Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD och Jimmie Åkesson framstår som allt mer desperata.

Jimmie Åkesson framstår som allt mer desperat vilket säkert är naturligt för honom när den medvind han länge känt opinionsmässigt nu vänt till den motvind jag och fler med mig sagt kommer att komma både för Åkesson och SD.

Att sanningen alltid hinner ikapp ett enfrågeparti och att stödet dalar när den fråga hela partiets existens byggde på lösts av de etablerade partierna är historien full av exempel på – I vår närtid i form av Ny Demokrati och deras korta sejour i svensk rikspolitik.

Jimmi Åkesson hotar nu Moderaterna genom att antyda att han och partiet kan komma att stödja Socialdemokraterna om M inte ger med sig och samarbetar med SD och ger dem politiskt inflytande – Ett uttalande som visar att SD agerar som en vindflöjel utan fast ideologiskt förankring.

I början försökte SD genom fagra löften lura i väljarna att man är ett parti för den vanliga arbetarklassen och att man politiskt skulle driva en politik som tillvaratar deras bästa i alla lägen – Detta trots att man aldrig varit ett sådant parti utan blott och allena ett enfrågeparti vars enda mål är att stoppa invandringen och kasta ut många av de som redan invandrat till vårt land.

SD:s löfte till landets arbetstagare visade sig sedan inte vara speciellt mycket värt efter det att SD:s ledning mött Svenskt Näringslivs företrädare. Efter det mötet spottade man de väljare man påstod sig företräda rakt i ansiktet för att övergå till en politik som ligger till höger om M.

Beviset för SD:s kraftiga högersväng står att finna i hur SD på punkt efter punkt röstat emot förslag som gynnar arbetstagare och andra svaga grupper för att stödja de som gynnar de redan rika och välbeställda – T.ex. när man i riksdagen röstade emot sänkta skatter för landets pensionärer eller en förstärkt arbetsrätt för alla arbetstagare.

Hur SD:s partiledning kunde tro att den typen av kursändringar skulle leda till framgång för partiet vet sannolikt ingen annan än de själva. En sak är dock helt klar – Med sådana kursändringar försvinner väljarnas förtroende och stöd därför att svenska väljare varken är okunniga och/eller naiva.

SD jublade när Anna Kinberg Batra öppnade för samarbete mellan M och SD och trodde sig nu ha kommit in i politikens finrum – När Ulf Kristersson stängde dörren blir SD:s reaktion att öppet hota M med att rösta för de förslag S lägger.

Vad vill jag då säga med det jag beskrivit ovan?

Det jag främst vill säga är att SD är och alltid varit ett enfrågeparti – Därtill ett enfrågeparti som bara har intresse för halva den fråga man byggt sin politiska tillvaro på. I frågan om integrationspolitik och hur vi bäst integrerar och skapar ett starkt och dynamiskt Sverige saknar SD liksom i alla andra frågor handfast politik.

Att sanningen förr eller senare hinner i kapp partier som beter sig på detta sätt är inte speciellt underligt – Att det tagit så lång tid som det tagit förundrar mer men det viktiga är att det nu skett och att SD:s ledning i och med de motgångar man nu möter opinionsmässigt handlar allt mer desperat.

Den desperation SD:s ledning nu uppvisar kommer i allt den gör att lyfta upp faktumet att SD saknar politisk kompass och politisk trovärdighet – Därtill medverka till att den nedåtgående spiral partiet befinner sig kommer att beseglas och förstärkas.

Därför känner jag mig stärkt i min övertygelse om att SD på sin resa ner mot den 4%-nivå man hör hemma på kommer att landa runt de 10% av rösterna jag sedan länge förutspått ska bli deras resultat i kommande val.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

 

47 kommentarer

 1. Jonny Disenfeldt

  SD vill maximera sitt inflytande, något Anders Forrs helt uppenbart inte förstår. Det finns två poler att spela ut mot varandra.

  I vissa frågor står SD (liksom MP) närmare alliansen, i andra frågor står SD (och MP) närmare S, något som Anders Forss inte heller verkar veta om.

  Det migrantindustriella komplexet kostar i år staten ca 100 miljarder pga en inkompetent regering och slår sönder hela det svenska välfärdssystemet. Migrationspolitiken slår alltså på alla fronter, inte bara ekonomiskt utan även på direkt på kvalitet vad gäller skola, vård och omsorg, på kriminalitet/polisväseende etc etc, ytterligare något som Anders Forss inte insett.

  Anders Forss har inte ens sitt eget partis förtroende, placerad sist på sin 73:e plats.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Skulle saken vara rätt skulle SD inte ha inflytande överhuvudtaget Jonny – Ska man ha inflytande bör man sitta med i regeringen.

  • Ville-Valle

   …ja nu har väljarna svart på vitt att S-partiet i Umeå inte har något förtroende för Anders Forss som förtroendevald. Sistaplatsen på listen, 73:e plats, är en markering på det men det förstår inte Anders Forss. Nu ska han starta sin stora personvalskampanj för att lura väljarna att kryssa honom, men vad kostar den kampanjen…? Hur mycket pengar ska Anders Forss satsa på det, och varifrån kommer dessa pengar ifrån…? Rör det sig om pengar från Anders Forss smutsiga och i eget tycke omoraliska ”bankaffärer/skatteplaneringar”…? Men Anders Forss vägrar konsekvent att berätta i detalj vad han sysslade med. Varför? Handlar det i botten om olagligheter? Pengatvätt av kriminella pengar? Och så vidare. Trots det anser Anders Forss att väljarna ska kryssa honom på valsedlarna…?

   • andersforss (inläggsförfattare)

    Det finns inget som säger att en krysskampanj om jag bestämmer mig för en sådan behöver bli speciellt kostsam Ville-Valle.

    Därtill har jag rent samvete Ville-Valle. Jag har berättat vad jag arbetat med tidigare och att inget av det jag gjort är olagligt eller brottsligt.

  • Krister

   Om jag var du skulle jag oroa mig för Team Forss men jag tänker inte göra mig lustig över plats 73. Det finns många som tagit sig upp från
   en låg placering.Vi delar inte ideologin och jag har försökt att inte
   komma med plumpa persongrepp men jag uppskattar alltid den som försöker.

   • andersforss (inläggsförfattare)

    Tack Krister och om de som försöker sig på personangrepp Tror dessa att det ska minska min motivation att envetet arbeta på tror de fel.

 2. Bertil

  Läser Axel Schulman ”Hur ska Jimmie lösa oss ur detta helvete?”

  Som skriver:”Jag tänker på Katniss när jag ser Sverigedemokraternas nya valfilm som släpptes i fredags. Här är det partiledaren Jimmie Åkesson som strövar omkring i spillrorna av det som en gång var välfärdsstaten Sverige. Vi ser honom först i en nerdekad trappa, man känner pisslukten ända hit, han är omgiven av betong och smuts. Han vandrar sedan bistert i novemberkylan med skrot och skräp i fonden, bakom honom syns resterna av det som en gång var Sverige. Det är modigt av honom ändå, att överhuvudtaget våga gå där, i ghettot, med alla risker det måste innebära för honom.”

  Därefter skriver Axel:
  citat: ”Jimmie berättar om ett Sverige där människor dör i väntan på vård. Kvinnor gruppvåldtas, andra könsstympas eller gifts bort mot sin vilja, bilar brinner, vårdpersonal misshandlas, polisstationer sprängs i luften och vanliga svenskar ”lemlästas och mördas på våra gator”.”

  Vidare skriver Axel Schulman: ”Jag har sett filmen fem gånger och hur mycket jag än letar ser jag inte Jimmie erbjuda en enda lösning, en enda gång, på något av alla de problemen han berättar om. Var finns politiken, idéerna? Hur ska han lösa oss ur detta helvete som vi tydligen befinner oss i? Tre minuter, en massa prat om Sverige som ett laglöst slumområde, men inga förslag, inga svar, inga idéer.”

 3. Lasse

  Sentio och Yougov är de 2 opinionsmätningar som varit närmast SD´s riktiga resultat valet 2014.
  Dessa 2 listar fortfarande SD på 20-22% i Nov mätningar.

  Att vänstervridna opinionsinstitut drar ner SD 1år innan valet hade nog alla räknat med.

  Lägg då på det antalet sjukskrivna som röstat S alla år som nu snart lever på gatorna samt ett par massvåldtäkter till som nu senast då man misstänker att ett 20-tal män våldtog en kvinna så ska du nog se att SD landar på över 18-20% 2018 i även vänsteropinioner.

  Jag vet själv hur det fungerar, jag testade att gå med en Sifo´s panel och blev uppringd och svarade direkt SD i Oktober, då la de på 😀 😀 😀
  Så trovärdiga är dessa mätinstitut.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Bra försök – För egen del säger jag runt 10% och att det går i den riktningen är klart och tydligt.

   • Jonny Disenfeldt

    Novembermätningar för Socialdemokraterna
    DEMOSKOP 28.2%
    SIFO 29.8%
    NOVUS 29.8%
    IPSOS 28.0%
    INIZIO 28.6%

    Dvs klart under senaste valresultatet, det socialdemokratiska partiet fortsätter i sin spiral nedåt.
    Kan vi hoppas på ett valresultat runt 25% ?

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Vi är på stark uppgång sedan vårt lägsta mätvärde under mandatperioden och ett valresultat runt 35% är fullt realistiskt.

     • Krister

      När S och MP är nära en uppgörelse om ensamkommande
      enligt lunchekot idag så kan det bara gynna SD. Upp ett par %.
      Och det är S som får betala.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Som jag sa till en annan kommentatör så ska jag kommentera när jag fått full kunskap omm vad överenskommelsen innehåller.

     • larry

      Nu kommer sossarna att sjunka när dom ger sig för MP , att låta dom ensamkommande männen stanna i Sverige.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ska vänta med att uttala mig tills efter det jag hört presskonferensen som berättar om vad överenskommelsen innehåller.

    • Bertil

     Svar till Jonny.
     Dina siffror är tydliga. Visar att minst 1/3 del av Svenskarna är sossar,
     Sen får vi räkna med att minst 1/3 del till är i grunden sossar.
     De vill ha de sociala skydd sossarna haft, De vill ha en trygg arbetsmarknad de vill ha en fungerande sjukvård. Det enda dessa tror är att man får detta genom att sänka skatter och
     vara egoist. Där ligger hela felet.

     • Jonny Disenfeldt

      Bertil –
      För dig var det uppenbarligen inte tydligt.
      Siffrorna visar att ca en fjärdedel av väljarna i dagsläget säger sig vilja rösta på S…

      Ett väl fungerande svenskt välfärdssystem är något vi tyvärr inte har längre, det finns allt större sprickor i det pga den sittande S+MP regeringens inkompetens och felprioriteringar.

      Du Bertil tillhör alltså de som är för den fortsatta nedmonteringen av vårt välfärdssystem, kanske är du miljöpartist i ditt hjärta, du vill ge bort mer och mer till ekonomiska migranter.

     • Patrik

      Hej Anders.

      Måste bara få svara Bertil.
      Vilken sjukvård menar han? Inte kan det vara den Svenska där kötiden för en operation har gått från 90 till 120 dagar.
      Arbetsmarknaden där vi har två läger. En med runt 3 % arbetslöshet och en med över 50%.
      S-politiker som fastnar i fingrarna i syltburken som Sahlin eller GP som påstods sig vara för mer än de direktörer han kritiserat visar sig tillslutvara en minst lika stor falskspelare.
      S-politik som i partiprogrammet verkar vara bra men i verkligheten handlar om att bakom ryggen på väljarna sko sig så mycket som möjligt på just väljarnas bekostnad.
      Det som är mest skrämmande är S-väljare som Bertil vägrar att se hur S har gått från samhällsbyggare till ett parti som bara har personer som försöker att sko sig på väljarnas bekostnad från gräsroten till Statsministernivån.

      Med vänlig hälsning

      Patrik

   • Krister

    Det finns inom SD dom som inte vågar säga vad dom röstar på.
    Det såg vi 2014 och det blev en överraskning på valdagen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Så är det men efter förra valet tror jag att andelen som inte öppet vågar erkänna vad de röstar eller avser rösta på.

 4. Kicki

  Måste vara jobbigt att ha sån panisk förskräckelse för SD och folkkäre jimmie. En sjuklig besatthet hos både Löven och övriga sossar. Kan inte annat än tycka synd om er,ni saknar egen agenda och egen vettig politik. Finns bara ett parti att rösta på SD. ????. Sen kanske dags att ni sossar kommer ut ur er bubbla och ser hur sverige utveckas. Det är inte till det bättre.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Så här långt har vi lyckats förbättra många saker Kicki och leverera gentemot de vallöften vi gav.

   • Krister

    Det finns såna ex.
    Och en S regering ger alltid en viss trygghet
    för dom som inte har. Jag åkte i en sprillans
    Volvo V90 lyxutrustad för kanske 500.000.
    Det finns dom rika som drar fördelar också.
    Tur att det finns en bra kollektivtrafik som alt.
    Det är ett ex på välfärd.

    Sverige har förändrats och jag säger som
    K-O Feldt att landet har blivit fattigare och farligare.
    Det håller jag med om.
    Kommer du till Sthlm kan jag visa dig!
    Inkl lunch på Sturehof.

 5. larry

  Jag citerar Löfven från 9 november Man får söka syl i Sverige, men är det så man får ett nej så är det ett nej. Om vi inte har den ordningen , ja då har vi ingen ordnad migrationspolitik längre..

   • Jonny Disenfeldt

    Nu ska man göra ändringar för att i en desperat aktion rädda regeringen.

    Även de som kom hit 2015 och efter åldersbedömning tidigare befanns redan då vara äldre än 18 år och därmed fått avslag får nu stanna med de regeländringar man vill genomföra.

    Detta är en skandal av stora mått, retroaktivt ändrar man de lagar och regler vi har och upphäver fattade beslut.

    Hur många miljarder ytterligare detta beslut kommer att kosta vet vi i nuläget inte men dyrt blir det, denna eftergift till MP. Det är det svenska välfärdssystemet som får betala med ytterligare sparbeting.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag har sett förslaget och jag är inte helt övertygad om att detta kommer att passera genom riksdagen – Sedan tror jag inte att vi retroaktivt ändrar några lagar eller regler som gällde vid tidpunkten för när de först kom till vårt land.

     Med det sagt så har jag inte sagt att jag är för det som nu föreslås – För mig har det betydelse om man fuskade med sin ålder när man ansökte om asyl – Kan så fastslås ska man utvisas.

     • Lasse

      2 saker som är sant ikväll.

      1. Socialdemokraterna faller utan ett 4% parti som förkortas MP. Det är MP som bestämmer, inte S. Oavsett vad S får i nästa val så kommer MP att åka ut.

      2. S försöker visa sina väljare att de kan vara hårda och bestämda vad gäller asylreglerna. Så mycket höll de det löftet ikväll.

      Nu känns det spännande att se Opinion Dec 2017 för S del ????????

     • andersforss (inläggsförfattare)

      I en koalition är man två eller fler som bestämmer och att det handlar om att ge och ta är naturligt i sådana sammanhang.

      Jag tror inte att MP kommer att åka ut men väl att de kommer att gå ur nästa val som ett mindre parti än vad man är i dagsläget sett till antalet riksdagsmandat.

      Hur opinionsresultatet ser ut i december återstår att se.

 6. Lasse

  Ojoj…S viker sig för MP och låter ytterligare asylanter som nekats asyl 3ggr på rad att stanna i Sverige. Måste svida för S ordentligt nu med tanke på hur Socialdemokraternas Facebook ser ut nu från deras egna väljare.

  Ännu fler sjukskrivna svenskar som kommer att tappa ersättning nu när pengarna kommer att behövas till ”barm” med skägg 😀

  Förresten, stämmer det att du är på sista plats, alltså 73???? Haha…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.