Svärmors goda hallonkaka
Just nu vräker regnet ner här i Raja. Tänker på förra lördan då mamma, jag och ena dottern va å plocka hallon. Har gjort denna goda hallonkaka sen, detta recept har jag fått av svärmor Gulli.
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
150 g smält avsvalnat margarin
Vispa ägg och socker pösigt, blanda i mjöl och margarin, häll i smord, bröad form. Grädda i 200 grader 15 – 20 minuter (beroende på ugn). Efter gräddning pensla med smält margarin och strö över strösocker.
Detta är en mycket saftig och hållbar kaka och det ska inte vara bakpulver i. Man kan ju istället för hallon ta vilket bär som helst efter tycke och smak.
Jag brukar göra dubbel sats och grädda i långpannan och istället för att smöra och bröa pannan brukar jag använda bakplåtspapper, man slipper ju diska. 😉
Må så gott!
Senaste kommentarerna