Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Moderaterna ser ut att vara ett parti i djup kris.

Det som nu utspelar sig inom Moderaterna visar klara och tydliga tecken på ett parti som befinner sig i djup kris därför att partiet saknar en handfast och stark kapten som kan se till att det blir ordning och reda. 

Min tro är att partiet kommer att falla isär som ett resultat av dessa stridigheter vilket på inget sätt gynnar någon av sidorna.

Det striden handlar om enligt de beskrivningar jag fått mig till livs efter att ha pratat med ett antal människor som är moderater och som delvis är inblandade i striderna är att den största striden handlar om huruvida Moderaterna ska bedriva traditionell högerpolitik eller den högerpolitik ”light” som Reinfeldt införde.

Att striden blossat upp beror enligt mina källor på att partiet gjort en rejäl högersväng under Anna Kinberg Batras ledning – En högersväng dirigerad av en samling starka ”gammelmoderater” som inte gillade de förändringar Reinfeldt och hans trojka genomförde.

Att det blir problem när man försöker svänga partiet tillbaka till höger och därmed tvingar de väljare och medlemmar som gillade den sortens politik Reinfeldt införde att stödja en politik och ideal de inte känner igen sig i är fullt naturligt.

Att dessa tar strid därför att de inte längre känner igen sig i och delar de värderingar som nu genomsyrar partiet är som jag ser saken ännu naturligare och att i den situationen sakna en stark partiledare som kan medla fred mellan falangerna är förödande.

Som Socialdemokrat borde jag egentligen inte bry mig om interna stridigheter inom Moderaterna  – Trots det gör jag så då jag ser ett stabilt M som en viktig komponent i kommande val för att hålla SD på mattan.

Därför är min uppmaning till de som sitter i Moderaternas verkställande utskott att se till att byta kapten på skutan och lägga ut en klar och tydlig kurs efter vilket skutan moderaterna ska styras.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

117 kommentarer

  1. Alexander

    ”Jag har aldrig sagt att det inte inträffat”

    Så här skriver du:”Det finns inget valfusk Alexander, i vart fall inget som är bevisat och som tagits till rätten”

    Inte heller nu kan du erkänna att du hade fel. Är det så här du vill att politiker ska agera?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis Alexander – Det finns inget valfusk – I vart fall inget utbrett sådant vilket är vad du försöker påstå,

      • Jonny Disenfeldt

        Ditt påstående ”Det finns inget valfusk Alexander, i vart fall inget som är bevisat och som tagits till rätten” har jag nu bevisat varit felaktigt. Kan du Anders Forss nu erkänna att DU HADE FEL Anders Forss.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har inte fel Jonny – Det Alexander försöker påstå är att Socialdemokraterna skulle ägna sig åt återkommande valfusk som är organiserat av partiet och det påståendet är osant och inget annat än en skröna.

  2. Alexander

    ”Alltid Alexander”

    Du har verkligen en övertro på dig själv. Gav Gud dig övermänsklighet när ni möttes på kalhygget?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag har alltid trott på min egen förmåga Alexander – Det självtilliten är medfödd,

      • Lars Flemström

        Hos de flesta människor är tron på sin egen förmåga förvärvad. En person, som har en onormalt stark tro på sig själv, utan någon erfarenhet som stödjer detta, är troligen en psykopat. Hos alla andra växer tilliten fram av erfarenheten av att ha lyckats förut med samma sak.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är erfarenhet som bygger kunskap och det är erfarenhet och nyfikenhet som tillsammans bygger självförtroende och den goda självkänsla som behövs för att våga och orka jobba på även när det blåser hård motvind emellanåt.

          För egen del har jag arbetat i både med – och motvind fullt medveten om att trägen vinner och att tron på den egna förmågan måste hålllas levande för att resultat ska uppnås.

  3. Alexander

    Anders

    Halmgubbar är din specialitet. Tråkigt att se en med politiska ambitioner agera som du gör. T om tragiskt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du får gärna tycka så Alexander. Om du håller dig till en seriös debatt avseende det jag skriver om istället för att alltid försöka lägga ut villospår och avleda uppmärksamheten från det jag skriver om kanske du når större framgång med ditt kommenterande.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du får väl fråga honom Alexander – Du brukar ju enligt egen utsago kontakta människor och organisationer jag påstår att jag hänvisar till så min rekommendation är att du gör samma sak nu.

  4. Alexander

    Inget fel att tro på sig själv. Däremot bör man kunna erkänna att man har fel, speciellt när det finns svart på vitt vad man skrivit.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du måste titta på den totala bilden Alexander och inte på enskilda ord eller meningar – Gör du det så finner du att jag påstår att du har fel gällande att Socialdemokraterna skulle ägna sig åt av partiet organiserat valfusk – Att så skulle vara fallet är en lögn och en skröna och det är därför jag har rätt och du har fel.

  5. Alexander

    Anders

    Var skriver jag att Socialdemokraterna ägnar sig åt organiserat fusk?

    ”Du får väl fråga honom”

    Har du hans nummer/mail?

    ”Det är därför jag har rätt och du har fel”

    Titta i bloggen så ser du att du skriver så i princip varje gång….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag vet vad jag skriver på min blogg Alexander – Det har jag full koll på och kunde du plocka fram nummer och email till övriga kan du säkert plocka fram detsamma denna gång med.

  6. Alexander

    Anders

    Ska försöka få dig att ta till dig varför vi som skriver här har svårt att tro på dig:

    1. Alla människor ljuger någon gång, det är bevisat i allehanda undersökningar. Det kan handla om att du påstår att du gick upp 8.00 när klockan var 9.00, eller att du säger att du är sen pga trafiken när det berodde på att du pratade i telefon. Usain Bolt ljuger, Mohammed Achmed i Hässleholm ljuger, Per Larsson i Malmö ljuger, Vladimir Putin ljuger. Alla gör det, utom du. Du är den enda av alla miljarder människor som har förmågan att alltid prata sanning. Hur du lyckas med det är en gåta.

    2. Du har mött Gud och pratat med honom. En ofattbar upplevelse för de allra flesta människor. Det i kombination med första punkten gör dig till en supermänniska bortom allt förstånd.

    3. Du har aldrig fel. Oavsett vilka bevis du får på motsatsen så har du ändå rätt. Lägg till punkt ett och två så framstår du som Gud nedsänd till jorden.

    En enkel fråga, förstår du varför vi som skriver här har svårt att ta dig på allvar? Jag menar inte att provocera utan vill verkligen veta hur du tänker. Det är många som undrar, även partivänner till dig.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Då är mitt besked att du med all sannolikhet får fortsätta att undra Alexander – Det man inte förstår får man lämna brukar jag och många andra säga.

      Sedan har jag tillstått at jag har fel ibland och det har jag inga problem med.

      Den taktik du och Jonny använder er av som handlar om att klippa och klistra och försöka er på påståenden som inte är sanningsenliga är ingen taktik som fungerar på mig vilket jag sagt åt dig flera gånger redan.

      Vill du debattera så gör jag gärna det men då om ämnet i inlägget och inte om de villospår du försöker lägga ut för att avleda debatten från ämnet.

      • Jonny Disenfeldt

        Vi ägnar oss inte åt att klippa och klistra Anders Forss, vi återger exakta citat av vad du skriver.
        Vi ägnar oss inte åt att tro, att tolka på det sätt som du gör, vi redovisar fakta.
        Vi ägnar oss inte åt att hitta på nya koncept, nya betydelser för vedertagna begrepp etc, det gör du.
        Vid behov ger vi referenser, det gör inte du eftersom du vet att du har tolkat, läst mellan rader och i klartext hittat på.

        Det är du som gång efter gång spinner in dig själv i dina lögner och du har den mycket obehagliga egenskapen att du inte klarar av att erkänna att du har fel.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det ni för det mesta gör är att riva ut en mening eller en paragraf ur sitt sammanhang Jonny och att göra så är att klippa och klistra.

  7. Alexander

    Anders

    Var påstår jag att fusket är organiserat? Du svarade inte.

    ”Då får du fortsätta att undra”

    Trist, ska du bte dig likadant när du får politiska uppdrag?

    Du kanske kan hjälpa mig att komma i kontakt med Gud?

  8. Alexander

    ”Det är det som är andemeningen i dina kommentarer”

    Nej, jag redovisade ett konkret exempel och vad jag upplevt. Jag påstår inte att fusket är organiserat. Du pratar om att vi debatterar oärligt, tycker du att det är okej att du berättar för mig vad jag menar när jag skriver?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag berättar bara vad den som följer alla dina kommentarer kommer att finna om de skulle bemöda sig med att läsa dem och analysera.

  9. Alexander

    Anders

    Så det är du som avgör vad jag menar? En enkel fråga, är det okej att göra likadant om det du skriver? Du vill alltså höja skatten för låginkomsttagare.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att dra min egen slutsats om din agenda och vad du hoppas få ut av det du skriver om på min blogg är en rätt jag förbehåller mig då bloggen är min och inte din.

      Vad du vill skriva på din egen blogg om du har en sådan är upp till dig.

  10. Alexander

    Anders

    Berätta vad det är som jag skriver som gör att du påstår att jag menar att fusket är organiserat. Kan du göra det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Fundera själv Alexander och läs de svar jag övertid skrivit till dig så ser du vad jag menar.

  11. Alexander

    ”Fundera själv”

    Jag ser ingenting som antyder att min uppfattning är att fusket är organiserat. Kan du svara?

    ”är en rätt jag förbehåller mig då bloggen är min”

    Så när man har en blogg har man rätt att avgöra vad andra menar? Inte så lätt att då ha den debatt du önskar….

  12. Alexander

    Anders

    Varför vill du inte svara på min oerhört enkla fråga? Vad är det jag skrivit som antyder att jag anser att fusket är organiserat?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Sättet på vilket du skriver försöker göra gällande att detta skulle vara utbrett och organiserat. Man behöver inte skriva ett ord i klartext för att det ur sammanhanget ska gå att dra en slutsats vilket är precis vad jag gjort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.