Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Svenska skattepengar ska inte användas till att driva skolor i Saudiarabien.

Att svenska skattepengar utbetalade till friskolekoncerner som i grunden är avsedda för svenska elever används av friskolekoncerner för satt köpa och/eller starta skolor i andra länder – Bland dem Saudiarabien är horribelt.

Svenska skattepengar ska investeras i svenska skolbarn och inte i skolbarn i andra länder.

Att detta sker påvisar en sak – Vinsterna i välfärdsföretagen ska begränsas och helst stoppas helt och hållet.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

16 kommentarer

 1. Patrik

  Hej Anders.

  Varför har ni inte bättre koll på vem som ligger bakom friskolorna?
  Det verkar som om vilken skitbolag som helst fått starta friskolor och det faller tillbaka på att det är inkompetenta politiker och tjänstemän som inte lyckats med hemläxan innan man gjorde det möjligt att starta friskolor.

  Med vänlig hälsning
  Patrik

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag är övertygad om att de bolag som driver friskolor är granskade innan de godkändes – Granskade på det sätt Alliansen bestämde att de ska granskas på. varken Kunskapsskolan eller Acamedia är några små bolag i sammanhanget.

   Det är vinstuttagen som måste debatteras och förändras om vi vill vara säkra på att svenska skattepengar alltid kommer svenska skolbarn tillgodo. Det är därför vi Socialdemokrater vill begränsa vinsterna i välfärden.

   • Patrik

    Hej Anders.

    Problemet är inte om de är granskade utan vilka kriterier de granskas efter!! Kriterier som bestämdes av just de inkompetenta politiker och tjänstemän jag anförde till i ett tidigare kommentar.
    De kunde ha skrivit: Att de SKA ha ett bibliotek, SKA ha max 20 elever per lärare osv men valde att tänka med det man sitter på och då fick vi det är problemet.
    Eller kan det vara så att de ställde exakt samma låga krav som vi har på den offentliga skolan?

    Med vänlig hälsning

    Patrik

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Min grundinställning är att införandet av LOV var fel och att LOV bör avskaffas helt och hållet. När det inte längre är möjligt i det korta och medellånga perspektivet finns bara ett sätt – begränsa vinsterna i välfärden.

 2. Johan

  Självklart ska dessa pengar användas till Svenska barn.
  Intressant läsning i går på Hans blogg att skolan går bra i Umeå. Undrar hur det står till för resten av Umeåkommuns skolor dvs de som inte ligger i Umeå. Tycker att det vore ytterst passande att använda Umeåkommun istället för Umeå.

  Hans missade nog sin geografi och jag undra om han känner till hur kommunen ser ut?

  Ska vi alla vara en del av Umeå kommun så tycker jag det vore passande att han eller den som skriver Hans inlägg lär sig skriva Umeå kommun . Allt benämns gärna och oftast som Umeå.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   jag är rätt övertygad om att Hans med Umeå menar hela kommunen Johan. Hur det står till med den saken måste du fråga honom och inte mig då jag bara kan svara för min egen syn på saken.

 3. Bergis

  Socialdemokratin har skapat det här problemet. Den som vågar yppa något negativt om araber och extrem islamisk indoktrinering är nämligen rasister i dagens Sverige. Därför väljer tjänstemännen att hålla tyst och betala ut pengar till dessa friskolor.

 4. Michael Rönnlund

  Skattemedel ska oavkortat gå till svenska barn i Sverige.

  Skattemedel ska inte gå till riskkapitalbolag utomlands.

  Friskolesystemet ligger bakom mycket skit i Sverige bland annat glädjebetygen. Att ge omotiverade höga betyg var ett sätt att konkurrera med andra – sen om barnen hade lärt sig något som motsvarade betygen var mindre viktigt.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Ibland vet inte den högra handen vad den vänstra gör och det torde med all säkerhet vara så i detta fall tackvare det stuprörsbeteende som är vanligt inom politik och offentlig förvaltning.

   Oavsett vilket så försvarar det inte att pengar som skulle använts till svenska elever går till saudiska elever.

   • Jonny Disenfeldt

    Kej(s)arpartiet står där naket med sin dubbelmoral, skrattretande.

    Jonas Sjöstedt säger ”– Det går inte att både säga att det är fel att använda svenska skattepengar till att bygga skolor i Saudiarabien, och att hjälpa skolor att göra just det. I min värld kallas det hyckleri. ”

    Just det – hyckleri av socialdemokraterna som så ofta.

   • Patrik

    Hej Anders.

    Sluta stoppa huvudet i sanden! Det är inte LOV som är problemet utan den totala inkompetens som politiker och tjänstemän uppvisar vid alla typer av upphandlingar som är problemet. Från att sätta upp en vägg till att bygga sjukhus eller utlokalisera tjänster. Hoppas att vi väljare kan få börja ställa krav på våra politiker så vi kan bli kvitt de största stolpskotten i framtiden utan att de kan gömma sig bakom partiet.
    Det verkar för övrigt gå bra för fd GD Ågren med hennes spioneriaffärer.

    Med vänlig hälsning

    Patrik

    • andersforss (inläggsförfattare)

     I grund och botten är LOV problemet. Låg all sjukvård hos landstingen och alla skolor och äldreboenden med flera serviceverksamheter hos kommunerna fanns inte problemet partik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.