har du ändrat dig?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag har aldrig påstått att Aftonbladet ljuger Alexander – Du försöker ta isolerade ord eller kommentarer och göra dem till något annat till ingen nytta då du sedan länge vet att det inte biter på mig.

  13. Alexander

    ”Jag har aldrig påstått att Aftonbladet ljuger”

    Nej, om du läser vad jag skriver så ställer jag en fråga. Om Aftonbladet påstår att de är svenskar när det är somalier som söker asyl är den relevant.

    Hur är det egentligen ställt med din läsförståelse? Vet inte hur många gånger du missuppfattar det man skriver. Dum fråga, den är väl excellent som i princip allt annat.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Svenskar behöver aldrig söka asyl i Sverige Alexander – Är du helt ute och cyklar?

  14. Alexander

    ”Är du helt ute och cyklar?”

    Jag tar det en gång till…. Aftonbladet skrev om svenskar, det visade sig vara somalier som sökt asyl. Förstår du nu? Herregud…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag är inte ute och cyklar Alexander och en svensk medborgare behöver inte söka asyl i Sverige – varför skulle de göra det enligt dig?

  15. Alexander

    Anders

    Men herregud, jag skriver inte att svenskar ska söka asyl. Aftonbladet skrev om svenskar som begått en våldtäkt, det visade sig vara somalier som sökt asyl i Sverige. Förstår du inte nu ger jag upp.

    ”Jag är inte ute och cyklar”

    Ser du att jag satt det inom citationstecken?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du vill kommentera så måste du vara tydlig med vad du avser – Är man svensk har man svenskt medborgarskap Alexander – har man inte det utan PUT eller TUT är man medborgare i et annat land.

      Vad hoppas du påstå med ditt inlägg?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.