Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Enligt Merkel kan migrationsfrågan avgöra Europas öde.

Under förmiddagen höll Tysklands förbundskansler Angela Merkel ett tal i den tyska förbundsdagen där hon klart och tydligt uttalade att migrationsfrågan kan bli till en ödesfråga för hela den europeiska unionen och för Europa så som vi känner det.

Merkels budskap är kort och koncist – Endera tar vi itu med den så att man även i Afrika tror på våra värderingar gäller och på att vi agerar gemensamt och inte ensidigt – Om inte riskerar vi att tappa trovärdigheten för de värderingar som gjort oss så starka.

I sitt anförande anförde Merkel att mycket står på spel och att EU:s och Europas öde till stor del formas av hur migrationsfrågan löses av EU:s medlemsländer.

Hon gjorde sitt anförande i förbundsdagen bara timmar innan EU:s toppmöte inleds i Bryssel och på vilket frågan ska upp till ordentlig debatt.

För egen del är jag helt med Merkel i det hon anför och att samma sak gäller för Sverige och den svenska regeringen är känt sedan länge.

Ska EU fungera framgent så måste hela EU ha en gemensam migrationspolitik där regelverken ser lika ut i alla länder – Därtill behövs en solidarisk fördelning av de som kommer som flyktingar vilket jag är övertygad om att Merkel med flera kan förklara för de länder som försöker sätta sig på tvären.

Idéen om att alla asylärenden ska avgöras utanför EU:s gränser lanserade jag för drygt 3 år sedan av starkt humanitära skäl. Mina skäl då är densamma som nu – För att sända signaler till alla som önskar söka asyl i EU att en resa över medelhavet är bortkastad tid och bortkastade pengar.

Min grundtanke då var att upprätta mottagningsenheter i de två spanska enklaver som ligger i Morocco och den idén kvarstår jag vid – Då möjligen kompletterad med ytterligare en enhet i t.ex. Libyen alternativt Turkiet.

Dessa enheter ska bemannas av personal från alla EU-länder som avgör asylärendet på plats. Beviljas man asyl skickas man därefter direkt till det EU-land man tilldelats att bo i för att där omgående sättas in i ett för EU gemensamt integrationsprogram för att snabbast möjligt integreras i det samhälle man ska bo och verka i.

Dessutom har jag tidigare anfört att alla flyktingar som söker asyl utan att passera dessa länder ska sättas på första möjliga flyg till en av mottagningsenheterna för att få sitt asylärende avgjort där vilket innebär att EU:s gemensamma migrationspolitik för framtiden innebär att samtliga asylärenden ska avgöras utanför EU:s gränser.

Min inställning kan kanske låta aningen hård men dock nödvändig för att lösa det som är migrationspolitikens största dilemma – Det att skilja flyktingar med genuina asylskäl från de som är ekonomiska migranter. Med den bedömningen gjord utanför EU:s gräns är problemet med de som får avslag och går under jorden löst en gång för alla.

Därför hoppas jag precis som Angela Merkel på att migrationsfrågan snabbt får en lösning så att Europa därefter kan koncentrera sig på viktigare saker än flyktingmottagande och invandring.

Ska EU överleva måste unionen ha en gemensam migrations- och integrationspolitik – Om inte detta kan uppnås kan vi lika gärna göra pinan kort genom att skrota EU här och nu.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

51 kommentarer

 1. Andreas

  Om vi för en stund bortser från den otroliga fräckheten i Merkels uttalande, gällande problem HON skapat, så tycker jag din slutkläm summanfattar situationen bra:

  Ska EU överleva måste unionen ha en gemensam migrations- och integrationspolitik – Om inte detta kan uppnås kan vi lika gärna göra pinan kort genom att skrota EU här och nu.

  Om Europas folk vill ha kvar ett Europa, så är det ju lika bra att skrota EU. Den enda gemensamma migrationpolitik som är möjlig är nämligen inte den du eller Merkel önskar. Den enda MÖJLIGA överrenskommelsen mellan EU länder är nämligen att inte EN ENDA migrant fr komma in.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Min syn är att EU ska stärkas och migrationsfrågan lösas gemensamt.

 2. Jonny Disenfeldt

  Den har ju redan spelat en mycket stor roll på sveriges framtida öde … irreparabla skador på det svenska välfärdssystemet. Skador som vi bara sett toppen av isberget av än. Vänta bara på nästa djupa lågkonjunktur…

   • Jonny Disenfeldt

    Du menar att med magi ska de enorma kostnaderna (över 100 miljarder om året) förvandlas till vinst och nya skolor, lärare, bostäder, arbetstillfällen och alla resurser trumpetas ut ur ymninghetshornet …

    Jag tror inte på jultomten heller.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Man måste beräkna över hela en människas livspann Jonny – Gör man det är min övertygelse att läget kommer att bil samma som de forna flyktingarna från Balkan som nu visat sig vare en tillgång.

  • Bertil

   Värst är muslimer , sen hur Alliansen förändrade så det var lätt komma och driva företag i Sverige

   Muslimer kommer ta över makten även i Sverige detta om vi inte sätter stopp för hur regler starta företag och ta in arbetskraftsinvandring ändras.

   Alliansen har ju fullkomligt saboterat Landet med sin politik i ett slag så ökade man klassklyftorna med 40% genom en oansvarig pickvisarpolitik.

   Anders Borg, Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson Schlingman, Axén, Riviere. o.s.v. Skulle skickats till Rydkt arbetsläger eller så skulle Castro fått ta hand om dem.

   Den politik dessa skapat och förstört Sverige är det största brott som gjorts i Sverige historiskt.

 3. Bertil

  EU är skapat för att gynna företagande och handel alltså för att gynna en rå kapitalism. Käppar i hjulet har blivit när samma kapitalism som även är orsak till flyktingar skett via USA-s krigande i Irak.

  EU har aldrig haft det syfte som kablats fram. Så är min tro, Nyliberalism, rå kapitalism målet att erhålla billig arbetskraft och berika rika är det genuina syftet förtäckt med vackra ord om annat som aldrig uppfyllts.

  Den råa kapitalismen och felfördelnongen av de samlade resurserna kommer fortsätta vidgas, klasspolitiken kommer fortsätta tills en krasch kommer som gör alla andra krascher till små krusningar på vattenytan.

  Att lämna jämlikhetspolitiken till förmån för rå kapitalism kommer i framtiden ge konsekvenser,
  Se bara hur högern tänker driva politiken i Sverige. Den politiken SD, Moderaterna ja även Centern vill föra är att föra oss tillbaka till slaveriets tid detta om vi är så korkade så vi röstar fram dessa oerhört farliga partier.

  Av sådan politik kan EU falla samman .

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Mitt förslag till hur framtidens EU ska utformas har jag framfört flera gånger och vid den uppfattning jag anfört kvarstår jag.

 4. Bergis

  Konflikterna i Afrika kommer att pågå i all oändlighet så länge de inte byter värderingar och religion. För min del får de slå ihjäl vandra tills de kommer på bättre tankar. Men hit till Europa ska de inte. Gillar man inte sin regim och president så får man samlas och göra revolution istället för att parasitera på Europas välfärd.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Låt mig påminna dig om att största delen av Afrika är kristet och att afrikaner på inget sätt behöver byta värderingar för att klara sig bra.

   Min inställning är glasklar – Är man ekonomisk flykting utan asylskäl ska man inte in i Europa utan visum.

 5. Bergis

  Löfven kan inte stå på torget och skrika, ”Mitt Europa bygger inga murar” och samtidigt oja sig över att en hel kontinent nu vill göra den farliga resan över Medelhavet i en gummiflotte. Försök fatta vilka konsekvenser som följer med ett sånt uttalande. Löfven trodde att han skulle locka tillbaka väljare från SD med sitt uttalande på torget. Men resultatet blev ett SD som nu har drygt 20 procents stöd.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Så vitt jag vet framförde han inte dessa två åsikter samtidigt Bergis och att han ändrat sig beror på att han tar ansvar för landet.

   • Jonny Disenfeldt

    ”Så vitt jag vet framförde han inte dessa två åsikter samtidigt Bergis och att han ändrat sig beror på att han tar ansvar för landet.”

    Så då är vi överens om att Löfven INTE tog ansvar för landet tidigare…inte heller nu senast i beslutet om de 9000 utan asylskäl.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Han har tagit ansvar hela tiden men i takt med att situationer förändras kan man behöva ta nya beslut baserade på den nya verklighet som uppenbarat sig.

 6. Alexander

  ”Med rätt åtgärden har den inte skadat överhuvudtaget”

  Skriver du samma dag som det rapporteras om en stor ökning av salafister. Hur kan du vara så verklighetsfrånvänd?

 7. Fredrik

  Nu blir jag konfunderad. Du anser ju att EU enbart bör vara en HANDELSunion och då måste man ju anta att du arbetar mot detta, men det är tydligt att det inte stämmer.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Precis men fram tills att den blir det är en gemensam migrations- och integrationspolitik nödvändigt – Något den förövrigt sannolikt är även efter att EU återgått till sin grunduppgift då min syn fortsatt är att människor och varor ska kunna röra sig helt fritt i unionen med en gemensam yttre gräns som gräns in till EU.

   • Krister

    Ju nu är en gemensam migrations- och integrationspolitik inte i sikte och blir det nån senare
    så har S INGET inflytande. INGET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag tror att frågan snart är löst och S kommer att ha inflytande även framgent Krister.

 8. Alexander

  ”Såvitt jag vet har inte salafister skadat någon”

  Du kan väl inte mena allvar? Sedan kanske du minns Rakhmat Akilov…

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Enskilda dårar och deras dåd har ingen äring i detta – Finns åtskilliga exempel på svenska förövare som ställt till med stor skada historiskt Alexander – Hagamannen t.ex.

 9. Jan

  Löfvéns vision om solidariskt ansvar inom EU med bestämda kvoter kommer aldrig att gå igenom. Europa är trött på invandring nu. Det sväljer allt syre. Allt annat hamnar i bakgrunden. Merkel tappar i popularitet i Tyskland också.

  Dessvärre är Löfvén bakbunden av Stockholmssossarna här. De vill upprätthålla utopin om öppna gränser. För att känna sig goda själva. Invandringsfrågan är fortfarande tabu inom socialdemokratin.

  Jag blev avstängd på S-bloggar för att jag sa ordet invandring. Det räckte. Efter valet kommer det dock att bli andra ljud i skällan inom socialdemokratin. Redan nu ser man att många av högdjuren planerar sina reträtter. Man har fortfarande tillgång till statsapparaten och kan förse sig med sinekurer efter skön. Det är nämligen det, och ingenting annat, det handlar om för de vid köttgrytan. Politik som karriärväg. Det är socialdemokratins enda kvarvarande ideologi. Påminner om SAF:s gamla devis: ”Satsa på dig själv”!

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Den migrationspolitik Löfven framförde ska genomföras Jan och i övrigt så är merparten av EU överens och behövs det kommer de att köra över de som inte vill.

 10. Brorson

  Eftersom EU:s fria rörlighet för arbetskraft har skadat hela Europas arbetarklass ytterst allvarligt, är det dags att densamma avskaffas och den fria rörligheten begränsas till turister, som lever på pengar, som de har tjänat ihop i sina hemländer. De nationella fackföreningarna ska ha vetorätt mot all arbetskraftimport. Jag vet att detta ogillas av borgerligheten och arbetsgivarorganisationer, som ser detta som ett dråpslag mot den sista resten av § 32 – arbetsgivarens rätt att fritt antaga och avskeda arbetare samt leda och fördela arbetet.

  Men okej då. inrätta regionala arbetsdomstolar och en över arbetsdomstol, med befogenhet att upphäva det fackliga vetot. Bevisbördan ska ligga på arbetsgivaren, som ska bevisa att den sökta arbetskraften inte finns i Sverige och ej heller kan anskaffas genom snabbutbildning av arbetslösa. Jag kan dock tänka mig att grannregioner i olika länder får inrätta gemensamma arbetsmarknader. Men danska fackföreningar ska alltså ha vetorätt mot arbetskraftimport från Mälarlandskapen i Sverige.

  Alla EU-länder ska ha rätt att införa gränskontroller mot alla andra länder, Alla andra EU-länder ska ha möjlighet att utkräva enorma skadestånd från bl.a. Sverige för Sveriges ytterst vårdslösa hantering av pass och andra ID-handlingar. Det är ju möjligt att sälja sitt pass minst fem gånger och ändå få ett nytt pass. I Sverige. Varför inte införa en gemensamt EU-ID-kort, som utfärdas av en central myndighet inom unionen?

  Den fria rörligheten för varor har jag inga problem med, om det inte handlar om varor som är farliga för människor och miljö. Men arbetskraft ska inte vara någon handelsvara. Svenska arbetare får finna sig i konkurrensen från länder med lägre löner, men ska inte utsättas för låglönekonkurrens från utländsk arbetskraft på hemmaplan. De öppna gränserna och jämställdheten av arbetskraft med andra handelsvaror inom EU har lett till slavhandelns återkomst, vilket flyktingkaoset bara är en del av. Dags att inse det.

  • Jan

   Håller med i mycket av det du skriver, brorson. När det gäller invandringen så har vi haft en olycklig fusion av starka intressen. Dels nyliberalerna (Lööf, Olofsson,Westerberg, Reinfeldt, Timbro, SN m fl) med deras dröm om det krossade folkhemmet och dels identitetsvänsterns skönandar och liberaler (dessvärre stora delar av socialdemokratin, (inklusive hela denna blogg!)) och deras patologiska godhetspinkande. Ovanpå det en bortskämd och naiv väljarkår. Voilá – Sverige 2018!

   Dessvärre är skadan till stora delar redan skedd. Det enda vi kan ägna oss åt nu är skademinimering. Till det hör att inte lyssna till politikernas tal om satsningar på integration. Eller på allvar tro att Löfvéns miljardduttningar hit och dit gör någon skillnad (annat än kortsiktigt).

    • Brorson

     Läget har aldrig varit bättre för S att sätta dagordningen i migrationsdebatten. Det som har skapat det gynnsamma läget är de övriga EU-ländernas sågning av det svenska kvoteringssystemet. Den svenska regeringschefen kan inte styra de andra EU-medlemsstaterna på samma sätt som han styr svenska kommuner. Med ett orealistiskt kvoteringssystem.Glesbygdskommuner med tomma lägenheter töms nu på asylsökande efter hand som de får uppehållstillstånd, De skickas till storstadskommuner med bostadsbrist..

     Riktigt komiskt när Malmö betalade grannkommunen Staffanstorp för att inhysa en flyktingfamilj i ett stall. Fanns det inget ledigt stall i hela Norrland? Vi fick också se ett reportage om några unga pojkar, som kommit från ett asylboende norröver, och hade inhysts i ett husvagnsläger i Staffanstorp. Pojkarna hade blivit rädda för att det blåste. Idén att ta emot asylanter i förhållande till egen folkmängd fungerar inte ens i Sverige. Hur skulle det kunna fungera i hela Europa?

     De andra ländernas regeringschefer har naturligtvis genomskådad att förslaget bara var ett försök av den svenska regeringschefen att vältra över Sveriges självförvållade problem på deras länder. Det finns ingen en enda svensk myndighet som utfärdar ID.kort. Och man kan få ett nytt pass hur många gånger om helst. Det låter förstås väldigt bra med uppsamlingsläger i Nordafrika dit illegala invandrare ska skickas för att skilja ur dem med asylskäl från ekonomiska migranter.

     För att det inte ska löna sig att göra den livsfarliga resan över Medelhavet, trots att den resan är mindre farlig än resrutten genom den sydsahariska öknen. Om sålunda halva kostnaden kapas , torde det leda till en fördubbling av antalet asylsökande som anländer till södra medelhavskusten. Och de, som får avslag, kommer naturligvis även i fortsättningen att resa in i EU på illegala vägar. Eller med reguljära färdmedel med svenska pass.

     SD har inga lösningar, som andra inte kan använda utan tillåtelse från SD. Som inte ens har de skarpaste förslagen. Det har utbrytarna ur SD, AfS, om vi bortser från de öppet rasistiska förslagen. Men AfS har kanske tjuvfiskat i Jimmie Åkessons hemliga påse? Socialdemokraternas stora chans är att man inte behöver komma med de skarpaste förslagen. Det är ändå bara ett spell för galleriet. Det räcker att partiet lovar att genomföra sina förslag – och gör trovärdigt att så kommer att ske

     Inte ens den här bloggens läsare verkar känna till 14-punktsprogrammet.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis så – Jag håller med om att S nu har ett gyllene läge att sätta dagordningen i migrationsdebatten både nationellt och på EU-nivå.

     • Krister

      Men S kan inte få Italien och Ungern tex att lyssna då dom är på en annan frekvens.
      Och S är svaga i de flesta EU länder. UK undantaget men de är ju inte med längre med
      i själ och hjärta.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Min syn är att EU kommer att köra över länder som Italien och Ungern Krister.

   • Bertil

    Håller med i det både Brorson skrev och det Jan anför. F.ö bra skrivet av er båda.
    Skadan som Alliansen gjorde kommer vi få leva med under lång tid. Minns ett tal av Jonas Sjöstedt före valet 2010 han ansåg då att skulle Alliansen vinna det årets val skulle det inte gå hålla kvar den välfärd och den jämlikhet som sossialismen skapat. Han fick tyvärr rätt.

    Får Alliansen makt nu 2018 kommer vi övergå till ren högerpolitik där arbetarklassen kommer tryckas ner i skoskaften.
    Kommer på det en börskrach med medföljande arbetslöshet då kommer de som var unga efter 2008 och ligger på stora lån i bostäder drabbas hårt. Detta när många inte är med i A-kassa och de som är med inte har en a-kassa värt namnet. D.v.s man klarar inte den skuldfälla man satt sig i.

    Många har dessutom aldrig varit med om en lågkonjuktur så man tror aldrig det kan ske.
    När det sker så blir det en spiral med fallande bopriser minskad konsumtion fler arbetslösa.
    Detta samtidigt som kapitalet investeras i att få bort folk på arbetsplatser genom robotisering

    Så bistra tider kommer det är bara frågan när det sker.
    Men det kan ska ske inom nästa mandatperiod. Men det kanske är en djupkris vi behöver för att folk ska få cellerna att vakna bak pannbenet.

    Av det kan egendomsutjämnig ske på ett sätt som ingen räknat med. D.v.s det vi kallar kriminalitet kanske blir enda sättet överleva. Detta när högern slaktat alla sociala skydd.

 11. Alexander

  Anders

  Din åsikt är alltså att migrationen överhuvudtaget inte åsamkat skador för människor i Sverige?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   I vanlig ordning försöker du tolka det jag skriver på ditt eget sätt Alexander – Övriga kommentarer till din påhittade fråga överflödiga.

 12. Brorson

  Låt oss vara gäster hos verkligheten ett tag. Kul att veta hur verkligheten ser ut. De flesta illegala invandrare till Sverige kommer inte med båt över Medelhavet. Och båtfärden över Medelhavet är inte ens den farligaste delen av resan, för dem som väljer den vägen. Det är bara som vi tror, för det är vad media låter oss se. Och visst finns de, som kommer med färja mellan Marocko och Spanien och reser vidare norr ut genom land efter land i ett gränslöst Europa,

  Vad hindrar vuxna med nordafrikansk utseende att med sig marockanska gatubarn på färjan mellan Marocko och Spanien och låtsas att det är deras egna barn? Eller vuxna med nordeuropeiskt utseende att låtas att det är deras adoptivbarn? De flesta illegala invandrare till Sverige kommer med reguljärflyg till Arlanda och visar upp sina svenska pass, som de har köpt på marknaden i Bagdad eller Islamabad.

  Att de slänger sina ID-handlingar vid passage av Öresundsbron är historia. Och i den mån det fortfarande förekommer, skulle man väl kunna spänna upp nät under bron? I början av 2000-talet, när Tyskland hade en rödgrön regering och miljöpartisten Joschka Fisher var utrikesminister avslöjades en härva inom utrikesdepartementet med Fischers närmaste man som spindeln i nätet
  och tyska ambassaden i Kiev, Ukraina som förfalskarverkstad. Det var falska viseringar till Tyskland, där de illegala immigranterna stannade eller reste vidare i det gränslösa EU, många genom Danmark till Sverige.

  Det vore naivt att tro att det inte fanns tentakler in i det svenska Miljöpartiet. Situationen i Sverige blev ohållbar med alla gömda i prästgårdar och andra kyrkliga inrättningar, t.o.m i kyrkoanställdas sommarstugor Jag läste på en kyrkoanställds blogg ”Tolken ringde och sa att det gick åt helvete med våra skyddslingars asylansökningar och de ska utvisas rakt in i döden, och det är mitt fel, om jag inte ställer upp ännu mer”. Rena utpressningen. Tolkar har tystnadsplikt.

  Ärkebiskopen KG Hammar startade det s. k. påskupproret och krävde att staten skulle lätta de kyrkoanställdas börda- och vi fick en ny och ännu liberalare utlänningslag genom förhandlingar mellan Mp och S. Det var därefter som framgångssagan för SD började.Från ett väljarstöd på knappt 2 % till tio gånger så mycket på tio år. Bryt med Mp, Löfvén, och väljarstödet för SD kommer att sjunka som en sten.

  För drygt en månad sedan antog den socialdemokratiska partistyrelsen ett nytt migrationspolitiskt program i 14 punkter. Det är ett mycket bra program , trots att ytterligare ett par punkter borde vara med. Men efter hot från extremist organiisationen Socialdemokrater för tro och solidaritet, som idag styr Svensk kyrkan , att förstöra den socialdemokratiska valrörelsen om inte programmet dras tillbaka, har partiledningen valt att förtiga programmets existens, Och i stället prata välfärd.

  De socialdemokratiska löftena att rädda välfärden hade kanske fallit i god jord hos ’väljarna, om man samtidigt hade lovat ordning och reda i migrationspolitiken i enlighet med 14-punktsprogrammet. Men det är en krympande väljarskara som tror att välfärdssatsningarna kommer att överleva nästa lågkonjunktur utan en rejäl uppstramning av migrationspolitiken. Och någon sådan är ju inte i sikte, När S-partiledningen inte vågar stå för sin egna migrationspolitiska förslag – av rädsla för ”lössen i den röda fanans veck”.

 13. Brorson

  Jag är helt övertygad om att S skulle vinna på att ta tjuren vid hornen och prata migration. Ställ ultimatum till Mp:n Stöd alla fjorton punkterna, eller ta SD i hand och bilda gemensam opposition tillsammans med dem.

  Det råder inget som helst tvivel om att SVT och Mats Knutsson driver valrörelse åt SD, nu genom att ljuga om borgerlig splittring. Alliansen är inte ett dugg mer splittrad nu än när C bröt med M, L och KD om de ensamkommande unga männen, snarare mer samlad än då.C:s sololir i den frågan drabbar M som ledande alliansparti. Den som röstar på M röstar på ett regeringsalternativ, men den som röstar på C röstar på ett oppositionsparti. Så har det varit sedan Torbjörn Fälldin, c, tillträdde som statsminister.

  Mp agerar än mer ansvarslöst i regeringsställning. Man har saboterat och förhalat nödvändiga beslut, bl.a för att få slut på på rena olagligheter, som hittills har kostat Sverige oerhörda belopp och hotar den framtida välfärden. Och inte minst för att få stopp på Sveriges föga hedrande roll som viloläger och hjärnkontor för den internationella terrorismen. Socialdemokraterna kan, om man vara vågar,, som det mest trovärdiga alternativet i i migrations- och brottsbekämpningsfrågorna.

  Det är för övrigt M och inte SD, som har den mest trovärdiga politiken inom oppositionen i de frågorna En f.d. M-politiker, som ställer upp för SD i årets val, säger just nu ”Ledasrkap är att göra, inte att säga”. Men det är just detta som talar för att M är ett bättre alternativ än SD och att S kan bli ännu bättre än M. Om man bara vågar, i stället för att drapera sig om Sveriges nya enfrågeparti med välfärdsfrågorna som enda fokus.

  SD pratar och Mats Knutson och Aktuelll-redaktionen bedyrar att SD har originalet till en bättre migrationspolitik, och de andra partierna bara har kopior. Det är ju så gement lögnaktigt. Ruvar Jimmie Åkesson på några väl förborgade hemligheter, som han ska avslöja endast om de andra pariterna ”samtalar” med SD. Det gör de ju redan i riksdagsutskotten. Men vad Mats Knutson förtiger, är att SD:s migrationspolitiska program är en kopia av Dansk Folkeparti, som har varit den stora idébanken för SD alltsedan SD började distansera sig rasistiskt från rasismen.

  SD har som strategi att lägga aningen skarpare förslag än S, och då säger sprattelgubben Mats Knutsson att den blankpolerade kopian i själva verket är originalet. Andra journalister har visat att SD även har knyckt repliker från den interna socialdemokratiska debatten.Slutligen en viktigt påpekande: Att Demoskop och Novus inte mäter det verkliga väljarstödet. De är marknadsföringsinstitut, som mäter genomslaget av reklambudskap. Demoskop ägs för övrigt av Peje Emislson, skolkapitalisten som förmådde SD att byta fot i frågan om vinster i välfärden. Tjänster och gentjänster .Peje Emilsson, som startar nya skolor i land efter land, med vinster betalda av svenska kommuner som grundplåt.

 14. Brorson

  Asylrätten har aldrig varit avsett att användas som nu sker, när korrupta ledare i diktaturstater använder asylrätten för att lätta på det sociala trycket i sina länder genom att bli av med oppositionen och alla kreativa och handlingskraftiga människor, som hade kunna omvandla dessa länder till nya välfärdsstater. Vi vill kanske dessa länders kvarvarande invånare illa genom att beröva dem chansen till en bättre framtid genom att stjäla deras bästa arbetskraft och dränera deras intelligentia, deras läkare och sjuksköterskor?

  Asylrätten avsäg situationen i Europa efter andra världskriget och inte en situation när vem som helst med en smartphone och möjlighet att betala smugglare kan resa illegalt runt halva jordklotet.

  Miljöpartiet har skrivit en insändare i dagens tidning, där de klagar på att svenskarna förbrukar så mycket av jordens resurser så att det motsvarar fyra jordklot, om världens hela befolkning levde så. Tror inte ens miljöpartisterna själva på sina egna skräckvisioner?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.