Ordfattigt uttalande om väg 363 Ammarnäs

 

 

Det är bedrövligt det här! Hövligt av dig Lena Dahlgren att ge en ynka tre minuters kommentar i Radio Västerbotten P4:a. Vad var det du sa, något åt det här hållet.

– Vi ska lappa vägen lite men den blir inte slät som en strykbräda.

Ditt Strykjärn som pressar asfalten slät på strykbrädan, är vägar som finns nedplitad i ert arkiv, inte finns 363:ans puckelpistväg slätstruken där hos er, nä… nu skojar du väl. Jag undrar om kungligt bygge i Ammarnäs by istället skulle få vår väg fri från pressvecken, jag menar slätare och mer rikt på asfalt. Äh… det var bara en tanke.

Infrastrukturministern Åsa Torstensson, kanske kunde besvara, för Lena du har väl bara en arbetskarta att gå efter eller hur? Men du kanske inte vågar ringa och fråga om våra vägar, kunde få en liten slant från Åsas ficka?

 Undrar som flundran om ni har gropar och hål också i er golvmatta, åker rullskridskor mellan er administration och dess beslutsfattare, för det låter fattigt hos er på vägverket, har ni då ens fått en kaffekassa av Alliansen. Nä nu var jag inte snäll igen, jag ska gå och ta mig en karamell så jag blir sötare i munnen och tystare. Vänta ett ögonblick det tar bara några sekunder.

Ursäkta mig nu är jag tillbaks, och nu när jag tuggar på min sötsura karamell så tänker jag (försöker åtminstone).

 Det här med ord dispyter kommer oftast efter, precis som med sura karameller, man blir så förb…ad när det sura drar bakom örona, och det är ni så medvetna om, ta en titt bara på bloggens kommentarer. Tittut säger ni och sedan gömmer ni er bakom partigardin, endast tårna sticker fram så där lite galant.  Ni och vi vet mycket väl hur vi människor är, vi slåss mot varandra när svältandan är stor i vår värld, munhuggas är vi duktiga på även på marknivå, och inget plåster kommer ni med när vi får sår, nä ni sitter bara och läser hur vi träter, efter ni har uttalat er sekundsvis på radion, och säger skål.

Trist det här att ni inte kan informera, leverera bättre atmosfär, ni är ju utvalda politiker som ska enligt er munviga information och talförmåga ha omtanke om en välfärd vars syfte är, att ge folket frihet. Men hur kan det bli frihet om inte vägen är fri att åka på, men jag har kanske fel, vissa vägar och människor räknas inte.

Maud Olofsson ta tag i det här nu du är väl vice statsminister, du har väl turismen under din skrud som även ska finna vägar ut till Robertsfors kommun. Valår är det snart och det kan ta fart till mera arbetskraft under din kappa om du snappar upp detta rop och tro det eller ej. Men vägarna behöver inte ERT PARTI, utan NI behöver vägarna för att kunna förlänga er plats på toppettan.

En röstsedel har jag också den ligger bredvid mig,  verkar fin men det är  inte ert sammanslagna parti, precis. Konstigt, men röstsedlarna glömmer ni inte att skicka till oss, som slåss för vår frihet. 

Nä nu hämtar jag en karamell till.

 

 

Etiketter:

2 kommentarer

 1. Gunilla Forsvall

  Heja Annevi! Du skriver såå himla bra bra! Varför inte skicka detta direkt till Lena,Maud och Åsa?
  Jag reagerade oxå på ”strykbrädan”..hon har inte åkt på denna vägen och avböjde ju oxå reportens inbjudan att åka med upp tii Ammarnäs….varför måntro?

 2. Annevi Linder

  Svar till Gunilla Forsvall (2009-08-31 08:37)
  Hej Gunilla!
  Vet du vad jag tror,Infrastrukturministern har stulit hennes skosulor.
  De kanske lappar vägen med loppisskor snart, vem vet tillslut har vi nedåtvända skor som vägar.

  Tack för din kommentar, kramar till dig
  Annevi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.