Lögnens passiva effekt

Först och främst så vill jag bara länka den här: http://www.expressen.se/debatt/sluta-tala-i-mitt-namn-sverigedemokraterna/

Sen vill jag visa den här också:

12189650_10153555400840804_7860105416499729803_n

 

SD representerar inte hela svenska folket, inte heller en majoritet av det. Så jag undrar hur ett parti som vill bli taget seriöst kan gå ut med, för det första, sådan missvisande fakta – och för det andra, underteckna det med ”The People of Sweden”.

Påståendet om att Sverige har blivit ett osäkert land på grund av en lång tids invandring gör mig mest förbannad. Extremt bra sätt att sprida fördomar. DET ÄR DEN HÄR TYPEN AV SKRÄCKPROPAGANDA SOM GÖR SVERIGE TILL ETT OSÄKERT LAND.

En bro kan vara både ett hinder och en väg över, nu får vi bestämma vad vi ska använda dem till.

Tack å hej, schlut å ljug.

 

4 kommentarer

  1. Nils Antonsson

    Kopierar in ett svar som jag postade igår till en annan blogg. Passar utmärkt i detta fall, då lögner finns på tyvärr båda sidor:

    Vi har i Sverige tyvärr fått ett fullskaligt ”informationskrig” mellan självutnämnda ”goda” krafter och vissa ”onda” krafter. Detta informationskrig måste den ”goda” sidan vinna till varje pris, och frågan är: Blir aldrig detta pris någonsin för högt?

    Den svenska pågående konflikten eskaleras nu på ett fruktansvärt sätt, och i alla krig blir SANNINGEN alltid den förste och störste förloraren. Ett exempel på hur informationskriget drivs (i detta fall av SVT), är ”goda” sidans obevisade påstående, som du tydligen sett, när du hävdar: ”De som kommer från Syrien idag är relativt välutbildade”.

    Detta påstående har ingen kunnat bevisa. Fakta talar för tvärtom, dvs att detta är en LÖGN,. t ex att Syrien enligt Världsbankens uppgifter före kriget hade endast 4 % av befolkningen högskoleutbildning (en mycket låg siffra globalt sett). Du är säkert i god tro när du skriver din text ovan, därför att svenska universitets och högskolors seriösa flyktingforskares rättelser av massmedias (i detta fall SVT) framförda felaktigheter från ”goda” brukar tigas ihjäl, troligen därför att sanningen skulle gynna den ”onda” sidan. (länken nedan är från Sveriges internationellt sett mest kände flyktingforskare). I en ärlig debatt borde både ”godas” och ”ondas” uppfattningar kunna redovisas, utan rasist- och naziststämplar, men så är inte möjligt. Än så länge i alla fall.,

    Nedan hittar du i alla fall specifik information om just syriers utbildningsnivå. Liknande studier finns även för andra flyktinggrupper. Du kan sedan själv bedöma sanningshalter i framförda påståenden, (i detta fall SVT) och vilka konsekvenser verklig utbildningsnivå hos syrier, afghaner etc får för deras framtida integration i svensk arbetsmarknad.

    http://www.tino.us/2015/10/forskningsstudie-bekraftar-lag-utbildningsniva-bland-syrier-i-turkiet/

    Vill du se fler framförda ”lögner” i massmedia? Läs senaste halvårets bloggsidor på http://www.tino.us , som skrivs av Sveriges intrernationellt mest erkände flyktingforskare.

    ”Tack å hej, schlut å ljug”.. Visst borde det vara så. Jag håller med. men tyvärr är verkligheten en annan..

    • Andreas Eliasson (S) (inläggsförfattare)

      Hej!

      Nu har jag inte tagit upp utbildningsnivån i mitt inlägg, men jag har kollat igenom statistiken du länkade ändå.
      Som hastigast såg jag att tabellerna räknar med alla åldersgrupper, samt att ”högskoleutbildning” bara räknas om den är mer än tre år lång. Detta bör man ha i åtanke när man jämför. Det är klart att andelen högskoleutbildade sjunker om man räknar in barn och exkluderar högskoleutbildningar som är upp till tre år långa.

      Visserligen kan jag ha läst fel, så det är med reservation för att ha fel jag påstår detta. Men det är vad jag såg när jag läste/kollade igenom Tinos inlägg.

      Ha en bra dag!

      /Andreas

      • Nils Antonsson

        I forskarnas tabellmaterial jämförs alltid äpplen med äpplen, en självklarhet i forskarvärlden.

        Problemet i detta fall är journalisternas inhopp på SVT, som hittade på egna Kalle Anka ddefinitioner, och sedan utifrån dessa sina egensnickrade siffror gör jämförelser med forskarvärldens siffror, drar slutsaser från dessa jämförelser och hävdar att det ”regnar kompetens” över Sverige. SVTs påstående att syriska flyktingar i snitt har högre andel högutbildade (37%) än det svenska genomsnittet (26%) är ett fullständigt obevisat påstående, och skulle nog med gammal måttstock kallas för en ren lögn

        För av Syriens enligt Världsbankens uppgifter 4% högutbildade bland förkrigsbefolkningen utgör troligen militärer, i militärjuntans tjänst, högre lärare och muslimska präster en stor andel, kanske merparten av de högutbildade, men detta är min gissning där jag kan ha fel,

        Utbildningsfrågor är en sak som vi också borde debattera mera öppet. Varför denna hemspråksfixering i Sverige? En thailändsk kvinna ca 35 år. som jag råkar känna, kom till Sverige 2012 utan högre utbildning och utan svenska språkkunskaper. Hon har på drygt två år lärt sig perfekt svenska, har dessutom genomgått en komplett undersköterskeutbildning, tagit körkort och annat nödvändigt för att kunna arbeta, och hon har i höst fått sitt första fasta jobb. Hon är jättelycklig just nu.

        Men hon har hela denna tid bara umgåtts med svensktalande…. i motsats till svensk +.invandrarspråk=två språk dvs dålig svenska … .så bevisligen borde mycken utbildbning kunna göras de första två åren …, men nu kommer jag kanske in på förbjudet område …svenska regler för skolor … så

        Ha en bra dag även du

        • Andreas Eliasson (S) (inläggsförfattare)

          Intressant att du kommer in på området gällande skola, här har jag kanske fler svar eftersom jag jobbar med just detta.
          Hur lång tid det tar att lära sig svenska varierar väldigt mycket, en del klarar grundskolesvenskan på ett år medan andra får kämpa på i flera år för att ev. klara sig någon gång. Att umgås med svensktalande gör väldigt mycket för den talade svenskan, det är sant.

          Att läsa sitt modersmål som extrakurs är helt frivilligt vad jag vet (om det är vad du menar med invandrarspråk). Då det gäller grundskolan är det ett bra sätt för elever att få ihop antalet betyg de behöver för att söka gymnasiet. Speciellt mycket tid går inte åt till det heller, utan rätt så lite. Så att två språk skulle göra svenskan sämre håller jag inte riktigt med om. I svensk skola läser vi t.o.m. tre språk samtidigt, ändå så ligger vi bra till i exempelvis engelska.

          Hur mycket man kan göra beror även på resurser. Sverige har brist på SVA-lärare, men även brist på personer som vill umgås eller prata svenska med de som kommer hit – Något som skulle gynna deras språkliga utveckling vilket du även skriver om. Hur lång tid det än tar så måste vi se till att det är kvalitet på undervisningen som räknas, inte hur många vi får ut ur skolsystemet på kortast möjliga tid. Man får tänka att vi har läst nio år i grundskola, det är inte lätt att läsa ikapp på två år.

          Hälsningar
          Andreas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.