Vårtecken!?

20180416_065147[1]20180416_065142[1]

Senaste åren (på väg 1052 även kallad Borgavägen; Helvetesvägen; vägen som trafikverket glömt etc) har vårtecken blivit synonymt med att dessa skyltar kommer upp som talar om att vägen är i ”skitdåligt” skick d v s att hål och gupp kan finnas var som helst. Detta och att nån stackare som fått till uppgift att fylla igen dessa hål med nytt oljegrus, som i bästa fall varar nån dag innan fordonen som trafikerar vägsträckan kör på och trycker bort detta grus.
Jag vet att fler vägar i inlandet är i samma skick och det är förjävligt rent ut sagt. Jag tror att det inträffar alldeles för ”lite” allvarliga olyckor efter dessa vägar och därför görs inget.
De som är tvungna att trafikera dessa vägsträckor är det förbannat synd om (OBS! jag skrev tvungna) för att komma till jobbet, vård, affär etc eller de som har till yrke att köra fordon som taxi, buss, timmerbil m fl.

Puss å Kram till er

Vad man är oförberedd

Av , , 1 kommentar 11

Vi är vana vid strömavbrott och trots det så detta var vi inte beredda på. Ett så långvarigt strömavbrott som 4 dygn.

Första nätterna var det inte så kallt men så blev det ju kallare ner mellan 10 och 17 grader kallt ute och då kyldes kåken ut snabbt. Att sakna värme och vatten var värst. Just att kunna dricka när man vill och kunna spola på toan var det man ville. Nu hade jag en massa baby våtservetter som jag kunde ”tvätta” mig med eftersom man har ett publikt arbete vill man inte skrämma andra människor… dock hade jag gärna mössa på mig då jag valde bort att ”fixa” håret, kunde inte tvätta eller föna det. Så tycker jag att infon från kommun och elbolag var nästan obefintlig trots att de hävdar annat. Man måste ha fungerade fast och mobiltelefon och radio – när köpte jag batterier till den sist… och kommer jag att göra det trots det som hänt.. hmmm

Ja… visst måste vi alla ta ansvar och vi har pratat lite om vad vi kan ändra på här hemma för att vi bl a skulle få värme. Vi har bergvärme som fungerar klockrent men vid strömavbrott står man sig slätt.

För att vi kommer nog få uppleva fler stormar där strömavbrott är oundvikliga. Hoppas bara att man bär med sig denna erfarenhet länge. Skönt att man inte har småbarn längre för golvet var kallt! Den kylan trängde sig in i märg och ben och det tog flera dar innan jag kände mig riktigt varm igen.

Tur att advent är på antågande och vi får tänka på annat.

Lev och Må!

Ang Folkomröstningen

Av , , 4 kommentarer 19

Nu ingår möjligheten med folkomröstningar i demokratin. Man får tycka vad man vill. Man ska och får rösta efter sitt ”huvud och hjärta”. Det är väl det som är demokrati.

Detta käbbel som har varit här på Tyck Till blir man så f-b less på. En tyck si å anner tyck så. Ja men så är livet. Jag tycker om surströmming men det gör inte min man, han tycker om pannkaka men jag är inte så förtjust i det, inte sjutton blir det bråk för det.

Jag tycker och har tyckt hela tiden att landstinget skulle väl ha testa med akutbilen i t ex Umeå först där inte avstånden är lika långa som i inlandet till ett lasarett, även i Umeå måste man väl ha kunnat göra samverkansavtal med kommunen… eller??! När det gäller vårdplatserna i Dta så nog skulle de ha kunnat ta ett kliv tillbaka och sedan kommit med andra lösningar eller?? Tycker det har varit lite mycke sandlåda över det hela.

Jag är sosse. Kommer ihåg när det var fråga om kärnkraftsomröstningen 1980, det var 1a gången för mig att rösta då. Mor och jag prata lite ang denna omröstning och hon sa att man bör väl rösta som partiet ( som i detta fallet var det s k 3e alternativet). Sa då till henne att naturligtvis kommer jag att rösta efter mitt huvud och hjärta så det gjorde jag. Hur jag röstade då: NEJ. Men som jag skrev tidigare detta är vad jag tycker och andra FÅR tycka vad de vill och inte kan jag blir f-b på dessa om de inte tycker som jag då vi bor och lever i ett demokratiskt land. Om man vill ha förändringar måste man engagera sig på nåt vis. Vissa politiskt och andra ockuperar.

Hur röstrar jag i omröstningen: Efter mitt huvud och hjärta – JA!

Hur kommer det att bli sen… den som lever får se… 🙂

Puss och kram till Er Alla!!

Seger

Av , , 2 kommentarer 2

Har lyssnat på Förmiddag på P4 V-botten så många gånger och alltid när det är en tävling så vill jag ringa in men det har inte varit läge då jag oftast sitter å kör då. Men nu idag så kunde jag ringa in på tävlingen och jag VANN! Naturligtvis skulle barna säga då man alltid kan allting när man sitter hemma i soffan, Ring så spelar vi eller Postkodmiljonären där kan man ju alltid svaret… å de kunde jag ju nu å men man ska ju hinna ropa sitt namn först!

Då dagens namn är Camilla så var det den som hade nån nära med det namnet som fick tävla, ja va fanken tänkte jag, jag provar väl. Samtidigt hade jag i bakhuvet att det skulle säkert handla om dagens namn, hmm hur många Camillor känner jag till…  Så ställdes första frågan och väluppfostrad ( för man är ju ur den generationen) som man är tänkte jag att frågan skulle få läsas upp först innan jag ropa mitt namn men min mottävlare var inte lika "snäll" så hon hann ropa sitt namn först… sen tog jag 2 snabba, 4e frågan – precis när jag kom på vilket efternamnet var så ropa hon sitt namn.. attans!! Men sen satte jag 5e och sista frågan och vann!

Vilket pris jag kommer att få är väl inte så viktigt utan ÄRAN är ju de som gäller eller hur…

Segerdans utfördes naturligtvis! Gangnam style släng dig i väggen!! 

 

Lev å må i solskenet allihop!

 

 

1a besöket

Av , , 3 kommentarer 7

Igår var jag, mor och sonen och besökte den nya familjemedlemen, barnbarnet Wilma. Å jag säger som hennes farmor : Hon är söt som socker!

Samtidigt låg även ett kusinbarn på BB som också fått en liten prinsessa – så sööt så sööt J, familjerna bara växer. Att de är så fullkomliga redan från början, man kommer ihåg när man själv fått barn hur man kunde ligga och titta på dem, bara titta.

Att få se, hålla och snusa på sitt barnbarn är förunderligt, jag måste säga som Daniel Wesling ”My feelings are all over the place”.

Idag har jag och sonen skottat gården så lite mindre snö är det men samtidigt kommer det ju mera hela tiden uppifrån (!). Åsså blir det vaniljpannacotta till efterrätt idag.

 

Vi syns i marschallens skugga! 

Vilken början!

Av , , 4 kommentarer 10

 Så då är det offentligt… vi är morföräldrar!! Jamen som vi väntade igår att de (blivande föräldrarna då) skulle höra av sig. Man satt på nålar, ont i magen, jag kom på mig själv med att sucka ideligen.

Men så äntligen ringde då den nyblivne fadern, jag hade precis lagt mig, och talade om att de fått en liten dotter. Man är euforisk, har inte fattat riktigt ännu, inte förrän man får hålla det lilla knytet i famnen blir det verkligt.

Lite tankar så här på morronskvisten J

Visst ja!! God fortsättning på år 2013.

 

Lev och må!!

God Fortsättning…

Av , , Bli först att kommentera 4

på julen till Er Alla!!

Man har ju fått skotta ’lite’ idag också och efter det blev det en prommis med vovven.  Maken – han är ute å skottar och plogar kommer hem, äter, tar med sig lite fika å sen iväg igen. Vi nöter inte precis på varandra när det är sånt här väder.

Annars då… väntar vi på att bli morföräldrar… snart, snart… det närmar sig dag för dag men riktigt när storkj-n kommer är det ingen som vet  =D

Hoppas att alla tar det lugnt i trafiken med denna snörök. Gör inga idiotiska omkörningar!

Vi syns i marschallens skugga!!

Min lördag

Av , , Bli först att kommentera 7

 Ooooohhhh – när jag tittar ut genom fönstret SNÖAR det! Vilken omväxling mot senaste veckornas väder. Det är fortfarande på plus-sidan på termometern men förhoppningsvis så kryper den nedåt idag och slutar på minus innan man lägger sig.

Nu är stugan full av ungdomar, flickorna har gjort en saffransdeg som står på jäsning just nu, pepparkaksdegen är framtagen. Å det SNÖAR!!

 

Sköt om er och kör försiktigt!

Puss å Kram!