Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Girigheten hos alliansens och SD:s företrädare syns klart och tydligt.

Den som följer min blogg vet att jag ofta pratar om att politik kan mätas på en skala som har kärlek respektive girighet som varandras motpoler längst ut på mätskalans respektive ändar och den sista tidens avslöjanden om hur riksdagspolitiker från alliansen och SD låter skattebetalarna stå för privata kostnader ger girigheten ett ansikte.

Det senaste exemplet på denna girighet hittar vi hos SD:s riksdagspolitiker och den tidigare moderaten Patrick Reslow som inte bara en utan ett flertal gånger låtit landets skattebetalare står för sin familjens kostnader i samband med tjänsteresor.

Reslow är bara det senaste i raden av bevis på den girighet och egoism som är rätt utbredd hos politiker som tillhör alliansen och/eller SD. Innan Reslow avslöjades är det framför allt inom KD och M vi sett hur välbetalda riksdagspolitiker inte skyr några som helst medel när det gäller att låta skattebetalarna står för privata kostnader.

Den utvecklingen är mycket olycklig tycker jag och det påståendet baserar jag på att denna utveckling kommer att leda till att även den vanlige medborgaren på gatan i en framtid kommer att tycka att det är okay att roffa åt sig på det allmännas – Dvs. på alla oss skattebetalares bekostnad.

Jag brukar ofta säga att man som varande politiker alltid måste föregå med gott exempel och leva som man lär – Något jag utgår från att även de politiker som nu avslöjats ansett sig göra.

Ska man tro den senaste tidens utveckling där många av alliansens och SD:s politiker avslöjats med att fuska på samma sätt som Reslow så är att leva som man lär om man tillhör alliansen eller SD att anse att det är okay att berika sig själv på samhällets bekostnad – Något jag ser som mycket allvarligt.

Det är av den anledningen och därför att alliansens och SD:s politik alltid handlar om att berika de redan rika på övrigas bekostnad som jag även fortsättningsvis och med en dåres envishet kommer att påstå att deras politik är girig och egoistisk.

Med det sagt så vill jag uppmana alla att lyfta upp detta oärliga och bedrägliga beteende till ordentlig debatt så att vi som samhälle tillsammans kan se till att de som fuskat bestraffas för det de gjort.

Därtill upprepar jag min tidigare uppmaning till landets grävande journalister att vända på varje sten och avslöja alla politiker som fuskat så att vi kan ersätta dessa med politiker som är beredda att följa de regelverk riksdagen satt upp vad gäller åtskillnad mellan privata kostnader och kostnader för utövandet av uppdraget som riksdagsman.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

20 kommentarer

 1. O Lindström

  Det är inte girigheten hos Alliansen som Du tror, snarare är det att under Stefan Löfvens fyra år har
  sossarna flyttat sig mera år vänstersidan, där Sjöstedt har styrt detta land med krav för att fortsätta få röster för en röd/grön röra !
  Dessutom har de flesta företagarna i vårt land bävat för alla sk skattehöjningar efter vänsterpartiets
  hot till socialdemokraterna !

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Att vi i S måste flytta politiken en aning åt vänster är en självklarhet O Lindström och att göra så är bra för folkflertalet och därmed bra för Sverige.

  • Jan

   Löfvén definierar sig själv som ”mitten” och har sagt sig vilja bryta blockpolitiken och söka stöd hos borgerliga partier närmast mitten. Att kalla det att ”sossarna har flyttat sig mer åt vänstersidan” är insiktslöst.

   Hur ska man tolka ditt inlägg för övrigt? Menar du att borgerliga riksdagsledamöter tvingats till att ägna sig åt fusk och brott på grund av att ”sossarna flyttat sig mer åt vänstersidan”? Att deras brottslighet därför är helt okej och att den egentliga skulden för deras brott ska läggas på Stefan Löfvén? Kan du förklara det för åklagaren också? Att borgerliga politiker har rätt att begå brott menar jag. Rättsväsendet torde vara oinformerade om det…

  • Bertil

   Svar till O.Lindström.
   Jag ser inga problem i din text
   utan enbart missnöje att Löfven styrt och att Sjöstedt fått igenom vissa embryon.

   O.Lindström skriver: ”Stefan Löfvens fyra år har
   sossarna flyttat sig mera år vänstersidan, där Sjöstedt har styrt detta land med krav för att fortsätta få röster för en röd/grön röra!”

   Men vad är problemet med det ???O.Lindström. Vad jag vet var det ett antal som under Alliansens tid fick försämringar av stora mått som fick lite småsmulor till förbättring. Kritiken borde alltså varit att Jonas skulle fått igenom större förbättringar.

   O.Lindström skriver:
   ”Dessutom har de flesta företagarna i vårt land bävat för alla sk skattehöjningar efter vänsterpartiets
   hot till socialdemokraterna !”

   Vadå bävat. Herregud de har fått sänkta arbetsgivaravgifter billig arbetskraft som staten skattebetalarna sponsrar,
   De behöver inte betala län till robotar utan använder dessa ich de är både skattebefriade och lönebefriad.

   Vad oroar man sig för??
   En sjuk som utförsäkras en sån kan verkligen få befogad oro. Men dessa nämner du inte.
   Jag anser produktionsskatt borde införas. Tillväxt och fler företag är meningslöst för mänskligheten om dessa inte gör rätt för sig i löner till lågavlönade och skatt på robotar som tar av folk jobben .
   Tänk om!! tänk bättre Och inse den ekonomiska ojämlikheten som högern
   skapar är en fara för hela vår existens.
   Tro inte de klassklyftor som skapats och som gjort folk rasande kommer undgå konsekvenser.
   Den som har öppna ögon ser hur konsekvenserna stegras ändå så tror ni högerpajasar att större klassklyftor är lösningen. Glöm det!!

  • andersforss (inläggsförfattare)

   På inget sätt – Under hela valrörelsen och fram tills nu så är det alliansens och SD:s riksdagsmän som avslöjats med fingrarna i syltburken Alexander.

 2. Jonny Disenfeldt

  Han bör avgå och utredning om brott bör initieras, detta gäller samtliga som bryter mot lagar och regler och i det sammanhanget är ditt partis representanter inte undantagna.

  Märkligt nog är du inte lika pigg på att tala om det som sker av ditt eget partis representanter … märkligt …

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag pratar och skriver om alla riksdagsmän som fuskar och bryter mot regelverken Jonny så i det avseendet gör jag ingen skillnad på vilket pari en fuskare tillhör – Fuskar man ska man avgå och att saken ska utredas till botten är en självklarhet.

   • Jonny Disenfeldt

    Att döma av din text så gör du alldeles uppenbart skillnad eftersom du påstår att detta är ett fenomen kopplat till de som inte är socialdemokrater … vilket vi ju alla vet är falskt …

    • Bertil

     Svar till Disenfeldt bl.a
     Klart det finns de som grävt i syltburken även bland sossar liksom Vänsterpartister. Men det är inte accepterat i partiet som det är inom högerfalangen.

     Däremot tycker jag det är märkligt att det mänskliga förtryck till politik som dyker upp inte minst inom moderater tas upp mera.

     Kristersson har både utgivit starka otäcka böcker om s.k.svaga grupper samma skedde med Reinfeldt och Åkesson är inte mycket sämre.

     Samtidigt har Kristersson andra lik i garderoben som går igenom utan att minsta lilla notis om det getts sedan han blivit partiledare.

     Skulle den ödmjuke Sjöstedt gjort nåt i närheten av det Kristersson sagt gjort ich skrivit skulle Sjöstedt blivit ”skinnflådd”
     Minns hur Juholt blev sågad, men vad hade han gjort??
     Inget brottsligt och inget som var speciellt förtryckande mot någon.
     Kort sagt bagateller jämfört med vad Kristersson hållit på med.

     Även Reinfeldt hade lik i garderoben men dessa tystades ner väldigt effektivt av media.

     Sen vad som är mycket tydligt slå mot svaga det blir mer ich mer legalt och man kan döpa de till vad som helst.
     Sjuka, arbetslösa får man helt öppet kalla utanförskap, man får mörda dem genom att infla en utförsäkringslag under flin och applåder.
     Kort sagt högern är rå och tar sig friheter som i din tur sprids till kriminella ich man driver en politisk agenda dom tydligt vill
     Trycka ner folk.
     Däremot är man inte beredd på konsekvenserna dessa kommer mer och mer och inbillad IG man ska kunna stoppa detta med fler poliser visar hur naiva högermonetärer är.

     Skärp er för attan.

 3. Per Kjellén

  Jag tror att vi alla är överens om att den jämlikhet som vi lan erbjuda varandra måste grundas på likhet inför lagen och avskaffande av alla sorters privilegier.

  Det som förvånar mig med dessa förtroendevaldas fusk är att detta kunnat skippa igenom en helt normal kontroll av reseräkningar. Vem är det som har attesterat dessa redovisningar och vilka är de tjänstemän som inget märkt vid den fortsatta kontrollen och revisionen?

  Det verkar som om de journalister som funnit detta inte har haft det särskilt svårt att uppdaga oegentligheterna. Varför har tydligen vissa förtroendevalda haft dessa privilegier att få sina reseräkningar accepterade utan kontroll?

 4. Andres Nilsson

  Håller med, men veckans mest oroväckande nyhet var om de 261 anställda
  i regeringskansliet som inte tycks vilja arbeta i enlighet med lag och regeringsdirektiv
  utan efter en egenhändigt konstruerad värdegrund. – Fisken ruttnar från huvudet.

 5. Jonas E

  Med tanke på hur lätt näringslivet köpte SD var i frågan om vinster i välfärden – så är detta knappast förvånade !….. dom vill bara fylla sina egna fickor !.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.