Ang Folkomröstningen

Nu ingår möjligheten med folkomröstningar i demokratin. Man får tycka vad man vill. Man ska och får rösta efter sitt ”huvud och hjärta”. Det är väl det som är demokrati.

Detta käbbel som har varit här på Tyck Till blir man så f-b less på. En tyck si å anner tyck så. Ja men så är livet. Jag tycker om surströmming men det gör inte min man, han tycker om pannkaka men jag är inte så förtjust i det, inte sjutton blir det bråk för det.

Jag tycker och har tyckt hela tiden att landstinget skulle väl ha testa med akutbilen i t ex Umeå först där inte avstånden är lika långa som i inlandet till ett lasarett, även i Umeå måste man väl ha kunnat göra samverkansavtal med kommunen… eller??! När det gäller vårdplatserna i Dta så nog skulle de ha kunnat ta ett kliv tillbaka och sedan kommit med andra lösningar eller?? Tycker det har varit lite mycke sandlåda över det hela.

Jag är sosse. Kommer ihåg när det var fråga om kärnkraftsomröstningen 1980, det var 1a gången för mig att rösta då. Mor och jag prata lite ang denna omröstning och hon sa att man bör väl rösta som partiet ( som i detta fallet var det s k 3e alternativet). Sa då till henne att naturligtvis kommer jag att rösta efter mitt huvud och hjärta så det gjorde jag. Hur jag röstade då: NEJ. Men som jag skrev tidigare detta är vad jag tycker och andra FÅR tycka vad de vill och inte kan jag blir f-b på dessa om de inte tycker som jag då vi bor och lever i ett demokratiskt land. Om man vill ha förändringar måste man engagera sig på nåt vis. Vissa politiskt och andra ockuperar.

Hur röstrar jag i omröstningen: Efter mitt huvud och hjärta – JA!

Hur kommer det att bli sen… den som lever får se… 🙂

Puss och kram till Er Alla!!

4 kommentarer

 1. janke

  Hej Annelie och heja!
  Dina tankar har gått i exakt samma banor som mina och jag tycker att du satt ord på det du tycker på ett föredömligt sätt. Fast jag håller med Anders om det där med surströmming…

 2. Rebecka Höglund

  Jag tycker också att man skulle ta akutbilen till Umeå och flytta en ambulans tillbaka till inlandet,
  I Umeå klarar man sig nog bättre med akutbil än vad man gör i Åsele/Dorotea, precis som du skriver så är det mindre avstånd inom Umeå = tryggare för den som åker och i många fall så klarar man sig med akutbil, medans man i stället kan skicka ambulansen om man misstänker hjärtinfarkt, stroke eller vid annan allvarlig olycka.
  När någon får en hkärtinfarkt i Åsele så minskar dennes chanser ganska drastiskt om det blir en akutbil, den är ju faktiskt inte utrustad på samma sätt som ambulansen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.