Fortsätter Storbäcken

 

Där låg vi på madrasser och åkte ibland fort och ibland sakta nedåt mot storholmen som ni ser framför er. På sommaren växte blommor och blader där, grunt var det och sanden liknade små guldkorn, när solen lyste genom vattenytan. Någon liten liljekonvalj kunde växa fram på holmen inte alltid men ibland. Sanden var alltid varm och fastnade rejält på mina blöta fötter, och som barn jag var älskade jag att få ha det så, det liknade ju ett par skor med guld på.

Vår och mors fiskesten ser ni till vänster nu håller den på att växa igen, där satt vi och fiska hade metspön och i en burk masken. Det var väl inte lax precis nog så bra ändå, vi fick abborre mört och gädda.

Vad barndomsminnen kan ställa till det, nostalgitrippen och bilden är en enkel vy men för mig förs tanken till mina äldre kära syskon. Jimmy och Anne-Lise (Lisa) som tog sig tid att visa mig Storbäckens vatten jag var inte stor ska ni tro fast jag minns det som igår, jag skulle följa med och lära mig allt de visste, och bland annat om den lilla fisken Imen – om ni inte vet vad Imen är så kan jag säga det var små fiskar som simmade i grupp, snabb som tusan var de och vi fick upp dom på finmaskigt nät – de glänste även de i solskenet. 

Jag fick också glädjen att lära mig hur man styrde den böljande luftmadrassen, och det kan jag säga var ganska svårt när man var liten som jag var då, mina ben nådde inte över madrassen ej heller armarna, så jag i de flesta fallen lade mig ned och följde med strömmen mot den lilla holmen. Det funkade bra det också.

Trött och frusen men lycklig inombords följde jag min syster och bror hem på aftonkvisten, vilken lycka det var att de hade tagit mig med för första gången till Storbäckens badande lek.

 

BADLEK

Tårar strömmar ner från min kind

lekande lätt ser jag även min längtan

Aftonstundens barn visar mig vägen

till min barndomslek

¤

Skämtsamma tal rop och stoj

hörs i min tankegång

Åren har runnit iväg

men vad gör väl det

När timmen visar i ett skimmer

ett av mina bästa

barndomsminnen

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.