Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Regeringen går från klarhet till klarhet.

Jag tillhör den skara som länge efterlyst mer disciplin och ordning och reda i den kommunala skolan – Bland kraven jag ställt  finns bland mycket annat ett förbud mot mobiltelefonanvändning i skolan och ett förbud mot att bära mössa inomhus. Att regeringen nu aviserar att vi Socialdemokrater går till val på ett mobilförbud i den svenska skolan är goda nyheter för mig.

På senare tid har regeringen gått från klarhet till klarhet och börjat ta tag i saker som betyder något för gemene man nere på golvet och ett aviserat mobilförbud är en reform som inte kommer en enda dag för tidigt.

I nästa skeda hoppas jag att regeringen går ut och skapar ett förbud mot mössanvändning inomhus vilket är ett annat otyg som förekommit i Sverige alldeles för länge.

Internationella vett & etikettregler säger att man tar mössan så fort man kliver över tröskeln till en byggnad för att sedan inte sätta på sig densamma innan man kliver över tröskeln på väg ut ur byggnaden.

Den sortens internationella levnadsregler tycker jag att det är viktigt att även svenska ungdomar lär sig i en tid när globaliseringen går i raketfart.

Att mobil och mössförbud i skolan fungerar mycket bra har jag bevis för på hemmaplan – Detta då mina barn går i Internationella Engelska Skolan där sådana förbud tillhör baskraven i deras koncept.

Får jag sätta upp ytterligare en sak på min önskelista över besked från regeringen som jag vill höra är det beskedet om att socialdemokraterna ska verka för ett förstatligande av skolan.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

64 kommentarer

  • andersforss (inläggsförfattare)

   En slöja är något annat än en huvudbonad Alexander och hur jag i slutändan ska ställa mig till bärandet av sådana har jag inte kommit till det klara med ännu även om det lutar åt en viss riktning.

 1. Olle

  Detta hade redan mina barns skola infört på alliansens tid,men måste vara OERHÖRT stort för S regeringen att få fatta ett så stort historiskt beslut . Tänk, möss och mobilförbud .Detta kommer att föra Löfven in i historieböckerna som en gigant för framtidens skola. Varför inte kanske ta och göra denna dag till en högtidsdag så vi kommer att minnas den.Tror faktiskt jag tar ledigt imorgon och firar. Gonatt på er tror i och för sig att jag är så adrenalinstinn efter denna nyhet så det blir nog svårt att sova.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Publicerar som ett sarkastiskt inlägg i debatten med tillägget – Klartänkt och bra beslut av rektorn på dina barns skola.

 2. Sven

  Klassiskt pomitikerresonemang.

  Sågas då L kommer med det. Skryta om då man säger det själv.
  Bara logiskt för politiker.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   L satt i regeringsställning i 8 år med Björklund som ansvarig minister – Att han valde att inte göra något åt saken säger en hel del.

   Sedan angrep jag inget annat parti utan hyllade mitt eget för ett framsynt och klokt förslag.

 3. Bertil

  Fattar inte att ordning och reda fått spåra ur i skolan som skett.
  Björklund vad gjorde han??
  Visar på att Nyliberalismen faktiskt leder till Anarkism där lag och ordning jämlikhet och ekonomisk fördelning slås ut.

  Att Anarkism allt mer äter sig in i vårt Samhälle har tydligt synts i politiken de senaste 15 åren.
  Anarkismen har lett till att kapitalstarka individer via lobbyism påverkat lagar och politiska styret till att slå mot svaga grupper skapa oreda i kärnverksamheter för att därigenom med propaganda påverkat folket tycka att allt ska privatiseras.
  Även reformen LOV har via retoriska knep
  lurat folket till att tro att den reformen skapar frihet. Tyvärr är det helt tvärtom
  Anarkismen som slagit sina klor om oss
  Nedför att enbart rå kapitalism Anarkister drar nytta av privatisering i kärnverksamheter.

  När ska propaganda i media omtala att Sverige gått från Solidariskt jämlikhet och ekonomisk fördelning till Nyliberal Anarkism.

  När?? Förmodligen aldrig så länge kapitalet styr.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Ska vi vara riktigt ärliga vilket jag tycker vi ska vara Bertil så är det en gång för alla så att S och V får ta på sig skulden för att ha förstört den svenska skolan.

   När jag gick i skolan var det ordning och reda – Detta förstördes sedan av en flummig SIA skola och en uppfattning om att det är fult att betygssätta efter kunskap och allt sedan dess har förfallet fortsatt utan att någon i egentlig mening gjort något åt saken.

   Därför tycker jag att det är bra att S nu vaknar och verkar för mer disciplin och mer ordning och reda i skolan och en ordning där det är elevernas kunskaper som styr betygssättningen.

   Därtill tycker jag att vi ska återgå till ett läge där man får ett samfällt betyg i varje ämne så att ett misslyckande i ett delmoment inte fäller hela totalen.

   • Bertil

    Håller med jag har också uppfattningen att sossarna varit naiva vad gäller skolan.

    Ex: Björklund ville ju för 15 år sedan ha mobilförbud i skolan men ingen lyssnade.
    Nu först har man efter många debatter
    Insett art mobilförbud behövs.

    Detta visar återigen hur Anarkismen ätit sig in i vårt Samhälle där de som har pengar makt gör som de vill och
    där därmed lagar suddas ut och de enda som förlorar på det är svaga grupper som sätts åt av den Anarkistiska makten.

    Vi set det i skolan i arbetslivet i hur privatiseringsivern genom Anarkismen tar över och lagar skrivs för den med rätt tjocklek på plånboken.

    Vi ser bara hur arbetslösa sjuka behandlas och som utförsäkring och
    Annan dynga pressar dessa så ska de även sänka sina trösklar om de får jobb.

    Visar åter Anarkismen som Nyliberal politik innebär.
    Tycker faktiskt få ser och påtalar om den Anarkism som frodas.

    I bakvattnet har vi de som ser hur Anarkismen tar allt av av utsatta människor de svarar med terror våld kriminalitet detta när en penningmakt på sitt råkapitalistiska sätt Anarkistijt gör samma sak.

    Jag ser med oro när vårt uppbyggda Anarkistiska Samhälle kommer i krig med försvaret som agerar även de Anarkistiskt och via sabotage och terror vill rasera det ojämlika Samhälle som Nyliberal Anarkism byggt upp.

   • Krister

    – När jag gick i skolan var det ordning och reda

    Jag är född samma år som dig, i maj.
    Har inte samma upplevelser av skolan.
    Insparkade skåp, mobbning och skadegörelse.
    Upplevt i 2 Stockholmskommuner.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Inget av det du skriver om har jag upplevt i Piteå där jag växte upp och gick i skolan.

 4. Ville-Valle

  …ingenting nytt under solen Anders Forss. Både mobiltelefon- och mössförbud har partier på högerkanten krävt för flera år sedan men socialdemokraterna stoppade förslagen…

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Så kan det säkert vara men de gjorde inget åt saken när de satt i regeringsställning vilket i sådana fall är anmärkningsvärt.

   Med det sagt så står jag kvar vid det jag anfört i inlägget.

 5. Bertil

  ”Detta då mina barn går i Internationella Engelska Skolan där
  sådana förbud tillhör baskraven i deras koncept.” skriver Anders

  Så du är alltså för att vårt gemensamma ska privatiseras.
  har du även privat vård. och lägger av till ett privat äldreboende.
  Är du även för att fria vinster för privata verksamheter inom kärnverksamheter ska finnas.

  Sossar kommer allt längre från min syn på politik.
  Ser mer och mer att sveket av sossarna från min sida blir helt rätt.
  Vänstern är nog ändå för mycket till höger ändå

  Ser även hur Fackföreningar ger 90% a-kassa till de som tjänar 90 000 kr eller mer.
  Nåt håller på gå riktigt fel i Sverige. Vart detta slutar fattar jag inte.
  inget går lita på, inte ens Anders.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag är motståndare till att vårt gemensamma ska privatiseras Bertil – Det har jag alltid varit och det kommer jag alltid att vara. Att barnen går i den skola de går i beror på att de gjort det valet av egen kraft. Vi har haft en ordentlig diskussion om saken hemma och när motivet till deras val är att de gjort det eftersom de vill ha ordning och reda och studiero hade jag inga argument kvar att använda emot.

   Till den skolans försvar ska dock sägas att de har alla funktionaliteter som ska finnas vilket innebär att de har eget kök, egen gymnastikhall, skolsköterska, skolläkare kuratorer och bibliotek och datasalar mm.

   Att höginkomsttagare sedan har högre sjukpenning procentuellt än låginkomsttagare är något vi måste ta itu med och åtgärda – I en solidarisk värld gäller samma nivå för alla.

   • Bertil

    ”Att höginkomsttagare sedan har högre sjukpenning procentuellt än låginkomsttagare är något vi måste ta itu med och åtgärda – I en solidarisk värld gäller samma nivå för alla.”
    Jag kan inte begripa detta har pågott i över 10 års tid och ingen har upptäckt det.

    Samtidigt tycker man samhällets olyckliga ska ha sämre A-kassa, kortare tid med A-kassa.
    lägre låglön. Men man hör varken sossarna eller facket protestera mot det.

    Nä de som talar sig varma som sossar har barnen i privatskolor har pengar de lägger på ISK där knappt ingen skatt betalas som sen används för att öka produktion avskeda folk.
    De tycker sjuka går det spara mer pengar utförsäkrar dessa anser man behöver inte ge assistans även om en sjuk är gravt handikappad.

    Men sosse är man. Det är långt ifrån den socialism som skapades under 30-talet och växte till en folkrörelse som sen skapade folkhemmet,.
    Idag finns bara spillror kvar av detta och fackföreningar som var grunden för a-kassa, sjukförsäkring arbetarskydd vettiga arbetstid på jobbet. Semester o.s.v.

    Fackföreningar de göder idag högt avlönade de över 35 000 kronor i lön så börjar kurvan stiga på a-kassan Ersättningen fortsätter att stiga så att om man tjänar 90 000 kronor i månaden så kan man få 90 procents ersättning. Inte ens fackföreningarna är rumsrena man kräver inte att medlemmarna ska vara på möten eller engagera sig. Det har spårat ur även där.

    Socialister idag är välavlönade har jobbskatteavdrag och de med låga löner de ser man ner på och facken de bryr sig kort sagt varken om att sjuka utförsäkras eller att arbetslösa får låg a-kassa.
    Arbetstagarna de kollar sina mobiler bryr sig inte om nån sjuk utförsäkras och tar livet av sig.

    Man strejkar inte, man gör kort sagt ingenting om en maskin ersätter deras jobb och de själva hamnar
    i arbetslöshet.

    Första maj går knappt nån på heller.
    Idag ser man upp till SD, Centern och Moderater som vill sänka skatter
    slå mot utsatta sänka trösklar och sänka a-kassan ännu mer.

    Var är socialdemokraterna.- Löfven han säger stora ord men sen händer ingenting.
    var är kampen. och gemenskapen.

    Nä vi behöver nån som Castro som väjnade om de fattiga, som såg till att kärnverksamheter funkade. D.v.s skola vård omsorg.
    Klart många tycker han var en s-tans människa annars skulle han aldrig haft 600 mordförsök på sig.
    han gjorde en motsatt politik slog mot etablissemanget och värnade de fattiga så gott han kunde.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Regeringen har gjort oerhört mycket bra Bertil men mycket återstår fortfarande att göra och det är det jag envetet jobbar på med att se till at det händer.

 6. krister andersson

  ”Går från klarhet till klarhet” oh låt mig se, de ville tillåta barnäktenskap samt polygami, de vill kontrolla facebook så att bara ”goda” åsikter fär komma till tals, och vem är kontrollanten jo en representant för de gröna khmererna. Och slutligen vill de införa censurlagstiftning så bara vissa aktörer får tillgång till information nämligen vänstermedia samt SR som alla vet är så opartisk. Bra jobbat!

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det är en stor myt Krister – Magdalena Andersson har just gått ut och sagt följande: Till sommaren kommer S att lägga fram ett skarpt lagförslag om att förbjuda barnäktenskap och regelverk och lagar som säkerställer att månggifte och polygami ingånget i annat land aldrig kommer att accepteras i Sverige.

   Vag gäller media så är även det en myt och fake news.

   • krister andersson

    Så denna omröstning ägde aldrig rum då? lustigt det där jag känner flera riksdagsledamöter som var vid sagda omröstning. Märkligt det där. Vidare så bekräftar facebooks kommunikationschef i Norden Peter Munster detta. så han ljuger då? Det är digitaliseringsministern som skall hålla i detta. Slutligen
    så har jag läst propositionen om censurlagstiftning alla 389 sidorna av den ljuger jag också? Du gillar
    verkligen inte obekväma fakta som strider mot din tro eller hur?

     • krister andersson

      Som jag skrev innan, bara ”goda” åsikter skall komma till tals på facebook, det kom ett lagförslag om att förbjuda polygami och barnäktenskap, ni röstade emot, varför det? Sen gällande ert eget förslag det tror jag på när jag ser det och det kommer att vara fullt av hål och undantag.
      Nu kommer ni inte att få igenom er censurlagstiftning eftersom de flesta partierna till slut bestämde sig
      för att säga nej. Er sista galenskap var att ge ut en broschyr som ger råd om barnäktenskap. milde tid.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Förslaget kommer Krister och att vi röstat emot är nog att anse som fake news.

   • Leif Andersson

    ”Bostadsmagda” är finansminister och ska inte hålla på med den typen av frågor. Ingen ordning på vem som gör vad i partiet under Löfven vad det verkar. Dags för GP att ta över innan Sverige kollapsar totalt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Magdalena är en klok kvinna och att hon i Löfvens frånvaro för partiets och regeringens talan är bara rätt och riktigt.

     Vilken GP åsyftar du Leif?

     • Leif Andersson

      Göran Persson som har de ledaregenskaper som krävs för en statsminister vilket Löfven totalt saknar.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Löfven sköter sig rätt bra och kommer att växa in i rollen allt mer Leif – Persson tillhör historien.

 7. Alexander

  ”de gjorde inget när de satt i regeringsställning”

  De var tvungna att kompromissa, eller hur? Precis som ditt parti måste göra med Miljöpartiet.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   De lyfte inte ens förslaget Alexander och att kompromissa är något man alltid måste göra om man saknar egen majoritet. Det förtar inte att det förslag Magdalena lagt fram är klarsynt och bra – Därtill idag kompletterat med beskedet att S kommer att lägga förslag som stärker lärarna och skapar mer ordning och reda i skolan.

 8. Alexander

  Anders

  Anser du att andra barn ska få samma val som dina barn fick när det gäller vilken skola man ska gå i?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det har de redan Alexander i och med att vi har fritt skolval i Sverige.

   • Jonny Disenfeldt

    Varför vill du förvägra nästa generations barn den rätten med fritt skolval som dina barn hade och utnyttjade ?

     • Jonny Disenfeldt

      Det var inte svar på min fråga Anders. Varför segregerar du dina egna barn ?

      Varför vill du förvägra nästa generations barn den rätten med fritt skolval som dina barn hade och utnyttjade ?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag segregerar inte mina egna barn – De har själva gjort sitt val och om något så går det fler barn till invandrade i den skola de valt än i de flesta andra skolor, många av dem är somalier – Mixen av elever med olika bakgrund är således oerhört stor.

     • Krister

      Om tex din fina intellektuella son X får gå
      i samma skola som busfröet Y som stör
      skoldagen med sina hyss, är det bara din
      son X som förlorar. Inte blir det bättre
      integration av det.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Att se till att alla skolor är blandade på samma sätt vad gäller elever med olika socioekonomisk bakgrund är viktigt för lärandet – Undersökningar visar att de intelligenta eleverna inte förlorar på en sådan ordning samtidigt som svaga elever vinner åtskilligt.

 9. Jan

  Du låter som populisten Jan Björklund. Du fokuserar på detaljer istället för att se helheten. Dessutom hycklar du genom att välja privat skola för dina egna barn. Debatten om förstatligande förs för övrigt av Liberalerna. Den handlar dock inte om att gå tillbaka till den gamla statliga skolan utan om att staten ska vara huvudman för både kommunala och privata skolor. Något förslag att gå tillbaka till det gamla systemet finns inte på den politiska kartan.

  Bertil har också rätt i det att i takt med att politikerna avhänder det statliga ansvaret till marknaden så försvinner också politikens berättigande. I förlängningen borde väl politikerna i så fall också avstå folkförsamlingarna (riksdag, regering, kommunfullmäktige m fl) till marknaden. Så att vi får marknadsstyre istället för folkstyre. Då vore idén fulländad…

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det är inte jag utan mina barn som valt skola och jag har framfört vad jag tycker om saken på ett demokratiskt och bra sätt vilket de uppskattar. Som förälder är det min skyldighet att bejaka det som ligger inom ramen för det regelverk vi lever med idag.

   Att L pratar om att förstatliga skolan är jag väl medveten om men det förhindrar på inget sätt att jag som socialdemokrat kan driva samma linje och försöka skapa stöd för den i mitt parti och bland de som gillar den linje jag driver politiskt.

   Det sista stycket lämnar jag utan kommentar då den tanken är så befängd att den inte ens förtjänar att kommenteras.

 10. Brorson

  Sverige har ingen rätt att upplösa äktenskap, som lagligen (d.v.s. enligt nationell lag som inte strider mot den internationella äktenskapskonventionen) har ingåtts i andra länder. Om Sverige börjar bryta mot internationella regler, som Sverige har åtagit sig att följa, kan andra länder gripa svenska gifta par och döma dem till tio års fängelse för otukt, om de blir påkomna med att ha haft sex på hotellrummet, för att de inte är rätt gifta enligt det landets lagar.

  Sverige har rätt att bestämma vilka par (eller ev, andra konstellationer) som har rätt att gifta sig i Sverige, under förutsättning att de svenska reglerna inte är mer tillåtande än konventionen, för i så fall gäller äktenskapet bara i Sverige., Om så skulle vara fallet, kan alltså paret gripas i andra länder och dömas till hårda straff för otukt. Svensk äktenskapslagstiftning gäller inte retroaktivt för personer, som redan är gifta vid ankomsten till Sverige – enligt det lands lagar i vilket deras äktenskap ingicks. Har inte Sverige skämt ut sig tillräckligt ändä, utan att övriga riksdagspartier ska dansa efter SD:s pipa?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Sverige är i sin fulla rätt att bestämma att barnäktenskap och månggiften inte registreras som äktenskap i vårt land – Att påstå något annat är att fara med osanning Brorson.

  • Jonny Disenfeldt

   Sverige kan vägra uppehållstillstånd och medborgarskap till de som t.ex har ingått barnäktenskap eller har flera fruar.

   Vad gäller sex för ogifta par, att dricka alkohol etc, ja vi måste följa utländska lagar när vi besöker ett land vad nu det har med saken att göra.

    • Brorson

     Anders Forss och Jonny
     Anders Forss far som vanligt med osanning. Förra gången vi diskuterade saken, hade ingen av er några invändningar mot vad jag skrev. Det var när en riksdagsmajoritet bestående av allianspartierna + SD beslutat om ett s.k. tillkännagivande till regeringen. S, V och Mp röstade mot. Nu måste regeringen utreda frågan, men det betyder ju inte att det slutligen blir som motionärerna ville. Det återstår att se.

     Barnäktenskap är inte tillåtna i några länder i världen, där den internationella äktenskapskonventionen gäller, men förekommer ändå. Och ska naturligtvis inte registreras i Sverige. Något annat har jag inte påstått. Ljug inte, Anders Forss. Frågan är vid vilken ålder man räknas som vuxen. Det kan inte Sverige ensamt bestämma. I så fall skulle många äktenskap som ingicks i Sverige under 1900-talet vara ogiltiga, eftersom de ingicks med ”barn” enligt nutida språkbruk, som säger att en ensamkommande 17-åring är ett barn.

     Sverige kan inte vägra uppehållstillstånd till en flykting, enbart för att han har ingått ”barnäktenskap” eller har flera fruar utan att bryta mot asylrätten. Vi kan däremot vägra uppehållstillstånd till fruar, som inte har egna asylskäl. Men det ger oss inte rätt att upplösa äktenskapen ifråga, om de har ingåtts lagligen i hemlandet.

     Jag har inte skrivit ett ord om sex mellan ogifta par och /eller alkoholkonsumtion i andra länder, så det har verkligen inte med saken att göra. Det som jag har skrivit om var i Sverige lagligen ingångna äktenskaps giltighet i andra länder, om vi inte respekterar andra länders lagar, som följer äktenskapskonventionen. Ingen av er verkar ens känna till att konventionen finns. Jag har däremot erkänt att det har gått flera år sedan jag läste den och att jag inte minns varje detalj.

     Att Anders Forss inte stödjer asylrätten, utan vill använda flyktinginvandringen som något slags arbetskraftsimport, där svenska arbetsgivares behov – om det så bara handlar om att skapa ett överskott av arbetskraft i syfte att pressa ner löner – ska styra vilka som får uppehållstillstånd, har ju framgått klart av andra debatter.

     Detta ställer svenska folket inte upp på.T.o.m ett så invandringsvänligt parti som V börjar vackla om annat än asylskälen ska avgöra vilka som får uppehållstillstånd.. Såvitt jag vet värnar V både asylrätten och den svenska arbetsmarknaden.

     Slutligen måste jag upprepa vad jag redan skrivit att Sverige skämmer ut sig enormt när man officiellt uppmanar ”barn” att prova på att ha sex med alla möjliga personer innan de gifter sig, men vill upplösa i andra lagligen och konventionsenligt ingångna äktenskap. Skolsköterskor skriver ut p-piller till 14-åriga skolflickor, trots risken för svåra biverkningar (t.o.m. dödsfall) särskilt för så unga personer utan föräldrarnas vetskap, som om det vore accepterat att så unga personer ska ha sex.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      18 år är en internationellt vedertagen ålder för när människor anses som vuxna – Detta om den inte ligger på 20 år vilket den gör i en del länder.

      Att Sverige använder myndighetsåldern i Sverige dvs. 18 är när de bedömer vad som är barnäktenskap eller inte bryter inte mot några internationella konventioner Brorson. På samma sätt bryter det inte heller mot några konventioner att bara acceptera äktenskap mellan två människor.

      Jag har aldrig uttryckt någon önskan eller viljeyttring om att använda asylrätten som arbetskraftsimport Brorson. Däremot vill jag se en EU-gemensam migrationspolitik där det är EU och inte den asylsökande som bestämmer i vilket EU-land den asylsökande ska placeras om denne uppfyller kraven för att få asyl.

      Slutligen så ska vi med alla tillbuds stående medel se till att fackföreningarna får mer makt och att dagens lönenivåer och arbetsvillkor stärks och utvecklas till det bättre. Vad gäller migrations och framför allt integrationspolitiken så ska den styras av hur många Sverige effektivt lyckas integrerar till arbete och egen försörjning. Hur många det blir kommer att variera från tid till annan därför att konjunkturen varierar från tid till annan.

     • Brorson

      Du pratar strunt, Anders Forss. Om du ska motsäga mig, får du skaffa fram bevis för att jag har haft fel. Och för att S, V och Mp hade fel, när de röstade mot riksdagsmajoriteten bestående av SD + alliansen. SD vill visa att det är dom som bestämmer. Över dig också, tydligen. Du sjunger ju med i den islamofoba kören. Du vill avskaffa asylrätten till förmån för ”hur många vi kan framgångsrikt integrera”, Vad ska vi göra om det kommer fler? Vad ska vi göra om det kommer färre? Dra på för fullt så att alla asylboende är fullbelagda, när antalet asylsökande åter ökar?

      FN:s barnkonvention tillåter de enskilda länderna att själva bestämma 17 år som lägsta ålder för stridande soldater. Jag har inte förnekat att Sverige självt får bestämma lägsta ålder för äktenskap som ingås i Sverige. Det jag har skrivit om. är Sveriges skyldighet att respektera äktenskap, som lagligen och med stöd av äktenskapskonventionen har ingåtts i andra länder, INNAN paret utvandrade till Sverige.

      Både förvaltningsrätten i Växjö och förvaltningsrätten i Karlstad har i två nyligen avgjorda mål bestämt att i deras hemländer ingångna äktenskap mellan en ung man och en nu 17-årig kvinna är fullt giltiga i Sverige. I domskälen står att kvinnorna är fast förankrade i den muslimska tron och inte har uttryckt någon önskan att skiljas från sina män, trots att de haft möjlighet att visa detta, om de så önskat, medan de varit tvångsseparerade från sina män. Du försvarar kvinnoförtryck av värsta sort..

      Det är dessutom en lögn att man inte får gifta sig med flera i Sverige. Man får t.o.m bo tillsammans med flera. Sverige är inte alls det ”Landet lagom” som många tror, utan är i vissa avseenden ett av de mest extrema länderna i världen. Det som SD och du vill, är inte ens gammal god svensk och kristen sed, utan resultatet av en enorm offensiv av porrbranschen, med HSON-förlaget i spetsen, sedan 1950-talet..

      Det som gör sextremisterna så skräckslagna. är möjligheten att den muslimska invandringen ska leda till att vi får tillbaka det Sverige. som äldre svenskar minns med så stor saknad, då renhet och dygd, äktenskaplig trohet och livslånga äktenskap fortfarande uppfattades som ett normaltillstånd.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Om det är någon som ska lägga fram bevis är det du Brorson som påstår att jag har fel i det jag skrivit – Det är så det fungerar i en debatt.

      I övrigt har Sverige ingen som helst juridisk och/eller moralisk skyldighet att acceptera äktenskap som bryter mot svenska regler och det oavsett vart de ingåtts.

      För den som önskar få sitt äktenskap registrerat i Sverige gäller svensk lagstiftning.

      Sedan är det skillnad på att bo med och vara gift även om lagen ger sambos nästan samma rättigheter som de som är gifta men i det fallet gäller 1 sambo per individ och inte flera.

    • Brorson

     Hyckleriet slår dubbelrekord, när pojkar i åldern 15, 16 och 17 år döms som sexualbrottslingar och stämplas som pedofiler för att de har haft sex med någon strax under 15, som lockar till sex med att hon har fått p-piller utskrivna, Det är också hyckleri med mobilförbud bara under lektionstid och inte under hela skoldagen. Meningen är kanske att eleverna ska skicka bilder till varandra under rasterna?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Det kan man tycka vad gäller det förstnämnda och som jag förstått så ska mobilförbudet gälla hela skoldagen.

    • Brorson

     Det är helt klart att jag själv, som haft att döma efter svensk lag, och regeringens experter på internationell äktenskapsrätt ha rätt och att Anders Forss har fel. Forss skattesmitarkonster, som gått ut på att kringgå nationella lagar, ger ingen kompetens om internationell äktenskapsrätt. Jag har även dömt i internationella skattemål. Sverige är ingen isolerad ö i världen, där bara svensk lag gäller. SD-anhängare driver nu – med hjälp av Anders Forss – kampanjer för att lura i svenska folket att svenska domstolar har börjat döma efter sharia-lagar. Så är inte fallet. Men vissa rättshandlingar som har gjorts i länder, där ”sharialagar” gäller, är giltiga även i Sverige.

     En ynkedom, Anders Forss, som har förespråkat en mångdubbling av Sveriges folkmängd genom massinvandring, men nu inte ens vågar stå upp för alla invandrares mänskliga rättigheter. Om det nu blir ett så stort problem med så många invandrare. om även deras mänskliga rättigheter ska tillgodoses, borde du redan från första dagen som bloggare. har krävt en mer restriktiv invandringspolitik.

     Trots att jag för tillfället är akut sjuk, har jag – till skillnad mot Anders Forss, som fladdrar från det ena ämnet efter det andra och låtsas vara expert på allting – läst på. Och har uppmärksammat att Sverige riskerar att straffa ut sig ur EU för brott mot den fria rörligheten för arbetskraft om vi inte erkänner äktenskap som erkänns av andra EU-länder. För SD och V – som är de värsta gaphalsarna i den här debatten – är detta inget problem, eftersom båda vill gå ur EU.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Påvisa ett enda domslut eller en enda lagparagraf som påvisar att det är som du säger Brorson.

 11. Brorson

  Regeringen får från otydlighet till mörker. Det senaste förslaget om mobilförbud under lektionstid, vilket varje lärare ska ha rätt att ge dispens från strider mot skollagen och är alltså direkt olagligt. Varför dispens? År telefonerna undervisningshjälpmedel? Strider i så fall mot förbudet mot avgifter för att kunna följa undervisningen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag förstår saken fullt ut Brorson vilket inte du verkar ha förstått.

     • Jonny Disenfeldt

      Skolan bryter mot lagen om de förutsätter att elever någon gång inom undervisningens ramar ska ha och använda sina mobiltelefoner.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Då jag inte lusläst lagen ska jag varken säga bu eller bä Jonny – Däremot har jag läst tillräckligt mycket för att veta att det inte är något lagbrott at förbjuda mobilanvändning helt och hållet under skoldagen.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Mina barn segregerar sig inte vilket du kan se i svaret till Jonny – Om något bidrar de till att bryta segregationen.

 12. Petter

  Detta var en töntig lag ,ge istället lärare och rektorer mandat att sätta sina regler som gäller i klassrummet.Och minska föräldrarnas makt i skolan.
  Ska S skapa regler och lagar mot tuggummi på lektioner

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Att föräldrarnas makt bör minska är vi rörande överens om – Därtill är det bra med en stark lagstiftning för lärare och rektorer att luta sig emot och dessutom viktigt att samma regler gäller i alla skolor i alla delar av Sverige.

 13. Thomas Åkerblad

  Du har helt rätt att regeringen går från klarhet till klarhet.
  ”Antipriset Årets rullgardin 2017 går till Utrikesdepartementet och dess chef, utrikesminister Margot Wallström. Det är Föreningen Grävande journalister som utser Årets rullgardin, som går till myndigheter, företag eller organisationer som på ett dokumenterat sätt försökt att dölja fakta, ljuga, slingra sig eller i någon mening utöva påtryckningar för att försvåra för journalistiken.
  Årets rullgardin 2017 tilldelas UD för att myndigheten dröjt med utlämnande av allmänna handlingar till nyhetsbyrån TT i åtta månader, och för att vid ett flertal ytterligare tillfällen ha visat upp allvarliga brister i sin hantering av svensk offentlighetsprincip.”

  https://www.journalisten.se/nyheter/arets-rullgardin-till-margot-wallstrom-och-ud

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.