Mer svenskt kött om KD får bestämma

Nu har höstterminen för förskolan/skolan börjat. I måndags serverades köttfärssås med spagetti till lunch. Gott tyckte barnen! Bra, tänkte jag, som har blivit försäkrad att då det serveras köttfärs, så kommer den från närproducerade nötkreatur.

Men, de dagar då det serveras andra kötträtter som t.ex. köttbullar eller rätter med skuret/tärnat kött – då vet jag att köttet innehåller höga halter av antibiotika, är producerad på andra villkor än svenska regler och att det inte kommer från svenska köttproducenter.

Jag vill inte att mina barn ska ska äta sådan mat! Om jag själv, som lantbrukare, skulle producera på samma sätt och under likvärdiga förhållanden, så skulle jag få näringsförbud och fängelsestraff.

Jag vill inte att nån, ung som gammal, ska serveras annat kött än svenskt kött.

Under hela den här mandatperioden (och även mandatperioder som varit) har Kristdemokraterna försökt lägga grund för att göra det möjligt för mer svenskt kött i kommunen. Ett arbete som vi kommer att fortsätta med tills det är verklighet.

KD tycker det här är en jätteviktig fråga. Tycker du också att det här är viktigt? Lägg då din röst på oss den 9 september.

DSC_0072

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.