Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Den ökande kriminaliteten ställer till med stora problem.

Den ökande grova och halvgrova brottsligheten ställer till med enormt stora problem i Sverige. Inte nog med att vi får fler brottsoffer och ännu fler anhöriga till dessa som måste gå igenom helvetets kval och lida – Samma sak gäller anhöriga till brottslingen själv.

Därutöver finns det många följdproblem med den ökande brottsligheten som vi kanske inte tänker på till vardags. Att trycket på polismyndigheten ökar i form av ökade krav på att fånga de skyldiga, utreda brottet och få dem lagförda vet nog de allra flesta.

Att fler brottslingar, fler brottsutredningar leder till ökade krav på fler åklagare och utredare är naturligt – Likaså att fler dömda brottslingar kräver att rättsvårdande och dömande myndigheter har de resurser som behövs för att säkerställa att alla som begår brott verkligen blir lagförda och dömda till kännbara straff som fullt ut motsvarar allvaret i det brott som begåtts.

Kort sagt behövs mer resurser över hela linjen för att samhället ska gå i land med att lösa de problem som den ökande brottsligheten för med sig – En sak som jag tror de allra flesta glömmer bort i sammanhanget är det problem som reses i denna artikel på sr.se – https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=7118571.

Det ämne denna artikel avhandlar är den stora platsbrist som uppstått i landets fängelser vilket på sikt är ett problem av stora mått.

Att fler dömda brottslingar kräver fler fängelser och fler fängelseplatser är en självklarhet och den problematiken måste mötas asap så att Sverige aldrig hamnar i ett läge där antalet fängelseplatser understiger antalet dömda brottslingar.

Läser man artikeln så kan man se att den genomsnittliga beläggningen i landets fängelser ligger på 94% men nästintill 100% beläggningsgrad i manliga fängelser – Detta att jämföra med en beläggningsgrad på ca 90% som enligt Kriminalvården är den optimala nivån.

Att Kriminalvården som i dagsläget tvingas använda sig av isoleringsceller, besöksrum och i förekommande fall av dubbelbeläggning i de fängelser med högst säkerhetsklass är i mina ögon ren och skär katastrof.

Med detta anfört och för att inte upprepa mig ytterligare har jag en enda önskan och ett enda krav – Låt inte tillgången på fängelseplatser bli till en flaskhals i det rättsvårdande systemet.

Därför uppmanar jag samtliga riksdagspolitiker att snarast möjligt fatta alla de beslut som behövs för att bygga ny fängelser och säkerställa att det aldrig råder brist på fängelseplatser i Sverige.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

34 kommentarer

 1. Alexander

  Åtskilliga gånger har jag på denna blogg läst att de stora problemen med kriminaliteten var överdrivna och de som fanns skulle vara åtgärdade i och med ett socialdemokratiskt regeringsinnehav.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   I det läge där du skriver att all kriminalitet är relaterad till invandring kan ditt nuvarande påstående stämma delvis med det jag sagt Alexander – Den ökade kriminaliteten är mycket komplex och största orsaken till den är segregationen.

 2. Jonny Disenfeldt

  Konstigt nog brukar de med rödgröna åsikter oftast hävda att kriminaliteten inte ökar … vi vet ju varför de har beröringsskräck vad gäller detta.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det finns mycket som olika människor kan tycka är konstigt Jonny – För mig gäller att jag står för det jag skrivit i inlägget.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Högst sannolikt så – Min inställning har alltid varit att vi bara ska ta emot så många som vi vid varje tillfälle klarar av att integrera och göra till en naturlig del av det svenska samhällsbygget.

 3. Olle

  Om Sveriges befolkning skall öka med drygt 100.000 varje år även i fortsättningen, kommer enorma bostadsproblem att uppstå, utbyggnad av vårdplatser, utbyggnad av utbildningsplatser, utbyggnad av äldreboenden, utbyggnad av fängelseplatser. you name it.

  Hoppas att Stefan Löfven blir statsminister och tar itu med detta gigantiska samhällsprojekt.

   • Jonny Disenfeldt

    Olle skriver ”Om Sveriges befolkning skall öka med drygt 100.000 varje år även i fortsättningen…”
    Anders svarar ”En så stor befolkningsökning årligen kommer aldrig att li verklighet Olle.”

    Hmmm… Verkar som Anders inte vet hur verkligheten sett ut och fortsätter att se ut …

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag har nog rätt bra koll på det Jonny så låt oss se hur stor den blir i år för att sedan lyssna av prognosen för nästa år innan vi säger något mer bestämt om den saken.

 4. Bertil

  Som man bäddar får man ligga. Nyliberalismens effekter blir allt mer synliga är det inte klimatet så är det välfärden och följdverkningar som ökad kriminalitet blir allt mer ett sätt nyttja fri rörlighet detta när sociala stöd allt mer blir ett skämt.
  Blir intressant höra vad som ekonomiskt sker med de 22000 som arbetsförmedling inte vill ha hand om.

  Blir även de utsatta för ekonomiskt förtryck ja då får vi några som måste försörja sig på det nyliberaler kallar kriminalitet.

  När våra kärnverksamheter är privatiserade då kommer privata fängelse
  Bli som en enda stor arbetsförmedling där de arbetssökande är fångar och arbetsgivarna skattesmitande människosnyltate.

 5. Brorson

  Det är väl inte konstigt att brottsligheten ökar, när landets folkmängd ökar men det får inte sägas) , och folkmängdsökningen beror på invandringen (vilket inte heller får sägas) och invandrare har en procentuellt högre brottslighet än s.k. etniska svenskar (bloggägaren riskerar åtal för hets mot folkgrupp, om detta publiceras) och en del invandrare har brutit mot lagen redan första dagen i Sverige, uppmanade därtill av sina advokater, genom att ljuga om identitet och ålder, och belönas med gymnasiestudier. Uppemot 50.000 personer vistas i Sverige under falsk identitet.

  Till detta kommer den fria rörligheten inom EU, den olagliga cabotagetrafiken med utländska långtradare och fulla chaufförer, att tullen saknar befogenheter att stoppa utförseln av stöldgods, etc. Att det är brist på fängelseplatser är inte konstigt när den 72-årige franska medborgaren Jean-.Claude- Arnault, kallad kulturprofilen, först dömdes av tingsrätten till fängelse i två år för våldtäkt och därefter till fängelse i ytterligare ett halvår för ytterligare en våldtäkt. Att domarna själva inte trodde att han begått de påstådda grova brotten, visas av att de inte dömde 72-åringen till utvisning efter avtjänat straff.

  Nog för att man kan tycka att den dekadenta livsstil, som praktiseras inom vida kretsar av Stockholms kulturelit och handledare vid Stockholms universitet (korruption?) borde vara straffbara, men så är inte fallet. Enligt tingsrättsdomen hade kvinnan, innan paret begav sig till förövarens (Svenska Akademins?) lägenhet samtyckt till sex, väl på plats hade hon dessutom samtyckt till oralsex, men förövaren hade stoppat in saken för långt in i hennes mun, så att hon fått kräkreflexer, och därefter haft normalt sex med henne, men hon var för chockad efter det häftiga oralsexet (obs bevis för att det gått till så, saknas), så att hon inte sagt ifrån. Tydligen omfattades detta samlag inte av det initiala samtycket.

  Enligt dåvarande lag för sju år sedan, eller enligt den nya samtyckeslagen? Hade sedan berättat för väninnan, som liksom våldtäktsoffret var doktorand vid Stockholms universitet, ,och hade samma handledare, som var en god vän till kulturprofilen, som tydligen hade sådan makt över handledaren, så att han hade kunnat stoppa de båda kvinnornas doktorsavhandlingar. Vilket av domstolarna uppfattades som en trovärdig förklaring till att polisanmälan gjordes först sju år senare. Före den andra våldtäkten hade väninnan suttit på krogen med gärningsmannen, och inte tvekat att invitera våldtäksoffret, trots de hemskheter hon fått höra om.

  I stället för att be kulturprofilen, som är en av Europas rikaste män, om taxipengar, hade våldtäktsoffret följt honom till hans (eller Svenska Akademins) lägenhet, och lagt sig halvnaken innerst mot väggen, trots att hon kunnat ligga på en soffa i ett annat rum, och vaknat med trosorna nere vid knävecken. Hon hade tydligen inte givit formellt samtycke till samlag. Hur formellt ska det vara? Enligt pensionerade överåklagaren Sven-Erik Alhem var domen mot Arnault ”modern och rättivs”, vilket kan tyda på att domstolarna har brutit mot Europakonventionen om mänskliga rättigheter. Om man har dömt efter en lag, som ännu inte fanns, när de påstådda brotten begicks.

  Läste för någon dag sedan att den danska regeringen planer att placera utlänningar, som har dömts till utvisning, men inte kan utvisas eftersom de riskerar tortyr i hemlandet, på en ö utanför den danska kusten. De har ju faktiskt ingen rätt att vistas i det danska samhället. Men hur gör vi i Sverige? Vi hjälper utländska brottslingar att begå brott i Sverige. De kan t.o.m kartlägga sina tilltänkta brottsoffer, inte sällan svenska pensionärer, med hjälp av offentliga register hos de svenska myndigheterna.

  I våras var alla åtta riksdagspartiernas ledamöter i konstitutionsutskottet överens om att denna service till de vanligtvis utländska förbrytarligorna ska stoppas. Men SD tvärv?

  • Leif Andersson

   Kulturprofilen har fått det straff han förtjänar. Tycker inte alls att inlägget är varken läs- eller tänkvärt förutom det första och de två sista styckena.

   • Brorson

    Jag har inte försvarat kulturprofilen, utan har uttryckligen skrivit att den dekadenta livsstil som praktiseras inom vida kretsar av Stockholms kulturelit (underförstått även och i synnerhet av kulturprofilen) BORDE vara straffbar. Jag har inte heller skrivit att kulturprofilen är oskyldig till de brott, som han har dömts för. Men jag har läst domen, och anser det obevisat att han har begått de brotten mot just den kvinnan, samt att han verkar ha dömts efter en lag (samtyckeslagen) som trädde i kraft först sju år senare än de påstådda brotten. Men även det är obevisat.

    Eftersom domen nu har fastställts och skärpts av hovrätten, kan vi räkna med att massor av oskyldiga män inom en snar framtid kommer att avtjäna straff på minst två år för våldtäkt, för att det saknas skriftliga avtal eller videoinspelningar eller liknande, som bevisar samtycke inför varje moment av sexet. Och det är allvarligt.

    Jag har också läst den hårt kritiserade Fittja-domen, där fem män från fem olika länder i tre världsdelar (alla utom en svenska medborgare) frikändes för brotten grov våldtäkt och medhjälp till grov våldtäkt, trots att polisanmälan och läkarundersökning (som bevisade både våldtäkt i alla hål och misshandel) gjordes samma dag. Männen har skadestånd på hundratusentals kronor att vänta för att de (enligt domstolen) suttit oskyldigt häktade. Hur kan en åklagare ha så fel? Det är mycket intressant att jämföra hur domstolarna har resonerat i de olika fallen. Det handlar helt klart om att de båda offren hade olika social status, ,och därmed olika ”trovärdighet”. Och att domstolarna inte vill ”ge rasisterna vatten på sin kvarn”.¨

    I ett annat fall hade en grupp afghaner frikänts för en gruppvåldtäkt på en Finlandsbåt. De hade turats om att våldta kvinnan, samt även turats om att hålla vakt utanför. De fick ett skadestånd på ca 300.000 kr var från svenska staten. Det svenska rättssamhällets besked är tydligt: De hade rätt att göra det som de gjorde. Inte undra på att sexsugna män från hela världen, lockas till Sverige – landet där allting, t.o.m. ”hororna”, är gratis.

    Inlägget handlade om de ökande kriminaliteten, och du Leif är ju överens med mig, om invandringens och de öppna gränsernas betydelse, eller hur?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det finns många olika inställningar och olika syn på saken Leif och allt beror på från vilken vinkel man betraktar saken och gör sin bedömning.

 6. erot

  Ja brottsligheten ökar,inte roligt alls,vad beror det på? En dum fråga från mig, Vi vet alla vad det beror på,för inte kan det väl vara infödda svenskar som helt plötsligt blivit mer kriminella i sinnet?
  Nej det är dom 7 partierna som låtit dörrarna stå på vid gavel vid gränserna,under flera regeringar på raken, åk till sverige och begå brott, för där blir du knappt straffad,tvärtom, likt IS-männen som får ”rehab” när dom kommit tillbaka hit från massmord,alltså detta är helt sanslöst

  • andersforss (inläggsförfattare)

   För mig är anledningen till ökad brottslighet betydligt komplexare än vad du försöker få det till erot – Segregation är den största orsaken.

 7. Gunnar F.

  Äntligen börjar du vakna Anders, dock lite försent !
  Detta är resultatet av ”Såssarnas” Löfvéns ”mitt europa bygger inga murar”- migrationspolitik!
  Till erat ”såssarnas” försvar ska jag dock tillägga att allt är inte erat fel, ett stort ansvar ligger också på ”öppna era hjärtan” Reinfeldts politik!
  Men som sagt nu är det försent och det kommer bara bli värre Anders, så här går det när det är en halvt utb. svetsare o avhoppad från högskolan i Umeå statsminister samt styrd av Bilderbergarna och Trilaterala kom. ska regera ett land!
  Sverige är förstört och kommer aldrig att kunna återställas till det blomstrande land det en gång var!
  Domen kommer att falla tungt över dessa politiker som bär ansvaret över detta!
  Men i all bedrövelse Önskar jag en God Jul så länge vi nu får fira jul i detta land, för i framtiden ”när” Muslimerna tagit över ,kan det vara över med julfirandet !

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har varit vaken hela tiden och det är aldrig för sent att se till att samhällsbygget alltid genomförs på ett hållbart sätt – Ett sätt som innebär att det hela tiden anpassas till rådande situation i samhället.

 8. Gunnar F.

  ”Anpassa oss till det rådande” i samhället” , det tänker du förstås göra när det första muslimska partiet har tagit över och styr Sverige?
  Vill bara påminna dig om att arabiskan är redan nu Sveriges näst största språk, och har snart ett parti i riksdan, som naturligtvis alla ”mussar” kommer att rösta på inom en snar framtid!
  Då Anders undrar jag om du kommer att rätta dig efter tex. sharialagarna?
  En sak är säker jag kommer att kämpa för att det aldrig ska få ske dvs. mot såna som dig el. rättare sagt mot 82% av dom sovande svenskar som låter detta ske!!!
  //GF.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Din första mening är rent nonsens och därför förtjänar kommentaren inte att besvaras Gunnar F.

   • Gunnar F.

    Ja det håller jag verkligen med om!
    Därför den första meningen inom citationstecknen var ju din egen mening som jag citerade till i ditt svar till mig, hallå……….!!!
    //GF.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Du ändrade meningen på ett sätt som gav den en helt annan innebörd och det är däri felet ligger Gunnar F.

 9. Brorson

  Inre norrlänningar begår inga brott. Det ser man på fördelningen av fängelser i Sverige. Samtliga nya fängelseplatser ska byggas genom utvidgning av fängelserna i södra Sverige. Kanske blir det några platser till i Härnösand vid Norrlandskusten. SMp-regeringen har alltså bestämt att det inte ska bli några nya statliga jobb i Norrlands inland – inte ens för tillsynen av inrenorrlänningarnas egna brottslingar.

  Som jag skrev i min förra kommentar är andelen brottslingar högre bland invandrare (och bland svenskfödda personer med invandrarbakgrund) jämfört med etniska svenskar. För den skull ska vi inte överdriva brottsligheten bland invandrare. Jag skrev om detta på s-bloggar för några år sedan, att vi måste skilja mellan invandrare och utlänningar, som har kommit hit enbart i syfte att begå brott. Och alltså inte ens har försökt få uppehållstillstånd. De vill inte avslöja sin närvaro här för svenska myndigheter.

  Jag möttes av en kompakt oförståelse. S-debattörerna tyckte det var helt fel att göra skillnad mellan invandrare och andra utlänningar, och att peka ut vissa utlänningar som speciellt brottsbenägna. Inte konstigt att det är, som det är i Sverige idag, med den förnekelsekultur, När vi har politiker, SD inget undantag, som faktiskt hjälper utländska brottslingar att begå brott i Sverige. Ligaledarna sitter i fjärran land och kartlägger sina tilltänkta brottsoffer med hjälp av svenska myndigheter och den världsunika svenska offentlighetsprincipen.

  Alla åtta partiernas representanter i riksdagens konstitutionsutskott var i våras överens om att denna service till den organiserade brottsligheten måste stoppas. SD:s representant i KU har nu tvingats lämna riksdagen, efter att partiledningen först försvarat honom mot de troligen falska anklagelserna att själv ha skrivit kvinnoförnedrande inlägg på sitt flashback-konto. Enligt hans egen uppgift har många kunnat göra det.

  Historien om SD:s helomvändning är denna. S-medlemmen Johan Westerholm, som är utgivare av Ledarsidorna. se, hade i våras dragit igång en kampanj MOT den aviserade begränsningen av offentligheten med uppgifter om privatpersoner, bl.a. under förevändning att skydda kvinnor mot våldtäkter och misshandel och att det gällde tryckfriheten. Westerholm vädjade speciellt till SD att beskylla övriga sju partier för att vilja avskaffa demokratin. Valrörelsen stod ju för dörren. SD-ledamoten i KU tvingades alltså ändra ståndpunkt under en förmiddag i fråga om integritetsskyddet för privatpersoner, som bor i Sverige. Och nu är han kickad ur riksdagen av sina egna..

  SD står alltså på brottslingarnas och de illegala invandrarnas sida. Som exempel hade en socialsekreterare nekat försörjningsstöd till en sådan person. Han sökte upp henne idet ensligt belägna hemmet (offentlig uppgift) och hotat henne och hennes barn. Utländska ligor söker också upp landsmän, och våldgästar dem och tvingar dem att medverka i den brottsliga verksamheten, exempelvis genom att transportera stöldgods. Poliser och åklagare får ovälkomna hembesök, etc.

 10. Brorson

  Det som svenska myndigheter vet om oss, som bor legalt i landet, har alla i hela världen rätt att veta. Ålder, grannar, grannarnas ålder, vägbeskrivning etc. Vi kan alltså tacka Ledarsidorna.se och SD för att det inte blir något stopp på denna service till de internationella ligorna förrän tidigast 2013. Frågan är om domstolarna vågar döma de farligaste brottslingarna till kännbara straff, när de dömda snart är ute igen och kan ta hjälp av svenska myndigheter att hämnas på dem som har dömt.

  Ett fall ur verkligheten visar hur ligorna arbetar. En skåpbil hade setts flera gånger vid inbrott i hus på landsbygden. När samma skåpbil sågs på en parkeringsplats, ställde andra bilister sina fordon så att utfarten från parkeringsplatsen hindrades. Tjuvarna, som detaljstuderat det svenska rättsväsende ringde polisen och fick de andra bilisterna bötfällda. I skåpbilen, som just kommit från ännu ett inbrott, fanns stöldgodset givetvis inte. Det hittades senare i skogen några hundra meter från brottsplatsen., som var en mindre herrgård.

  Kommer ni ihåg Ukraina-viseringarna? Inte ens hört talas om denna sak, som var en stor skandal i Tyslkland>? I början av 2000-talet hade de tyska Socialdemokraterna bildat regering tillsammans med MP:s tyska systerparti -Die Grune, var partiledare Joshka Fischer blev utrikesminister och högste dhef för de tyska ambassaderna runt om i världen. Det framkom efter en tid att Fischers nämraste man på utrikesdepartementet i Tyskland var inblandad i en liga, som smugglade flyktingar till Tyskland, med hjälp av viseringar som flyktingarna hade köpt av den tyska ambassadpersonalen i Ukraina.

  Svenska tidningar beskrev att viseringarna kastades i vattnet från Öresundsbron, så att flyktingarna kom till Sverige som ”papperslösa”. MP lyckades med sin vanliga utpressningstaktik tvinga den socialdemokratiska regeringen att ändra i Utlänningslagen, så att bevisbördan (att man verkligen har ett skyddsbehov) flyttades från den asylsökande till Migrationsverket. Det är lätt att skaffa en falsk identitet i Sverige. Afghanistans president sa vid sitt Sverige-besök för några år sedan, att det inte bara finns en ”push-faktor”, som driver folk ut ur Afghanistan, utan också en ”pull-faktor”, som drar folk till bl.a. Sverige.

  Som jag skrev i min förra kommentar, är långt ifrån alla invandrare kriminella. Men med den massinvandring, som vi har haft och av allt att döma fortfarande har, är det lätt för de kriminella att gömma sig bland de hederliga. Och med den svenska offentlighetsprincipen är det lätt – inte bara att kartlägga blivande brottsoffer – utan även att rekrytera medhjälpare inne i det svenska samhället. Hot om att skada kvarlämnade släktingar i hemlandet.

  Den organiserade brottsligheten verkar ha infiltrerat det svenska samhällsmaskineriet i så hög grad, så att man bör fråga sig vilka krafter som egentligen styr Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.