Mor fyller 80 år men ungdomlig ändå

Visst var hon vacker och dessutom utan spackel. rackarn`s vilken brud, ursnygg eller hur? lika vacker är hon än idag det tycker vi barn.

– Ni är inte kloka utropar hon jag har ju blivit gammal och fått rynkor, nu behövs det ju klädnypor här och var även på "magan" ! Ja mor visst har du rynkor ,men du är ändå det vackraste så du bara vet, och skrynklorna de har du väl fått av oss barn vi har väl inte alltid varit oskyldiga änglar.

Ja det är nog sant ! För jag kan nog erkänna att jag många gånger i ungdomsdagar försakat klagat gnällt och skällt, men mor har bara nätt och jämt blivit arg det är sällan jag har hört henne ryta. Inte undra på att hon då rynkor får, och när tårar har trillat på min kind har mor lagt sin hand i min, och med varm och lugnande stämma har hon ändrat min sorgsna blick till glädje, och värdet i det är större än miljoner. Hennes livserfarenhet och visdom hade och har gett henne det, att försöka vara nära sina kära i både sorg och att glädja.

Hon var ung och en enastående ensamstående mamma på trettiotalet med oss tre barn, varav det nog inte var så lätt alla gånger att kunna få ha kvar självkänslan. Men med styrka i själ och hjärta, tålmodighet, snällhet och ett rättvisesystem, forcerade hon fram och ingen skulle slå bort benen under vår moder och madam, även om det fanns de som ville, eller skulle försöka. Hon ökade bara sin tro med dess innersta ljus och låga, att hon och vi barn var lika mycket värda att skåda, som någon annan var. Mamma du är värd all respekt och vi älskar dig.

 

Humor har hon också må ni tro, med spjuver i blick och lite fräck i ord kan hon få oss barn att skratta med, och vi känner bara så starkt den värmande glädjen. Barnbarnen  kan också få sig en släng ibland. – Ni har ju byxorna hasande nere vid skorna, dra upp byxan. Ska de inte sitta vid midjan? Och så kommer hennes gurglande härliga skratt djupt där nere från "magan". (Om ni inte vet vad "magan" är så är det magen).

Boxning, idrott sommarstugan vävning, och inte minst att sticka sockar till oss barn är hennes favorit, det går bara av fart`n. – Ni måst ju ha varmt om föttren annars kan ni ju få blåskatarr säger hon med rösten lite så där moderligt och varmt. Ibland när hon kommer på besök till mig så vattnar hon blommorna, hjälper mig i mitt kök och tvättar, och då kan hon säga med spjuver i blick, när hon ser mina små trosor som jag tycker är snyggt. – Men Annevi… försöker du vara sexig! Ja så gott det går säger jag, och så skrattar vi igen och lättare blir det då att tvätta den stora högen av smutstvätten.

Jag och mina syskon barnbarn och barnbarns barn, älskar vår mor mormor och farmor, vi älskar hennes skämt och skratt och den kärlekslåga som alltid glimmar så starkt ,den som finns djupt där inne i hennes barm. Nu så fyller mor åttio år och vi alla barnen vill utbringa ett hurra och en skål det ska bli i morgonkväll, då blir det fest i byn "skarven". Jag längtar må ni tro, då kan vi samlas allihop träffas och bara vara, hos vår underbara mamma.

 

 

 

4 kommentarer

 1. Eberth

  Annevi! Genom dig skickar jag gratulationer till din vackra mamma på hennes 80-årsdag. Ja, må hon leva uti hundrade år!

 2. Annevi Linder

  Svar till Eberth (2010-03-05 20:59)
  Hej Eberth.

  Mor hälsa och tacka för gratulationen, och blev glad. Hon skickade tillbaks en kram, det gör även jag.

  Kram
  Annevi och Britta

 3. Annevi Linder

  Svar till Vega (2010-03-05 21:40)
  Hej Vega.
  Tack för din kommentar.

  Ja! Så känns det i mitt hjärta,den känslan är stark och för mig sann, även fast jag snart fyller femtiofyra.

  Kram till dig Vega.
  Annevi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.