Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Ledande lokal Socialdemokratisk företrädare kommenterar på min blogg under pseudonym.

Det är högst uppenbart att det förra blogginlägget jag skrev om den maktkamp som just nu pågår i mitt parti på lokal nivå träffat rakt in i hjärtat på ”think-tanken” och ledningen i den falang som försöker sig på en kupp och en stor utrensning av mångåriga trotjänare inför omröstningen av listorna i kommande val.

På annat sätt går det inte att tolka reaktionerna i kommentarsfälten på min blogg där jag nu kan avslöja att en mycket framstående företrädare inom kommunpolitiken, ingående i ledningsgruppen i mitt eget parti och därtill flitigt förekommande i media under pseudonym desperat gör allt för att försöka skjuta mig och min trovärdighet som politiker i sank.

Högst uppenbart är det så att det stämmer så som ordspråket säger – De största fienderna hittar man i sitt eget parti och inte hos oppositionen.

Det är inte utan att man i mörka stunder frågar sig om det ingår i utbildningsprogrammet i vårt ungdomsförbund att lära sig hur man bäst i skydd av anonymitet söker skydd bakom en taggbuske för att där ägna sig åt personangrepp på de partikamrater som man anser vara misshagliga därför att de inte låter sig köpas? 

Därtill om nästa steg i utbildningsplanen handlar om att lära sig hur man för att tala den gruppens språk ”kuppar” en lokal S-förening eller ett politiskt parti?

Som jag ser saken är det ett oerhört fegt tilltag och därtill ett ännu större hot mot vår demokratin när ledande företrädare för mitt eget parti ägnar sig åt den sortens krigföring.

Ännu värre blir det när man tvingas inse att personen som ägnar sig åt detta ingår i den inre kretsen i det lokala styret i kommunen.

Att förtroendevalda på en sådan position under pseudonym går in och kommenterar mina blogginlägg med ett enda syfte för ögonen – Syftet att försöka misskreditera mig som person och som politiker är fegt och ryggradslöst.

Låt mig därför säga detta till dig som kommenterar under pseudonymen som innehåller bokstaven F:

Låt mig påminna dig och andra med dolda agendor om att en av de programvaror jag har tillgång till efter alla år i bankvärlden är skräddarsytt för att avslöja försök till penningtvätt genom att ringa in den rätta identiteten på människor som finns bakom en specifik IP-adress/adresser.

Det programmet gör precis samma arbete gällande vem som ligger bakom kommentarer på bloggen som det gör med de som försöker ägna sig åt penningtvätt. 

Det programmet har gjort sitt jobb och jag vet därför vem av mina partikamrater som döljer sig bakom pseudonymen som flitigt försöker misskreditera mig i kommentarsfälten på min blogg.

Låt mig säga en sak  – Ditt beteende är oerhört fegt och kom ihåg att sanningen alltid hinner ikapp förr eller senare – Jag vill att du ska veta att jag vet vem du är och att det du försöker dig på aldrig kommer att lyckas.

By the way – Vi träffas med all säkerhet på repskapet till helgen och en sak lovar jag dig – Svinhugg går alltid igen.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

 

76 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det tror jag inte – I vart fall inte mer än i andra partier om man pratar om normalläget.

      • Jonny Disenfeldt

        Maktkamp är normaltillståndet, ju högre upp ju mer intrigerande, det märks att Anders Forss har liten politisk erfarenhet.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det jag har skrivit om har inget med erfarenhet att göra Jonny – Allt jag beskrivit är om ett förfarande som är icke önskvärt då sådana förfaranden aldrig gagnar väljarna.

  1. Mats Norrman

    Och vi stackars väljare som tvingas beskåda detta. Slutsatsen blir, aldrig någonsin en röst på socialdemokraterna. Oavsett om de heter Forss eller Andersson eller LÖfven. Aldrig! Du ska inte syssla med politik, precis som många andra lekmän som försöker sig på det. Jag vill INTE läsa om maktkampen, INTE läsa om din sårade förträfflighet. Det räcker nu.

  2. Jonny Disenfeldt

    Politik ÄR maktkamp, visste du inte det Anders när du gav dig in i den ?

    Vad är så hemskt i det ”F” skrivit ? Vad är det desperata ? Om personen ifråga verkligen vill vara anonym bör han/hon använda VPN, det finns gott om leverantörer av dessa tjänster.

    Själv (som utomstående observatör) punktade jag upp ett antal saker som gör dig högst olämplig som representant för ett parti, förstår att du valde att inte visa den kommentaren nu inför att era listor ska göras upp.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Även VPN går att tränga igenom Jonny – Därtill gör programmet mer än bara ringar in IP-adresser vilket är ett måste för ett program designat för att upptäcka och avslöja pågående eller förestående penningtvätt.

      • Jonny Disenfeldt

        Haha.. nej det gör det inte alls.
        Berätta vilken teknik ditt program använder för att knäcka VPN …

        PS – Du ägnade dig ju åt att hjälpa till med penningtvätt, inte att blockera det …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har aldrig någonsin hjälpt någon med penningtvätt Jonny – Sedan är jag inte rätt person att fråga om tekniken. Det enda jag kan säga är att programmet fungerar som avsett.

          • Jonny Disenfeldt

            Berätta då vad det magiska programmet heter som du kör på din PC som knäcker VPN förbindelser …

            PS: AML programvara (Anti Money Laundering software) går ut på något helt annat och används av banker för att detektera mönster i transaktioner kopplade till bankkonton.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag är ingen datatekniker Jonny men jag vet att det fungerar och money laundering program kan mer än så Jonny – Mycket mer. T.ex så jämför de skrivna texter för att kunna varna om den som skrivit dem är en och samma person.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag vet inte exakt hur de programmen funkar – Allt jag vet är att det program jag använt fungerar.

          • Jonny Disenfeldt

            Berätta då vad detta PC-programmet heter Anders, eller är det svårt …detta program som är så magiskt… du påstår att det klarar att knäcka VPN förbindelser… vad får dig att göra det påståendet ?

            Vad gäller AML så är det som sagt kopplingen av misstänkta transaktioner till enskilda bankkonton som man hittar vilket är det intressanta, inte ip-nummer.

            De flesta använder för övrigt inte VPN, men om man använder det så är man som sagt dold.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det är inget program gemene man kan köpa Jonny – Snarare ett jag kan utnyttja och som tillhör en bank där jag fortsatt har goda relationer.

          • Mr Sound

            Ja du Anders, det där programmet ger jag inte mycket för. Du har haft ditt försök att berätta mitt IP-nummer men tyvärr misslyckades du. På sin höjd kan programmet ringa in om flera ”namn” använder samma IP-nummer. Och om så vet du inte vem som sitter bakom ett specifikt IP, det vet bara leverantören och du får knappast ut dessa uppgifter med ditt program.

            Men du får chansen igen, fyll i de sex första siffrorna i mitt IP i ditt svar. _ _ _._ _ _.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har visat för dig tidigare att det fungerade och detta svar har jag inte låtit köras igenom programmet.

          • Mr Sound

            Så bekvämt av dig, att skylla på att du inte kört mitt inlägg genom det fantastiska program, som tydligen kan ta fram personen bakom ett specifikt IP-nummer.

            Vi har haft denna diskussion tidigare, och då plumpade du. Du skrev förvisso ner det IP-nummer jag har, dock ej hela, men det var inte det riktiga. Genom åren har man lärt sig hur man förblir anonym, att använda VPN är ett sätt. Sen finns flera andra saker man bör tänka på.

            Men skulle ditt program ta fram mitt riktiga IP skulle jag bli minst sagt imponerad, men det tror jag inte det kan. Men bevisa det gärna.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har inte plumpat Mr. Sound – Man kan säkert vara anonym på många sätt men de system banker använder för att avslöja penningtvätt är oerhört effektiva och tränger igenom de flesta försök att dölja spår.

            Som jag sagt vet at det fungerar och det räcker för mig. Den dag jag behöver publicerar det riktiga namnet på en specifik person så kommer jag att göra det – Fram tills dess är detta det svar du får.

  3. jepp

    Det är flera som redan tagit upp det här agerandet från S bland annat Axebro och motståndarna till Bostadenaffären. Det finns styrande inom S Umeå som agerar som om de även ingår i ett kriminellt gäng. Bra är,att även du fick drabbas och kan nu göra något åt det.

  4. Bertil

    Ja hur”he” då var! Så när ovanstående ämne inte går kommentera så mycket om så
    tar vi lite annat. Tycker bra Anders ryter ifrån. Det behövs minsann.
    Sverige är klar för VM!

    Men de som skriver bragdstämpel över det hela förstår jag inte.
    Det fanns ingen bragd i detta.
    Ett Italien som pressade Sverige i 180 minuter.
    där Sverige knappt fick röra bollen.-

    Nä ingen bragd men Sverige är i VM vilket ju är kul.

    Förra ggn Italien inte kom till VM då fick Sverige Silver.
    bara så ni vet. -58. Då hyllades en ”Byskebo” Orvar Bergmark och togs ut i Världslaget av pressen.

    Vad jag inte fattar var att när det efter en periods ständigt anfall mot Svenska målet och inget mål.
    Att inte Italien prövade med långa skott från 2/3 delar av planen.
    Åtminstone sista halvtimmen skulle man prövat långskott.

    Kunde Zlatan göra mål på en bakåtspark eller Bicicleta som det så fint heter från
    30-40 meter så visst i klåen kan nån drämma till en lite hög obekväm båge för målvakten som smiter in utmed stolpen. Man skulle specialtränat det. Detta när man visste sen förra matchen hur Sverige spelade eller inte spelade skulle man kunnat säga.-
    Märkligt man inte prövade sånt.
    Närmast Oproffsigt anser jag.

    • Bertil

      Sossarna är så klart det bästa regeringsalternativet. Dock behöver vi mer vänsterpolitik.
      Kapitalism är så klart bra. Men den måste tyglas, möjligheten bli rik ska så klart finnas.
      Det viktiga är att vi alla blir rika i en gemenskap.
      Det är utan tvekan det mest viktiga.
      En gemenskap där jämställdhet liksom jämlikhet ska vara det optimala målet.

      Kapitalism kan i allt för många fall enbart bli focuserad på pengar och enbart pengar. När så blivit har Kapitalism blivit en sjukdom.
      Kapitalism behövs för investeringar i vettiga projekt i företag och till nya företag.
      Men när Kapitalism blivit ett samlande då är Kapitalism skadlig.
      Där är vi tyvärr nu och det eskalerar tyvärr.

  5. Danilo

    Hej jag har precis börjar läsa din blogg och jag tycker mycket om sakerna du skriver och sättet du skriver på. Vill bara säga det och samtidigt pusha dig till att fortsätta göra din grej. Jag kommer fortsätta att läsa din blogg och jag håller tummarna för dig.

    Mvh Danilo Figueroa Toro

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tack Danilo – Jag kommer alltid att fortsätta att skriva – För mig är min blogg stället där jag för debatten med väljare och samhällsmedborgare.

  6. Olle

    Huvva!! det du säger med andra ord. PASSA ER!!! jag har ett program så jag vet vem ni är och var ni bor.Sen då ?? skickar du HA torpeder på oss för vi är oliktänkande kanske.Löjligt skrivet ,lite lekskola över detta. Borde väl alla vet hur det går att spåra IP nummer och till vilken precision.
    Politik bygger väl på att misskreditera andra politiker, det är väl detta du ägnar i 45 % av alla dina blogginlägg.Men då andra partiers politiker. Sen att ni internt har stora problem är väl känt sedan länge.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag skickar inga torpeder på någon Olle – Det skulle aldrig falla mig in. Skillnaden mellan mig och den jag avser är att jag skriver allt under eget namn och det tycker jag man ska göra om man är folkvald.

  7. Per Fjellberg

    Sällan har ”När spiltan är tom börjar hästarna bitas” känts så träffande. När S inte längre växer utan tvärtom kanske rentav minskar så blir det färre avlönade positioner kvar att slåss om. En del av de unga som gjort sina hundår i SSU känner sig lurade, med viss rätt.

    Inte så mycket att göra åt är jag rädd.

    Jag som ändå misströstar om nuvarande politikernas förmågor kan bara luta mig tillbaka och njuta av skådespelet. Förhoppningsvis kommer det något gott ut av det hela. Förhoppningsvis leder det till att S får bättre politiker, att de som mest tänker på sina respektive karriärer söker sig annorstädes.

    Eller så leder det till att S blir så upptaget med inre stridigheter att de gömmer bort valrörelsen och tappar ännu fler väljare. Det kan lätt bli en nedåtgående spiral. Ett lockande scenario det också.

  8. Bergis

    Det är många som vill rymmas intill köttgrytan och jag förstår att det blir gräl inom partiet. Ett politiskt uppdrag handlar egentligen om att få ledigt från det egna trista jobbet. Hämta andan lite, äta lite gratis mat. Sist var väl höjdarna i Umeå Kommunfullmäktige iväg till Vasa. Skärgårdsbordet stod uppdukat. Sedan ölen i baren. Trevligt att vara politiker.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag tror inte att de som ägnar sig åt politik tycker att deras ordinarie jobb är trista Bergis – Min syn är att man ska ägna sig åt politik därför att man brinner för sin ideologi och den typ av samhällsbygge den förespråkar.

      I Umeå kommun är representation och arbetsmåltider fria från alkohol Bergis.

  9. Bergis

    Fast du måste väl ändå hålla med att högersossen Christer Lindvall nu petas från ett parti som kallar sig arbetarpartiet. ”På förtroendevalda poster ska du förvalta ett förtroende, du har ingen personlig rätt till en maktposition. Och lever du inte upp till det, – då finns det en risk att du heller inte får behålla posten. Och det är det som hänt Lindvall. Varken mer eller mindre.”. Christer får inte längre vara med vid köttgrytan som sänkt han sån glädje genom att han inte behöver gå till sitt trista kämpiga jobb. Christer var ännu en politiker som trodde att politik och lite floskler skulle garantera honom en plats på en stol att göra egentligen ingenting. Arrogansen som han sänt ut till alla som kämpar på golvet tar ut sin rätt nu.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Helt rätt så har man inte någon personlig rätt till en maktposition – Huruvida man ska få en sådan avgörs av väljarna i demokratiska val.

      Sedan delar jag inte bilden av Christer som högersosse Bergis.

  10. Fredrik

    Anders, du är förmodligen den enda som anser att politiker är man bara man själv påstår det. Alla andra menar att man först måste vara folkvald, vilket du inte är. Kanske kommer du att bli en folkvald en dag, den dagen hoppas jag kommer när jag lämnat jordelivet. En ”politiker” som påstår att andra politiker misskrediterar en och lovar att ”Svinhugg går alltid igen” är en ”politiker” som vi i Sverige inte behöver.

    Vi behöver människor som vill arbeta för att göra det bättre för alla människor, inte dem som väljer att möta påstådda felaktigheter genom att sänka sig till den nivån och ge igen med samma mynt.

    Har du tänkt på att du mest troligt, om du blir folkvald, måste ge vika dina egna personliga åsikter och ge röst åt det som du i grunden inte tror på?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag kan upplysa om att jag redan är folkvald i kyrkopolitiken Fredrik.

      Sedan ska man som folkvald representera folket – Det är helt rätt men det innebär på inget sätt att man inte kan söka väljarnas stöd för den politik man står för och tror på – Att göra så är helt i enlighet med den demokratiska ordningen.

      • Fredrik

        Wow! Folkvald som kyrkopolitiker. Ja, man måste börja någonstans Anders och eftersom du inte kan börja i SSU så är detta din chans att göra några mandatperioder innan du får komma igång som riktig politiker. Ditt inflytande kring Umeå, Västerbotten eller Sverige är fortfarande lika minimalt som innan kyrkan tog beslutet att acceptera dig.

        Ditt problem som politiker Anders är den att du inte lyssnar på folket utan du försöker övertyga folket om att din väg är den bästa vägen. Men det är ju inte folkets väg Anders? Folkets väg är t ex att du måste rösta som dem, inte som ditt parti. Inte som du vill utan som dom vill. En politiker för fram sin åsikt, låter folk ta till sig den eller förkasta den. Förkastas den så måste du komma med en ny åsikt. Annars är det inte folkets vilja. Folkets vilja är inte en dag vart fjärde år, det är 365 dagar varje år. Din ideologiska tro ska inte genomsyra dina beslut i fullmäktige eller riksdag. Folkets tro ska genomsyra besluten.

        Det faktum att du inte förstår detta gör dig till en streber med en egen personlig agenda, viktigare än andras.

        Men, inget annat är att förvänta sig från dig Anders som tydligen anser att ge igen med samma mynt är en bra strategi i politiken. Att sänka nivån istället för att höja den.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Politik handlar lika mycket om att försöka övertyga folket som att lyssna på vad folket vill Fredrik.

          Min enda agenda är att bygga ett bättre samhälle som har sin grund i vår ideologiska övertygelse och i vår ideologiska plattform – Hur jag tycker att det ska ske har jag beskrivit många gånger och det kommer jag att fortsätta att göra.

          Det du vill mena är att det är fel att lansera politiska förslag och försöka övertyga väljarna om att förslaget är bra – Är det så jag ska tolka det du skriver Fredrik?

          • Fredrik

            Det är aldrig fel att lansera idéer du själv tror på, men när du pratar om väljare så är det en dag om året. Är du villig att låta väljarna bestämma vad du ska göra i fyra år på en enda dag?

            Folket, det är mer än bara dina väljare Anders. Folket är dem som inte röstat på dig t ex. Dom måste du också lyssna på, och är dom i majoritet så är det ju dem du ska föra tala åt. Något politiker kapitalt misslyckats med, framför allt på vänsterkanten där du agerar.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Om jag blir vald till ett uppdrag så beror det på att väljarna vill att jag ska driva de frågor jag gått till val på tillsammans med det parti jag tillhör Fredrik.

            Att man sedan måste lyssna på alla väljare är en självklarhet men den ordning vi har i Sverige är att den konstellation som vinner valet regerar de kommande 4 åren – Är väljarna missnöjda med det så finns alltid valet att byta ut en regering kommande val – Det är så vår demokrati fungerar.

  11. Eva

    Att politiker måste svälga några kameler ibland när man går i i politiken vet ju vi som välgare,det fattar man ju,all den tid man måste söka stöd i andra partier för regeringsmakt. Sånn är det också i andra land! Det man kan vara kritisk till är spärregränse,hur låg ska den vara? Tycker inte det är riktig att ett parti som nästan är under spärregrensen får så mycke och säga till om. Välger jag S så kan jag ruskera och få M! Så tycker jag också att det är bara bra du visar hur det kan gå till i maktens korridorer,förstår inte egentligen varför nån reagerar på det! Vi välgare kan ju ana att det föregår,men har inga bevis vi bara anar. Nä få fram snusket,vi ser det ju nu vad som föregår och ha föregått i alla brancher nu senast innom advokat och juristvärlden, tack vare Metoo kampanjen! Have a nice day!

    • Jonny Disenfeldt

      Eva –
      4%-spärren är odemokratisk, i senaste valet fick de som röstade på FI se sina röster bli ogiltigförklarade i praktiken, de fick ingen representation.

      Om man tittar på senaste siffrorna från opinionsundersökning så har vi (idag Inizio):
      V 6.8 (-0.2)
      S 28.6 (-1.5)
      MP 4 (+0.8)
      KD 4 (-0.4)
      C 10.1 (-1.4)
      L 3.3 (-0.4)
      M 23.2 (+4.5)
      SD 15.4 (-2.5)
      Övriga 4.7 (+0.6)

      Skulle detta bli slutresultatet kan det innebära att MP, KD och L åker ut ur riksdagen.
      Det innebär att i storleksordningen 16% av Sveriges röster i valet kastas i soptunnan och blir orepresenterade. Oerhört odemokratiskt.

      Anders : Ajdå, den nedåtgående spiralen för S fortsätter … antalet platser runt köttgrytan minskar, då blir den interna kampen värre och värre …

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Publicerar som Jonnys svar till Eva.

        Till Jonny säger jag följande – S har gått stadigt uppåt sedan den lägsta mätningen under mandatperioden – Resultatet i nästa val kommer att landa på +35%.

        • Jonny Disenfeldt

          S 28.6 (-1.5)

          Anders tolkar detta som att ”S har gått stadigt uppåt ” …. du gör Bagdad Bob grön av avund Anders Forss …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            S har gått upp rejält sedan lägsta mätvärdet under mandatperioden och det är den trenden jag pratar om – Allt pekar på ett valresultat på +35%.

  12. Olle Pålsson

    Tyvärr, inget nytt under solen.måste jag konstatera.
    Trots allt är detta något vi måste förhålla oss till och motarbeta
    Å då det duger inte att stänga in sig i sin kammare och tycka att allt är s…t
    ty då är det kört på riktigt
    Skall vi ha detta politiska och demokratiska styrelseskick vill det till
    att engagera sig i systemet på ett eller annat sätt, eller så får man hålla god min
    och försöka trots allt hålla en seriös ton

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis – Vi ska försöka hålla god ton och därtill motarbeta försök till sådant som inte följer demokratiska spelregler.

  13. Jonny Disenfeldt

    Anders skriver ”Det är inget program gemene man kan köpa Jonny – Snarare ett jag kan utnyttja och som tillhör en bank där jag fortsatt har goda relationer.”

    Säkert…. berätta nu namnet på detta PC-program istället Anders…

    Eftersom VPN förbindelsen bara används när texten ska skickas och inte kan avslöja verklig fysisk IP adress för användaren så kan du i efterhand när du ska kolla loggat IP nummer inte traca tillbaka till verklig avsändare.

    Om man istället kör utan VPN så kan vem som helst med öppna verktyg spåra avsändaren rätt bra.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hur det fungerar tekniskt vet jag inte men som jag sagt så vet jag att det fungerar och det räcker för mig.

      • Jonny Disenfeldt

        Nej nu ljuger du igen Anders Forss, varför påstår du saker som du t.o.m själv erkänner att du inget vet om ?

        Använder man VPN går det nämligen inte att spåra avsändarens verkliga fysiska IP nummer.

        Vad du blandar ihop är användare som kopplar upp sig mot en bank via VPN för att göra transaktioner mot sina konton etc.

        Eftersom avsändarens IP inte går att verifiera så brukar banken kräva extra krav på validering av användaren över denna förbindelse.

        Banken kan alltså INTE se VAR användaren sitter (dvs IP nummer) men däremot VEM användaren är. DU kan inte se varifrån en person som använde VPN skickar sina texter och därmed inte heller vem det är eftersom på din blogg finns ingen validering av oss andra användare,

        Vill man maskera sin identitet bör man använda en VPN tjänst och helst en som inte för loggar över huvud taget.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag ljuger inte Jonny – Jag vet att det system jag har access till fungerar och det räcker mer än väl för mig.

          Därtill ska sägas att de system bankerna använder sig av är utvecklade av och tillhandahållna av statsmakter i oerhört stora länder och att det är där utvecklingen fortgär i samband med att saker utvecklas och förändras.

          Sedan är jag inte rätt person att debattera tekniska detaljer med då den sortens språk vad gäller datorer och programvara är rena grekiskan för mig – Allt jag vet är att det fungerar som avsett och att det gör så räcker för mig.

          • Jonny Disenfeldt

            Du pratar om saker som du inte förstår Anders, du erkänner ju det själv.

            Eftersom jag i nuläget inte har VPN tjänst så kan jag inte be dig testa det mot mig men Mr Sound har ju uppmanat dig att göra det på ett av hans inlägg…att du misslyckas/vägrar göra ett försök är rätt avslöjande.

            De system bankerna använder sig av är utvecklade av företag anlitade av bankerna själva och inte av statsmakterna ”i oerhört stora länder” som du påstår, sluta göra dig mer löjlig nu Anders Forss.

            PS – Anders, vad är ett ” oerhört stora land” … Ryssland ? Kina ? Löjeväckande Anders, att du ska måla in dig i dessa hörn gång på gång istället för att helt enkelt erkänna att du har fel.
            Varför gör du livet så krångligt för dig och så lätt för oss andra ?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har bara en fråga Jonny – Har du jobbat i bank på ledande ställning och har du någon aning om vilka system USA tillhandahåller och tvingar alla banker att använda sig av oavsett vart de är belägna?

            Är det någon som pratar om det denne inte förstår är det du Jonny.

      • Mr Sound

        Som vanligt väljer Anders att inte berätta hur programmet fungerar, vi andra som är insatt i hur man förblir anonym på internet förstår att Anders försöker glänsa men det blir bara patetiskt.

        Anders har haft sina försök att ”avslöja” mitt rätta IP men har misslyckats varje gång. Och om Anders nu skulle hitta det rätta IP-numret så kan man undra vad han kan göra med det?

        Du får en chans till Anders…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vissa saker håller man för sig själv Mr. Sound – Därtill är jag ingen datatekniker så även om jag skulle försöka skulle jag aldrig i detalj kunna berätta hur det är uppbyggt – Allt jag vet är att det fungerar och det räcker got och väl för mig.

          • Mr Sound

            Klart du gör, för om du går tillbaka i din blogg har vi debatterat IP-nummer tidigare, och likt då som nu kunde du inte se mitt riktiga IP.
            http://blogg.vk.se/andersforss/2016/11/22/sds-anhangare-fornekar-sig-inte/

            För allvarligt talat, du ska inte skriva att du har ett program som ser de riktiga IP-adresserna även om personerna sitter på VPN, gör inte det. Och det som avslöjade din lögn var att ditt program även tar fram personen bakom detta IP, något som myndigheter och andra måste vända sig till polisen och polisen till leverantören (om det är tal om brottslighet).

            Banker har inte ens tillgång till exv bredbandsbolagets kundserver över IP, hur kan du ha det? Du får en chans till…

            Du är Umeås svar på Bagdad Bob, och självklart ska du inte ha något i politiken att göra. Att S inte klipper banden med dig är i sig ingen konstigt då S verkligen är ett parti på dekis.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det viktiga i det vi debatterade tidigare är att programmet uppdagade att kommentarer från olika IP-adrresser kom från en och samma avsändare – Att det klarade av just det vet både du och jag.

          • Mr Sound

            Du är inte alls så insatt som du tror, att du hävdar att programmet fungerar är minst sagt humor. I blogghistoriken som jag angav skrev du visserligen rätt IP men det är inte min rätta som jag har från min leverantör. Varför IP adressen varierar kan du läsa här: https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Dynamisk_IP-adress

            Att sitta på fast IP-adress är inte aktuellt när man kör VPN eller andra lösningar, av många olika anledningar. Men kontentan av detta är att du kan stoppa undan programmet för det fungerar inte, att banker skulle ha tillgång till internet leverantörernas IP-adresser och dess kundregister kan väl inte ens någon tro på? Det har ju inte ens FRA.

            Så gör oss alla en tjänst, nämn aldrig det där programmet igen om du inte kan bevisa att det fungerar. De tre första numren räcker, och första börjar inte på 1, så mycket kan jag ge dig. Vill du inte skriva det här så skicka mig ett mejl, du har adressen.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Du får gärna försöka dig på att göra parodi av dig själv Mr. Sound.

            Jag vet att programmet fungerar och det räcker för mig och mina behov.

  14. Per Fjellberg

    Tänk att man ska lära sig en massa om IP-adresser på den här bloggen. Själv använder jag åtminstone två. Det beror på var jag befinner mig och jag jag har ingen aning om vilka de är.
    Ibland arbetar jag 🙂 Ibland har det varit viktigt att veta vilken IP-adress trafiken ser ut att komma ifrån för att brandväggar måste öppnas. Jag lovar, den IP-adress som syns hos mottagaren har ingenting med den PC att göra som trafiken kommer ifrån mer än att den sitter på ett visst LAN. Det du behöver är något helt annat, som börjar på M.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det jag har fungerar bra för mig Per så jag är nöjd med det jag har tillgång till.

  15. Jonny Disenfeldt

    Du vet inget om hur VPN tekniken fungerar men fortsätter ändå att hävda lögner Anders.

    Dynamisk IP är för övrigt något helt annat. Då får man ett tillfälligt IP nummer inom en viss nummerserie och de går (nuförtiden) att se att de tillhör ett visst geografiskt begränsat område.
    Statisk IP är ännu mer utpekande.

    VPN-tekniken döljer ditt fysiska IP oavsett om det är ett statiskt eller dynamiskt IP och ser utåt ut som något helt annat. Dvs du kan inte se användarens verkliga IP och inte heller dennes geografiska placering eller identitet. Varken vid uppkoppling eller efteråt.

    Tragikomiskt Anders.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du får tycka det du vill Jonny – För mig handlar det inte om att tycka utan om att veta att det jag använder mig av fungerar vilket det gör.

  16. painopticon

    Helt absurd läsning här i kommentarerna…
    En socialdemokrat hotar doxa en anonym partikamrat med någon okänd ”bankmjukvara” han själv erkänner inte vet hur den fungerar…
    Kort såhär: är det en vanlig IP-trace är det mycket lätt att dölja sig bakom en VPN. All spårning utanför det kräver en payload någonstans i routen, antingen i form av en sk. man-in-the-middle-attack (där Forss kapar anslutningen innan den krypterats och anonymiserats, eller riggar en spoofad TOR-nod), en riktad åtgärd mot antingen den som tillhandahåller VPN-tjänsten (Forss begår dataintrång för att läsa loggar) eller ett mot den som använder tjänsten (Forss, eh, spearfishar den anonyma användaren… inte helt enkelt!).

    Givetvis kan man göra en textanalys, men det kräver mer än en input. Ska Anders crawla hela internet efter syntax som matchar ett fåtal bloggkommentarer? Jag antar att han har sina misstankar, vilket borde det göra det enklare, men långt från säkert – framför allt har det inget med IP-adresser att göra.

    Inalles, har Anders den kapacitet han beskriver, tillhandahållen av främmande statsmakt (!), är det ganska grova hot det här handlar om. Nån analytiker, minns inte exakt, jämförde nyligen NSAs intrångskapacitet och forskning på 0-days med Hellfirebestyckade anfallsdrönare, vilket inte är en orimlig liknelse.

    Jag ställer mig också oerhört frågande till att en nuvarande eller f.d arbetsgivare uppskattar att eventuell InfoSec-mjukvara av den här (överdimensionerade!) kalibern skulle låta enskilda anställda nyttja den för personliga beefs på internet eller inom partiet.

    Jag tvivlar inte på att banker har sofistikerade metoder för att spåra penningtvätt och ekobrott, men är en jäkla skillnad på signatur- och beteendematchning på interna nätverk och mot publika IP-adresser jämfört med den kryptografiska vätebomb Forss här påstår sig sitta på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.