Moderater! Har Sverige fått det bättre?

 

Senast i morse läste jag en artikel i VK  om MS-Sjuka Teres som nekades ersättning. Åter igen, hur kan detta komma sig, i ett så rikt land som Sverige? För Edward Riedl är ju en av dessa moderater som vill påstå det, att vi här har fått det bättre.
Om nu Sverige är så rik, då kan ni moderater hjälpa till lite och se till att lagen ändras nu i den förfärliga utförsäkringsfrågorna. För i dessa papper finns det människor som har sjukdomar som ingen av oss skulle vilja ha, och min uppfattning är den att, ni verkar inte vilja förstå detta.
Tur att Teres har den läkaren som orkar ifrågasätta och är ödmjuk och förstående i frågan, och jag önskar från mitt innersta hjärta, att i vårt avlånga land ska det finnas flera som Anders Svenningsson, för det verkar vara en läkare som inte bara nöjer sig med att vara läkare utan också ser felen i systemet Sverige. Tack Anders S för din insats, hoppas det är flera av er läkare som trotsar och förmedlar orättvisan.
HUR KAN DU EDWARD RIEDL SÄGA ATT ALLT FLER FÅR DET BÄTTRE HÄR I SVERIGE? =<
Jo men visst! För några dagar sedan såg jag ett reportage om barn här i Sverige som blir bara fattigare, och kom nu inte med att i andra länder är det fruktansvärt fattigt, för det vet vi nog alla om, och de som har dåligt samvete över det ser nog till att inte kasta lunchen eller slösa på vattnet. De tänker sig nog för när de med glädje får lägga sig på kvällen under ett skönt och fint täcke och få vakna på morgonen varm i hela kroppen.
Hur många uteliggare har vi här i Sverige som behöver hjälp, antar att det är bra många och fler blir vi av utförsäkringssystemet. Familjer, barn, ungdomar hamnar i en ond cirkel, där det ena föder det andra.
Inkomster minskar hyran förvandlas till en räkning där siffrorna lyser neonfärgat. Elräkningen maträkningen blandas med barnens gråt, inte undra på att det blir brott för att få tag i en falukorv. Att inte tala om tandvårdsräkningar, snart går vi alla med munnen full av hål. Spriten knarket lindrar sorger för stunden, och vips så sitter vi där med flaskan på bordet. De som förstår vad jag skriver, de är nog glada för att få slippa just precis det här. ATT HAMNA I DENNA ONDA CIRKEL.
HUR KAN NI MODERATER DÅ SÄGA ATT ALLT FLER FÅR DET BÄTTRE HÄR I SVERIGE? =< DET ÄR IRRITERANDE
Vet ni vad! Det är bara en som har svarat någorlunda på min fråga om min vän som fick prostatacanser. Det var Jan Nilsson, och ni andra har visst dragit täcket över huvudet och skyller säkert på att ni inte heller känner till fallet. Hur många artiklar ska ni behöva, för att agera och ta ut bomullen ur örat.

14 kommentarer

 1. Åke Johansson

  Mycket bra skrivet.
  Jag håller med dig och lider med dom som hamnat i kläm för att Moderaterna ska få glänsa med att de sparat så mycket pengar genom att sparka på dom svaga och de som redan ligger.
  Typisk moderat filosofi.
  Ingen medkänsla bara se till att jag (redan rika) får det ännu bättre ekonomiskt.

 2. Annevi Linder

  Svar till Åke Johansson (2011-01-08 23:29)
  Ibland svallar känslorna över och möter ilskan i det att vissa människor är iskalla i deras handlande, ingen respekt för människovärdet. Det värsta av allt, bara för att de sitter överst på blompedestalens högsta kant, behöver de inte vara arrogant
  Tack för din kommentar

  Kramar

  Annevi

 3. Mr Cool

  http://www.dn.se/ekonomi/avslag-pa-sjukskrivning-h- ar-fordubblats-1.719843

  ”Förra året fick nästan 20.000 personer avslag från Försäkringskassan på sin sjukskrivning. Det är läkaren som gör bedömningen men Försäkringskassan som bestämmer. Antalet avslag mer än fördubblades förra året och hos länsrätterna skjuter antalet överklagade ärenden i höjden.”

  Är det någon som blir upprörd över att FKs läkare, som inte ens träffar personerna, kan häva sjukvårdens läkares beslut? Artikeln är dock publicerad i Februari 2006 – då styrde Sossarna!!!

 4. Annevi Linder

  Svar till Mr Cool (2011-01-09 13:33)
  Mr Cool

  Jag förstod du skulle yttra dig i saken. Det jag skriver om handlar om att vara vaken, även moderaten.
  Det är väl de som styr Sverige nu, eller hur?
  Kramen

  Annevi

 5. Mr Cool

  Annevi, en sista kommentar. Att lyfta fram enskilda exempel på folk som kommer i kläm kommer alltid att gå. Min egen dotter led svårt av Anorexi (32 kg) och gjorde ett antal självmordsförsök. Jag fick då ständigt höra att det ”saknades resurser” inom anorexivården. Vid samma tid hämtades den s.k. Talibansvensken från Cuba i privatjet och innan dess var en hel delegation tvungen att resa dit bara för att fråga hur han mådde. Systemet med sjukvård och ersättning skall präglas av kvalitet, rättvisa samt täcka basala ekonmiska behov men inte mer. Ett för generöst system utnyttjas bara av fifflare.

 6. Rolf Lidgren

  Ärligt talat Annevi.
  Skulle du verkligen med handen på hjärtat vilja je en moderatväljare och borgarbracka som jag en riktig hjärtlig kram.
  Jag som växte upp i brädgår`n i Holmsund och var toksocialist tills jag var 45-50 år. Jag har jobbat sen jag var 13 år och alltid haft som motto att göra rätt för mig. Det var en självklarhet som jag fick lära mig av min fantastiske demokratiske farsa. Göra rätt för sig efter förmåga.
  Det bästa ordspråk som finns idag:
  Jag hatar dina åsikter men är beredd att gå i döden för att du ska få framföra dem. Sencurnisse säger stopp. För få tecken kvar kram?

 7. Annevi

  Hej Mr Cool

  Då är det väl dags att vi öppnar upp ögonen och ser, att det handlar om egoism och penningvärdet. Historiens vingslag lyser upp varje hundraårsperiod där makten och korruption gör människor svag. Det är väl snarare dags då att se, pengar och makten är inte allt här i världen. Är inte kärleken till livet med födslorätten respekten till varandra mera i värde.

  Vi föder varandras två axlar och vilken axel har vi vårdat mest. Jo där ondskan sitter! Se bara på alla krigen, och att inte tala om ordkrigen, och fifflare är vi nog allihop trilskas både i smått som i stort. Kan någon gå fri från det?

 8. Annevi Linder

  Hej Rolf

  Ja det skulle jag göra, ge dig en hjärtlig kram, om du vill ta emot den förstås, men jag skulle också ta dig i örat om inte du stod för vad du sa!

  Det handlar inte om du är Kristendemokrat eller Borgarbracka, det handlar om att se varandra i ödmjukhet, respektfullheten. Medveten är jag också att sådana krav inte går att ställa ”min gloria hänger också på tvära” och ibland undrar jag om det kanske kan tänkas att vi alla en dag får känna oss beredda att se frukterna av våra egoistiska löften och svar. Grunden tror jag är alltid den samma precis som det var länge tillbaks, likvärdiga situationer fast i den nyare versionen.

  Att ”göra rätt för sig efter sin förmåga” det tycker också jag är ett bra riktmärke, men det är väl endast den enskilde själv som vet hur mycket den orkar i själen och kroppen. Det finns de som maskar ja, men det finns också de som ärligt inte har det bra, och jag tror det är dags att se varandra i ett annat perspektiv, där livet är mera ömtåligt och skirt. Vi är nog inte så starka i det stora hela.

  Jag är så dum jag tror det bor en stor kärlek inom oss alla, men som vi inte kan framkalla, på grund av det ena och det andra. Men det kanske ska vara så att det onda och det goda ska stå jämsides med varandra i dess vågskål, för att få oss att förstå att fröet ska sås med varsam hand och inte kastas och trampas på, för av det blir det väl inget vackert blomsterland. Ska vi inte ta vara på våra tillgångar och det har ju vi i varandra.

  Kramen till dig

  Annevi

 9. Rolf Lidgren

  Hej Annevi
  Jag återkommer i ämnet senare på min blogg ”retes nalta”.
  Det blir till våren när det blivit kramsnö.
  Ha det gott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.