Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Socialdemokraterna går från klarhet till klarhet i opinionsmätningarna.

I grund och botten är jag ingen vän av opinionsmätningar gällande väljarsympatier – I vat fall inte av de många och täta mätningar som görs och som enligt mig gör det svårt för partierna att följa en långsiktig politik om mätningarna tidvis påvisar minskat stöd.

Däremot är jag en vän av mätningar som påvisar den långsiktiga trenden för partierna och då enbart den som bygger på en sammanvägning av övriga opinionsmätningar.

På sr.se. kan man på följande länk läsa om en sådan sammanvägd opinionsundersökning sammanställd av KANTAR SIFO:https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7119053.

Följer vi dessa så går S från klarhet till klarhet och påvisar en klart uppgående trend – Denna gång genom att för första gången sedan oktober 2017 överträffa 30% av väljarsympatierna och fortsätta att peka pekande uppåt.

Att trenden ser ut så stärker min tro och övertygelse om att vi i samband med nästa val kommer att samla +35% av väljarsympatierna på vår fortsatta resa tillbaka till en stabil nivå på 40% eller mer långsiktigt.

Min partisekreterare tror att uppgången beror på Stefan Löfvens klara och tydliga ledarskap vilket möjligen kan vara fallet även om jag inte delar den synen till 100%.

Däremot håller jag helt med om att vi nu övergått till en klarare och tydligare politik och viktigast av allt – Att den politiken står fast i alla lägen och att budskapet till väljarna fortsatt är precis densamma som före valet. Att uppvisa kontinuitet och att hålla fast vid sina löften gentemot väljarna är viktigt för det långsiktiga förtroendet och den långsiktiga politiken.

Kan vi därtill förädla politiken än mer och genomföra de nödvändiga välfärdsreformer jag skrivit om många gånger i åtskilliga inlägg är chanserna stora att vi socialdemokrater på nytt blir det parti som i alla lägen kan regera Sverige ensamma även om vi saknar egen majoritet fullt ut.

40% eller mer av väljarsympatierna räcker för att i alla lägen kunna föra den egna politiken utan att förhandla bort den i fråga efter fråga.

Avslutningsvis känns det mycket bra att denna sammanvägda opinionsundersökning fortsatt påvisar att de rödgröna växer i förhållande till alliansen och ökar avstånden mellan blocken på ett stabilt sätt.

Den trenden innebär att det med all rätta blir omöjligt för Kristersson med flera att öppet påstå att alliansen är större än de rödgröna trots att motsatsen gäller.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

44 kommentarer

  • andersforss (inläggsförfattare)

   SD:s långsiktiga trend pekar nedåt Alexander och den dag jag ser att den saken förändras lovar jag dig att jag ska upplysa dig om det.

 1. Bertil

  Tycker det är meningslöst spekulera inför nästa val. Du Anders spekulerade ju länge om att SD skulle falla och få under 10% men så blev det inte.

  Sossarna måste anser jag få ett ryck upp, frågan är bara hur mycket till höger man måste gå för att överhuvudtaget få stöd.

  En annan har som sagt lämnat sossarna och röstar på Vänstern. Vänstern är idag det som tidigare var socialismen.

  De värnar arbetsrätt och den lilla människans social skydd och stöd.

  Löfven är en högersosse hans bror är moderat och Löfven finner prestige att visa upp sin förvandlingsförmåga och då lär plundrarpartierna få mycket av sin politik genomförd.

  Ser man då på alternativet med M KD SD
  Så är det ju förskräckligt Ebba är rent utav livsfarlig hon hatar sossar ljuger om sossar och är kort sagt en envis Donna som inte drar sig för kontroversiella osanningar.
  Kristersson behöver jag knappast nämna han är vad jag anser närmast en kriminell typ, han är mycket värre än vad Svenska folket anar. Jimmie ja om honom kan mycket sägas och om hans parti där härjar alla slags ska vi kalla det dårar.

  God Jul på er alla tomteskrivnissar.

  För många blir julen en trevlig tillställning för andra är julen ett enda erlände.
  För många är julen ett elände för att egoism och ojämlikhet blivit en normn
  För andra är julen trevlig just för att
  Ojämlikheten plundringen från svaga grupper gynnat dessa.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Min förutsägelse om SD står jag fast vid Bertil. I övrigt spekulerar jag inte utan skriver och talar om det som är verklighet och om det som kommer att ske därför att processen för ett genomförande redan är påbörjad inom partiet.

   • Bertil

    Tror du på nåt Anders så stå på dig.
    Jag ser du har goda avsikter.

    Jag hoppas dessutom att SD faller ju fortare ju bättre.
    Men! Jimmie Åkesson lär dra SD-s fall med sig då han avgår.
    Han är en stark motor i SD.

    Minns Ny Demokrati de föll på oenighet och dåligt ledarskap när det kom till ”kritan”
    Ian och Bert var kul ett tag så länge de staplade drickesvackar och hade lite humor.
    Men mär det kom till den verkliga varfagspoliriken då föll man som ett korthus.
    Med ny SD ledare kan SD få samma utveckling.

    Eller vad vet jag?

  • Mr Sound

   Tycker man ska vara väldigt försiktig med att kasta epiteter samtidigt som man aktivt stödjer Vänsterpartiet och Castroregimens syn i största allmänhet.

   Så vitt jag vet har då aldrig SD haft en dömd barnvåldtäksman som kandiderar, men det har V. Blir inte mycket värre än så. Finns fler vidriga saker att nämna men ditt sätt att föra debatt saknar all rim och reson.

   Du anklagar Anders många gånger med att svara och ta in inlägg från dem du inte gillar men tydligen ska dina särbehandlas.

   God jul Anders, hoppas du med familj får en riktig fin jul med mycket glädje och kärlek.

   • Bertil

    Nu verkar vi inte vara på samma åsiktsplan Mr Sound och det jag skriver om Castro går alltid diskutera mycket därför som jag provocerar om just Castro.

    Vänsterpartiet är inget extremt parti har en ödmjuk partiledare men visst lik finns även i V som i övriga partier.
    Det jag stöder i Vänstern är det som minskar klassklyftor ger oss jämlik vård och där bidrag ges efter behov inte efter den som har störst plånbok som de på högerkanten gynnar.

    Ander har jag absolut inget emot tvärtom vi har massor åsikter som vi är helt överens om.

    Sen vet Anders att jag inte enbart kan ösa på honom enbart beröm så nåt måste jag skriva om i kritik mot honom.
    Däremot är det inte personliga påhopp som jag ägnar mig åt.
    Han kan svara för sig och han kan ta bort inlägg om han ogillar nåt inlägg jag skrivit vilket jag även påpekat till honom
    Så jag tror inte han har några ”Hard feling” mot mig.

    Anders ska vi självklart önska God Jul och så även många övriga skribenter men jag är tveksam önska god jul till de som vill en politik som sänker svaga grupper än mer. Där går min gräns.

    Till Mr Sound önskar jag självklart God Jul och det är välkommet med den kritik du gav mig.

    Jag behöver också få kritik när menigen är att mina inlägg ska ge reaktioner.
    Ibland måste man ju ta i så enormt ändå verkar ingen bry sig

 2. Jonny Disenfeldt

  Matemitik har ju aldrig varit din starka sida Anders.

  Den LÅNGSIKTIGA trenden ser du om du tittar på statistiken under en LÅNG period och det är valresultat som räknas, titta på t.ex hur det ser ut 1970 fram till nu, ca 50 år …

  En klart nedåtgående trend från 50% ner till 30%

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Matematik är något jag är mycket bra på Jonny – Det är därför jag skriver som jag gör även om det inte gillas av dig.

   • Jonny Disenfeldt

    Du menar som att du till exempel hittade på ett eget sätt att räkna.. median av medianer , och dina egna definitioner av litet, mycket etc … jo de har varit roande inslag att ta del av, precis som hur du hanterar statistik…

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag har inget eget sätt att räkna Jonny men däremot har du som alltid svårt att erkänna att du tänkte fel och därmed tyckte fel.

 3. Alexander

  ”den dag jag ser att den saken förändras lovar jag att jag ska upplysa dig om det”

  Fast det kommer inte att hända. Du kunde inte ens erkänna att SD ökat i varje val sedan de bildades. I fem-sex år har du hävdat att de minskar samtidigt som Socialdemokraterna ökar. Fakta talar emot dig, men eftersom att du är djupt troende och därtill har vissa personlighetsdrag spelar det ingen roll.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Huruvida det händer eller inte ska jag låta vara osagt Alexander – Mitt löfte till dig står jag däremot fast vid i alla lägen.

 4. Alexander

  Anders

  Under denna mandatperiod ligger SD högre än det lägsta mätvärdet,alltså är trenden uppåt. Det var de premisserna du använde…

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Du precis som alla andra kommer att få se med ena ögon hur jag får rätt helt och hållet i denna fråga Alexander.

 5. Brorson

  Jag förstår inte alls att din glädjefnatt äver SD:s framgångar, Räkning är verkligen inte din starka sida, när du tror att man kan bortse från SD:s 62 mandat och att 144 är mer än hälften av 349.

  I stället för att fantisera om en nedåtgående spiral för SD, borde du fundera på vad S och övriga partier borde göra för SD ska backa. Detta hade ju blivit den oundvikliga följden om övriga partier ökar – utan att ta väljare från varandra. Summan kan ju aldrig bli mer än 100 %.

  Om vi bortser från små rörelser inom felmarginalen, så har SD ökat eftersom M har minskat. Och ändå jublar du över alliansens tillbakagång. Om ”den nedåtgående spiralen för SD” fortsätter på det här sättet, kommer inget parti eller block att kunna bilda regering utan aktivt stöd från SD.

  Att S ökar i de senaste mätningarna är heller ingen seger. för de rödgröna – och därmed har vi inte kommit ett tuppfjt närmare en ’S-ledd regering. Den lilla ökningen för S jämfört med valet i september beror på att S har tagit hem taktikväljare, som har rstat på MP för at fädda kvar det partiet i riksdagen.Vad ska då S göra för att reducera väljarstödet för SD?

  Först och främst skippa MP. Gör klart för dessa antidemokratiska klimatfanatiker att ett land inte ska styras av en minoritet på 3 % (taktikväljarna från S ej medräknade), att MP:s utpressningspolitik är fascismens metoder. Har inte MP i regeringsställning drivit igenom miljarder i subventioner till välbeställda villaägares lyxkonsumtion, förhalat viktiga regeringsbeslut, som hade behövts för att vi skulle få kontroll över vilka utlänningar som vistas i landet, och slutligen hotat med regeringskris mindre än ett år före valet för att ge en ny chans åt illegala invandrare, som fått avslag i alla instanser?

  Därnäst göra upp med C om arbetsrätten och landsbygdspolitiken och med M om rättsväsendet och invandringen samt med L och KD om energipolitiken. Om inte detta sker före ett ev entuellt extraval kommer S efter extravalet att tvingas förhandla med SD om regeringspolitiken.

  För bara ett år sedan hade S och M tillsammans över hälften av riksdagsmandaten, och hade haft det idag också, om inte S hade vikit ner sig för MP. Om vi ser längre bakåt i tiden, har S sedan 2008 försuttit chansen att bilda socialdemokratiska enpartiregeringar med majoritet i riskdagen med stöd av V. SD hade i så fall, om inte S lovat ministerposter till MP, stannat på runt 10 % i väljarstöd.

  MP är ett borgerligt parti, som maskerar sin industri- och arbetarfientliga politik bakom kärnkraftnojan och klimathysterin.

 6. Alexander

  ”Du précis som alla andra kommer att få se med egna ögon hur jag får rätt helt och hållet”

  Givetvis. Precis som med Trumps avgång fyra gånger, prispengar inom golfen, Kinas debut i OS, Macron som socialdemokrat, de välutbildade syrierna osv osv. Du anser dig ha rätt även när du bevisligen har fel. Det kanske är därför du fick träffa Gud på kalhygget i Finland. Han ville se sin perfekta skapelse och ställföreträdare på Jorden.

 7. Bertil

  Till denna Julafton så måste jag ändå hylla Castro han värnade fattiga prioriterade vård och skola eller kort sag kärnverksamheter.
  Att USA haft handelsembargo mot Cuba sen 60-talet Vidar hur illa det är med Nyliberala Länder.

  Vi behöver så klart beundra Castro för att han satsade på kärnverksamheterna.
  Mr Sound vet jag gillar Castro,
  Castro höll ju sina timslånga tal via högtalare inte konstigt Mr Sound kallar sig för Mr Sound han är ju Castrovän
  God jul Mr Sound.

 8. Brorson

  Om någon undrar hur jag kan ena stunden önska en socialdemokratisk enpartiregering, som har majoritet i riksdagen med stöd av V, och andra stunden förorda en blocköverskridande regering mellan S, M och L, så är svaret att det handlar om matematik.

  Jag delar absolut inte Stefan Löfvéns åsikt att det ska vara möjligt att regera i minoritet – om det inte handlar om en kortare tid mellan en regeringskris och extraval. Det är ju inte demokrati. Löfvén gjorde alldeles rätt, när han förlorade budgetomröstningen i december 2014 och utlyste extraval till den 22 mars 2015, Enda felet då var att extravalet borde ha kommit minst en månad tidigare. Men efter hotet (var det bara ett hot?) om extraval vek sig alliansen och lockade S med DÖ, d.v.s. demokratins död ända fram till 2022, Man hade inte räknat med SD, som inte ens var inbjudet att fira demokratins död.

  Den parlamentariska demokratin, som är den enda form av demokrati som har visat sig fungera i praktiken, går ut på att man bildar majoriteter och att minoriteten går i opposition. Idén med DÖ var att S skulle regera i minoritet tillsammans med MP och att den borgerliga oppositionen skulle gå i ide och sova sött – och därmed överlåta opponerandet till SD.

  Enligt undersökningarna hade S ensamma över 43 % av väljarna och var på väg uppåt. Allt pekade mot en socialdemokratisk enpartiregering i valet 2010, troligen med stöd av V, men kanske med egen majoritet för S i riksdagen – det hade i så fall blivit tredje gången sedan den allmänna rösträttens införande som S hade fått över hälften av riksdagsmandaten. Det hade inte ens behövts hälften av rösterna, eftersom både KD och SD låg under spärren i mätningarna.

  Men den 8 oktober 2008 hade S-ledaren Mona Sahlin – bakom ryggen på sin egen partistyrelse – att släppa in MP i regeringen OCH ATT släppa in SD i riksdagen. Det ena gav det andra, och det måste väl Sahlin ha känt till, eftersom MP och SD så rörde sig som siamesiska tvillingar i mätningarna. Om det ena partiet ökade,. så ökade det andra. Om det ena partiet minskade, så minskade det andra. Stefan Stern tillhörde då socialdemokratins innersta krets, och var den som övertalade Sahlin att släppa in MP i regeringen och att därmed ge SD en chans att komma in i riksdagen.

  Efter valfiaskot för S 2010, gick Stern till skolkapitalisten Peje Emilssons Magora-koncern, där han blev ”senior advisor”. Det var Kreab – ett av företagen i Magnora – som köpte SD inför omröstningen i riksdagen om vinster i välfärden. Detta ledde till en viss ommöblering i SD-toppen. där Linus Bylund kom att inta Björn Söders plats som fjärde högsta hönset. Det var ju Bylund, som fyllt på partikassan med pengar från Magnora-koncernen. Bra jobbat av Stern. Först fixar han ministerposter åt MP och är nu på god väg att göra en eventuell alliansregering beroende av SD.

  En lösning som uppenbarligen gillas av förre utrikesministern Carl Bildt, m, som tidigare varit styrelseordförande i Peje Emilssons Kreab. De två har varit partikamrater. då Peje började sin bana s i M, innan han blev internationell storkapitalist i skol- och politisk påverkan-branscherna. Tydligen har Peje idag ett avgörande bestämmande (via Stern?) i S, trots tre valnederlag på rad fortfarande vägrar bryta med MP. Jag tror inte på en socialdemokratisk seger i ett extraval, så länge sänket MP drar ner.

 9. Brorson

  Det handlar alltså om ren matematik. Men somliga gör det lätt för sig genom att tro att det bara finns 287 riksdagsmandat. Och 144 är ju mer än hälften av 287. ”Alliansen kan inte räkna” skrev Holmlund på sin blogg och påpekade att 144 är mer än 143. Och chefen själv (Löfvén) har ju sagt att största parti i största block ska tillsätta statsminister. Men så säger inte Regeringsformen. Så det är någonting som allianspartierna har lurat i honom, när han beslöt att ställa in extravalet som var planerat till den 22 mars 2015 – DÖ.

  Faktum är att för att bilda en socialdemokratisk (eller S-ledd) regering, behöver S stöd av minst två andra partier, varav minst ett borgerligt parti. Och det kräver förstås eftergifter från S till det (eller de) borgerliga pari(erna), som kommer att utgöra regeringsunderlag. Frågan är ju bara vilka eftergifter som svider minst. En nedläggning av de statliga Arbetsförmedlingen och en kommunalisering av förmedlingsverksamheten vore en välgärning för alla arbetslösa. Men det skulle förstås svida för nostalgiska S-politiker…. Huruvida en kompromiss med C om arbetsförmedlingen och arbetsrätten skulle vara bra eller dålig för de direkt berörda – de som har jobb och de arbetslösa, beror helt och hållet på innehållet i kompromissen.

  Och marknadshyror vore kanske en välbehövlig broms för storstadsexpansionen? Glöm inge att SMP-regeringen vill bygga sju nya städer mellan Stockholm och Uppsala, en söder om Stockholm, en öster om Göteborg och en strax norr om Gävle. Det är sådant som kallas ”glesbygdssatsning”, när MP får bestämma bostadspolitiken.

  Gömt är också att det under sammanräkningen eftervalet i september stod och vägde om det sista utjämningsmandatet skulle gå till C eller SD. Det var alltså mycket nära att det hade blivit 144 – 144. I så fall hade SD verkligen blivit tungan på vågen. Och Holmlund hade inte kunnat beskylla alliansen för att inte kunna räkna. Men i praktiken hade det inte gjort någon skillnad. Och det extraval, som rycker allt närmare, kommer sannolikt inte heller att göra någon skillnad.

  Väljarna har saft NEJ, NEJ, NEJ till regeringsalternativet SMP.

  Väljarna har tröttnat på klimattjafset och jättesubventionerna till välbeställda nybilsköpare och hotet om en påtvingad förtida utskrotning av fullt fungerande bensin. och dieselbilar. De hoppas snarare på inblandning av motorbränslen, som har gjorts på svensk skogsråvara, i bensinen och dieseln. Hur det kommer att slå mot exporten av skogsprodukter, om det blir brist på sågtimmer, vet vi dock inte.

  • Sven

   Så vad har då väljarna sagt ja till enl din analys?

   Höjda hyror? Försämrat stöd till arbetssökande? Mindre bostadsbyggande? Mer egoism? Eller vad?

   • Brorson

    Det är bara att titta på vilka partier väljarna har röstat på och vad de har lovat. Kan det vara så farligt? Har något parti lovat mer nazism? Har något parti lovat mer kommunism? Har något parti lovat mer egoism? Ja, MP. Köp en elcykel och få tillbaka 25 % – lika mycket som momsen.

    Inga subventioner till de mest miljövänliga alternativen: trampcyklar och promenadskor. Heller inga subventioner till hemmasittarsoffan.

    MP fick bara drygt 4 % av rösterna, men därav många taktikväljare från S och V. De kan naturligtvis antas ha velat ha fortsatt SMP-styre. Höjda boendekostnader p.g.a. dyrare el.

 10. Niklas Karlsson

  Du är ju rätt underhållande när det gäller dessa förutspåreser, håller man bara på tillräckligt länge så kommer ju var som helst slå in..
  Men att SD ska vara i en neråtgående trend? Du kanske har föeväxlat S & SD , det kan vara lätt hänt båda har en slags blomma som symbol..
  Men här en liten förteckning:
  S=Slösa
  V=Väldigt slösa
  Mp=ovetenskap, hur känns de

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det framstår säkert som konstigt och underhållande för dig Niklas som är en SD företrädare – För oss övriga är det jag skriver både konsekvent och över tid helt korrekt.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Inte i alla val Alexander men väl i de tre sista trots att det sista valet ses som en sor förlust både bland dem själva och hos övriga då SD räknat med minst 25% av väljarsympatierna men landade betydligt läge.

   SD befinner sig i en nedåtgående trend och det bör du acceptera för att ses som någorlunda trovärdig Alexander.

 11. Alexander

  ”Inte I alla val”

  Här kommer resultaten:

  1988: 0.02
  1991: 0,09
  1994: 0,25
  1998: 0,37
  2002: 1,44
  2006: 2,93
  2010: 5,70
  2014: 12,86
  2018: 17,53

  Officiella resultat. Påstår du fortfarande att de inte vuxit varje val? Fåe se om kommentaren tas med. Antagligen inte.

 12. Brorson

  I min första kommentar i den här tråden skrev jag: I stället för att fantisera om en nedåtgående spiral för SD, borde du fundera på vad S och övriga partier borde göra för SD ska backa. Detta hade ju blivit den oundvikliga följden om övriga partier ökar – utan att ta väljare från varandra. Summan kan ju aldrig bli mer än 100 %.

  I förra veckan såg jag en debatt mellan folkuppfostraren Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Skibstedtägda Aftonbladet och Vidar Andersson, S, som menade att det är löjligt att fortsätta låtsas att SD inte finns. Under 2013 skämdes inte S för att ta hjälp av SD för att ändra i alliansens budget. Men det har S aldrig erkänt, utan säger att det var ”riksdagen”, som röstade mot alliansen.

  Lindberg blev påtagligt upprörd och ljög i tittarna att S hade tappat väljarsympatier under våren 2018 genom att tala om migrationen, men hade ökat när man senare i valrörelsen talade om välfärdsfrågorna. Men hur var det i verkligheten? Under våren presenterade S sitt 14-punktsprogram om en stramare invandringspolitik, men handlade tvärtemot detta program i riksdagen under samma månad, genom att rösta för den s.k. gymnasielagen, som MP hade fått igenom genom att hota med regeringskris i slutet av 2017.

  S hade chansat på att en enig allians + SD skulle stoppa gymnasielagen, men som bekant röstade C för denna. I den mån väljarna kände till 14-punktsprogrammet, kom S agerande härigenom att framstå som höjden av förljugenhet. Men det var nog inte så många väljare som kände till 14-punktsprogrammet, eftersom ex-kommunisterna i Socialdemokrater för tro och solidaritet hade hotat med att förstöra valrörelsen för S, om partiledningen hade gjort 14-punktsprogrammet mer känt. Så det vågade partiledningen inte göra.

  Jag är helt övertygad om att SD hade backat flera procentenheter om S hade gjort 14-punktsprogrammet känt och röstat i enlighet med detta i riksdagen. Om S hade gjort så, hade ju de väljare, som velat visa sitt missnöje med den tidigare förda migrationspolitiken, men tvekat att stödja SD p.g.a. allt som sägs om SD, haft ett alternativ till SD. Men flera ledande ”socialdemokratiska” opinionsbildare gör ju allt för att S inte ska representera den migrationspolitik-kritiska opinionen och i synnerhet inte de tidigare socialdemokratiska kärnväljarna. Som i oroande hög grad har gått till SD.

  Det första S bör göra för att ta tillbaka väljare från S, är att inte rösta mot sina egna löften till väljarna under samma månad som löftena presenteras. Och det andra att inte vika sig för MP:s ständiga hot om regeringskris. Vi kunde ha haft en socialdemokratisk enpartiregering i minoritet från nyåret till valet 2018, Och naturligtvis borde S göra om det man gjorde 1917, när man uteslöt de våldsförhärligande vänsterextremisterna ur partiet.

  Trots att den kanske viktigaste punkten – återvandring – saknades i 14-punktsprogrammet, var detta tillräckligt skarpt och välformulerat för att SD, med sin aningen nedtonade (för att inte stöta sig med någon) migrationskritik, skulle hamna i bakvattnet. S borde naturligtvis ha tackat ja till Ulf Kristerssons erbjudande om en omedelbar migrationspolitisk uppgörelse mellan S och M. Men gav i stället SD chansen att roffa åt sig ännu fler väljare.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag både funderar över och skriver om den saken nästan varje dag Brorson. Jag har på bloggen ett stort antal gånger presenterat de reformer jag anser behövs för att S på nytt ska bli ett parti som i val efter val samlar 40% eller mer av väljarnas röster och därför kan regera såsom varande en minoritetsregering.

   Bland dessa reformer ska nämnas stoppad möjlighet att skatteplanera på samma brutala sätt som i dag, Slopande av dagens arbetsgivaravgifter till förmån för införandet av en produktionsavgift som utgår oavsett produktionsmetod för att säkerställa sjukförsäkring, pensioner samt a-kassans nivåer. Därutöver bland mycket annat införandet av en livsvarig basinkomst lika för alla över 18-års ålder som ersättning för de flesta av dagens bidrag.

 13. Alexander

  Anders

  Det vore intressant att höra din kommentar till valresultaten för SD. Står du fast vid att de inte vuxit varje val?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har kommentert SD:s resultat åtskilliga gånger Alexander och oerhört hur mycket du försöker framhärda så handlar valen/valen till största delen om andra partier än SD vilket alltid ska avspeglas i debatten.

   Enligt mitt förmenande har SD fått betydligt mer uppmärksamhet och exponering i media än de förtjänar så av de anledningen nöjer jag mig med den uppmärksamhet jag ger dem för närvarande trots att även mitt kommenterande ligger i överkant.

 14. Alexander

  Anders

  Vi har en diskussion och du vägrar kommentera fakta som jag lagt fram och väljer att inte ta in mina inlägg. Antar att du då i din värld ”vinner” men för mig blir det allt tydligare att du helt enkelt inte klarar av att erkänna när du har fel. Du står fast vid att SD inte ökat varje val. Officiella resultaten motbevisar dig.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag vägrar ingenting som ligger inom ämnet som mitt inlägg handlar om – Ligger det helt utanför som i ditt fall med den kommentar du hänvisar till vet du sedan tidigare att den sortens taktik inte fungerar hos mig – Sker det går det som nu vilket innebär att dina kommentarer går rakt ner i papperskorgen.

   Kort – Håll dig till ämnet istället för att klaga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.