Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Beskedet om permanent fred mellan Nord- och Sydkorea inger stort hopp.

Beskedet om att Nord- och Sydkorea kommer att jobba för fred och nedrustning av alla kärnvapen på Koreahalvön och en ersättning av stilleståndsavtalet länderna emellan från 1953 med ett riktigt fredsavtal är mycket lovande och hedervärt.

Att det precis som Kim säger kommer att komma bakslag, prövningar och frustration längst vägen och att en seger inte kan uppnås utan smärta är ett ärligt och uppriktigt uttalande som jag hoppas att alla kan förstå och ha respekt för när de saker han talar om inträffar.

Detta möte som jag ser Kina som en stor upphovsmakare till är viktigt och signalerar precis som Kinas ledare uttalat att det är dags för fred för den Asiatiska kontinenten så att alla dess länder och dess invånare kan nå sin fulla potential i alla livets skeenden.

Trots sin ungdom så skvallrar rapporterna om att Kim fört et mycket vuxet resonemang och poängterat att det är bättre att lyfta frågor av intresse som länderna lätt kan tala och komma överens om istället för att redan från början lyfta gamla surdegar som behöver dyrkas upp sakta men säkert – En bra idé och ett moget förslag.

Överenskommelsen att hålla täta kontakter ledarna och länderna emellan och samfällt på bägge sidor jobba för att den för många människor känslomässiga frågan om familjeåterförening löses snarast möjligt är viktig och den starkaste signalen många önskar se för att ta uppgörelsen om permanent fred mellan Nord- och Sydkorea på allvar.

Hursomhelst – Beskedet från Kim Jong-Un och Moon Jae-In om att det kommer att bli permanent fred är goda nyheter så låt oss hålla alla tummar vi kan för att processen blir  helt genomförd snabbast möjligt.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

53 kommentarer

 1. Fredrik

  Du hyllar en diktator Anders. En ledare som håller sitt folk kuvat med järnhand. En ledare som inte accepterar fria åsikter, religion, sexualitet. Som inte tillåter människor att besöka landet UTAN strikt kontroll av var du reser, vilka du besöker, vilka du pratar med osv. Ett land vars folk inte vågar öppet berätta vad de tycker pga rädsla för represalier från denna ledare du nu hyllar.

  Ett moget och vuxet beslut säger du och detta med positiv anda. Varför? Varför är du inte kritisk till varför detta beslut kommer nu och inte för 10 år sen? För 5 år sen? För 1 år sen? Är detta priset världen får betala? Vi får leva med att Nordkorea förblir en diktatur, med ett förslavat och förtryckt folk – bara vi får fred? Ett papper värt vad? Bara vi får några familjeförsoningar så låter vi denne galning fortsätta terrorisera sitt folk?

  Och hur, hur kan du vara så säker på att allt det som nu sagts är något som denne galning kommer att hålla?

  Du hyllar diktatorer och lyfter dem till några som ska accepteras medan du ser ner på både SD som parti och dem som röstar på dem. (märk väl att jag är inte en av dem som röstar på SD).

  Skäms ta mig fan Anders. Ett riktigt lågvattenmärke.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Vem skulle vara diktator enligt dig Fredrik?

   Vad gäller Kina så har jag rest och vistats mycket där och aldrig någonsin haft några problem oavsett vem jag pratar med eller träffar eller vad jag gör så länge jag inte ägnar mig åt ett direkt lagbrott vilket jag aldrig gjort.

   • Fredrik

    Kim Jong-Un är en diktator Anders. Nordkorea är ett slutet land där du inte får röra dig fritt, staten kontrollerar dig var du går, vem du pratar med etc. Du har inte frihet att resa, inte frihet att uttrycka dig, inte frihet att välja din religion.

    Denne man hyllar du nu. Du hyllar honom och samtidigt godkänner du hans sätt att leda sitt land. En diktator. Fy fan! Skämmes ta mig fan!

    Är detta vad S står för? Då är partiet slut. Du är slut.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag har aldrig påstått att han inte skulle vara det Fredrik – Läs inlägget så ser du att så är fallet.

     • Fredrik

      Sluta slingra dig! JAG påstår att han är en diktator och DU hyllar honom. Du hyllar en man som förtrycker sitt folk. En man som styr med järnhand ett land som är slutet, där människor inte vågar ha egna åsikter, där staten agerar för folket i alla frågor. Där religion och sexualitet inte är fritt. Information och kunskap är inte fritt. Denne man hyllar DU!

      Fy fan. Hur kan du hålla med en diktator? Och hur kan du inte se att han är en diktator? Är detta din utopi? Nordkorea? Är det så du ser dig själv Anders? Sveriges Kim Jong-Un?

      Är detta den politik du vill att S ska föra i Sverige? Att buga och bocka för diktatorer? Du är inte kapabel att inneha ett folkvalt arbete. Du är rent ut sagt livsfarlig. Jag skäms att det finns människor i Sverige som hyllar diktatorer. Enligt mitt sätt att se på det så borde ni alla slängas ut ur landet. Ni borde inte få kalla er svenskar.

      Och helt klart. Detta inlägg med alla svar kommer direkt ner i brevlådan hos både S och Kommunal. Du är fullständigt inkompetent.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag hyllar inte honom Fredrik – Ditt påstående är en lögn rakt av.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Det är han – I dagsläget och fram till nu – Hur framtiden ter sig får framtiden utvisa.

   • Petter

    Ditt rätta jag börjar synas .I april 2017 släppte UD en rapport om läget för de mänskliga rättigheterna i Kina. UD beskriver tydliga försämringar och Amnesty delar analysen. Tortyren fortsätter, religionsfriheten kränks och oliktänkande tystas. Kina avrättar fler människor än hela övriga världen tillsammans – och de lukrativa organstölderna från de avrättades kroppar tycks fortgå.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Att rakt av fördöma Kina som många vill göra är ingen väg framåt och ej heller rätt – Kina är världens största handelsnation och som sådan är goda relationer med Kina att föredra.

     • Petter

      Jo fjäska på du för Kina ,som jag sa nu kom ditt rätta jag fram. Bara för att Kina är en av de stora ekonomierna tycker du AF att vi drar ett streck över avrättningarna .Detta är du och din bloggkompis Bertil som tycker ,rensa ut de oliktänkande .Du kina, och Bertil Castro. Ni är ett härligt gäng du och Bertil.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Det handlar inte om att fjäska utan om att lyssna på vad merparten av alla kineser tycker, tänker och säger. Jag har tillbringat mycket tid i landet och träffat många som vittnar om det jag anför – Man upplever utveckling, optimism och framtidstro.

   • Carl Filt

    Det är sällan som en som representerar ett parti gör positiva
    uttalanden om NK ledare och Kinas dito och visar antidemokratiska
    åsikter. Det måste uppmärksammas för allt och alla inkl. Sveavägen 68!

 2. Brorson

  Det behövs inga hyllningar till de ”fredsälskande” diktatorerna. Det kan ju också vara så, att Kim jung-un, och hans kinesiska understödjare har insett att spelet är förlorat. Det kan vara så att Trump har lyckats utnyttja ryktet om sig själv att vara den förfärlige mannen, som är kapabel att göra vad som helst, inklusive att utplåna ett helt land, med stora radioaktiva nedfall över grannen i norr som följd.

  Det är omvittnat att Trumps retorik har framkallat panik bland civilbefolkningen i Sydkina. Och förmodligen dödsångest bland civilbefolkningen i Nordkorea, som när som helst kunde ha rest sig och kastat av sig diktaturen, om inte diktatorn plötsligt hade visat sin okända mjuka sida. Om den engelska premiärministern Chamberlain hade varit lika bestämd mot Hitler 1939 hade kanske Andra världskriget blivit inställt? Inte för att jag tror att Hitler var lika påverkbar som Kim. Men de tyska generalerna, som skulle göra jobbet, hade kanske förstått att deras uppgift var omöjlig och därför gjort en militärkupp och slutit fred.

  Huruvida Kim fört ett vuxet resonemang, låter jag vara osagt och jag är inte imponerad, då jag vet att han har en fin utbildning i Europa och har lärt sig att uppträda som en hermelin bland hermeliner. Det är snarare diktatorskollegan i Peking, som varit vuxen sin uppgift och resonerat klokt och givit Kim goda råd- När han dessutom själv har hotats med upptrappat handelskrig med USA. Som gammal affärsman har Trump lärt sig nyttan med att inte vara alltför förutsägbar.

  Fortsättning följer. Än har vi inte sett slutet på följetongen,

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Kina leds inte av en diktator Brorson så hela starten på din kommentar blev helt fel i och med det.

   Kina önskar fred och stabilitet i regionen för människornas väl oh ve – Att påstå annat är att ljuga.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag hyllar inte Nordkorea – Då har du misstolkat kraftigt – Det jag hyllar är det som överenskommits mellan Nord och Syd.

   • Brorson

    Är det förbjudet för oss svenskar att säga att Kina är en diktatur? När antogs den lagen? Var det när Alliansen styrde?

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag har aldrig sagt att det är förbjudet – Frågan är om det är förbjudet att säga motsatsen Brorson vilket är den fråga jag ställde.

     Vem har rätten att avgöra vad som är en diktatur?

     • Anders

      Ja du Anders Forss, det finns ganska tydliga definitioner på vad demokrati resp. diktatur är. Faktum är att landet Kina i sin konstitution kallar sig själva ” en socialistisk stat under folkets demokratiska diktatur”. Vad demokratin består av kan diskuteras, men det är ju glasklart att landet uppfyller de flesta kriterier för en diktatur.
      Det är en enpartistat där det råder censur. Utländsk media och stora siter som t ex Facebook, Google och YouTube blockeras. Det råder ingen pressfrihet och yttrandefriheten är starkt begränsad.
      Staten kontrollerar barnafödandet och avrättar fler personer än alla andra länder tillsammans. Människor fängslas pga sin politiska eller religiösa övertygelse. Principen om att man är oskyldig tills motsatsen bevisas gäller inte i Kina. Där ligger ansvaret på den anklagade att bevisa sin oskuld.
      Det finns ingen fackföreningsfrihet. Det finns bara ett fackförbund (ACFTU, och det är kommunistpartiets förlängda arm). Någon arbetstidslagstiftning eller arbetsrätt existerar inte. Landet har en historia av stora utrensningar med miljontals döda i flera omgångar. En socialistisk drömstat med andra ord.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du pratar med de kineser som bor, lever och arbetar i Kina ser du en annan bild – Jag ar aldrig påstått att Kina är en demokrati enligt europeiska måttstockar utan bara att kinesen i gemen är rätt nöjd med livet i Kina.

   • Bertil

    Kina är en kommuniststat det lustiga är att kommunism och USA-s Monetarism i dess förlängning har likartad idelogi.
    I bägge fallen skapas enorma privata förmögenheter samt att makten kommer från dessa.
    I bägge fallen nyttjar man den lilla människan på liknande sätt.
    I bägge fallen uppstår enorma ekonomiska klassklyftor och sociala skydd är i bägge fallen ett skämt.

    Socialism är den medelväg som kommit längst och Sverige var ett föredöme fram till Monetarismen även slog sina klor i folket i Sverige,
    Före det skedde var Sverige så nära det perfekta samhället man kan nå,
    Det märkliga är att när så sker då slappnar folket av och tror det mesta är löst.
    Men det är ju just då som det perfekta är mest sårbart. Vilket Sverige är ett klart bevis på från de högerstyren som härjat
    76-82, 91-94, men framförallt 2006-2014
    Då Reinfeldt fick chansen förstöra all kvarvarande ekonomisk jämlikhet.

    Att bygga upp detta igen lär ta decennier ja sekler om det överhuvudtaget går genomföra innan vår planet utplånats av fåtalets girighet.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har aldrig påstått något annat Alexander – Det är han- har varit och vad han kommer att vara i framtiden får framtiden utvisa.

 3. Bertil

  Omvärlden hoppas förståss att det som sker även blir sant nu skulle han visst även lägga ner kärnmisilerna vilket så klart är ännu ett positivt tecken .
  Men Ingen litar på nåt och framtiden får utvisa vad som sker.
  Man kan ju fundera över hur Nordkorea som sägs ha duperat folket med så negativa saker om väst och USA i synnerhet hur det ska gå omvända folket till att bli positiva till väst.

  Frågorna blir många, men varje steg i rätt riktning räddar liv varje dag.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Precis – Det är det jag skriver – Det som hänt inger hopp men svaret ligger i det som sker i framtiden.

 4. Alexander

  ”Att rakt av fördöma Kina låter sig inte göras”

  Du verkar tycka att Kina är ett ganska bra och demokratiskt land. Har jag uppfattat dig rätt?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Då får du läsa det jag skrivit en gång till Alexander om du tror det.

 5. Fredrik

  När man säger att någon gör något moget och vuxet så är det en hyllning. Det är precis det du gjort, alltså hyllat Nordkoreas diktator och detta är alltså INTE en lögn från min sida.

  Du däremot far fram med lögner rätt ofta. T ex att dina ord är sanning vilka inte ska behöva bevisas eftersom det är just dina ord. Att du är folkvald politiker, det är också en lögn. Du är inte folkvald. Inte ens i kyrkovalet blev du vald. Hur vet jag att detta är en lögn? Jo, jag blev misstänksam när mina kontakter med S centralt inte gav någon respons på dig så jag gick in på Svenska Kyrkan och kollade om du faktiskt sitter som folkvald och nej, det gör du inte. Faktum är att du ersättare. Inte förste ersättare och inte ens andre ersättare. Du är på tredje plats där. Men, folkvald är du inte. Vilket betyder att när alla riktigt folkvalda gör sina jobb, så har du inget att säga till om. Sen, när du eventuellt får chansen att ersätta någon så är det ju inte din stol utan någon annans. Det är således inte din personliga åsikt som ska höras utan den som du ersätter.

  Du är inte heller med på någon lista som S lämnat in till valmyndigheten inför årets val. Jag var tvungen att dubbelchecka men såg inte ditt namn på varken Riksdags-, Landstings- eller kommunlistan för S. Enligt valmyndigheten så låstes dessa listor i början av april. Varför är du bortplockad från listan?

  Jag har hela tiden hävdat att du inte är en riktig politiker, en riktig politiker är folkvald (och det är inte du, det är inte mina ord utan Svenska Kyrkan som inte listar dig som en av dem som valdes till någon stol i senaste kyrkovalet) men du påstår att du är både politiker och folkvald. Alltså en lögn. Du har också många gånger replikerat att till hösten får vi se vem som får rätt, om folket röstar in dig så får du rätt och vice versa. Nu vet vi svaret redan. Vi fick rätt, du fick fel. Eftersom du inte finns med på någon lista inför valet så kan du inte väljas. Alltså ingen riktig politiker.

  Trams. Bara en massa trams och tomma ord från någon som aldrig kommer ha något som helst inflytande. Tack och lov!

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Då övertolkar du saken vilket förklarar din reaktion – Vad vill du då kalla det han gjorde och fortsatt göra efter mötet Fredrik?

   Till och med Trump har uttryckt sig på ungefär samma sätt som jag –

   • Fredrik

    1. Jag skulle aldrig dalta med en diktator. Att tycka att någon beter sig vuxet och moget när man bakom kulisserna förtrycker sitt folk finns enligt mitt sätt att se på det: Man daltar inte. Man rosar inte en sak, speciellt inte något som ALLA normala menar är det mest naturliga valet.
    2. Trump? Så nu har Trump rätt, när denne tycker lika som dig? I inlägg tidigare har du hårt kritiserat Trump för att sprida ”fake news”, men tydligen inte nu. Bästisar?

    Till sist, du har ju inte ditt partis förtroende att tala för dem då du nu blivit bortplockad från partiets lista över valbara kandidater i höstens val. Så vem försöker du omvända? Det du föreslår är ju inte det som folket får om de lägger sin röst på S. Så varför ska folket lyssna på dig? Till kyrkans valda stolar är du inte heller vald. Kyrkovalet är ju dessutom inte ett folkvalt ämbete utan ett medlemsvalt ämbete. Alla har ju inte rätt att rösta i det valet, så det är ungefär som att rösta i Kommunal eller i Ersboda SK. Men nog om det. Vore det inte bättre att du för fram S:s politik i din blogg? Så att läsaren har ett underlag till höstens val? Och vet du vad, dina kritiker fick rätt. I höstens val blir du inte vald, vilket betyder att kritikerna fick rätt. Och du fel.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Det jag skrev är att detta inger hopp och är början på något nytt – Så här långt ser saker ut att gå den vägen vilket jag tycker är värt at lyfta fram – Så tycker många andra ledare världen runt så attackera dem i stället för mig om du tycker det är fel.

     • Fredrik

      1. Du skrev att Kim Jong-Un agerade moget och vuxet. En hyllning. Vare sig du tycker det eller inte så är det en hyllning. När du tycker att dina barn beter sig moget och vuxet är inte det en komplimang? Och är inte en hyllning en form av komplimang? Svaret är: Så klart det är.

      2. ”Så tycker många andra ledare världen runt så attackera dem i stället för mig om du tycker det är fel.”? Menar du att du Anders Forss från Ersboda är en av världens ledare? Om så, be om hjälp. Snarast.

      3. Hur vet du att jag INTE kritiserar världens ledare? Du har noll tillgång till mina sociala medier, och med noll tillgång så menar jag verkligen noll tillgång. Så, du kan inte veta OM jag kritiserar världens ledare eller inte, eller hur? Så, varför utgår du ifrån att jag inte gör det?

      4. Vem försöker du vinna över till din sida? Och varför? Man kan ju inte rösta på dig Anders i valet nu till hösten. Och den politik du för fram är INGET som S som parti står bakom, så varför fortsätter du med denna propaganda? Det är en enormt lång tid kvar till nästa möjlighet för dig att bli vald, 2022. Det är en lång valrörelse Anders och vad ska ”dina” väljare göra fram till dess? Bli soffliggare?

      5. Att påstå något är inte detsamma som sanning. Alla påståenden är antingen sant eller falskt. Det avgörs genom bevis. En åsikt är inget bevis, då en åsikt är av personlig karaktär och kan då inte vara sann, då en åsikt inte nödvändigtvis är samma för alla människor. När någon inte kan bevisa sitt påstående eller påståendet motbevisas så är påståendet falskt. Påståendet ”Socialdemokraterna är det bästa partiet för Sverige” kan inte bevisas vilket då gör det till falskt. Det är således inte ett påstående utan en åsikt. Och då en åsikt inte är något sant, då en annan åsikt har lika stor rätt att få utrymme så kan en åsikt bli ett påstående enbart om det bevisas. Detta får i princip alla som studerar på universitetet lära sig, något du påstår att du gjort. Alltså, ditt påstående om att TCO har sin hemvist i S är inte bevisats, alltså falskt. Det är möjligen din åsikt, men som beskrivits – en åsikt är ingen sanning.

      Det är konstigt att man måste upplysa dig om detta gång på gång Anders. Men, det är kanske sant det gamla ordspråket: Man kan inte lära gamla hundar att sitta. Fast, det ordspråket är en myt eller en lögn: Det är fullt möjligt att lära gamla hundar att sitta. Så, varför du inte lär dig är en gåta. Speciellt när du vidlyftigt pratat om hur duktig du är på allt.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag hävdar fortsatt att du i desperation att misskreditera mig övertolkar saker Fredrik – Om du känner dig bättre till mods av att göra det så är du välkommen att fortsätta på inslagen linje.

 6. Alexander

  Till och medTrump har uttryckt sig på ungefär samma sätt som jag”

  Aha, hans ord är plötsligt sanning?

 7. Fredrik

  Anders, jag är inte desperat. Speciellt inte nu när jag, Alexander (märk här att jag känner inte Alexander) och andra som hårt kritiserat dig nu vunnit en seger. S har tagit sitt förnuft till fånga och tagit bort dig som valbar kandidat inför valet 2018. Och med tanke på den föryngringsprocess som partiet nu genomför så är risken extremt liten att du blir valbar, åtminstone inte topp 50, inför nästa val då du inte blir yngre Anders.

  Om någon övertolkar en åsikt, ställningstagande eller påstående – varför korrigerar du inte denne då genom att förtydliga din åsikt, ställningstagande eller påstående? Då du i princip aldrig erkänner att du har fel, trots att många har poängterat detta i flertalet inlägg så är kritik mot dig inte desperation, det är för att vara tydlig gentemot läsaren. Något du flertalet gånger inte är. Ett exempel, du hävdar att du lever som du lär men vi vet att detta inte är sant. Bland de senaste inläggen har du avkrävt Moderaterna ett underlag som styrker deras åsikt, men när du får mothugg och säger att du själv aldrig visar på underlag som styrker dina åsikter så är ditt svar: Det är skillnad på dig och ett parti. Vilka skillnader? Är lagen inte densamma för dig och partiet Moderaterna? Ska inte du OCH Moderaterna stå upp för sin övertygelse? Om svaret är Ja på fråga två och tre, ja då är svaret på fråga ett: det är ingen skillnad. Alltså, om du kräver underlag från någon så måste andra få kräva det av dig. Annars lever man inte som man lär. Andra exempel är friskolor, du sätter dina barn i friskola samtidigt som du är motståndare till dem. Då är ditt svar att du använder samma möjligheter som alla andra i samhället. Nåväl, det har du rätt att göra men det är hyckleri att inte stå upp för sin övertygelse.

  Allt som går emot dig är enligt dig FEL. Problemet är att en åsikt aldrig kan vara fel, du kan använda en åsikt fel men själva åsikten kan inte vara fel. Tror man detta, att åsikten är fel – ja då är det inte demokrati man efterfrågar utan en totalitär kontroll över folket. Diktatur med andra ord. Så när du gör din åsikt till en sanning, då utesluter du alla andra åsikter. Detta därför att de inte är din åsikt. Med andra ord, Sverige ska vara ett land där en åsikt regerar.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag vet inte om du observerat att det kan bero på att jag är allvarligt sjuk och genomgår behandling Fredrik – Betänk det alternativet och ta reda på fakta innan du uttalar dig om något du inte vet något om.

   Sedan är ålder bara ett nummer och min tro är att jag kommer att i fin form och ha ett brett stöd bland väljarna – Så brett stöd bland väljarna att det är självklart vart på en lista jag ska stå.

   Har jag inte väljarnas stöd har jag inte i politiken att göra och det kan jag ta om det blir så.

   • Fredrik

    Ska jag ta reda på fakta innan jag uttalar mig? Ok. Men då måste samma sak gälla dig visst?

    Jag har en åsikt, om rätt mycket faktiskt. Det är fakta. Jag har en åsikt dig, att du har extremt svårt att erkänna att du har fel. Du har extremt svårt att bevisa påståenden du framför som sanning. Du menar att dina ord är sanning, och ska stå oemotsagda. Detta är, enligt mig, extremt farligt och dessutom INTE något som kommer ifrån den socialdemokratiska andan. Tvärtom faktiskt.

    Efter samtal med ledande socialdemokrater slås man av hur ödmjuk dessa är inför dem med annan åsikt än de själva. Hur stor tilltro de har till alla människor som inte delar deras åsikter. Empati och självkännedom är också något som kännetecknar dessa människor. Enligt mig så saknar du detta.

    Jag har kritiserat socialdemokrater och socialdemokratin sen jag var 16 år och alltid mött människor som faktiskt kunnat ändra sig, se andra perspektiv, erkänna sig ha fel mm. fram till nu.

    Mina ord, min åsikt.

    Hur produktivt anser du att ”du har fel” utan att precisera vad egentligen är? För, när man kritiserar dig så har man misstolkat, har fel, eller är lögnare. Aldrig någonsin har du förtydligat, förenklat eller utökat din syn i dina svar – så vad förväntar du dig?

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Då har du kritiserat sådana som inte är riktiga socialdemokrater Fredrik – Ideologi kompromissar man aldrig med – Precis som Palme så kan jag vara otrogen vad gäller metoderna – Däremot är jag väldigt trogen idealen och om du kan presentera en idé/metod som effektivare bygger ett samhälle enligt den ideologi jag står upp för så ändrar jag mig gärna men oerhört.

     Tror du däremot att jag ska ändra ideal och ideologi hugger du i sten.

 8. Alexander

  ”Då har du kritiserat sådana som inte är riktiga socialdemokrater”

  Det är alltså din reaktion på att socialdemokratiska politiker tagit till sig andras åsikter/värderingar? Du får ursäkta,men du framstår som snudd på sjuk…

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Då måste du få tycka så Alexander – Det jag gör är att försöka skapa majoritetsstöd för den politik jag vill att partiet ska föra så att den därefter kan bli realpolitik i landet – Det kommer jag att fortsätta att göra oavsett av hur många gånger du hoppar på mig med olika tillmälen som i sak säger mer om dig och vem du är än något annat.

 9. Alexander

  Anders

  En socialdemokrat som lyssnar på vad meningsmotståndare tycker är i dina ögon ingen riktig socialdemokrat. Det säger ganska mycket om din världsbild, men jag tror inte att du är kapabel att ta till dig det.

  ”hoppar på mig med olika tillmälen”

  Jag behandlar dig som du behandlar mig. Du kallar mig främlingsfientlig,rasistisk och diverse andra tillmälen. Fast du har rätt att göra det eftersom att du är Anders Forss.

  ”säger mer om dig och vem du är”

  Dina blogginlägg är ganska omtalade även i ditt eget parti och de flesta är eniga om dig och din personlighet. Du kanske ska fundera på varför du inte fick plats på en enda lista?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Till att börja med fick jag plats på kommunlistan Alexander så att vi rättar ut det falska påståendet.

   Sedan lyssnar jag på meningsmotståndarna varje dag Alexander och kommer någon av dem med en idé eller en plan som bättre bygger den sorts jämlika samhälle med små inkomst- och förmögenhetsklyftor jag vill bygga har jag inga problem med att använda deras idé snarare än min.

   Att vara omtalad och i vissa stycken kontroversiell har jag inga problem med – Bättre det än at vara slätstruken och osynlig för väljarna.

   Min syn har alltid varit och kommer för alltid att förbli att det är väljarna och ingen annan som ska välja företrädare – Om den politik jag vill driva är synlig och vinner väljarnas stöd blir jag vald – Om inte får jag jobba än hårdare för att skaffa det stödet.

 10. Alexander

  ”Till att börja med fick jag plats på kommunlistan”

  Ok, då missförstod jag. Vilken plats står du på?

  ”Jag lyssnar på meningsmotståndare varje dag”

  Då är du, enligt din definition, ingen riktig socialdemokrat.

  ”Att vara omtalad och kontroversiell har jag inga problem med”

  Du menar alltså inte det du skriver utan vill väcka uppmärksamhet för att bli invald. Snyggt…

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag menar allt jag skriver i mina inlägg – Jag lägger inte förslag och tycker bara för att väcka uppmärksamhet utan därför att jag brinner för att skapa ett jämlikare samhälle där alla människor har lika värde.

 11. Alexander

  Anders

  Vilken plats står du på? Hur kan du vaar en riktig socialdemokrat när andra inte är det när de lyssnar på meningsmotståndare?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag lyssnar på motståndarna Alexander men att lyssna betyder inte att jag behöver ändra min syn eller min åsikt – Vad gäller platsen så vet jag att du vet vilken då du och fler med dig använt er av den för at försöka misskreditera mig tidigare.

 12. Alexander

  ”Vad gäller platsen vet jag att du vet”

  Ok, tror att det var sista? Stämmer det?

  ”Jag lyssnar på motståndarna”

  Och då är du inte en riktig socialdemokrat. Så skrev du nämligen till Fredrik.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Varför frågar du om något du redan vet Alexander?

   Sedan tror jag inte att det är Fredrik som bestämmer vilka egenskaper som behövs för att vara en riktig socialdemokrat.

 13. Alexander

  ”Varför frågar du om något du redan vet”?

  Jag var inte säker, det var därför jag frågade. Märkligt med tanke på ditt enorma inflytande och alla som stöttar dig. Eller?

  ”Sedan tror jag inte att det är Fredrik som bestämmer”

  Nerj, det är ju du som påpekat för honom hur en riktig socioaldemokrat beter sig.

  Hur är det med din läsförståelse? Förstår du inte vad man skriver eller gör du dig till?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Kan bara säga att du inte verkar förstå det som skrivs Alexander – Snarare försöker du märka ord och misskreditera än att föra seriös politisk debatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.