8 pappamånader finns redan!

Idag kommer riksdagen att besluta om en utökad kvotering av föräldraförsäkringen genom att införa en s.k. 3:e pappamånad. Detta trots att en nyligen genomförd opinionsmätning från Novus visar att 76 % av medborgarna anser att föräldrarna själva ska få bestämma över sin föräldraledighet.

Föräldrarna har idag lika många dagar var inom föräldraförsäkringen och kan om man vill överlåta dagar mellan varandra. Alltså om man vill kan pappan redan idag få ta ut 8 månader.

Men, nu blir det andra tider. Nu ska föräldrars vardagsliv regleras så att de beter sig som de ledande politikerna önskar. Man förevisar att något gott ska hända, men resultatet blir tvärsom. Barnen kommer att börja ännu tidigare i förskolan (vilket i sin tur ställer ännu större krav på förskoleplatser i kommunerna) och fler föräldradagar kommer därmed att frysas inne.

Vi kristdemokrater vill att föräldrarna ska känna frihet och kunna styra över sitt vardagsliv. Vi vill att föräldrarna ska kunna överlåta dagar mellan sig fullt ut. Vi vill att mammor och pappor ska kunna vara mer tillsammans med sina barn.
Genom Kristdemokraternas förslag om förlängd rätt till tjänstledighet, förlängd föräldraförsäkring med 30 dagar och en skyddad inkomst för föräldralediga tills barnet är 3 år, är vi en bit på väg till att kunna kombinera familjeliv och arbetsliv på ett bättre sätt.

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.