Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Ledande moderater har ingen skam i kroppen.

Elisabeth Svantesson med flera moderater ondgör sig över regeringens vårändringsbudget och över det regeringen åstadkommit under denna mandatperiod.

Därtill har hon mage att kalla den mandatperiod som varit ett svek mot svenska folket trots att sittande regering är den regering som gjort mest för svaga och utsatta grupper sedan urminnes tider.

Svantesson beskyller regeringen för att göra för lite och göra det för sent vad gäller satsningarna på polisen – Min motfråga till Svantesson blir därför vad gjorde alliansen under sina 8 år vid makten och hur lång tid tar det att utbilda en ny polis?

Samma vad gäller sjukvården – Vad gjorde alliansen under sina 8 år vid makten och hur lång tid tar det att utbilda en sjuksköterska respektive en läkare?

Därtill är det ganska klart att Svantesson har en hel del att svara på i fråga om hur många reformer/förslag hon la fram under sin tid som minister? 

Jämför vi sedan dessa med siffrorna för Helene Fritzon som under sin relativt korta tid som Migrationsminister kommit med åtskilliga förslag/reformer så blir bilden av Svantesson som skrikande populist klar och tydlig.

Sedan finns det en sak som lögner aldrig kan ändra på och det är sanningen – Som vanligt när vi socialdemokrater tar tillbaka regeringsmakten så fick vi tillbaka den med budgetunderskott trots att vi överlämnade landet med ett budgetöverskott.

Trots att så var fallet blomstrar ekonomin och underskott har vänts till överskott samtidigt som statsskulden är den lägsta på länge.

Jag har tidigare varnat moderaterna för att man ska undvika att kasta sten när man sitter i ett glashus – Sett till dagens uttalanden ser jag ut att ha pratat för döva öron.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

44 kommentarer

  1. Alexander

    ”Vad gjorde Alliansen under sina åtta år?”

    Du har ju sagt att gamla misstag inte rättfärdigar det som sker i dag…

    ”ser jag ut att ha pratat för döva öron”

    Tänk, det finna alltså de som inte lyssnar på dig!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis och det uttalandet gällde misstag begångna av enskilda individer Alexander.

      Mina frågor är mycket relevanta och tarvar svar.

  2. Ville-Valle

    …Anders Forss har satt följande rubrik: ”Ledande moderater har ingen skam i kroppen. ” Det må vara som det vill med den saken men de som verkligen visat att de inte har någon skam i kroppen är Stefan Löfven och hans hopkok av ministrar. Alla löften är bara läpparnas bekännelser som löftet om nyval strax efter valet 2014…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ville-Valle – Ta en titt på den lista av vallöften som socialdemokraterna ledda av Löfven gav inför förra valet och se hur många av den som faktiskt är uppfyllda.

      Gör du det ser du att de allra flesta är uppfyllda vilket gör ditt uttalande till en ren lögn.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det utgjorde inget vallöfte och vi hittade en bättre lösning än nyval som alliansen ställde sig bakom eller hur?

          • Ville-Valle

            …naturligtvis inget vallöfte Anders Forss för det gavs efter valet av statsministern, men vart tog det löftet vägen…? Du försöker hela tiden vinkla bort från frågeställningen Anders Forss, så frågan är vem som i slutändan är den som inte har någon skam i kroppen…? Varför tar du inte upp och ger din syn på den höga Coopchefen i Umeå som hade flera tunga uppdrag för socialdemokraterna och satt bland annat som S-ledamot i dåvarande Polisstyrelsen och dömdes till fängelse för stöld med mera. Han var dessutom gift med ett S-kommunalråd i Umeå. Varför tar du inte upp sådana frågor så här före valet Anders Forss…

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag bortser inte från verkligheten Ville-Valle eller vill du hävda att man inte kom överens med alliansen om en bättre lösning än nyval?

            Att enskilda partimedlemmar sedan missbrukat sitt förtroende beror inte att hela partiet gör det Ville-Valle.

      • Kim

        Tja … inte vet jag om man imponerar med vallöftena…
        https://www.metro.se/artikel/lista-s%C3%A5-har-det-g%C3%A5tt-med-regeringens-vall%C3%B6ften
        Ser man dessutom följande:
        Bostäder – man har inte gjort ett skit. Resultaten hittills är sådant som påbörjades av Alliansen. Vansinnet att tillsätta Kaplan som ansvarig gjorde att man tappade massor av tid trots att det enda han försökte med var att avsluta det Alliansen påbörjat. Projekttiderna för bostadsbyggande är normalt 3-8 år. På flera håll ännu längre. Det är alltså först nu man börjar skönja vad regeringen gör. Och då viker siffrorna – trots högkonjunktur.

        Arbetslöshet klaras inte trots extrem högkonjunktur.

        15 barn i förskolan – Hahahahaha … Kom ut i verkligheten. Grupperna ÖKAR. Särskilt i Umeå.

        Allmän värnplikt. Ja i teorin kanske ”infört”. Finansierat och genomtänkt? Inte direkt …

        Och då går man inte in på allt man säger, men som man i efterhand inte anser vara ”löften”. Bättre sjukvård, bättre skola, bättre för pensionärer osv osv

        Jag gillar inte alls Alliansens politik som i så stor del går ut på egoism och utslagning, men när de kom till makten gjorde de i alla fall det de tänkt. Direkt. Inte bara saker jag stöder, men i alla fall hade de en riktning isf att bara snacka.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Om du tittar så har vi uppfyllt nästan 100% av de som är möjliga att uppfylla med nuvarande parlamentariska läge – De som inte är uppfyllda beror på det parlamentariska läget.

          • Kim

            Om du tittar så är de uppenbart INTE det. Jag ger TYDLIGA exempel i länkar (eftersom jag inte orkar skriva allt själv). Vad är det som får dig att påstå att löften är uppfyllda? Blir det inte direkt löjeväckande då Steffe går ut och säger att man uppfyllt dubbelt så många löften som man gett?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Vilka löften som gavs i samband med förra valet är lätt att läsa sig till utan att lägga ner allt för mycket eget arbete – Om man sedan ser vad som är genomfört ger det det resultat jag anfört Kim.

            Sedan tycker jag att den som kommenterar ska vara villig att lägga ner den tid som behövs – Vill man vara en del av den politiska debatten måste man vara engagerad och påläst vilket tar tid.

          • Kim

            Självklart är det frivilligt att skriva.

            Det blir dock, än en gång, tydligt att du inte har något som helst bakom dina påståenden då du , än en gång, kommer med påståenden du inte kan verifiera.

            Tvärt om kan många visa på motsatsen. Men självklart ändrar inte det din hållning.

            Rätt typiskt politiker. Fakta som bekräftar det man bestämt sig för kan förstoras. Fakta som inte stämmer med de egna åsikterna kan man helt bortse från.

            Förtroendeingivande och vägvinnande sätt att sälja sina åsikter … Verkligen …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Om det är skarpt läge kan jag alltid påvisa fakta om så behövs Kim men i inlägg som främst är ideologiska och handlar om vilken sorts samhälle vi ska bygga och för vem så ser jag ingen anledning att presentera fakta avseende sakfrågor som människor lyfter i kommentarer i syfte at ta död på den ideologiska debatten.

            Politik är i grund och botten endast ideologi – Det är den man ska klicka med som väljare trygg i förståelsen att sakfrågorna sedan får den lösning ideologin förespråkar.

      • Kim

        Finns ju andra exempel på ”utvärderingar”. Tex de som faktiskt stödjer s
        https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article22066056.ab

        Eller en intressant vinkel …
        https://kit.se/2015/12/30/29108/lofven-sager-sig-leverera-pa-97-av-105-valloften-men-det-fanns-ju-bara-55/

        osv …
        Jag fattar helt enkelt inte vad du m.fl är så nöjda över? Kanske därför politikerföraktet ökar? Ni är så förbannat självgoda och helt utan självkritik och intresse för ”den vanliga människan” (=röstboskapen) att folk tillslut lessnar.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Se i valmanifestet och sedan på genomförandet om du vill ha reda på det – Detta därför att det inte var det som är ämnet för inlägget.

  3. Alexander

    ”Mina frågor är mycket relevanta och tarvar svar”

    Har du mailat henne?

    Du kanske kan svara på hur många miljoner dina klienter undanhållit för beskattning? Mycket relevant i mina ögon…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi får se om jag får något svar Alexander.

      Sedan har ingen jag hjälpt med skatteplanering i mitt tidigare yrkesliv undanhållit en enda krona eller vilken annan valuta från beskattning då det är ett lagbrott att göra så. Däremot har de genom lagliga lösningar istället för 22% bolagsskatt i Sverige betalat 0,3 promille i skatt i t.ex. Nederländerna vilket är något helt annat och därtill lagligt – Något jag numera arbetar för att stoppa så att det inte blir möjligt att göra så i en framtid.

      • Jonny Disenfeldt

        Nu ljuger du.

        Bolagsskatten var inte 22% i Sverige när du enligt vad du sagt höll på med att hjälpa skatteflyktingar, eller har du ljugit om när du slutade med det och fortsatt med den verksamheten långt senare …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag skrev om nivån idag – När jag arbetade med detta var den 25% eller högre.

  4. Bertil

    Svantesson är en mycket obehaglig människa kommer från en s.k religiös familj vilket enbart det säger en hel del.
    Religiösa har väl aldrig annat än spelat fisförnämt och snackat dynga om de som hamnat i Samhällets botten.
    Kyrkan gick jag ur direkt när man sänkte a-kassan förstörde sjukförsäkring.

    Det var det enda jag kunde ta igen en avgift på som gett mig lite och ingenting.
    Göda en massa kyrkor uppbyggda av fattigt folk för att dupera människor om fantasier för att rika skulle hålla folk i tukt och förmaning.

    Religion är skapt av högerfolk för att skrämma och för att utnyttja. Precis som borgarna även nu gör.

    Svantesson är mer mån om flervåoliser än att göra nåt åt sociala problem som är ekonomiskt baserade där, många varken har vettig bostad eller ekonomi för att
    Leva. Hemlöshet och ekonomisk misär är mer utbrett i Sverige än vad folk anar.

    Högern de vill folk ska vara belånade och
    I skuld så en rik grupp kan sätta all press på folk genom pengars makt.

    Svantesson är en jävulsk männska som
    Är lika obehaglig som Thatcher och
    den monetära ondskan.

    Fy för henne, jag avskyr människan
    så enkelt är det.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg: Vi ska inte hoppa på religion och troende med falska beskyllningar och kyrkan har inget att göra med försämrad a-kassa och försämrad sjukförsäkring.

  5. Kim

    Du snackar om hur lång tid det tar att utbilda. Varför tog man inte tag i det direkt? Varför anser poliser, lärare, sjuksköterskor m.fl att deras arbetsvillkor försämras ännu mer under denna period. Så illa att man inte ens kan behålla de som faktiskt utbildat och jobbat inom yrkena?

    Rent löjligt att skylla ALLT man misslyckats med på andra och sedan säga att det som är bra enbart är pga egna bedrifter. Narcissistiskt och egofixerat som småbarn.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Till att börja med regerade vi under det första året på en alliansbudget och det är först på senare tid det funnits parlamentarisk möjlighet att få igenom detta förslag så rätt svar är det parlamentariska läget.

      Sedan lägger jag inte all skuld på alliansen trots att de vill lägga all skuld på S så det sista stycket i din kommentar ser jag som riktat mot alliansen.

      • Kim

        Jo, det är precis det som görs i kommentar efter kommentar. Allt bra är s. Allt dåligt Alliansen. Till och med ”dina egna” partikamrater tycker tillslut det är eget.

        Att du tar stycket som riktat till Alliansen säger det mesta om din egna självinsikt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag kritiserar även mina egna med jämna mellanrum Kim – Men det är alltid rätt att fråga för fråga titta på varför problemet uppstått och vem som bär ansvaret för det beslut som skapat problemet.

  6. Olle

    S gav 90 löften till sin väljare. Av dem har 37, drygt 41 procent, förverkligats. Det är långt från alla det.
    Men du kallar det för de flesta är uppfyllda.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Då får du titta närmare Olle – Så vitt jag vet är uppfyllandegraden 87% vilket med 90 givna löften skulle innebära att strax under 80 är uppfyllda.

      • Olle

        Om man räknar påbörjade men väldigt långt från avslutade så ok då. Men de vallöften som ordnas upp under perioden 2014- 2018 så är det mina siffror .Sen kanske ni spurtar på slutet ,men det vet vi inte än. Men jag tycker du tar och viger ett blogginslag till detta och listar upp ,löfte och slutfört så vi alla skeptiker här får bevisen .Tror detta skulle vara viktigt för din trovärdighet. Kommer inte denna lista tror jag många fortsätter tvivla som de flesta runt vårt fikabord på jobbet. Nu Anders ,upp till bevis. Tärningen är kastad, har inte sett en enda sådan lista presenterad från S. M visar på att ni inte klarat så många så nån i ert parti kanske skulle ta och göra detta istället för att bestrida

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det kanske jag ska göra om jag känner att det är nödvändigt. Runt fikaborden på de flesta arbetsplatser växer stödet för S på daglig basis Olle.

  7. Alexander

    Anders

    Fakta är att du hjälpt folk att skatta mindre och själv tjänat stora summor på det. Nu klagar du hejvilt på de som gör samma sak.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      På samma sätt som jag besitter expertkunskaper om hur man genomför laglig skatteplanering har jag expertkunskaper på hur det kan stoppas – Att det ska stoppas och varför har jag skrivit åtskilliga inlägg om.

      Med det sagt så uppmanar jag dig att hålla dig till ämnet i inlägget om du vill kommentera.

  8. Leif Andersson

    Personligen är jag inte imponerad över vad regeringen presterat. Utöver några mindre förbättringar för de sämst ställda grupperna hade jag gett godkänt till bostadsbyggandet under mandatperioden om det inte varit för flyktinginvasionen som gjort bostadsbristen värre än någonsin. De nödvändiga besluten mot de välbeställda bostadsägarna för neutral beskattning oberoende av upplåtelseform lyser med sin frånvaro.

    • Michael Rönnlund

      Bra sagt Leif.

      De stora viktigaste reformerna lyser med sin frånvaro. Man justerar åt rätt håll vilket är bra men de stpra ekonomiska orättvisorna fortgår som tidigare.

      Personligen tror jag inte att dagens Socialdemokrater vill ta bort fullkomligt orimliga ränteavdragen utan vill fortsätta pumpa in miljarder till rika svenska med villor och bostadsrätter.

      Svensken som vill se en förändring på bostadsmarknaden bör fundera på vilket parti i Sveriges riksdag som står för en sådan förändring.

      Kan upplysa att det endast är Vänsterpartiet som vill se en rättvis beskattning oavsett boendeform.

  9. Jonny Disenfeldt

    Anders skriver ovan : ”Runt fikaborden på de flesta arbetsplatser växer stödet för S på daglig basis Olle.”

    Tydligen inte i Göteborg Anders …

    Socialdemokraterna i Göteborg ser ut att vara på väg mot ett katastrofval – samtidigt kan nykomlingen Demokraterna bli ett nästan jämnstort parti. Det visar GP/Sifos lokala väljarbarometer.
    I dag skulle endast 15,4 procent av väljarna rösta på dem i kommunvalet.

    http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/katastrofsiffror-f%C3%B6r-s-i-g%C3%B6teborg-1.5632267

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns säkert undantag Jonny men det är sannolikt mer relaterat till specifika personer än till partiet.

      Sedan berör det inte inlägget i sig som handlade om M och deras skandalösa beteende.

  10. Lasse

    Det är ju bra att ni socialdemokrater kan ryggdunka och leva i lyx och glamour i era villor i invandrarfria områden medans de sjuka nekas att vara sjuka och våra pensionärer lever på gatorna.

    Nu har ju även bevis på eran nya adelsklass som har 35% arbetslöshet medans infödda här har 6%.

    Tur att det ändras till hösten, 25% partiet S kommer att hinna sabba för sig själva enhel del tills det är dags för val 🙂 ????

  11. Per

    Nä ni invandrar älskande S:are skulle jätte gärna bosätta er i Rosengård, Rinkeby eller andra områden där man kan tro att man hamnat någonstans i Syrien. Vilka jävla lögnare ni är, ni skulle inte ens vilja att era döttrar gick ensamma genom dessa områden.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag bor i ett område som domineras av invandrare Per och jag har inga problem med att låta mina döttrar promenera ensam här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.