Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Varför tycker Moderaterna att det inte ska löna sig att lönearbeta?

Jag ska börja med att tillstå att det kanske är att provocera oerhört mycket att påstå det jag påstår i rubriken – Trots det så ligger det stora mått av sanning i det rubriken säger och frågan i rubriken är därför relevant att ställa.

Varför påstår jag då det jag påstår i rubriken?

Jag påstår så därför att Alliansregeringen efter borttagandet av förmögenhetsskatten, arvs- och gåvoskatten samt slopad fastighetsskatt och sänkningen av företagsbeskattningen skapat ett läge där kapitalskatterna är lägre än löneskatterna vilket medför att det lönar sig att inte arbeta.

För den som har pengar att investera och förränta blir det därför förmånligare och betydligt lönsammare att ägna sig åt detta än åt att lönearbeta och frågan är vilka signaler det sänder till samhället och dess medborgare?

Tycker Moderater och övriga allianspartier att det är rätt att skatten på kapital och kapitalinkomster ska vara lägre än skatten på lönearbete?

Denna utveckling har bidragit till framväxten av det nya klassamhället och därtill spätt på en sedan tidigare skadlig förmögenhetskoncentration där Sverige sticker ut rejält jämfört med de flesta länder i fråga om förmögenhetskoncentration.

Därför tycker jag att det är dags att på nytt lyfta frågan om förhållandena mellan skatt på lönearbete kontra skatten på kapital och kapitalinkomster – I min värld borde skatten på lönearbete för människor med normala inkomster alltid var lägre än skatten på kapitalets tillväxt.

Ska vi lyckas med att avveckla klassamhället och skapa ett mer jämlikt samhälle är denna fråga oundviklig och min förhoppning är att detta inlägg ska bli starten på en debatt om skatten på kapitalinkomster kontra löneinkomster.

Under Erlanders och Palmes år som regeringschefer sågs Sverige som landet annorlunda – Annorlunda därför att vi hade världens bästa välfärd samtidigt som vi var världens mest jämlika land.

Efter 8 år med Alliansregeringar ses Sverige på nytt som landet annorlunda – Denna gång annorlunda därför att vi har de snabbast växande klyftorna i hela OECD och annorlunda därför att nyliberal politik skapat ett system där skatten på kapital och kapitaltillväxt är bland de lägsta i världen.

För egen del har jag inget emot att Sverige sticker ut som landet annorlunda så länge vi är annorlunda på rätt sätt.

Rätt sätt att sticka ut som landet annorlunda är att göra det som på Erlanders och Palmes tid!

Det är därför min politiska gärning i allt handlar om att återskapa den ordning som rådde när dessa herrar regerade landet genom att använda samma sorts politik som byggde deras Sverige till landet annorlunda.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

57 kommentarer

 1. Jonny Disenfeldt

  Löjligt, det är ju ditt parti som inte tycker att det ska löna sig att arbeta, ni vill ha en underklass av bidragsberoende.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Du får gärna tycka att det är löjligt Jonny det har jag inget emot – Sedan har S aldrig någonsin haft som politisk idé att göra människor beroende av bidrag.

   • Anders

    Varför skulle de inte det? Socialdemokraterna tjänar ju inget på att välståndet ökar och att fler kommer i arbete. Det är ingen hemlighet att de som får det bättre och börjar tjäna pengar inte röstar rött. Därför måste man säkerställa att det finns valboskap och då behöver man skapa en underklass om den inte redan finns. (LOs äktenskap med socialdemokratiska partiet har varit en garanti för dålig löneutveckling för de flesta LO-yrken. Man har på så sätt kunnat bibehålla en arbetarklass som till stor del är beroende av bidrag och de allmosor som de röda politikerna viftar med.) Att klyftorna ökar är ju inte konstigt när många lever på bidrag och sitter fast i låglönefällan (tack vare LO/S) och samtidigt som vi har allt fler entreprenörer som tjänar pengar och vi har företag som går riktigt bra. Att begränsa möjligheterna att tjäna pengar kan aldrig vara rätt väg för att lösa problemet med ökande klyftor. Snarare ska vi underlätta så att fler personer kan tjäna pengar och få det bättre. Socialisters recept är ju annars att alla ska ha det lika dåligt.

    Framöver kommer det att bli värre eftersom sossarnas kärnväljare är en utdöende art. Bokstavligen. I år kommer många av de som alltid röstat på sossarna att gå till valurnan för sista gången. Inom de närmaste mandat perioderna kommer de att vara borta varenda en.
    Den moderna människan hoppar mellan blocken och röstar mitten/höger i en högre utsträckning. Det är egentligen bara lågutbildade, bidragstagare och pensionärer som alltid röstat rött som fortsätter göra det.

    Tittar man rent objektivt på den politik som sossarna bedrivit sedan 90-talet så har den präglats av nedskärningar i välfärden, Sossarna har störst skuld till att det ser ut som det gör även om de gör allt de kan för att skylla nedskärningar (även de som sker i en högkonjunktur) på Alliansen.

    Du snackar om att du vill ha det som på Palmes och Erlanders tid. Hur ska det gå till?
    Sverige är inget industriland längre, vi är med i EU, vi har en helt annan penningpolitik, många marknader är avreglerade och utsatta för konkurrens, vi lever i en globaliserad tid. Förutsättningarna är inte de samma.
    Ska vi ner på samma låga levandsstandard som på 60-talet?
    Märk också att idag är skattetrycket högre än på Erlanders tid. Så med den utgångspunkten så är du kanske inte fel ute.

    Välfärd kostar, och det måste väl vara bättre att fler betalar skatt och att vi behåller höginkomsttagare som kan betala för sig än att vi höjer skattetrycket ännu mer och skrämmer bort kapitalet och samtidigt får allt fler bidragstagare som ska försörjas på pengar som skattats i flera led samtidigt som vi också betalar allt högre egenavgifter.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     LO bildade det Socialdemokratiska Arbetarepartiet för att skaffa sig politiskt inflytande så att arbetstagarnas villkor kunde förbättras.

     Det lyckades mycket bra och det äktenskap mellan LO och SAP som fanns då har alla förutsättningar att fungera lika bra idag som då om S driver rätt sorts politik.

  • Bertil

   Dåligt formulerat svar av Disenfeldt dör han undviker utveckla sin tes.

   Socialismen har kämpat för fackföreningar för a-kassa, sjukförsäkringar, för arbetarskydd
   8tim arbetsdag och pensionsålder vid 65 från tidigare 67.

   Det ska löna sig jobba. Det betyder att en A-kassa ska vara så pass tilltagen så jobb ska inte utföras Förn det går leva på lönen. Kort sagt en lön som ger en vettig bostad, mat på bordet, prylar av den utveckling som skett o.s.v.
   Om så är då kannäven företag överleva och arbetstagare som arbetsgivare överlever därmed.

   Vilken idiot som helst fattar väl att högerns arbetslinje är en retorisk bluff.
   Det högern vill är att folk ska jobba oavsett lön bara företaget får vinster och lan göda sina ägare aktieägare och den finansiella sektorn där man inte jobbar.

   Högern föreslår nu sänkta trösklar det betyder försämrade sociala skydd, det i sin tur ju mer företagen tar bort människan ju svårare får de därmed de som köper deras varor det o sin tur gör ännu fler utan vettig lön och det slutar kort sagt med att företagen biter sig i svansen.

   Det ska löna sig jobba och då ska spannet som blivit mellan låglön höglön minskas.
   Sen bör bostäder kort sagt vara en rättighet att bostäder blivit en marknad där det är mer lönsamt spekulera o bostäder än jobba och där många o gengäld blir hemlösa är absurdt.

   Häger de drev bostadspolitiken till absurdum när de helt slutade subventionera och bygga bostäder.
   Det i sin tur gör att massor företag inte får tag i personal och arbetstagarna inte kan ta jobb.

   Så Disenfeldt det är mycket du saknar bak pannbenet framförallt ödmjukhet mot människor som blir utsatta för extrem rå kapitalism.

   Sluta hata Disenfeldt det genomsyrar de flesta inlägg du skriver.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Lägre skatt för lågavlönade har jag inget emot – Däremot har jag mycket emot lägre skatt för högavlönade som borde ha en skatteökning snarare än en skattesänkning om vi ska lyckas med föresatsen att bygga ett mer jämlikt samhälle.

  • Bertil

   Jobbavdraget var vansinne införa. Oprövat och dessutom fick arbetstagarna själva betala det och t.o.m. Ge till de som inte bidragit något till det pengarna kommer ifrån nämligen de sociala arbetsgivaravgifterna som egentligen är arbetstagarnas lön.

   2003 delade socialdemokraterna ut av den tillväxt som blivit den hav alla ett grundavdrag på ca1300 kr.
   Högern när de kom i makt hav de all tillväxt enbart till människor som hade det välordnat. Sjuka,arbetslösa, pensionärer fick inte nåt, tvärtom de fick betala för att tumrullande kapitalister och egoister skulle få mer.
   Detta samtidigt som deras sociala skydd blev jobbskatteavdrag medan dessa sjuka, arbetslösa, pensionärer fick ligga kvar i den höga skatten.

   Så gör man när man vill ta för sig plundra
   Välfärdsreformer och ge till de som fått allt men blivit giriga.

   Idag har jobbskatteavdraget kostat närmare 2000 miljarder enorma pengar som skulle skapat bättre sjukvård, skolor,älsreboenden,

   Nu är de borta i kapotaöisters fickor och Sveriges Välfärd faller sakta men säkert Ihop. Dock har kraschen inte kommit än men den kommer när nästa enorma lågkonjuktur kommer för den kommer det är bara när det sker som är frågan .

 2. Alexander

  Hög skatt, men inte för mig.

  Klaga på RUT och ROT, men ändå göra avdragen.

  Gilla invandringen, men flytta till vita områden.

  Berätta att folk ska ta ansvar för miljön, men själv flyga till Kamerun.

  Osv osv osv…..

  Kort sagt, jag är socialdemokrat.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag bor inte i något vitt område Alexander – Tvärt om bor jag i ett område där det bor många invandrare. Därtill utnyttjar jag inte ROT och RUT och betalar mina skatter utan att knota.

   Att jag använder flyget för att resa till Kamerun 1 gång vartannat år i genomsnitt har jag redan kompenserat för med råge.

  • Bertil

   Alla lever efter de villkor som ges.
   Tyvärr så får fattiga därmed också leva efter det medan en rik kan flyga fara och
   Nyttja det andra förhindras ifrån.

   Därför kan man åter nämna Castro.
   Vi behöver tagga ner mera där de som har litet bör få mer och de som har mycket bör få mindre.
   Castro värnade de fattiga men slog hårt mot försöken till girighet.Han värnade vård skola omsorg.

   I gengäld för att upprätthålla detta så spårade det ut med full kontroll och propaganda till och mot folket.

   Säga vad man vill om Castro men det finns embryon i hans politik som birde tas tillvara liksom vi tar tillvara marknadsekonomi och kapitalism.
   Det gäller bara hitta balansen i allt.
   Den är vi långt från idag .

 3. Alexander

  ”Lägre skatt för lågavlönade har jag inget emot”

  Jo, du klagade på skattesänkningarna som du ville ha ogjorda.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag klagade på de generella skattesänkningarna för alla inklusive höginkomsttagare och det är något helt annat än skatten för låginkomsttagare.

  • Bertil

   ”Jo, du klagade på skattesänkningarna som du ville ha ogjorda. ” skriver Alexander.

   Självklart. Många vet inte ens om att jobbskatteavdtaget betalas av arbetstagarna själva, sånt man via facket har stridit för d.v.s. Sociala försäkringar.
   Många vet inte ens om de får jobbskatteavdrag. Tidernas bluff är vad jobbskatteavdtaget är där de högst avlönade är vinnare för de behåller sina fallskärmar förmåner och allt.

   Medan den lågavlönade knegare fick betala högre fackavgift till betydligt sänre socialt skydd.
   Det funkar på samma sätt som om ett försäkringsbolag skulle ge tillbaka tusenlappar varje månad men när huset brinner då finns ingen försäkring.

   Pengar kommer aldrig som manna från himlen då det gäller höger, och lågavlönade, ofta är det ett flygplan som passerat och nån skitit och det är det du får i händerna.

 4. Christer

  Nej, din rubrik är inte provocerande. Den är felaktig och återigen förfaller du till att ta till lögner i dina försök att lura väljarna. Moderaterna är, som vi vet, det parti som hela tiden klart och tydligt framfört att arbete ska löna sig. Detta vet alla, men i dina desperata jakt på röster drar du dig inte för att fantisera, fabricera lögner och komma med direkta felaktigheter.
  Höga skatter, som i ett socialistiskt/kommunistiskt samhälle, är det som avskräcker människor från att arbeta.
  Varför ska man arbeta när det lönar sig lika bra (eller många gånger t.o.m bättre) att leva på bidrag, som i det samhälle du förespråkar?
  Om någon sen tar sina surt ihopsparade pengar och ex. startar ett företag så gör hon eller han det för att dessa pengar ska förränta sig, som en ersättning för risken med den investeringen. Samma person kanske behöver låna för att kunna starta sitt företag. Är det din mening att den investeringen inte ska betala sig? Eller att vederbörande ska skatta bort den eventuella vinst som görs? Hur kan du då tro att någon skulle vilja ta risken att starta företag? Naiviteten i dina resonemang lyser igenom alltför väl.
  Väljarna är heligt less på det överförmyndarsamhälle du förespråkar och ser genom de tomma socialistiska löftena. Inte ens med stöd av (SD) kommer ni lyckas behålla makten utan vi kommer med all säkerhet att se den största valsegern någonsin för alliansen i höst.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag tror att många människor längtar tillbaka till det samhälle jag förordar Christer – Att skatten på kapitalinkomster ska vara lägre än den på lönearbete är fel.

   Min övertygelse är att S kommer att gå stärkta ur det kommande valet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Precis – Det är därför politiken och dess effekter måste förklaras på ett sätt de kan relatera till.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Rätt förklarat vill de ha den politik som fördes av dessa herrar om än översatt i moderna termer som de kan relatera till – Jämlikhet och solidaritet och alla människors lika värde blir aldrig omodernt.

  • Bertil

   ”Nej, din rubrik är inte provocerande. Den är felaktig och återigen förfaller du till att ta till lögner i dina försök att lura väljarna”
   Skriver Christer.

   Den är varken felaktig eller nån lögn.
   Högern vill varken skapa jobb eller att det ska löna sig jobba.
   Kapitalet som högern företräder de vill med kapitalet sätta in maskiner istället för att människor ska få jobb.
   Ville höger det ska löna sug jobba så skulle man ej heller föreslå sänkta trösklar.
   Stora företag skapar av sina vinster medieföretag lobbyföretag för att av det göra fram en propaganda som gynnar
   Kapitalism och storföretag.
   Högern har aldrig verkar för folket utan för kapitalet.
   Se USA världens största ekonomi ja om inte Kina gått om.
   Hur omfattande fattigdom har de hur många jobb måste en fattiga ha för att kunna överleva. Man har knappt några sociala skydd a-kassa, sjukförsäkring
   O.s.v är ett skämt.

   Högern hill hur tydligt som helst inte det ska vara lönsamt jobba de vill företagsägare och kapitalister ska ha allt om inte varför sänkte Trump skatten där 83 % av skattesänkningarna går till den en %rikaste.
   Med höger lever vi under ständiga lögner och bluffar för så var det religionen där man duperade människor i bönhus, husför, det var synd allt du gjorde och fanns det inte bönhus i mindre byar ja då kom prästen och det var bönemöten i hemmen. Prästeländet skulle ha mat husrum och kollekt av se som lyssnade på dennes lögner. Och sagor.

   KD, moderater, SD, använder inte ärligt språk. Det är i många fall pack och hänsynslösa typer som driver dessa partier där ordet är deras sätt manipulera folk.
   Tyvärr verkar Centern Liberalerna fallit in i samma och sossarna är på väg också.
   Det är snart bara Jonas Sjöstedt man kan tro på.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det beror på för vilka grupper de föreslår en sänkning Alexander och hur den finansieras.

  • Bertil

   ”När Moderaterna föreslår sänkt inkomstskatt kommer Anders att gapa om att de vill krossa välfärden.”
   Skriver Alexander.

   Men det är ju så, vet ej heller du Alexander att jobbskatteavdraget tas just från välfärdsposter. Enbart det var sänkt inkomstskatt men till ökad ojämlikhet och att lågavlönade fick notan.

   Skattesänkningar som högern genomfört är taget just från Välfärden. Det borde en elak typ som Alexander få inpräntat bak sitt pannben.

   Har du inte koll på att man t.o.m. Frös statsbidragen till Landstingen för att kunna genomföra andra sänkningar av skatt som gynnade de mest välmående.

   Man förändrade t.o.m. Semesteröagen för att gynna arbetsgivarna.
   Man utförsäkrade sjuka för att få mer skattesänkningar för rika. Man drev igenom en närmast skattefri aktiesparande för de som hade pengar och inte vill jobba utan leva på spekulation.

   Allt det höger gör är inriktat på att slå sönder hela vårt gemensamma som gör oss alla rika. All rikedom vill de ska tillfalla enbart en utsedd grupp.

   Av det ser vi även all den brottslighet som sämre bemedlade tvingas till.

   De lönsamma jobben finns inte för den lilla människan i löneslavarbete den finns i kriminalitet.

   Sen kostar man på skattemedel i fler poliser när istället höjda skatter på rätt saker skulle bidra till bättre jämlikhet och fler jobb som ger lön leva på.

   Den viktigaste skatteomfördelnigen måste ske från finansiella sektorn.
   Kapital måste förhindras investeras i
   Poster som tar bort människor från jobb.
   Istället bör kapital investeras i sånt som ökar jämlikheten.

   Om kapital som idag går till att öka produktionen beskattades genom en produktionsskatt skulle kriminalitet och ojämlikhet kunna suddas ut och människor i allt högre grad leva i harmoni.

   Kort sagt jobb måste avdramatiseras när AI och annat tekniskt tar över.
   Redan idag är det en enorm överproduktion detta när all framtida ökad produktion borde ske inom välfärdsområdet.

  • Bertil

   ”När Moderaterna föreslår sänkt inkomstskatt kommer Anders att gapa om att de vill krossa välfärden.”
   Skriver Alexander.

   Det är ju precis vad moderaterna vill.
   Minns Reinfeldts ord. ”Välfärdsstaten är en orimlig konstruktion”

   Ändå funkade den utan problem alla år Tage Erlander var Statsminister.
   Välfärdstaten är just den konstruktion som skapat Välfärd för alla och alla blev berikade.

   Det är nästan otroligt vad okunnig och lite bak pannbenet Alexander har.
   Men vi gör allt för att du ska få mer bak pannbenet Alexander.
   Vad sysslar su med. Är du en sån som aldrig sopar av bron när du går ut.tror asfalten du går på bara finns där naturligt.

   Det är dags att alla som ger sin röst åt häger fråntas all välfärd . Förbjuda gå på asfalt som är gjort via en socialistisk välförd.

   Så först skulle många ”lengräddade”
   Högersympatisörer inse så isolerade de skulle vli. Tänk bara att inte få åka taxi bil eller buss på våra gemensamt betalade och upprustade vägar.

   Tänk att inte få flyga till utlandet och rulla tummarna.
   Ta bort Välfärdstaten som Reinfeldt vill och låt moderater bli utan den. Detta medan bi på vänsterkanten lever i gemenskap och gemensam rikedom.

 5. Alexander

  Senaste ”poll of polls”:

  S 27,8
  M 24,6
  L 4,7
  V 7,5
  SD 16,7
  C 8,6
  MP 4,1
  KD 2,8

  Som synes så har Anders förutsägelse om katastrof för M varit fel, och även påpekandet att S ligger stabilt över 30%. Att MP och V tillsammans ska få 20% verkar ju inte heller så troligt.

  Detta är alltså den sammanvägda mätning som Anders brukar referera till.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag pratade i första hand om M:s resultat före ett partiledarbyte – Att siffrorna skulle öka efter ett partiledarbyte är självklart men snart är smekmånaden för Kristersson över och min tro är som i de förutsägelser jag gjort tidigare med S runt 35% och SD runt 10& med ett M i häradet mellan 16-20%.

 6. Fredrik

  Har du frågat väljarna om de är intresserad av ett återinförande av förmögenhetsskatten? Underlag för detta bör i sådana fall presenteras, inte spekuleras som du gör. Din inställning att det är på valdagen som svaren kommer är ett extremt enkelt sätt att se på samhället. Det är således under en dag som folket ska få vara med att bestämma? Därav kommer du aldrig att bli en riktig politiker. En riktig politiker låter folket vara med varje dag, och även om jag inte sympatiserar med Löfvén så är det precis det han gör.

  Du ställer i detta inlägg kapitalskatt möte inkomstskatt och hävdar att folket mest troligt vill se som dig, att samhället ska färgas av detta. I detta inlägg. I inlägg tidigare av dig så ska samhället färgas av helt andra faktorer, ett klassiskt socialistiskt försök att få människor att tro på det man säger. Men som i verkligheten är en omöjlighet att genomföra. Hur många motioner om återinförande av förmögenhetsskatten har lagts av S sedan 2007? Om inte ditt eget parti vill detta, hur kan du då påstå att folket vill det?

  En socialist kan aldrig bli rik, inte troget följa ideologin, och därför återstår enbart möjligheten att genom tvång införskaffa det man själv inte klarar av att skaffa. Dina, ibland otroligt patetiska, påhopp på nyliberalismen visar tydligt detta. I ditt Sverige Anders ska enbart den som rättar sig i ledet få existera. Går du utanför, då straffas du. Direkt.

  All makt åt staten, även den makt som staten inte själv kan skaffa – vilket i praktiken gör staten till en diktatur. Frågar du dig aldrig varför Sverige ”lyckades” från 1900-talets början och framåt? Att stå utanför krig är smart, därmed kan man låta både ryssen och tysken promenera genom en när de behöver det, det är också otroligt smart ekonomisk. Detsamma är monopol. Staten bestämmer vad som behövs, och sedan bestämmer staten att enbart staten får göra det. Televerket är ett lysande exempel på detta.

  Men vad händer när övriga världen kommer ikapp, eller springer förbi? Vad är motmedlet? Högre skatter? Hur ska Sverige kunna konkurrera med övriga världen med högre skatter? Ett U-land, i princip, inom IT/Bredband var Danmark under slutet av 1990-talet och början av 2000-talet, långt ifrån Sverige men idag? På cirka 20 år har dom kommit ikapp och förbi. Detta med cirka 12 år av S vid makten. Och Danmark är inte ensamma. Innovationer kring IT kommer inte längre från oss, utan länder som Tjeckien, Lettland mfl är nu före oss. Länder med strikt socialism som grund som nu är liberala. Hur är det möjligt då nyliberalismen är roten till allt ont?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det är precis det jag gör Fredrik – Presenterar förslag som folket får ta ställning till och det mer eller mindre varje dag.

   I första hand pratar jag om ett systemskifte – Finns en folkvilja till ett sådant måste vi självfallet utföra exakta beräkningar och en ordentlig konsekvensanalys så att väljarna har något reellt att ta ställning till.

   Att varje dag hålla örat mot marken och lyssna av vilka frågor som är viktiga för gemene man tycker jag är att vara rätt sorts politiker och det är det jag försöker göra i alla lägen.

   • Petter

    Jag tror om man lyssnar på snacket av våra kollektivanställda på jobbet så röstar minst 80 % höger. Och av snacket att döma litar de inte på S på grund av alla blå dunster de försöker att slå in väljarna på ett väldigt populistiskt sätt. Komma att påstå att de är orsaken till den högkonjunktur som är i hela Europa, detta är genomgående upp överallt just nu det beror inte på S politik. Detta måste även du AF medge, eller tror du ökningen beror på er?? eller är du så faktaresistent så du tror annat ??

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Det varierar säkert från arbetsplats till arbetsplats – På min arbetsplats och på andra jag besökt röstar de flesta på S.

     • Petter

      Du fortsätter som vanligt med att enbart svara på det du tycker är enkelt och undvek min fråga till dig om den egentliga orsaken till minskade arbetslösheten .Detta AF är en typ av härskatteknik. Sen har du lagt i 3 an i din jakt på röster ser jag.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag använder mig inte av några härskartekniker Peter och att arbetslösheten minskat beror självklart på dynamisk och väl fungerande socialdemokratisk politik.

      Att jag påbörjat valrörelsen för att göra mitt för att S ska få så många röster som möjligt är helt korrekt iakttaget Petter – Min inställning är att S ska sätta agendan och ska så ske är det hög tid att starta valrörelsen.

   • Krister

    Du har ju hävdat att invandring och brott/straff inte skulle ligga HÖGT upp
    men det gör dom ju och dom ligger HÖGT, Jag vet inte hur du lyssnar men
    jag tror knappast det är på icke sossar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Det återstår att se hur det kommer att se ut när valupptakten startar på allvar – LO har välfärden högst då det är denna som ligger högst på agendan för deras medlemmar – En inställning jag delkar till fullo.

     Sedan kommer brott/ och straff och först på 3 plats integration och invandring vilket sedan länge är den plats jag påstått att den frågan skulle hamna på.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      jag gör aldrig falska gissningar Krister och i höstas låg frågan längre ner än den gör idag vilket innebär att det fortfarande kan svänga innan valrörelsen kommer igång på allvar.

   • Fredrik

    Men du påstår att folkviljan finns redan då du påstår att många tycker nog som dig. Då ska du nu alltså berätta för oss vad allt du vill genomföra kommer att kosta. Jag kan ge dig två månader, så första april behöver vi svaren så att vi kan bilda oss en uppfattning om det är värt det.

    Och när du säger att du är en bra politiker som lyssnar på folket så undrar jag hur många företagare har du med dig? Hur många tjänstemän? Hur många av dina egna partikamrater köper allt det du påstår?

    Erlander pratade om att politik skulle komma från folket, inte till. Det du vill göra att ge politik till folket, vare sig de vill ha den eller inte. Du verkar också tro att du kan förändra samhället över en natt, eller åtminstone över en mandatperiod. Men folket är smartare idag. Mycket smartare än när du var ung. Dessutom otåliga. Du får en chans, sen är du körd.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Det kommer att ta den tid det tar Fredrik och när jag ser att tiden är mogen för mer noggranna uträkningar kommer jag att se till att sådana blir gjorda.

     Hur många som håller med mig vet vi efter valet Fredrik och politik ska alltid komma från folket – Det är den linjen jag använder mig av och att komma med förslag för att testa av vad människor tycker om dem är en bra väg.

     Att samhället inte kan förändras över en natt eller ens en mandatperiod har jag upprepat många gånger i mina blogginlägg – Att människor är otåligare har jag noterat och det är vid de tillfällena förklaringar måste till om varför tålamod behövs för att se de fulla effekterna av den förda politiken.

 7. Leif Andersson

  Reavinstskatten på bostadsspekulation är med din regering 20%. Hur har du tänkt dig kunna sänka inkomstskatten till en lägre nivå än så eller vill du gå emot ”bostadsmagda” och höja reavinstbeskattningen på bostäder?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   En bostad ska vara just en bostad och en plats att bo i. Reavinstskatten ska således höjas såvida vinsten inte används för att köpa en ny och dyrare bostad.

 8. Alexander

  ”Jag pratade i första hand om M:s resultat fore ett partiledarbyte”

  Nej, du sade att Kristersson skulle få siffrorna att fortsätta att falla.

  ”Med ett M i häradet 16-20%”

  Fast tidigare hävdade du att de skulle få ca 10% eftersom att det var antalet som gynnades av deras politik. SD och M skulle tillsammans få 20%, samma som MP och V. Som sagt, lätt att tippa rätt när man hela tiden ändrar sig.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Du blandar ihop saker från mycket av det jag har skrivit Alexander – Gå tillbaka till min första förutsägelse om valresultatet i kommande val så hittar du det svar du söker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.