Öl till morgonkaffet

 

Det var inte dåligt att få 2 stycken oöppnade starköl ”Norrlandsguld” så här rakt upp och ned vid morgonkvisten.

 När gubben skulle hämta morgontidningen i brevlådan så låg de där och glänste som gull´e med VK tidningen. Inte fanns det någon avsändare heller, synd tycker jag för vi har ju blivit uppfostrad att alltid ska tacka för presenter, fast det kanske inte var till mig för jag har inte smakat öl på jättelänge, eller så var det till gubben, eller det kanske bara blev så att de hamnade där av slumpen, inte vet jag.

I alla fulla fall så började jag att läsa på flaskan vad ölet egentligen innehåller, det var det mest intressanta tyckte jag. Det står så här på etiketterna. Jag citerar.

”Det här ölet är precis som Norrland.

 Det är friskt och fräscht.

Det är inget tjafs och inga konstigheter.

Det är bara malt, humle och vatten.

Man skulle kunna säga att det är sig själv.

Om nu ett öl kan vara sig själv ”.

 

Jo tänkte jag, ölen kan säkert vara sig själv om innehållet stannar kvar i flaskan. Kan Norrland vara precis som ölet då? Jo om naturtillgångarna får stanna kvar i Norrland, precis som ölet stannar kvar i flaskan annars så kan det bli ett jäkla tjafsande bla..bla..bla.. och så vidare..

 Ja..a men vilken jämförelse och bara för att vi fick Norrlandsölen i brevlådan,  och jag började läsa på etiketten. 

 

5 kommentarer

  1. Annevi Linder

    Svar till Sonja Stenvall (2011-07-22 20:10)
    Ja! Hon/han kanske inte fick sig någon kompis, så honan eller hanen lämnade ölen i brevlådan bara si så där och drog iväg.
    Kramar till dig

  2. Annevi Linder

    Svar till Sonja Stenvall (2011-07-22 20:10)
    Nja!!
    Jag kom att tänka på en sak, vi skall icke beskylla tidningsbudet för ölen i brevlådan. Det handlar nog om någon annan tror jag. Ölen hade nog legat där ett tag i sin ensamhet, tills dess tidningen kom ”släntrandes” ned.
    kramen
    Kram

  3. Yvonne Sjöberg

    Jag tror som du Annevi att ölen och människan ska vara var för sig.För människan fylld med en massa öl är minsann inte sitt rätta jag och jag kan tänka mig att om ölen hade ögon så skulle den inte heller vara sitt rätta ”jag” för tänk dig själv att vara fri och vara ut i ljuset och plötsligt hamna i människans mörka mage och inte klara av att se något och dessutom trängas med en massa annat uttuggna matrester o ch dylikt……;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.