Vilda tankar

När jag är ute och kör så tänker jag ut blogginlägg. Ibland är jag arg över nåt/nån och då är det inga vackra ord som tänks ut. Men sen är jag hemma igen och lusten att skriva har runnit av mig. Som tur är.

Nu den senaste tiden har jag njutit av den färgprakt som är. Färgerna är ljuvliga, allt från gulgrönt – gult – brunt. Och här skiftar det det vilt, ibland är det lysande gult, ibland guldaktigt och ibland bronsigt och där emellan lyser det till med orange eller rött. Luften är klar och härlig. Häromdan när jag var ute för att plocka i rabatten så "luktade höst". Kan inte förklara närmare men det var bara det jag kände då.

Åsså valet. Jamen, kan vi som bor i små orter/kommuner annat än personrösta. Jag menar, man känner till de flesta som står på partiernas listor till kommunvalet. Och åsikter har man om folk. Man "känner" dem som står på listorna. Men handen på hjärtat,  det kan vara rätt mycket skvaller och inte fakta. Personer kan vara utmärkta politiker men sämre privat och tvärtom.

Men som jag hörde en person säga inför EU-valet: -Om jag inte röstar kan jag inte klaga sen! Det blev för mig en ögonöppnare för innan var jag i osäker på om jag skulle delta i det valet.  Vi har möjlighet att ha demokratiska val i vårt land, alltför många i världen har inte den chansen. Så ni som inte har förtidsröstat ännu ni har möjlighet att rösta imorron!

Som Katla brukar uttrycka sig: Vi syns i marschallens skugga!

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.