Det är OK att vara olika

Idag var jag tillsammans med Nämnden för funktionshinder och habilitering, på årets första samråd med funktionshindersföreningarna. Det var en salig blandning av människor i salen och ett intressant möte med bl.a. information om hjälpmedlet tolktelefon som kommer att kunna användas på länets sjukhus inom kort.

 
När jag kom hem och knäppte på TV:n blev jag så inspirerad av Nathea, 10 år, som tycker det är okej att vara olika och vill att vi ska hjälpas åt att hylla våra olikheter. Hon har med hjälp av sin mamma startat ett landsomfattande evenemang på facebook som fått stor spridning, Rocka sockorna i hela Sverige! /Rock every sock!

 
Evenemanget går ut på att man dagen innan den officiella World Downs Syndrome Day, den 20 mars, har på sig två omaka strumpor.

 
Jag tycker också att det är helt ok att vara olika. Så lätt som en plätt kommer jag att dra på mig två omaka strumpor den dagen. Gör du det med?

 

 

Då länkningen i texten inte fungerar så läs gärna mer om detta i Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20382454.ab eller kopiera denna text, Rocka sockorna i hela Sverige! /Rock every sock! och sök på google eller facebook, så får du upp mer info om detta.

 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.