Älvkungen blev med Cinderella

Annevi

Jag pratade med mor i går kväll. Vi pladdrade och diskuterade om Älvkungen. Jag var lite stressad ville se ett program, och visaren började närma sig åtta minsann. Så jag sa
– Men du på tal om det, färjan börjar sin rutt ikväll, och det vill jag inte missa för allt i världen.

-Ja men in´t ha dem väl ankre han änn dänna ut, isblocka kun ju få tag i färja, och då bli hä in´t grant för skeppar´n till slut. Om han ska styr skuta i kväll, känn du ju. Varför ska dom börj på å kör han nu, hä ä ju int´t sommarn änn. Å brygga ha dem väl in´t heller gjort klart för ikväll.

Nu förstod jag sammanhanget. Nej men det är programmet Färjan 2 på tv:n jag ska se.
– Jaha jag trodde du mena Älv-kungen.

Tänk att jag missuppfattade henne och hon mig, där ser man hur ord kan missförstås så säg. Tur ändå att det var bara båten vi pratade om, för inte tänkte jag just då på något annat än programmet Färjan 2.
I och för sig, så skulle det inte vara dumt att få åka på Älvkungen en stund. En dans på bryggan med supe´ och kaffe vid Skibikken. Enkelt och värdefullt fast i mindre format. En liten Älvkungs-Cinderella så klart, det var vad mor sa.

En kommentar

  1. Eberth

    När Älvkungen började trafikera Vïndelälven så var det inte som turistbåt under Lillåbron i Sorsele. Pä den tiden fyllde båttrafiken en viktig uppgift i väglöst land längst Storvindelns ständer.

    Jag hoppas att Älvkungen än en gång ska komma att stäva fram på Storvindeln och ge ortsbor och turister en härlig naturupplevelse med historiska inslag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.