Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det blir en lugn inledning av 2019-års bloggande.

Som det känns nu kommer det att bli en lugn inledning av 2019-års bloggande så vitt det inte händer något drastiskt i politiken, Internationellt, nationellt eller lokalt – Något som för övrigt känns mycket bra då det ger en chans att hitta en bra struktur på de frågor och politikområden som det behöver bloggas om för att skapa en sund debatt.

För egen del finns det ett antal ämnen som jag ser som mer viktiga än andra att belysa under året och den interna agenda jag bestämt mig för att följa kommer jag att följa så gott det går beroende på vad som inträffar i politiken i övrigt.

2019-års bloggande kommer därför att fokusera på följande ämnesområden för min del:

 • Tillsättandet av en ny regering i Sverige och vikten av att den får rätt sammansättning för att kunna ta landet framåt.
 • Stor möda och ordentliga förklaringar till hur samhällsbygget bör se ut och varför om målet är att bygga ett framgångsrikt och stabilt Sverige med ökande jämlikhet och minskade klyftor.
 • Vikten av att genomföra rätt sorts reformer för att på nytt samla ett väljarstöd på 40% eller mer för oss socialdemokrater.
 • En ingående förklaring till varför dagens arbetsgivaravgift ska ersättas av en produktionsavgift för att säkra framtidens pensioner och sjukersättningar.
 • En ingående förklaring tll varför århundradets viktigaste reform är att ersätta i princip alla av dagens bidrag och stöd med en livslång basinkomst lika för alla över 18-års ålder i storleksordningen 10.000 kr/månad netto samt varför en sådan reform blir en god ekonomisk affär för Sverige.
 • En ingående förklaring till varför skatteavtalen med andra länder ska skrivas om så att dagens möjligheter till aggressiv skatteplanering upphör per automatik.
 • En ingående förklaring till varför stoppad skatteplanering innebär ökad jämlikhet och är en förutsättning för att kunna fördela vinsterna av allas arbete mer rättvist än idag.

Så ser min agenda för 2019-års bloggande ut – Ett bloggande som självklart alltid kommer att kryddas med bloggar om aktuella politiska händelser på alla nivåer.

Håll till godo och väl mött för ett givande bloggår 2019 fullt av intressanta, givande och framåtskridande politiska debatter här på min blogg – Därtill om allt går som det ska med min rehabilitering i slutet av året ett avslöjande om mina reella politiska ambitioner och hur jag avser förverkliga dem.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

6 kommentarer

 1. Bertil

  ”En ingående förklaring till varför dagens arbetsgivaravgift ska ersättas av en produktionsavgift för att säkra framtidens pensioner och sjukersättningar.”

  Det ämnet tycker jag är mycket intressant men inte bara det. Nåt måste ändras.
  Vem ska ta ansvaret för människans försörjning när AI och Robotar är på stark frammarsch. Kina är redan långt framme.

  Är det människan som förlorar jobbet som ska ta hela ansvaret för sim försörjning när en Robot tar över och där enda syftet från företag är öka vinster
  Eller måste företagen ta ansvaret eller större ansvar.

  För varje jobb en Ronbot tar över så sänks lönen för människan.
  Vi har redan sett den utvecklingen när Näringslivets egoister lobbar via lobbyföretag till Nyliberala partier om sänkta trösklar ( lägre ingångslöner) sämre sociala skydd och att krossa facföreningsr.

  Det är ohållbart att för varje Robot att ännu fler jobb måste skapas för att människan ska få son försörjning.
  Sättet att försörja måste moderniseras ich det är hög tid och faktiskt väldigt brottom.

  Vi ser redan idag gigantiska obalanser i ekonomin bara den senaste lagda Budgeten som röstades igenom av högerextrema partier för 2019 gynnar den rikaste tiondelen 16 gånger mer än den fattigaste tiondelen.

  En sån politik är absolut inte hållbar
  ändå gäller detta bara lilla Sverige
  Men öka produktion, fler företag, större ekonomiska obalanser
  Komner ta död på vår planet.
  Vi lever i en tid närcdet avgörs om vår planet ska fortleva eller börja sin undergång.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Som jag ser saken är alla ämnen jag angett i inlägget lika viktiga Bertil – Därtill hör de ihop om vi ska skapa en stark och framgångsrik helhet vad gäller samhällsbygget.

   • Bertil

    Självklart Anders allt är politik och hör ihop och självklart är alla dina ämnen viktiga.
    Så fort du föds omringas du av politik
    och innan du dör så har politik ältats och förändrats och bråkats om i alla möjliga former.
    Frågan många alltid ställer sig är: vart är vi på väg??
    Undrar om man ställde den frågan även på 1500-talet??

 2. Krister

  -Tillsättandet av en ny regering i Sverige och vikten
  av att den får rätt sammansättning för att kunna ta landet framåt.

  Efter ett EXTRAVAL förhoppningsvis.
  Det borde gagna dig som sosse.
  Och mig som röstade på SD.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Att det blir ett extraval ser oundvikligt ut så att så blir fallet tar jag för givet för tillfället. Huruvida det gynnar den ena eller andra sidan ska jag låta vara osagt men att det kommer att stärka de rödgröna gentemot alliansen är självskrivet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.