Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Mattias Larsson (C) seglar upp som Umeås svar på Donald Trump.

För egen del har jag alltid hållit Mattias Larsson (C) som därtill är centerpartiets gruppledare i Umeå som en politiker med ett stort rättspatos och en politiker för vilken det är viktig att alltid tala sanning.

Den bilden har förändrats ordentligt på senare tid där Mattias mer och mer framstår som Umeås svar på Donald Trump i och med att han far fram med rena lögner som därtill är lätta att verifiera såsom varande just lögner.

Att dessa lögner seden riktas enbart mot oss socialdemokrater är ännu en besvärande faktor för centerpartiet och Mattias och frågan är varför?

Hur kunde det gå så illa att centerpartiet i Umeå började sprida fake news och lögner vet bara dess lokala företrädare.

Det är ytterst relevant att fråga sig varför på centerpartiet och Mattias Larsson far fram med rena lögner och personliga påhopp angående skolfrågan på Carlshöjdsskolan, Bräntbergsskolan och angående Maja Beskow skolan trots att de liksom alla andra politiska partier känner sanningen.

Den utredning som nu pågår runt Maja Beskow skolan och om skolan i stort är just en utredning – Därtill en utredning som ännu inte är slutförd och således är inga politiska beslut fattade om nedläggning av skolor och/eller flytt av elever på det sätt centerpartiet felaktigt torgför genom att ljuga alla rakt i ansiktet.

Utredningen som blir klar först efter valdagen ska presentera sitt resultat för föräldrar, lärare, elever och politiker när den är slutförd vartefter en medborgardialog ska följa innan politiken i demokratisk ordning fattar sina beslut om hur skolan i Umeå ska struktureras framgent.

Det finns således ingen sanningshalt överhuvudtaget i påståendet att socialdemokraterna och/eller För & grundskolenämnden skulle ha fattat ett beslut om att flytta eleverna som idag går på Carlshöjdsskolan och Bräntbergsskolan till den nya Maja Beskow skolan.

Det påståendet är således en ren lögn från centerpartiet och det är den lögnen och det förnekandet av fakta som tillsammans med andra lögner från centerpartiet får mig att undra huruvida Mattias Larsson (C) som är den som uttrycker lögnen blivit Umeås svar på Donald Trump?

Sedan ställer jag mig mycket frågande till varför centerpartiet och Matias Larsson i denna fråga liksom i frågan om framtiden för Röbäcks 4H gård med flera frågor agerar odemokratiskt genom att föregripa pågående utredningar och de beredningar som utförs av kommunens duktiga tjänstemän?

I min värld kallas det beteende som centerpartiet och Mattias Larsson ägnar sig åt i bästa fall populism och i sämsta fall ett försök att på odemokratisk väg försöka styra ett utredningsresultat. 

En annan underlig företeelse med centerpartiet är de tidsmässiga sambanden mellan tillkomsten av en masa anonyma insändare och debattartiklar om Carlshöjdsskolan och Maja Beskow skolan och det som påstås hända där och avhoppet av centerpartiets mångårige ledande ledamot i För & grundskolenämnden Sören Olsson.

Att som Sören Olsson hoppa av sitt uppdrag i För & grundskolenämnden endast 13 dagar före ett val väcker många frågor och därtill en misstanke om att centerpartiet inte spelar ett rent spel i frågan även om jag och andra för stunden saknar handfasta bevis i frågan.

Tillkomsten av alla de anonyma debattartiklar och insändare som florerar i media och som pekar ut socialdemokraterna som lögnare och som de som skulle ha fattat ett beslut i en skolfråga som bevisligen aldrig fattats beslut om är graverande – Alldeles speciellt så därför att insändarna pekar ut centerpartiet som det parti som talar sanning i frågan.

Nästa fråga att ställa sig är om centerpartiet och de företrädare för partiet som agerade i skolfrågan i Bullmark har något med centerpartiets plötsliga inblandning i detta att göra?

Kan det möjligen vara så att det är dessa som vill hämnas på socialdemokraterna? 

Frågan ställd därför att det är För & grundskolenämndens ordförande Moa Brydsten som blir påhoppad i frågan trots att frågan om Maja Beskow skolan till största delen tillhör Gymnasie & Vuxenutbildningsnämnden och dess ordförande Peter Wigren.

För egen del kan jag inte slå ifrån mig den misstanken även om jag även i detta fall saknar handfasta bevis för annat än påståendet att centerpartiet ljuger om skolfrågan på Carlshöjd och om Maja Beskow skolan.

Avslutningsvis vill jag därför ställa följande frågor till Mattias Larsson centerpartiets gruppledare i Umeå.

 • Varför ljuger du och centerpartiet om skolfrågan på Carlshöjd om Bräntbergsskolan och angående Maja Beskow skolan och vad hoppas ni vinna på det?
 • Vad har fått dig att bli faktaresistent och vad har förvandlat dig till en spridare av fake news?
 • Är du Umeås svar på Donald Trump?

Dessa frågor är härmed ställda trots att jag är övertygad om att svar kommer att utebli.

Slutligen – Som aktiv stödmedlem i Gimonäs-Carlshems socialdemokratiska förening är jag mycket insatt i denna fråga då jag följt denna fråga ingående ända från början fram till dags dato – Bland annat som aktiv deltagare i öppna möten där bland annat Moa Brydsten berättat om framtiden för området.

Det som gäller och som är med sanningen överensstämmande i ärendet finns dessutom nedtecknat i den områdestidning som Gimonäs-Carlshems Socialdemokratiska förening i dagarna distribuerat i området varför jag rekommenderar de föräldrar och de anonyma källor som debatterar ämnet att läsa sagda tidning för att få en bild av sanningen i frågan.

Med allt detta sagt vill jag anföra följande goda råd till alla väljare – Var försiktig och ta inte för givet att det som sägs av centerpartiet i Umeå är med sanningen överensstämmande.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

34 kommentarer

 1. Sven-Olov Edvinsson

  Hej Anders – jag heter Sven-Olov Edvinsson (c) och valdes av kommunfullmäktige i måndags att ersätta Sören Olsson i För- och grundskolenämnden. Som du säkert vet är jag kommunfullmäktiges vice ordförande. Vill bara säga att din blogg är så full av falska påståenden, insinuationer, personangrepp m.m. att bloggen i sig fyller gott och väl Trumpkvoten.

  Jag håller just nu på att läsa in mig på arbetet med framtida skolstruktur, men det är inte helt lätt. Samtidigt gäller principen om fria skolval i Umeå kommun. Idéhistorikern Lena Eskilsson har tidigare skrivit om att platsen och huset skolan är för många av o ss en av livets viktigaste byggnader, som följer oss genom livet. Därför är identiteten kring barn- och ungdomens skola större än bara en utredning. Därför är öppenhet och respekt viktiga när förändringar görs. Hoppas du håller med, Anders?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Hej Sven-Olof – Jag vill börja med att säga att jag självklart vet vem du är och att jag tycker att det är bra att det är du som ska ta över Sörens roll i FoG.

   Precis som du säger så gör det fria skolvalet att saker blir komplicerade på skolans område och i den bästa av världar hade vi en gemensam kö som fördelar elever till både kommunala skolor och friskolor för att skapa kostnadseffektivitet på skolområdet. Alternativet till det är att skrota LOV och det fria skolvalet helt och hållet.

   Jag ser inga falska påståenden, personangrepp eller insinuationer i det jag skrivit utan står upp för varje ord som varande sanning och viktiga fakta att ta hänsyn till i skoldebatten.

   Det enda jag vill åstadkomma är att få Mattias att återgå till att alltid tala sanningen och att bara sprida det som är korrekt – Kan du medverka till det vilket jag tror att du kan kommer allt att bli frid och fröjd på skolans område vad gäller debattklimatet i skolfrågor.

   • Ville-Valle

    … nu måste du skärpa dig Anders Forss och sluta knapra på dina piller för det måste vara dom som får dig att tappa omdömet. Om du ber snällt så är jag övertygad om att doktor Edvinsson kan hjälpa dig på traven, så centerpartist han än må vara…

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag knaprar inte på några piller Ville-Valle men huruvida du gör det för att dämpa ditt hat mot oss socialdemokrater ska jag låta vara osagt.

   • Bertil

    Tycker sossarna gör lite fel som inte lämnar över säg 200 miljarder o budgetunderskott.

    När nu Alliansen får makt då kommer de frissa på den goda ekonomi Sossarna skapat . Man hade kunnat höja Sjukförsäkringen slutat utförsäkra.
    Höjt a-kassa och satsar mer på vården skolan,

    Nu kommer både jobbskatteavdrag skattesänknigar lägre låglöner bort med behivsvidtag och försäkringar och ser man vid nästa val man håller på förlora ja då öser man på med budgetunderskott.

    Ska det gå åt helsefyr ska alla med.
    Så måste nya sosseparollen vara.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Vår inställning som socialdemokrater är alltid att ta ansvar för landet Bertil och göra det som är bäst – Att lämna efter sig ett budgetunderskott är inte ansvarsfullt och jag tror inte att borgarna får makten efter detta val.

    • Jocke

     Bertil, nog begriper du väl att så oansvarigt får inte någon ledare tänka eller agera! Du föredrar att stjälpa istället för att hjälpa. Jag måste säga att jag tycker att din missunsamhet är rent otäck.

     Föga förvånande, med tanke på hur länderna som haft oturen att fastna under det kommunistiska okets ledarskap, haft det. Människor har fått lida och svälta, blivit föremål för utrensningar och tortyr.

     Dina tankar och åsikter är långt ifrån humana och det är bra att du är så öppen och tydlig med vad du och Vänstern faktiskt står för, så att vanligt folk kan rösta på något annat och fortsätta leva i fred och trygghet!

  • Leif Andersson

   Sjöstedts ideologiska föregångare gjorde inte något vidare bra jobb i dåvarande Sovjetunionen och Östtyskland.

   • andersforss (inläggsförfattare)

    Jag tycker du har fel när du jämför vänsterpartiets politik med den politik eller diktatur som fördes i de forna kommuniststaterna – V är inget kommunistiskt parti som jag ser saken men däremot ett socialistiskt parti klart till vänster om mitten.

    • Jocke

     Hej Anders!

     Du må tycka att Vänstern skiljer sig mycket åt från de forna kommuniststaterna men faktum kvarstår, inte ens Socialdemokraterna har någonsin låtit VPK eller Vänstern sitta med i en regering. Fullt förståeligt tycker jag då många fortfarande är kommunister och ingen kan någonsin veta var deras lojalitet finns. De saknar ju kärleken till nationalstaten Sverige, ser väpnad revolution som ett bra sätt till att ta makten sant gjort sig kända för olika utrensningar av oliktänkande.

     Hur ser du på att ha Vänstern som regeringspartner? Är det ett tänkbart alternativ för dig, ja eller nej?

     För övrigt vill jag tillägga att Socialdemokraterna behöver göra en klar kursändring, varken till vänster eller höger, men till att återigen bli ett parti som värnar om sin egen befolkning i första hand. När detta sker och globalisterna är borta kommer Socialdemokraterna återigen att attrahera det för närvarande bortglömda folket.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag kan inte påminna mig om att Vänsterpartiet någonstans i sitt partiprogram säger sig stå för väpnad revolution för att ta makten så det påståendet ser jag som ren nonsens.

      Sedan har jag aldrig sagt att vi socialdemokrater ska ta med V i en regering men däremot att vi kan göra upp med dem i olika sakfrågor när våra åsikter sammanstrålar så svaret på din fråga är nej.

      Att vara global i sin politiska framtoning om man är ett litet exportberoende land är att ta hand om landet Jocke och det finns ingen motsättning mellan att ta emot invandring och värna medborgarna.

 2. Fredrik

  Så klart. När en framstående och erfaren politiker som herr Edvinsson, vilken jag känner personligen trots att jag inte delar allt politiskt, framför kritik så är ditt svar att du inte alls är sådan som kritiken påstår att du är.

  Alltså, varför är ditt ord ”lag” när andras ord inte är det Anders? Om herr Edvinsson nu menar att din blogg är full av falska påhopp, insinuationer och personangrepp så kan det väl ändå vara så att hans ord är korrekta? Jag menar, hans påståenden är ju inte lögn bara för att du säger det. En lögn måste bevisas, inte enbart uttalas.

  Till sist, Umeå kommun bestämde 2017 på hösten att gamla Östra Gymnasiet skulle döpas om – efter en massiv ombyggnad – till Maja Beskowsskolan. Hos kommunen finns idag stavningen Maja Beskowskolan/Maja Beskowgymnasiet. Aldrig mellanslag Anders.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   När framstående politiker som Edvinsson bemöter det jag skrivit betyder det att jag träffat mitt i prick Fredrik.

   Precis som jag svarade honom svarar jag dig – Mitt inlägg innehåller varken insinuationer eller personangrepp och jag står för varje ord jag skrivit.

   Att jag använt mig av mellanslag när jag skrivit om Maja Beskowskolan är en petitess Fredrik och inget som är avgörande för valet då bägge sätten är korrekta rent grammatiskt.

   • Fredrik

    Din blogg Anders. Sven-Olof Edvinsson påtalar att din blogg är full av falska påstående, insinuationer och personangrepp att detta enkelt utgör kvoten för att likna Trump. Din blogg.

    Detta viftar du bort genom att påstå att du inte alls kommer med falska påstående, insinuationer eller personangrepp i ditt inlägg. Vilket inte är samma sak.

    En människas åsikt är ingen lögn enbart därför att den inte överensstämmer med din personliga övertygelse eller hur? Din personliga övertygelse är ingen garant för sanning utan är enbart din åsikt. Likt alla andras åsikter så är det inte din rättighet eller för den delen skyldighet att berätta för folket vad som är rätt eller fel. Du har inte givits makten av någon att vara den som alltid har rätt. Eller hur?

    Till sist. Nej. Att skriva Maja Beskow skolan och Maja Beskowskolan är inte samma sak grammatiskt. Allra speciellt då den stavning som Umeå Kommun valt att använda är antingen Maja Beskowsskolan (dubbla S) eller Maja Beskowskolan (enkel S). Dessa två betyder en specifik skola, nämligen den skola som för tillfället håller på att färdigställas i Umeå. Maja Beskow skolan betyder ingenting grammatiskt. Faktiskt. Det är grammatiskt ett för- och efternamn (Maja Beskow) samt ett substantiv i bestämd form nominativ singular (skolan). Det är aldrig intelligent att bråka om språk med en som är utbildad språklärare Anders, du kommer att förlora varje gång. Faktiskt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Låt oss börja från början Fredrik och det är att du från den dag du började kommentera på min blogg gjort allt du kan för att på olika sätt försöka förminska mig som person genom att attackera allt jag skriver oavsett ämne – Vad som driver dig till det vet bara du själv och eftersom du inte känner mig kan du omöjligt veta vem jag är och vad jag står för varför jag tar allt du skriver för det vad det är – Ett hat från din sida mot mig som person.

     Läs inlägget igen och titta på det jag skrivit så ser du att det inte finns några personangrepp eller insinuationer i det – Jag står som sagt för varje ord och att man från C reagerar beror på att jag träffat av mitt i hundskocken med käppen för att använda ett gammalt ordspråk.

     Vad gäller din utläggning om det grammatiska så ska jag inte ens bemöta den då det jag ville ha sagt redan sagts i mitt föregående svar.

     • Fredrik

      Okej, låt oss börja från början Anders. Ett, i ovan inlägg beskriver du en politisk konkurrent som Umeås svar på Donald Trump. Här får du rätta mig, men jag läser Donald Trump som något negativt. Alltså, du beskriver en politisk konkurrent på ett negativt och därmed förminskande sätt. I princip ingen som läst inlägget ser det som en hyllning till din politiske konkurrent – eller har jag fel?

      Två, det är komiskt att du lyckas med konststycket att sätta dit dig själv Anders. Jag har inte alls kommenterat negativt i allt du skrivit, för jag har inte kommenterat allt du skrivit. Vissa inlägg och ämnen har jag inte läst eller för delen haft intresse att kommentera. Men Anders, bara för att jag inte känner dig så betyder det inte att jag inte vet vad du står för. För, det är ju själva poängen med din blogg eller hur? Att ”folket” ska få veta vem du är och vad du står för, eller menar du nu att allt du skrivit i din blogg är bara påhitt?

      Tre, det finns extremt få människor (om ens någon) Anders som jag hatar. Hela min gigantiska bekantskapskrets kan verifiera detta om du vill.

      Fyra, bara för att man står för sina ord betyder det inte att det kan vara falska påståenden, insinuationer och personliga påhopp eller hur? Jag står för mina ord, och skulle vi då följa den princip som gäller för dig så är mina kommentarer inga försök till påhopp, förtal, förminskande etc eller hur? Eller råder andra regler för mig än för dig?

      Till sist, dina tillkortakommanden angående att erkänna misstag är direkt lysande i ditt sista stycke kring grammatiken. Maja Beskow är ett för- och efternamn och skolan är ett substantiv singular nominativ bestämd form. Det hade varit enkelt att erkänna att särskrivning inte är detsamma som att skriva ihop, men tydligen inte enkelt för alla.

      P.S. Jag är inte den som censurerar människor och kontrollerar vem de är. Kategoriskt. Det är du Anders. Jag slåss för ett öppet samhälle där lika regler gäller för alla, oavsett vem du är. Regler där en människas åsikt inte är mer värd än en annans människas åsikt. Innanför lagens ram finns inget rätt eller fel i åsikter. Jag slåss för att alla människor ska få vara sig själv, att individen är stark och att individen alltid står sig själv närmast och därmed alltid vet bäst vad som är bäst för en själv. Det är jag. Alltid. Varje dag, vecka, månad och år. Varje sekund, minut och timme. Alltid jag.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Hur man ser på Trump varierar från person till person Fredrik och i mitt fall gör jag jämförelsen därför att Mattias precis som Trump brukar göra far fram med osanning och lögner – Lögner som i skolfrågan går att verifiera som lögner då alla kommunala beslut protokollförs.

      Sedan får du tolka det jag skrivit om dig som du vill Fredrik men fram till nu har jag svårt att se att du oavsett fråga skrivit ett enda positivt ord om mig och min person och det påståendet står jag för varje dag i veckan.

      Det jag skriver på min blogg är politiska förslag jag står för.

      Avslutningsvis så tycker jag att du ska debattera ämnet i inlägget Fredrik och det är det faktum att Mattias ljuger och att et jag skrivit är fel – Vill du påstå det så vill jag i sådana fall att du letar fram en protokollsanteckning från För & grundskolenämnden. Kan du inte göra det så betyder det att jag har rätt och att du har fel.

 3. Bertil

  Märkligt inför valet kommer du Anders tycker jag! Med de sämsta ämnen sen du började blogga.

  Jag trodde faktiskt du skulle ha större intresse för valet och få in på favoritämne av nåt slag. Kunde varit vården skolan
  Omsorgen a-kassan sjukförsäkring assistans indrastruktur bostadsbyggande bostadsbristen inlandet
  Ja vad som helst.

  Nä då får man läsa en massa enskilda fall som härjar i Umeå.
  Totalt överraskande för mig.
  Jag kan förstå intresset och kampen flr den lokala politiken.

  Men då borde det även där handlat om
  Ämnen och det Anders brinner för.

  Normalt under all den tid jag läst Anders bloggar har det varit övervägande intressanta politiska ämnen.

  Men i slutspurten då har tyvärr Anders varit som sämst enligt mitt tyckande.

  Du får Ursäkta Anders men så tycker jag.
  Jag är faktiskt väldigt förvånad.

  Sen är det din blogg och du skriver naturligtvis om vad du vill .
  Det är din kamp på ditt sätt och den respekterar jag också.
  Men jag är förvånad må jag säga.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det kommer Bertil men när det finns saker som måste lösas på hemmaplan för att klara valet här så får de sakerna prioritet vilket jag tror och hoppas att du förstår – Att vinna valet på kommunal nivå och regionnivå är minst lika viktigt som att vinna på riksnivå.

 4. Pingback: Politikens dilemma man agerar bara på lätta frågor | Mattias Larsson (c)

 5. Fredrik

  ”Hur man ser på Trump varierar från person till person Fredrik och i mitt fall gör jag jämförelsen därför att Mattias precis som Trump brukar göra far fram med osanning och lögner – Lögner som i skolfrågan går att verifiera som lögner då alla kommunala beslut protokollförs.”
  – Hur är detta inte ett personligt påhopp Anders?

  ”Sedan får du tolka det jag skrivit om dig som du vill Fredrik men fram till nu har jag svårt att se att du oavsett fråga skrivit ett enda positivt ord om mig och min person och det påståendet står jag för varje dag i veckan.”
  – Vilket betyder att jag får tolka dig och det du skriver som jag vill, eller hur? Och, som sagt, jag står för varenda ord och påstående varje dag i veckan. Men ditt påstående att jag inte vet vem du är och vad du står för är direkt felaktigt, då denna blogg är det du står för – vilket betyder att jag mycket väl vet vem du är och vad du står för, allt jag behöver göra att är läsa det du skriver. Måste jag skriva positiva saker om dig? Om det är det du eftersträvar, då borde du inte sträva efter att bli politiker. Skulle tro att en klar majoritet av allt som skrivs om politiker är negativt.

  ”Det jag skriver på min blogg är politiska förslag jag står för.”
  – Vilket understryker faktum att jag vet vad du står för. Alltså, se ovan. Ditt påstående om att jag inte vet vad du står för är således inte sant.

  ”Avslutningsvis så tycker jag att du ska debattera ämnet i inlägget Fredrik och det är det faktum att Mattias ljuger och att et jag skrivit är fel – Vill du påstå det så vill jag i sådana fall att du letar fram en protokollsanteckning från För & grundskolenämnden. Kan du inte göra det så betyder det att jag har rätt och att du har fel.”
  – Ah, tugga tuggummi och gå samtidigt går alltså inte? Det är alltså inte okej att skriva om något helt annat än det som står i inlägget? Men Bertil då? Denna Castroälskande Bertil som i princip alla sina kommentarer vill förflytta Sverige till den kubanska ön i Karibien? Är det för att just Bertils kommentarer inte på något sätt ”stör” dig, detta då även du inser att Bertil är väldigt ensam om att ha sina åsikter och att dessa åsikter aldrig kommer att få någon reellt inflytande på svensk politik? Jag bara undrar, för jag kan gå och tugga tuggummi samtidigt.

  Till sist, din politiska övertygelse speglar alltså INTE den du är som privatperson? Om ja, då vet vi alla som läser denna blogg i praktiken vem du är och vad du står för och inte bara politiskt eller hur?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Om lögnen precis som jag säger kan bevisas och kollas upp av alla som tvivlar på det jag påstår så kan den aldrig anses vara ett personangrepp då allt påståendet gör är att påvisa sanningen.

   Mitt påstående om att du inte vet vad jag står för moraliskt och etiskt och hur jag är som människa står jag för Fredrik av den enkla anledningen att det är precis så det är.

   Vad Bertil skriver får stå för honom och att dra in andra som kommenterar i detta och som inte har kommenterat ämnet i sig är fel och visar att du har slut på argument Fredrik.

   • Fredrik

    Anders, jag har aldrig slut på argument – vilket är beviset på att du inte alls känner mig och vad jag står för etiskt och moraliskt. Detta trots att du påstått detta, flertalet gånger. Läs dina egna svar till mig på din blogg så ser du.

    Du kallar en politisk konkurrent för Umeås svar på Donald Trump. Och när jag frågar dig hur detta inte kan vara ett personligt påhopp så försvarar du dig med att en lögn ger dig rätt att kalla denne person för Umeås Donald Trump. Men, det är inte poängen Anders. Du nedvärderar en annan människa genom att ge denne människa ett negativt ord. Ett skällsord. DET är ett personligt påhopp, vilket då ger Sven-Olof Edvinsson rätt i att din blogg absolut innehåller falska påståenden, insinuationer och personliga påhopp.

    Du ljuger också Anders. Det ena påstående efter det andra som du aldrig någonsin bevisat, trots att flera har krävt bevis på det. Då viftar du bort med att du kommer få rätt i framtiden eller att det du säger står du för – vilket då ska tolkas som att du har rätt, vilket du inte har.

    Så, är du också Umeås Donald Trump då?

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag ljuger inte Fredrik och det jag skrivit om Mattias och C står jag för såsom varande oerhört relevant vilket jag tror Mattias förstått då han trots löften på sin blogg om ett bemötande avstått från att bemöta inlägget.

 6. Annica Waleij

  Hej Anders, som en av de berörda föräldrar som skrivit debattinlägg och repliker i VK, vill jag bara understryka att vi undertecknat dessa inlägg i eget namn. Man får nämligen inte debattinlägg publicerat under pseudonym. Mig veterligen är ingen av oss aktiv i Centerpartiet, det är i vart fall inget vi någonsin diskuterat under denna process. Vi är oroliga föräldrar som är väldigt frustrerade över något som vi anser är ett hastverk av kommunen och använder våra demokratiska rättighet att uttrycka denna frustration. MVH Annica

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Hej Annica och kul att du skriver och kommenterar. Jag har aldrig avsett er med det jag skrivit då ni precis som du säger skrivit undertecknat med egna namn.

   Jag förstår er oro och den oron är vad jag försöker stilla genom att lägga fram fakta på bordet. Den tjänstemannautredning som nu görs följer de direktiv som en helt enig FoG jobbat fram – Direktiv som på inget sätt påtalar att flytt av elever ska utredas och definitivt inte flytt från något specifikt område.

   Utredningen ska utreda den totala skolsituationen i Umeå kommun med hänsyn tagen till de tillväxtprognoser mm. som föreligger och därifrån komma med förslag. Utredningen ska därtill intervjua och ställa frågor till skolpersonal, föräldrar och elever runt om i kommunen för att inhämta deras åsikter om framtidens skola i kommunen. Därefter ska en medborgardialog inledas så att alla inklusive föräldrar och elever får tycka till om det utredningen kommit fram till och föreslår. Först när detta är utfört ska saken upp till politisk debatt och beslutsfattande.

   Som jag ser saken så finns det stor möjlighet för alla att använda sin demokratiska rätt att tycka i den medborgardialog som ska följa och att utrycka frustration innan man vet vad utredningen föreslår tycker jag är onödig då det ännu inte finns några förslag.

   Hoppas att du är nöjd med mitt svar Annica och låt mig tillägga att Gimonäs Carlshems S-förening bevakar detta och finns där för att tillvara ta allas på områdets bästa.

   • Annica Waleij

    Hej igen, Ja jag är nöjd med ditt svar och förstår din utgångspunkt. Dock är det så att vi som deltog på infomöte i våras uppmanades att försöka vara med att påverka nu (läs då), för sedan skulle det vara för sent, vilket vi tagit fasta på. Rätt eller fel, men man blir rätt engagerad när det gäller ens barns väl och ve. Och så länge man kan ha en saklig nivå i debatt och annan dialog trior jag att det är bra att många engagerar sig i olika frågor som rör framtiden för oss Umebor. MVH Annica

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Självklart är det bra att många engagerar sig och deltar i debatten och det viktiga är att se till att debatten är saklig och inte bygger på en massa rykten som saknar sanningshalt.

     Jag antar att du med dialogmöte avser det möte som tjänstemännen som en del av den utredning och beredning har med skolpersonal, elever och föräldrar runt om i kommunen innan deras förslag överlämnas till politikerna för medborgardialog?

     Den typen av dialogmöten har de lite varstans och det ingick i direktiven för utredningen att sådana skulle hållas. Däremot finns det ingen sanning i att det efter dessa skulle vara för sent att påverka i och med att politiken sedan länge bestämt att det förslag utredningen lägger fram ska underställas en medborgardialog så att eventuella rättelser som bygger på medborgarnas vilja kan införas innan politiken ska fatta beslut i frågan.

     Tack för en bra och sansad dialog Annica.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.