Mer tid till familjen

Sossarna har kommit med ett familjepolitiskt förslag som går ut på att ge alla föräldrar 5 extra dagar/år. Det är inte kopierat rakt av KD:s förslag, men inte långt ifrån. En sämre version bara. Det är bra att (s) börjat förstå att familjen är viktig, men samtidigt känns det väldigt oseriöst att vurma för familjerna först nu när det endast är 12 dagar kvar innan valdagen, då de i princip aldrig gjort det tidigare.
Återkommande undersökningar säger att det familjer vill ha är mer valfrihet och flexibilitet.
Förslaget med 5 extra dagar/år i föräldrapenning upp till 16 år är låsta till loven och kostar 5,6 miljarder.
KD har i flera år drivit ett liknande förslag, men med obetald ledighet upp till 18 år och ska gälla närsomhelst under året. För att stärka barnfamiljerna vill KD införa ett jobbskatteavdrag för föräldrar, vilket ger dubbelt så mycket i plånboken i jämförelse med sossarnas förslag. Med större marginaler kan fler föräldrar välja att gå ned i arbetstid och därigenom få mer tid för familjelivet.
Det (s) inte nämner är att de beställt en utredningen som föreslår massor av begränsningar av föräldraförsäkringen. Dessutom vill de kvotera HELA föräldraförsäkringen, vilket kommer att innebära att det inte blir lättare för föräldrar att få mer tid. De flesta föräldrar vill ha en friare föräldraförsäkring, som ökar möjligheten för dem att få ihop sitt livspussel och att få mer tid till barnen.

Mer om kristdemokraternas familjepolitiska förslag hittar du här:

https://www.kristdemokraterna.se/familj/

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.