Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Varför välja Minervaskolan när det finns andra skolor att välja i Umeå?

Ju mer som kommer fram om Minervaskolan i Umeå när man skrapar på ytan ju värre blir läget för sagda skola.

Inte nog med att man vägrar kollektivavtal och andra fackliga aktiviteter och därtill från ledningshåll tvingar lärare och annan personal att sälja tillbaka aktier i koncernen till dess ledning – Nu angriper skolans rektor och ledning öppet vår demokrati.

Att skolans rektor hetsar mot media därför att de skriver kritiskt om skolan genom att bränna deras logotyper i animerade filmer och dessutom kallat vissa personer ”bitterfittor” i ett officiellt tal till lärare och elever är grova övertramp – Övertramp som borde få alla föräldrar att tänka både en och två gånger innan de låter sina barn genomgå sin skolgång på Minervaskolan.

Eller som Petter Bergner uttrycker det i denna artkel i vk.se: https://www.vk.se/2579112/stotande-minervaskolan – Det råder fritt skolval i Umeå och det finns många andra skolor att välja på för den som vill varför valet av Minervaskolan inte är något måste för någon.

I grunden skulle jag som kommun vilja lyfta bort Minervaskolan helt och hållet ur det fria skolvalet man kan göra i Umeå men då jag utgår från att detta inte är möjligt eller ens lagligt är allt jag kan göra att uppmana varje tänkande förälder att välja en annan skola som står upp för en sund människosyn och för en öppen demokrati för sina barn och deras skolgång.

Till ekvationen om Minervaskolan kan jag även bifoga att en av mina bekanta blev uppmanad att flytta sin son från skolan för att denna sade sig sakna de resurser som behövdes för att han skulle klara av sin skolgång med godkända betyg – Något som senare visade sig helt fel då sagde pojke i den kommunala skolan han sedermera flyttade till klarade sina betyg med glans.

Därutöver vet vi sedan länge att Minervaskolan stämt kommunen för att få ut högre ersättningar per elev med hänvisning till att den kommunala skolan som har de resurser Minervaskolan säger sig sakna får det för att hjälpa sina elever på bästa sätt.

Den sortens giriga beteende bör vi inte acceptera och därför upprepar jag som slutord ännu en gång Petter Berners ord – Det finns många andra skolor än Minervaskolan att välja för era barn.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

4 kommentarer

 1. Bertil

  Samtidigt så finns barn som måste åka 6 mil för din skolgång.
  Kostnaden är det folket hakar upp sig på.
  2000 kr .
  En effekt av skolnedläggningar och allt fler privatiserade skolor komner som tar över gynpahallar som kostat massor för kommuner sätta upp.
  Men som nu skänks bort eller att man låter privata skolor få första tjong vid bokning av tider.

  Nyliberalisering rå kapitalism allt större företag och alkt färre som äger allt mer
  Allt detta förstör våra liv och driver mänskligheten till undergång på sikt.

  Jorden börjar bli less på människan som art. Den blir allt hetare och pulsen ökar
  När utbrottet lika kommer då ligger mänskligheten ich alkt liv på Jorden illa till.

  Vår planet visar alla tecken på att den är less på råkapitalisternas girighet,

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det är sällan kommuner säljer befintliga skolbyggnader med tillhörande infrastruktur till privata aktörer Bertil. Därtill är tanken med sporthallar/gymnastiksalar att dessa ska användas dygnets alla timmar – Det är därför de nyttjas av skolorna dagtid och av idrottsklubbar kvällar och helger och i Umeå med kommunen som ansvarig för driften och för fördelning av halltider.

  • Leif Andersson

   Det är väl uppenbart för de flesta att mänskligheten fortsätter förstöra vår planet och att alla snart kommer och få betala ett högt pris för detta. Tack Bertil för att du för upp diskussionen på en högre nivå än enskilda olämpliga privatskolor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.