Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Når smäller det ordentligt mellan USA och Nordkorea?

Det är inte utan att världen borde hålla andan som resultat av den allt mer eskalerande ordväxlingen och krigshetsen mellan Trump och Nordkoreas Kim. Bägge nationernas tal i FN där man förolämpade varandra hör inte hemma i FN utan snarare i sandlådan som ett krig mellan 2 barn.

Efter det tal bägge nationerna hållit inför FN:s generalförsamling är den stora frågan inte om det kommer att smälla till ordentligt utan snarare när?

Hur resten av världen kan låta detta ordkrig pågå övergår mitt och säkert många andras förstånd. Som jag ser saken är det dags för resten av världen att ingripa på allvar och förklara för bägge dessa herrar att detta sätt att uttrycka sig inte hör hemma i FN och/eller i vår värld.

Det som gör saken ännu allvarligare än att kasta ord på varandra är de fysiska provokationerna som sker från bägge sidor.

I går nåddes vi av beskedet att amerikanska bombplan flugit närmare Nordkoreas gräns än någonsin under detta århundrade och att Kim kommer att känna sig tvingad att svara på en sådan provokation genom ännu ett kärnvapentest eller en raketuppskjutning för att inte förlora sin prestige ordkriget med Trump torde vara oundvikligt.

Att Nordkoreas utrikesminister tillåts stå i FN och öppet säga att Nordkorea kommer att straffa USA och Trump för hans uttalanden om Kim och säkerställa att detta får konsekvenser för USA och Trump låter i mina öron så nära en krigsförklaring som det är möjligt att komma utan att förklara krig.

För egen del är jag mycket orolig – Orolig därför att resten av världen inte reagerar och en gång för alla ser till att detta krigshetsande upphör omedelbart.

Min vädjan och mitt hopp gällande Nordkorea står till Kina. Det jag hoppas på är att Kina ingriper på allvar och säkerställer att Nordkorea inte kan fortsätta att utveckla kärnvapen och att Nordkoreas förmåga att anfalla sina grannländer begränsas fullt ut.

Skulle det innebära att Kina måste invadera Nordkorea militärt för att lyckas har en sådan invasion mitt fulla stöd och jag är övertygad om att resten av världen tycker samma sak.

Vad gäller Trump och USA så ser jag ingen annan lösning än den att det amerikanska rättsmaskineriet accelererar och ser till att avsätta Donald Trump innan det är för sent och innan denne man tillåtits starta det som i mina ögon och öron framstår som ett tredje världskrig.

Så länge ett ingripande mot Kim och Trump är utestående är allt resten av världen kan göra att hålla andan och hoppas på att ingen av herrarna gör allvar av sina uttalanden.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

12 kommentarer

 1. Anders Nilsson

  Battre att som Clinton, Bush Och Obama lata sig utpressas mot
  lofte Fran Kim-jong-un att avsta Fran karnvapen ? Och betala
  utan foregangen inspection? Hur vet du att Trump inte Vander
  sig till ”fornuftiga” generaler I NK?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Vad som kommer att hända i slutändan och vem som pratar med vem har jag ingen aning om Anders – Det enda jag vet är att nuvarande situation och eskalerande beskyllningar mellan Trump och Kim är dåliga tecken.

 2. Leif Andersson

  En invasion av Nordkorea samt rättegångar mot alla landets ledare för brott mot mänskligheten är enda lösningen.

 3. Leif Andersson

  Varför skriver du inget om det tyska valet idag? Om jag inte missminner mig förutspådde du innan sommaren att S skulle bli större än CDU vilket verkar ytterst osannolikt.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Precis – jag har varit en strängt upptagen man hala dagen Leif med både arbete och en massa politiska möten. Jag lovar att återkomma i ämnet under veckan och då med en utförlig analys av valet.

 4. Nils Lindholm

  Märkligt att alla åt vänster ser den enda lösningen vara att sparka Trump.
  Det måste ju då betyda att ’Rocket man’ ska få fortsätta ostörd, ’stör honom inte då kan han anfalla mej’, retar man honom inte anfaller han nån annan.
  Det tjoas om att nu flyger USA nära Nordkorea men inte ord om då ryssarna 2013 tränade krigsformation att flyga mot Sverige sen mellan Gotland o fastlandet där Fjodor Golovin låg o . . . sola, men Puttin&Co är ju dom enda fredsälskande.
  Nej ner med USA, landet som räddade världen från nazismen o kommunismen, det skall förtigas.
  Inte kan det hela bero på ’Kims’ rakettester inte, utan allt måste väl bero på USA eller ?

  • Bertil

   Ja ser man även republikaner som vänster då är det nog många som vill sparka Trump
   Han är affärsman inte politisk kunnig. Man uppför sig inte som Trump i politik på den nivån.

   Jo jag är vänster och socialist och det är jag stolt över.

 5. Jonny Disenfeldt

  Anders Forss är i chock ?!? Ännu en gång har hans förutsägelser visat sig vara helt felaktiga. Några exempel från 2017 :

  2017-02-06 skrev denne att ”Europas och världens Socialdemokratiska partier går som tåget och vinner ständigt ny mark.”
  ”Det ska bli oerhört spännande att följa både det tyska och det franska valet och jag skulle inte bli speciellt förvånad om det blir storslam för oss Socialdemokrater och för socialistisk politik i bägge länderna.”
  ”Den trend som är tydlig i Europa är att Socialdemokratin stärks.”
  ”Jag vidhåller att trenden är att Europas Socialdemokrati stärks – Hur mycket återstår att se i kommande val i en lång rad länder.”
  2017-02-24 ”Tysklands Socialdemokrater fullkomligt flyger vad gäller väljarstöd”
  2017-02-28 ”Högernationalistiska partier i Europa förlorar snabbt i väljarstöd – Mest synligt är detta i Tyskland”
  2017-05-07 ”nationalism och högerpopulism är på dekis och på kraftig nedgång som politiska idéer och ideologier.”
  ”Nationalism och Högerpopulism är döda som politiska idéer och ideologier – I vart fall för en oerhört lång tid framåt.Nästa test för min teori kommer i det tyska valet där nationella Frontens och SD:s motsvarighet AfD länge befunnit sig på dekis och tappat stort i väljarstöd”

  Hur gick det Anders …?
  Hur blev det Anders för socialdemokratin i Holland ? I England ? I Frankrike ? I Norge ? I Tyskland ? … Hur gick det för AfD ?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Läs den valanalys jag gjort och jag kan med bestämdhet meddela att jag inte befinner mig i chock därtill att min förutsägelse för ovanlighet skull blev fel av den anledning jag anger i valanalysen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.