Hej Vilhelmina, vad hände?

Goddag gott folk.

Nu har det tydligen gjorts en undersökning om var det är bäst att bo (den finns publicerad här på vk.se). Vilhelmina får placeringen 179 i denna undersökning. Förra året låg Vilhelmina på plats 158, vilket innebär att vi tappat 21 stycken placeringar.
 
Vi kommer på plats 211 på punkten "att vara ung" och plats 62 på punkten "att vara gammal", vilket är ganska intressant.
 
På punkten "att arbeta" ligger vi lång ner, på plats 255.
 
Vi som mest sitter och funderar hela dagarna drar väl genast slutsatsen att "att vara ung" är mycket kopplad till "att arbeta". Finns det inte några jobb så är det inte så kul att gå ut gymnasiet. För vad finns där "bortom plogkanten" när man åkt nedför rutschkanan? Tja, arbetslöshet för många. Därför flyttar många ungdomar, och ja, nu sitter jag och påstår massa saker, men så är det.
 
Det är säkert många som lyssnat på radioprogrammet Vilhelminas pojkar där man intervjuat flertalet ungdomar i Vilhelmina. I det här programmet tar man upp hur det ser ut för ungdomarna i Vilhelmina, många gånger ur ungdomarnas egna perspektiv. Jag kan tycka att beskrivningen programmet ger av att vara ung i Vilhelmina låter som "Vilhelminas ungdomar lever någonstans mellan macken och vildmarken" – Vill vi bli sedda så? Låter som att man bör vara lite halvtokig för att stanna.
 
Nä, skärpning. Vilhelmina är Vilhelmina, vilket betyder bra. Nu gör vi något åt saken.
 
Haé!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.