Does it look like I’ve got everything under control? I’m good at faking it.

Hej på er!

Just nu är det fullt upp med jobb, examensarbete och dörrknackningar.

Bloggens rubrik? Ja, den berättar väl lite om hur livet är för många idag.

Den senaste tiden har ni kanske sett att jag tillsammans med andra skrivit debattartiklar som publicerats i bland annat VK och Folkbladet. Reaktionerna har mestadels varit positiva, vilket jag blir väldigt glad över. Dock så finns det kommentarer hängt upp sig på specifika ord i dessa, och detta tänkte snabbt jag kommentera i detta inlägg.

Den första debattartikeln som publicerades hade rubriken ”Alla barn har rätt att klara skolan”. En kommentar till denna artikel behandlar ordet ”rätt”. Ska barnen ha rätt till att klara skolan eller en möjlighet till att klara skolan?

Jag står fast vid att alla barn ska ha rätt till att klara skolan. Alla ges redan en möjlighet till att klara skolan. Går man i skolan eller gymnasiet så har man fått denna möjlighet. Alla har dock rätt att klara skolan. Med rätt så menas att man ska få den hjälp och den tid man behöver för detta. Många ser idag ungdomar som lata och oengagerade. ”De som är unga idag blir curlade, de sitter hemma, de förväntar sig att få allt serverat på silverfat”. Ja, fast så är det ju faktiskt inte i många fall. Ungdomar idag tar första bästa jobb de kan, de vill skapa sig ett eget liv, de gör allt de kan för att få in en fot i ”vuxenvärlden”. De som har denna negativt subjektiva bild av unga kanske inte är medvetna om att de samtidigt ger unga en bild av hur andra förväntar sig att de ska vara. Detta skapar en negativ trend bland ungdomarna. Varför? Jo, för i många fall agerar människor på det sätt som de förväntas att göra. Förväntas jag vara elak, ja, där är jag elak.

Se på andra som du vill att andra ska se på dig, det är mitt tips.

Har ni fler kommentarer får ni gärna ta det här på bloggen, eller, varför inte, över en kaffe?

Ha det fett, hejs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.