Kristdemokraterna – Vem bryr sig?

När Kristdemokraternas partiledare, Göran Hägglund, förra veckan meddelade på en presskonferens att han skulle sluta som partiledare, kom det som en chock och stor överraskning för många. Det var inte alls väntat och många spekulationer sattes direkt i rullning, många förslag på tilltänkta kandidater på posten har florerat den senaste veckan i media. Valberedningen i Kristdemokraterna inväntar nu förslag på ny kandidat på posten och den nomineringsprocess som nu påbörjats är öppen för varje enskild medlem att delta i. På Kristdemokraterna i Nordmalings lokala årsmöte, måndag den 9 februari, berättas mer om hur detta kommer att gå till.

Men, vem bryr sig? Jo, fler borde bry sig, då det visades sig enligt en undersökning som Göteborgs Universitet gjorde i samband med riksdagsvalet 2010, att Kristdemokraterna skulle haft 12,8% om väljarna valt efter sina politiska åsikter.

Innan vårt årsmöte på måndag kommer vi att ha ett öppet möte (se bild nedan) där Andreas Carlson, riksdagsledamot (kd) och representant i justitieutskottet kommer och berättar om sitt arbete, senaste tidens turbulens i riksdagen etc. Vi bjuder på mat (anmälan senast 7 feb), men vill man inte äta så är man välkommen att komma ändå och lyssna, påverka och ställa frågor!

Det är de lokala mötena som är den Kristdemokratiska politikens grundbult och som är motorn för partiets utformning. Det är via de lokala styrelsemötena, årsmöten, distriktsstämmor, Riksting, partistyrelsen och via riksdagsledamöterna som partiet utformas och du kan få vara med och hjälpa till genom att göra Din röst hörd.

 

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.