Jordgubbar guld i hink

 

Har fått av min svägerska Gun-Britt och hennes dotter Kristina de hade plockat hinken full och det kan jag säga var inte köpt på ICA.

Ny plockade jordgubbar från Bjärdakken vi bara vräkte oss över hinken. Mor hon fick bråttom att koka sylt, medans jag och gubben tuggade vilt.

– Hiskeligt vilken stor trut ni har sa mamma, det blir ju inget kvar försvinn med det samma, ni börjar ju likna jordgubbar båda två, det fattas bara ett fat att sätta er på. Det var inget annat att göra, för mor hade säkert tagit oss i örat och tur var väl det  att vi sjappade för nu finns det färdig jordgubbssylt i köket. Tänk man blir som barn på nytt när mor är här hemma, det kan nog stämma för i dess barndomshem var det så att när mor liksom någon gång sa ifrån då var det bara att gå, och efteråt fick vi lov att smaka den nygräddade bakade kakan.

 

Etiketter:

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.