Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det går tungt i opinionen för Kristdemokraterna.

Efter Svt/Novus mätning där KD med 2,7% fortsatt ligger långt under riksdagsspärren gjorde Svt nyheter främst genom Aktuellt en ordentlig genomgång av saken – Bland annat med intervjuer av Alf Svensson och Sara Skyttedal och med Ebba Bush Thor som inbjuden gäst i studion.

Efter att ha tittat på reportaget och alldeles speciellt efter att ha lyssnat på EBT så klarnar bilden ännu mer om varför väljarna ratar KD och hellre röstar på andra partier.

Svaret är enkelt – KD saknar politisk riktning och framför allt en politik som väljarna kan ta till sig och relatera till för att sedan tänka sig stödja.

Enligt EBT är det inte partiets politik det är fel på – Enligt EBT är det väljarna det är fel på då de inte förstår vilken politik KD står för och att den politiken enligt EBT är den sorts politik som är bäst för Sverige.

I detta desperata läge försöker sig KD på en charmoffensiv där nämnda EBT ska resa runt i Sverige med Bert Karlsson som vapendragare för att försöka få väljarna att förstå vilket briljant parti KD är.

Förvisso är Bert Karlsson en säljare av rang som kan sälja det mesta men att sälja KD:s politiska budskap och lova dem 8% väljarstöd om han leder kampanjandet tror jag att han kommer att misslyckas med kapitalt.

Min tro nu efter att ha tagit del av dagens Aktuellt är densamma som den jag presenterat vid et antal tillfällen tidigare – KD kommer att åka ut ur riksdagen och Alliansen som regeringsalternativ är dött och snart begravet.

Allt sedan Alf Svenssons avgång som partiledare och alldeles speciellt efter det att EBT tillträdde som partiledare har KD:s politik hamnat så långt till höger att den ligger till höger om både M och SD – Den sortens politik känner inte KD:s kärnväljare igen sig i därför att den går stick i stäv med de kristna ideal som genomsyrar de som tillhört partiets kärnväljare.

Med det sagt tycker jag att loppet verkar helt kört för KD då jag utgår från att försöket att ta kommandot i SD:s kärnfråga invandringen och Moderaternas skrik om fler poliser kommer att misslyckas.

Om jag vore partiledare i KD skulle jag helt och hållet släppa allt snack om Alliansen och koncentrera mig på att hitta tillbaka till partiets kärna och till de frågor som historiskt mobiliserat partiets kärnväljare att rösta på KD – Detta för att sedan forma ett helt eget valmanifest som drivs helt i egen regi utan sammanblandning med de forna kollegorna i Alliansen.

Att vi får se KD göra den vändningen på den korta tid som återstår till valet tror jag är ogörligt.

Däremot tror jag att ett KD som parti har en given plats i en svenska politiken om man återvänder till sina rötter och börjar driva en kärleksfull politik baserad på det kristna värderingar man säger sig stå för.

Ska det ske måste KD från och med nu koncentrerar sig på det interna partiarbetet och på att hitta tillbaka till sina rötter – Gör man det kommer KD att återkomma till riksdagen i samband med valet 2022 förutsatt att man dessutom byter partiledare och skapar en långsiktig strategi för att torgföra och vinna stöd för sin politik.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

88 kommentarer

 1. Brorson

  Om inte hela Bibeln är Guds ord, vilka bibelord är i så fall Guds ord. Det vet Anders Forss. Kristna har haft fel under 2.000 år -särskilt de som levde för 2.000 år sedan och hörde med egna öron. Högst två av fyra evangelier har skrivits av personer, som själva var med och kan antas ha skrivit ner vad de själva minns. Så, hur kan DU veta vad som är av Gud?

  Du har ju skrivit om hur du skulle locka tillbaka gamla KD-väljare om du varit KD-ledare.Tyvärr skulle du nog uppfattas som en ateist, som försöker dupera kristna väljare.

  Vilka delar av Koranen är Guds ord och vilka delar är det inte, enligt dina profetiska uppenbarelser?

  KD kommer att dubbla valresultatet jämfört med dagens väljarundersökningar.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Vi kan gärna debattera Bibeln men då på ett annat forum – GT är att betrakta som en historiebok som beskriver Guds fruktlösa försök att få människan att följa hans vilja – När detta misslyckades klev han själv ner på jorden i form av Jesus vilket skildras i NT och det är det som Jesus själv uttryck som tillsammans med den lag (10 budorden) som gäller sedan dess.

 2. Alexander

  Anders

  Jag provar igen eftersom att du inte verkar vilja svara. Är alla partier i en positiv trend med tanke på att de ligger högre än sitt lägsta mätvärde?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   På inget sätt – För SD gäller att de visar en nedåtgående trend sedan sitt högsta mätvärde – Samma sak gäller till viss del C och KD samt MP.

 3. Alexander

  Anders

  Kan du redovisa de högsta mätvärdena för respektive parti? Vore intressant att se men jag antar att du inte vill/kan svara.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Vid tillfälle kan jag eventuellt göra det – För stunden är en sådan detaljerad redovisning inte viktig då alla kan se att trenden ser ut som jag anfört.

   • Petter

    Jo som parti pejlar man trenderna och justerar lögnerna till man lovat så mycket som möjligt för att få så många väljare som möjligt. Sen så behöver man ju inte hålla nåt efter valet ,14000 fler i vården. Hur gick det med detta mål vid förra valet, inte blev det bättre bara sämre. Förklara för mig varför utan att glida runt frågan !!!

    • andersforss (inläggsförfattare)

     När jag läst in mig ordentligt på hur detta är tänkt att ske ska jag återkomma med ett svar på din fråga – För stunden avstår jag.

 4. Alexander

  Anders

  Fast det är svårt att utläsa trenden när man inte vet vilka siffror du använder, eller hur?

  ”Alla kan se att trenden ser ut som jag anfört”

  Många håller inte med. Antar att de har fel och du rätt? Dvs som vanligt.

 5. Alexander

  ”När valet är avklarat vet vi vem som hade rätt”

  Och då faller ju ditt argument om att alla kan se att det är som du anfört. Allt är spekulationer, och du har lika fel/rätt som alla andra.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag bygger mina förutsägelser på ett antal parametrar Alexander – Parametrar som jag redovisat vid ett antal tillfällen och precis som du säger så är det förutsägelser på samma sätt som andra förutsägelser – Så här långt har jag dock träffat hyfsat rätt ett antal gånger vilket visar att jag har fog för det jag anför.

 6. Alexander

  ”Så här långt har jag dock träffat hyfsat rätt ett antal gånger”

  Ge några exempel så ska jag visa många som blivit fel..

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Bloggen och dess historik är full av exempel Alexander – Leta där. Ett är att AKB skulle tvingas avgå före valet bara för att ta ett av alla som slagit in.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det har med säkerhet inträffat att de blivit det men så här långt har jag haft rätt betydligt fler gånger än jag haft fel vilket i sak borde betyda något eller hur?

 7. Alexander

  ”jag har haft rätt betydligt fler gånger än jag haft fel”

  Efter att ha tittat i bloggen så hittar jag fler fel än rätt….

 8. Alexander

  ” Det betvivlar jag starkt”

  Några exempel.

  1. Batra avgår inom några dagar. Fel.
  2. Batra avgår innan månadens slut. Fel.
  3. Socialdemokraterna kommer att göra ett kanonval i Tyskland. Fel.
  4. Moderaterna kommer att fortsätta ner efter Batras avgång. Fel.
  5. Trump avsätts ganska omgående. Fel.

  Räcker det eller vill du ha fler?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   I grunden skrev jag att Batra skulle avgå innan kommande val och i det vick jag helt rätt – Därefter trodde jag vid vissa tillfällen att avgången skulle komma tidigare men i grunden och till min första förutsägelse ficka jag rätt trots att alla sa att det inte skulle ske.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   I de allra flesta fall har jag helt rätt – Så även i fallet AKB.

   • Jonny Disenfeldt

    ”I de allra flesta fall har jag helt rätt – Så även i fallet AKB.”

    1. Batra avgår inom några dagar. Fel.
    2. Batra avgår innan månadens slut. Fel.
    4. Moderaterna kommer att fortsätta ner efter Batras avgång. Fel.

    Knappast va.
    Men du visar på ett litet uns av förbättring Anders, tidigare har du påstått att du aldrig har fel, Aldrig !!!

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Den förutsägelse jag initialt gjorde om att AKB skulle tvingas avgå innan valet – Förövrigt något ingen tidigare M-ledare tvingats till slog in precis som jag förutspått.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.