Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Julen är glädjen och hoppets högtid – Därför vill jag att alla tar det lugnt i trafiken.

Julen är glädjens och hoppets högtid och den tid på året när Jesus kom till jorden som den ultimata lösningen för mänskligheten – Den lösning som innebar att Gud fader på grund av sin gränslösa kärlek för alla lät Jesus dö och därmed frigöra oss människor från all skuld så att vi kan erhålla evigt liv.

Det löftet är oerhört stor och för många oerhört svårt att förstå. En sak som är lättare att förstå är att det löftet innebär att vi ska leva våra liv på bästa möjliga sätt och så nära Gud som möjligt.

För mig innebär det att vi ska ta vara på varje sekund vi spenderar på jorden på bästa sätt och inte utsätta oss för onödiga risker som innebär att chansen att korta det jordiska livet ökar radikalt.

Med det sagt har jag ett stort och viktigt budskap till alla som ska ge sig ut i jultrafiken för att åka till sina nära och kära för samvaro och gemensam julglädje – Den uppmaningen lyder som följer – Ta det lugnt i jultrafiken och se till att inte utsätta er själva och andra för situationer som kan undvikas, starta resan väl utvilad och genomför densamma helt utan stressymptom.

Att starta resan utvilad och köra försiktigt samt ta de raster som behövs för att behålla skärpan i trafiken är A & O. Det viktiga är inte at komma fram fortast möjligt utan att komma fram.

Det vill jag att ni tänker på hela tiden så att ingen chansar ute i jultrafiken – Med det sagt tillönskar jag alla mina läsare en riktigt God Jul och ett fantastiskt och Gott Nytt År.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

16 kommentarer

 1. Gunnar F.

  Trams, jul”firandet” härstammar från den gamla svenska seden Midvinterblot, har egentligen inget att göra med jesus,som förövrigt ”måste” ha fötts på nyårsafton om det skall ligga nån logik i det hela!
  Men det här med trafiken ,där håller jag med dig fullständigt.

 2. Bertil

  Julen är inte alls given som Glädjen och hoppets högtid. För många är julen en familjeträff
  med god mat, glädje och en rolig tradition.För andra är Julen kort sagt en jättetråkig tid där många oroar sig för både julen och nyåret.
  Att säga det är Glädjens och hoppets högtid, är bara vad vi kan tro.
  Detta när Julen är den värsta tid för många.

  Så julen nyåret ska man vara ödmjuk med. Den är som sagt ett enda H-vete för många, många.

  Julen är som Nyliberalismen den är till glädje för många med prngar men en ojämlik tradition där andra får betala priset.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Så kan det vara Bertil och den aspekten av julen har jag skrivit om i ett specifikt inlägg.

 3. Bergis

  Stefan Löfven anser att arbetsrätten är förlegad och tänker förhandla bort den tillsammans med centerpartiet. God jul Anders!

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Vad de förhandlingarna leder till vet vi ringt om så för min del väntar jag med kommentarer tills dess förhandlingsresultatet är känt – Jag agerar inte på spekulationer på det sätt du alltid gillar att göra Bergis.

 4. Britta

  Själv ska jag köpa boken ”Jag mötte Jesus : bekännelser av en motvilligt troende” av Charlotte Rørth, till mig själv i julklapp. Det är så spännande! ”Journalisten Charlotte Rørth var inte en religiös eller andlig sökare, när Guds Son bokstavligen visade sig för henne och talade till henne i en landsortskyrka i Úbeda i Spanien. Erfarenheten kom som en mental och fysisk blixt och tvingade henne att ta sitt moderna rationella liv i beaktande.” (källa Adlibis) Det får mig att tro att andra vet något som jag inte vet. Annars är julen barnens högtid. Det bästa är om allt är tryggt och förutsägbart…

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Låter som en bra bok att läsa Britta – Låt mig eta när du läst den så ska jag köpa den själv om den är läsvärd och värd att ha i mitt bibliotek.

   • Britta

    Ingen kommentar som du behöver publicera, men jag tänkte bara säga att jag köpte Charlotte Rörths bok idag och har nu läst den. Jag tror att den är värd att vara i ditt bibliotek:-) Det är inget flum, utan beskrivningar av konkreta, självupplevda händelser och hur hon påverkades av dem. Mvh Britta

 5. Leif Andersson

  Det enda positiva med Sjöstedts föregångare var deras inställning till religionen. Att förbjuda all religion och konfiskera alla religiösa byggnader i Sverige till förmån för samhällsnyttiga ändamål vore en välgärning där Vänsterpartiet skulle kunna ha en roll i svensk politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.