Sommarskola och lärstilar.

Men godkväll godkväll.

Ja, nu har det gått lite mer än en vecka sedan jag började jobba på sommarskolan i Nordmaling. Jag tycker att det har gått riktigt bra, och må det fortsätta så. Dessutom är det nog bra för mig att dra igång hjärnan i tid innan universitetsstudierna börjar igen också, så det inte rostar igen där inne.

Lärarrollen känns väldigt naturlig nu. Jämför jag den Andreas som finns nu och den Andreas som precis hade börjat plugga 2009 är det stor skillnad, jag trivs jävligt bra med det jag gör helt enkelt. 

Under tiden som har gått har vi gått igenom lärstilar på sommarskolan eftersom att vi håller på med studieteknik. Jag visste sedan tidigare att jag är en kinestetisk + lite visuell person. Förenklat kan man alltså säga att jag lär mig genom att se på saker, praktiskt jobba med dem, använda mig av sinnena osv. Jag vet också att jag i princip alltid måste hålla en penna eller liknande i handen för att kunna koncentrera mig, är det föreläsning ritar jag ofta.

"RITAR?" – tänker ni kanske nu. Ja, och det är inte av ointresse för det som sägs som det händer, utan tvärtom. Jag koncentrerar mig bättre om jag får hålla på med något sådant samtidigt.

En del behöver aldrig skriva något alls, utan de bara lyssnar och klarar proven ändå. Andra behöver skriva ned vart enda litet ord som läraren säger för att ha en chans över huvud taget, för de är så de lär sig. Pratar man om lärstilar är det framförallt 3 olika typer av inlärning man brukar ta upp:

– Auditiv (Lyssna på saker, kan plugga och lyssna på musik samtidigt).
– Visuell (Vill se sakerna läraren pratar om, gillar struktur och antecknar det mesta).
– Kinestetisk (Vill kunna använda alla sinnen vid inlärning, vill gärna sitta och hålla på med någon sak vid studerande, plugga praktiska saker).

Vilken typ är du? Anpassar du din studierna efter vilken typ av inlärare du är så blir studierna effektivare. Kom ihåg det nu!

Nä, nu äre gokke å fese för mig. Godnatt.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.